DVS - EDN 7-1

Geschreven door Administrator DVS op . Gepost in Frontpage Blog

In het 10e competitieronde stond er voor D.V.S. een thuiswedstrijd tegen EDN 59 op het programma. Op de ranglijst gaven...

In het 10e competitieronde stond er voor D.V.S. een thuiswedstrijd tegen EDN 59 op het programma. Op de ranglijst gaven de twee teams elkaar niet veel toe en hadden beide elftallen 14 punten uit de voorgaande 9 wedstrijden behaald. Vandaag was D.V.S. echter een maatje te groot voor de tegenstander uit Haghorst.

D.V.S begon de wedstrijd erg sterk. In de eerste minuut was er al direct een grote kans. Rob Vebruggen ontving aan de linkerkant van het veld de bal. Hij wist met een crossbal naar de andere kant van het veld de vrijstaande Roel de Greef te bereiken. Deze gaf een goede voorzet bij de tweede paal waar Wester Wester vrij stond. Zijn kopbal had echter te weinig vaart om de doelman Eric Klaassen te verschalken. Direct daarna waren er enkele goede combinaties op het middenveld en Wester Wester wist de bal te verlengen op de geheel vrijstaande Jasper Jakobs. Hij kwam één op één te staan met de doelman van EDN ’59. De doelman had een goede redding in huis. In de 7e minuut was het dan wel raak. D.V.S. kreeg aan de rechterkant een uitbal. Deze werd ingegooid naar Wester Wester en deze wist de bal te verlengen naar de sterk spelende Stan van der Heiden die de bal vanaf 11 meter in kon schieten en de doelman geen enkele kans gaf.

Langzaam kroop EDN uit zijn schulp en ook zij kregen hun eerste kans van de wedstrijd. Vanaf de linkerkant wist Sander van Dijck de bal voor de goal te brengen. De verdedigers van D.V.S. weigerden adequaat in te grijpen en uiteindelijk landde de bal voor de voeten van Luuk van Doormaal, zijn inzet belandde echter op de paal. D.V.S pakte de draad weer op en lieten zien dat ze heel aardig kunnen voetballen als ze bal snel rond laten gaan. D.V.S. liet enkele scherpe counters zien maar uiteindelijk ontbrak het aan een goede laatste pass zodat daar geen grote kansen uit voort kwamen. In de 34ste minuut was er weer een waarschuwing van EDN. Sander van Dijck kwam van de linkerkant naar binnen maar zijn schot ging net over de goal. In de 42ste minuut kwam D.V.S. op 2-0. Jasper Jakobs veroverde op het middenveld de bal. Hij besloot met een hard schot de doelman van EDN te testen. Deze wist de bal niet vast te houden en in de rebound van zijn eigen schot was hij er als de kippen bij om de 2-0 op het bord te schieten.

D.V.S. begon ook in de 2e helft weer sterk. Roel de Greef kreeg de bal aan de rechterkant en wist Stan van der Heiden te bereiken en met een schot testte hij de keeper van EDN. Die wist in eerste instantie redding te brengen. De bal kwam voor de attente Wester Wester en deze kopte van dichtbij binnen.

D.V.S. liet zien dat er deze middag niets te halen was in Aalst. In de 57ste minuut kreeg D.V.S. aan de linkerkant een corner. Waar iedereen een voorzet verwachtte, werd de bal op de zestien meter gelegd op de geheel vrijstaande Rob Verbruggen. Hij raakte de bal echter totaal verkeerd en Ard Gerrits wist de bal aan de rechterkant binnen te houden, hij speelde een verdediger van EDN uit en legde de bal bij de eerste paal neer bij Stan van der Heiden die de voorzet subtiel afrondde. In de 62ste minuut wist EDN tegen te scoren. Er kwam een diepe bal die weinig gevaar opleverde, Ard Gerrits speelde de bal terug op Job Linsen die de bal echter verkeerd raakte en de bal belandde voor de voeten van Stan Loonen die weinig moeite had om de bal in het lege doel te schieten. EDN geloofde er nog een beetje in en probeerde aan te zetten.

In de 70ste minuut wist D.V.S. de voorsprong echter verder uit te breiden. Roel de Greef kreeg de bal aan de rechterkant en zijn strakke voorzet bereikte bij de tweede paal Jeffrey Weiss. Deze had geen enkele moeite om de bal bij de tweede paal binnen te schieten. Ondanks dat de overwinning nu absoluut niet meer in gevaar leek te komen was de volgende grote kans voor EDN. Stan Loonen werd de diepte ingestuurd en kwam één op één te staan met Job Linsen. Deze wist echter met een goede redding de aanvaller van het scoren te houden. D.V.S. liet met een paar goede counters zien dat ze nog wel enkele goals wilde maken.

In de 86ste minuut kreeg Roel de Greef aan de rechterkant de bal. Hij weet de bal voor te zetten bij de 2e paal waar de bal koppend wordt terug gebracht voor de goal. De vrijstaande Wester Wester weet zijn tweede goal van de middag te maken. Het slot akkoord was ook voor D.V.S. Wederom was Roel de Greef de aangever. Aan de linkerkant van het veld wist hij met een goede combinatie zijn eigen vrij te spelen. Zijn voorzet kwam op de zestien meter bij de geheel vrijstaande Jasper Jakobs terecht die nog een verdediger uitspeelde en de daarna de bal heel simpel binnen schoot. De 7-1 overwinning van vandaag werd behaald met goed verzorgd voetbal.
Volgende week speelt D.V.S. een uitwedstrijd bij koploper Puspharia.

UK betting sites, view information for Sign Up Bonuses at bookmakers

Built with HTML5 and CSS3
Copyright © 2015 DVS-VOETBAL.nl
Privacy Policy