Gerrit Linsen

Geschreven door Administrator DVS op . Gepost in Frontpage Blog

Op 20 december 2019 j.l. is ons erelid Gerrit Linsen in de leeftijd van 83 jaar, na een kort ziekbed, overleden... 

U kunt afscheid nemen op 26 december, 2e Kerstdag, van 16.00-17.00 uur in ´t Dennehuys, Dennenlaan 1 te Aalst-Waalre. Zijn afscheidsdienst wordt gehouden op maandag 30 december om 14.00 uur in Crematorium Heeze, Somerenseweg 120 te Heeze. 

 

Gerrit was een echte D.V.S.-er die veel betekend heeft voor D.V.S.. Op sportief vlak was hij, samen met zijn broer Jan, geen hoogvlieger, maar heeft hij wel heel veel betekend voor D.V.S.. Gerrit was betrokken bij vele zaken met betrekking tot de vereniging. Zo was hij mede betrokken bij de bouw van de eerste kantine.

Nadat de D.V.S. veteranen, waar hij vooral linksback en keeper was, ophielden te bestaan, heeft hij zich vooral ingezet voor de jeugd en de vereniging.

Zo was hij de sturende kracht achter het clubblad “de Treffer”. Hiervoor benaderde hij vele sponsoren om het mogelijk te maken het clubblad uit te brengen en zorgde hij er voor dat dit blad op de dinsdagavond na de training door vele leden in elkaar werd gezet door rond de tafel te gaan en zo het blad handmatig samen te voegen en daarna ouderwets te voorzien van de nietjes door middel van een soort trapwiel. Deze avonden waren altijd hilarisch en werden afgesloten onder het genot van een goed glas bier. Dit vergrootte het team en clubgevoel, een van de grote krachten van Gerrit.

Ook was Gerrit de grote organisator, samen met Ton Arnouts, van het 60 jarig jubileum van D.V.S.. Hierbij werd een grote feesttent geplaatst op het toenmalig gravelveld waar nu de Tongelreep loopt. De opbrengst van deze feestavond werd besteed aan het bekostigen van onze huidige tribune die door zijn zoon Geert-Jan is ontworpen. Het bouwen van de tribune werd uiteraard weer georganiseerd door Gerrit met de hulp van vele enthousiaste leden.

Ook is Gerrit vele jaren trainer geweest van de “overigen”. Zeg maar de senioren van D.V.S. 3 en lager. Hij ging hierbij vaak voorop in de strijd bij de partijtjes waarbij hij ook vaak de schietschijf was als hij weer eens voor de goal ging liggen. Deze trainingsavonden werden steevast, te laat, afgesloten bij “Mien van de Kantien”.

Gerrit is ook lang leider geweest van D.V.S. 3 en D.V.S. 4. Zijn sterkte was om mensen samen te brengen. Het huidige oud-D.V.S. 4 met daar in zijn zonen Hans, Geert-Jan en Martijn, welke nog jaarlijks les tracht te geven aan het huidige D.V.S. 4, is zeker door Gerrit een hechte en blijvende vriendengroep geworden. Gerrit was een echte verbinder voor “zijn jongens”.

Een aantal jaren geleden heeft Gerrit nog samen met (opa) Piet Willems en José van den Boom een reünie georganiseerd van de veteranen. Bij deze avond werden weer de sterke verhalen verteld van de reizen naar Remscheid in Duitsland en de vele kampioenschappen van de veteranen, die volgens ingewijden, toendertijd beter waren dan de selectie mede door een aantal oud semiprof spelers van EVV Eindhoven en Willem II.

Naast bovenstaande heeft Gerrit nog vele andere activiteiten verzorgd waarvoor hij ook terecht tot erelid is uitgeroepen. D.V.S. verliest in Gerrit een echte clubman die ook tot op het laatst betrokken was bij zijn D.V.S. en ook graag nog alle thuiswedstrijden van D.V.S. 1 mocht bijwonen waar zijn kleinzoon Job nu in het doel staat.

Wij verliezen in Gerrit een echte D.V.S.-er die veel heeft nagelaten voor onze vereniging en wij wensen zijn familie veel sterkte met dit verlies.

UK betting sites, view information for Sign Up Bonuses at bookmakers

Built with HTML5 and CSS3
Copyright © 2015 DVS-VOETBAL.nl
Privacy Policy