DVS - Tongelre

Geschreven door Administrator DVS op . Gepost in Frontpage Blog

D.V.S. boekt zwaar bevochten overwinning op koploper Tongelre. In de 8e speelronde stond voor D.V.S. de thuiswedstrijd...

tegen Tongelre op het programma. De belangen in deze wedstrijd waren groot omdat Tongelre de eerste periode van het seizoen binnen kon halen en voor D.V.S. was het noodzaak om door middel van een overwinning bij te blijven voor de bovenste plaatsen in de 5e klasse D.

In het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat zowel D.V.S. als Tongelre over een voetballende ploeg beschikken. Het tempo lag hoog maar de opbouw van achteruit was bij beide partijen vaak slordig. De eerste kans van de wedstrijd was voor D.V.S.. In de 8e minuut kreeg D.V.S een vrije trap aan de linkerkant van het veld. De bal kwam voor de goal bij de vrijstaande Wester Wester maar deze kon niet de juiste richting meegeven aan de bal. D.V.S. had de smaak te pakken en in de 11e minuuut werd Rob Verbruggen door Tim Bouw de diepte ingestuurd. Hij gebruikte goed zijn lichaam en wist zich vrij te draaien maar zijn schot verdween aan de linkerkant langs het doel. Langzaam ging Tongelre wat meer vooruit voetballen en kregen zij hun eerste kans van de wedstrijd. De bal werd aan de rechterkant goed voorgezet maar spits Boubou Gansiry Dioum kreeg de bal niet tussen de palen. Enkele minuten later werd vanaf de rechterkant de bal weer voor het doel van D.V.S. gebracht. De bal belandde bij de tweede paal voor de voeten van de kleine Kostadin Ristovski. Hij schoot de bal echter tegen verdediger Huub Kreijns. Tongelre protesteerde voor hands maar de scheidsrechter schatte de situatie juist in door een corner te geven.

De wedstrijd was ontbrand en het spel golfde op en neer zonder dat er grote kansen aan beide kanten te zien waren. In de 37ste minuut was er een goede actie van Jeffrey Weiss op het middenveld. Hij wist met een mooie pass Wester Wester te lanceren die zich met een kap beweging vrij speelde. Zijn schot werd echter door de keeper gered. Vlak voor rust kreeg D.V.S. een corner aan de rechterkant. De bal kwam bij de eerste paal en Hans Warmoeskerken schoot de bal op de paal. Voor rust was er ook nog een grote kans voor Tongelre. Vanaf de rechterkant werd de bal voor de goal van D.V.S. gebracht maar de spits van Tongelre kopte de bal uit vrijstaande positie hoog over. De ruststand was 0-0.

Direct in de tweede helft kwam D.V.S. op een zeer ongelukkige manier op achterstand. Een diepe bal op Boubou Gansiry Dioum kon door keeper Job Linsen worden weggeschoten. Hij raakte echter Ard Gerrits vol in het gezicht en de bal hobbelde langzaam in de goal. D.V.S. was duidelijk aangeslagen en de wedstrijd leek in de 55ste minuut beslist te worden. De gevaarlijke spits van Tongelre wist alleen voor Job Linsen te verschijnen en speelde hem uit. Hij liet echter een verdediger van D.V.S. terugkomen en schoot de bal tegen de verdediger aan. Vanaf de 65ste minuut begon D.V.S. aan te dringen en meer naar voren te voetballen. In de 73ste minuut krijgt D.V.S. loon naar werken. De ingevallen O19-speler Dries Kreijns zet zich aan de rechterkant goed door en wist de bal voor de goal te brengen. De vrijstaande Wester Wester heeft weinig moeite om deze bal binnen te koppen. Tongelre protesteerde heftig omdat volgens de assistent scheidrechter de bal bij de voorzet echter achter de doellijn zou zijn geweest . De scheidrechter blijft echter onvermurwbaar en keurt de goal goed. D.V.S. gaat vol voor de winst en in de 84ste minuut krijgen ze aan de linkerkant een uitbal. Deze ingooi wordt koppend door Rob Verbruggen verlengd en Jasper Jakobs weet achter de defensie in bal bezit te komen. Zijn schot wordt echter door de keeper gekeerd. Kort daarna is het echter toch raak. D.V.S. krijgt aan de rechterkant een corner. Was Hans Warmoeskerken aan het eind van de eerste helft nog onfortuinlijk met een schot op de paal uit een corner. De strakke corner wordt nu wel door hem binnen geschoten.

In de resterende tijd dringt Tongelre nog wel aan maar de verdediging van D.V.S. geeft geen krimp meer waardoor de 3 punten in Aalst blijven.

UK betting sites, view information for Sign Up Bonuses at bookmakers

Built with HTML5 and CSS3
Copyright © 2015 DVS-VOETBAL.nl
Privacy Policy