Van minipupil naar F-je en verder

 

MINI-PUPILLEN 

Vanaf 5 jaar kunnen jongens en meisjes bij DVS komen voetballen. Zij beginnen dan met trainingen op de zaterdagmorgen. Iedere zaterdag van 10.30 tot 11.30 uur wordt er op ons sportpark getraind o.l.v. (oud) voetballers.
Zodra een speler 6 jaar is, is hij/zij gerechtigd om in de F-jeugd uit te komen, dit noemen we tegenwoordig JO08 wat betekent “Jeugd Onder 8 jaar”.
2x per seizoen wordt er bekeken welke spelers er vanuit de mini-pupillen groep kunnen doorstromen. Dit is tijdens de zomer- en de winterstop. Zodra een speler is doorgeschoven naar een JO08 team, gaat hij/zij ook competitiewedstrijden spelen.

 

JO08 + JO09 (F-jeugd) EN JO10 + JO11 (E-jeugd)

De leeftijd van de spelers in de JO08 en JO09 is 6 t/m 8 jaar; voor seizoen 2017-2018 wil dat zeggen geboortejaar 2010 is 1e jaars speler, geboortejaar 2009 is 2e jaars speler. De spelers in de JO10 en JO11 zijn van geboortejaar 2007 en 2008. De spelers hebben 1x/2x per week training en op zaterdag spelen ze wedstrijden. De JO08 en JO09 spelen met een zestal op een “kwart veld” met kleinere doelen. Een team wordt aangevuld tot maximaal 8 spelers, dus er moet gewisseld worden. Meestal gebeurt dit “vliegend” tijdens de wedstrijd. (Wedstrijd wordt dus niet stilgelegd). Zo krijgt iedereen evenveel speeltijd. Na afloop gaan we niet meteen (met je ouders) naar huis. We gaan naar het kleedlokaal waar de geleende spullen weer in de teamtas gedaan worden.
De JO08 hebben nog geen douche-verplichting (de leiders hebben het al druk genoeg met het dichtknopen van jassen, het afvegen van snotneuzen en het vastknopen van schoenen), maar het mag natuurlijk wel. Er wordt gespeeld in zogenaamde reeksen. Een najaarsreeks en een voorjaarsreeks. Tijdens de winterstop vindt een herindeling plaats voor de voorjaars-competitie. Dit gebeurt door de KNVB op basis van de behaalde resultaten in de najaarsreeks. De teams worden ingedeeld op leeftijd en deels op gelijkheid. Speelplezier staat voorop!
Spelers die zich tussentijds aanmelden kunnen in eerste instantie alleen trainen, totdat er een plaats open valt in een team of totdat er voldoende aanmeldingen zijn om met een nieuw team in de competitie te starten. In december kunnen er tussentijds extra teams bij de KNVB aangemeld worden. Dit laatste gebeurt vaak in de F-categorie omdat daar de aanwas het grootst is.

 

TENUES

De tenues worden aan het team in bruikleen gegeven. Het tenue bestaat uit shirt en broek, en voor de keeper een keepersshirt. Voor rode sokken, scheenbeschermers, voetbalschoenen en eventueel keepershandschoenen dient zelf gezorgd te worden. Rode sokken zijn te koop aan de bar in onze kantine. Voor het wassen en in goede staat en volledig houden van de tenues, is het team zelf verantwoordelijk. De “wastas” wordt per toerbeurt door een van de spelers meegenomen om de ouders te laten wassen. De volgende wedstrijd worden ze dan weer door de betreffende speler naar het sportpark meegenomen. De leider stelt hiervoor meestal een wasschema op.

 

GANG VAN ZAKEN BIJ DE WEDSTRIJDEN

Bij thuiswedstrijden dienen de spelers 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd op het sportpark aanwezig te zijn. Bij uitwedstrijden vertrekt het team 60 minuten voor aanvang van de wedstrijd vanaf het parkeerterrein bij het sportpark. Zowel bij de uit- als thuiswedstrijden graag in het blauwe AH trainingspak verschijnen.
Indien een speler zich wil afmelden voor een wedstrijd dient hij dit bij de leider van zijn team te doen. Wanneer de speler verhinderd is voor de training, dient hij dit aan de trainer door te geven.
De leider zorgt voor vervoer en zal dan ook de ouders benaderen om te rijden.

 

HET SPELEN VAN WEDSTRIJDEN IN COMPETETIE VERBAND

Speeltijd in de JO08 en JO09 is 2x 20 minuten, in de JO10 en JO11 is dat 2x 25 minuten.
Bij JO08 en JO09 wordt er 6 tegen 6 gespeeld en mag men onbeperkt wisselen. Na de wedstrijden worden er door alle spelers penalty’s genomen.
Bij JO10 en JO11 wordt 7 tegen 7 gespeeld; ook hier worden er door alle spelers penalty’s genomen.

 

DE BAL

Bij de JO08 t/m JO11 wordt gespeeld met een bal maat nummer 5 met een maximaal gewicht van 320 gram.

 

SPELREGELS

Het spel begint in het midden van het veld en de tegenstander moet een afstand van 5 meter in acht nemen. Buitenspel is niet van toepassing. JO08 en JO09 spelers mogen hun handen ter bescherming gebruiken; dit wordt niet bestraft. Indien een daadwerkelijke doelkans door een opzettelijke overtreding wordt ontnomen, dan kan een strafschop worden gegeven. Deze wordt dan op 8 meter van het doel genomen. Voor zeventallen is het toegestaan om terug te spelen op de keeper die de bal dan ook in zijn/haar handen mag nemen.
Achterballen mogen door de keeper met de hand of voet in het spel worden gebracht. Hinderen van de keeper is daarbij niet toegestaan.
Hoekschoppen worden halverwege tussen de hoekvlag en de doelpaal genomen. Een vrije trap wordt bij alle overtredingen gegeven en zijn altijd direct, waarbij de tegenstander op 5 meter afstand moet staan. Een inworp wordt normaal genomen. Foutief genomen inworpen moeten worden overgenomen.
Het toepassen van de spelregels ligt in de hand van de scheidsrechter.
Deze kan maar een bedoeling hebben en dat is om iedereen zoveel mogelijk te laten voetballen. Op het speelveld zijn alleen de spelers en de scheidsrechter.
Coaches, begeleiders en anderen mogen zich tijdens de wedstrijd niet tussen de spelers begeven en blijven dus vanaf de zijlijn aanwijzingen geven.

 

KLEEDLOKALEN

De kleedlokalen worden op een wedstrijddag meestal door meerdere teams gebruikt. Zorg er daarom voor, dat na afloop van een wedstrijd het lokaal netjes achtergelaten wordt. Dit geldt voor zowel thuis- als uitwedstrijden. Na afloop, als alle spelers uit het lokaal zijn, controleer dan altijd of er geen spullen zijn blijven liggen. Voor een training geldt in principe hetzelfde.
Wij verzoeken de trainers om na afloop, als alle spelers uit het lokaal zijn, met een trekker door het lokaal te gaan en al het vuil en water naar de douche ruimte te verplaatsen. De terreinverzorger zorgt daarna voor het opruimen hiervan.

 

HYGIËNE

Hygiëne is een belangrijk aspect voor en na de training of wedstrijd. Daarom adviseren wij om na afloop alle spelers te laten douchen. Het is de bedoeling dat de spelers in de JO08 t/m JO11 het douchen na afloop reeds aangeleerd krijgen. Vanaf de JO12 en JO13 is het douchen verplicht.
Let hierbij op het dragen van badslippers tijdens het douchen. Naast het hygiënisch aspect is ook het gezondheidsaspect hier van belang. In bezwete kleren door de kou naar huis gaan is vragen om problemen.

 

COMPLETE TEAMS

Mocht een team door blessures, ziektes of om andere redenen met te weinig spelers komen te staan, dan neemt de leider contact op met de betreffende hoofdleider. Deze kijkt hoe dit probleem op te lossen is. De leider hoort van de hoofdleider wat de oplossing is en wat er gedaan moet worden. Er wordt dus niet op eigen gelegenheid spelers benaderd of tegenstanders afgebeld zonder dat dit met de hoofdleider is afgestemd. Op zaterdagen zonder competitieprogramma die buiten de vakantie vallen, worden door de wedstrijdsecretaris vriendschappelijke wedstrijden afgesproken met andere verenigingen. De leiders en spelers weten dus dat op die dagen een inhaal- of vriendschappelijke wedstrijd gespeeld kan worden. Ook voor vriendschappelijke wedstrijden geldt dat om wat voor reden dan ook, er door de leider niet wordt afgemeld. De tegenstander rekent er ook op dat er gespeeld wordt.

 

AFGELASTINGEN

Hierbij hebben we twee mogelijkheden: algehele afgelasting door KNVB of incidentele afgelastingen door verenigingen.
Kijk daarom altijd even op www.dvs-voetbal.nl
Voor trainingen geldt in principe hetzelfde. Bij slechte weersomstandigheden worden de velden aan het einde van de middag gekeurd. Via www.dvs-voetbal.nl is vanaf 16.30 uur te zien of de velden afgekeurd zijn voor training. 

 

JO12 + JO13 (D-jeugd)

Deze spelers zijn geboren in 2005 of 2006 en spelen op een groot veld.
Speeltijd in de JO13-groep is 2x 30 minuten. Er wordt 11 tegen 11 gespeeld en er mag onbeperkt gewisseld worden. Er wordt gespeeld met een bal nummer 5 met een maximaal gewicht van 370 gram. Achterballen worden vanaf het strafschopgebied (16-meterlijn) genomen en een hoekschop wordt op het kruispunt van strafschopgebied en achterlijn genomen.

 

JO14 + JO15 (C-jeugd)

Deze spelers zijn geboren in 2003 en 2004.
Speeltijd in de JO15-groep is 2x 35 minuten. Er wordt 11 tegen 11 gespeeld en vanaf de 2e klasse en lager mogen maximaal 5 spelers gewisseld worden. Een speler welke is gewisseld, mag eventueel weer terug het veld in.
Er wordt gespeeld met een bal nummer 5 met een maximaal gewicht van 370 gram.

 

JO16 + JO17 (B-jeugd)

Deze spelers zijn geboren in 2001 en 2002.
Speeltijd in de JO17-groep is 2x 40 minuten. Er wordt 11 tegen 11 gespeeld en vanaf de 2e klasse en lager mogen maximaal 5 spelers gewisseld worden. Een speler welke is gewisseld mag eventueel weer terug het veld in.
Er wordt gespeeld met een bal nummer 5 met een maximaal gewicht van 453 gram.

 

JO18 + JO19 (A-jeugd)

Deze spelers zijn geboren in 1999 en 2000.
Speeltijd in de JO19-groep is 2x 45 minuten. Er wordt 11 tegen 11 gespeeld en vanaf de 2e klasse en lager mogen maximaal 5 spelers gewisseld worden. Een speler welke is gewisseld mag eventueel weer terug het veld in.
Er wordt gespeeld met een bal nummer 5 met een maximaal gewicht van 453 gram.

 

DVS JO19 (jeugd onder 19)

Geschreven door Administrator DVS op . Gepost in Junioren

Informatie over een Junioren-team kunt u vinden door in het Junioren-menu op de gewenste leeftijdscategorie te klikken, en dan het gewenste team te klikken.

JO15 (jeugd onder 15)

Geschreven door Administrator DVS op . Gepost in Junioren

Informatie over een Junioren-team kunt u vinden door in het Junioren-menu op de gewenste leeftijdscategorie te klikken, en dan het gewenste team te klikken.

DVS JO17 (jeugd onder 17)

Geschreven door Administrator DVS op . Gepost in Junioren

Informatie over een Junioren-team kunt u vinden door in het Junioren-menu op de gewenste leeftijdscategorie te klikken, en dan het gewenste team te klikken.

DVS JO13 (jeugd onder 13)

Geschreven door Administrator DVS op . Gepost in Junioren

Informatie over een Junioren-team kunt u vinden door in het Junioren-menu op de gewenste leeftijdscategorie te klikken, en dan het gewenste team te klikken.

UK betting sites, view information for Sign Up Bonuses at bookmakers

 • 01_AH
 • 02_NineBits
 • 03_Baanbreed
 • 04_DriesSteijn
 • 05_AH
 • 06_Elzen
 • 07_Heezen
 • 08_HaasEnHeesterbeek
 • 09_AH
 • 10_AH
 • 11_Heijden
 • 12_Heuvel
 • 13_HOME
 • 14_AH
 • 15_Houtkamer
 • 16_ING
 • 17_IAK
 • 18_AH
 • 19_AH
 • 20_Jansen
 • 21_Kemps
 • 22_Kemtec
 • 23_AH
 • 24_Lommers
 • 25_Petrol
 • 26_Rijswijck
 • 27_AH
 • 28_AH
 • 29_Spitters
 • 30_Timco
 • 31_Tongerloo
 • 32_AH
 • 33_VVA
 • 34_Waterschoot
 • 35_Zelst
 • 36_AH
 • 37_ABC
 • 38_Bruna
 • 39_AH
 • 40_B4
 • 41_BoYd
 • 42_AH
 • 43_ACA
 • 44_Rijswijck
 • 45_AH
 • 46_LUGAR
 • 47_WASHIN7
 • 48_AH
 • 50_DEWILDE
 • 51_PUTTEN
 • 52_AH
 • 53_VANBEEK
 • 54_JANHEEZEN
 • 55_AH
 • 56_ETOS
 • 57_KOFFIEHUIS
 • 58_AH

Built with HTML5 and CSS3
Copyright © 2015 DVS-VOETBAL.nl
Privacy Policy