Aantrekkelijk beweegaanbod voor ouderen in Waalre

Veilig bewegen op een laagdrempelige manier? Lekker buitensporten in teamverband? Nieuwe sociale contacten opdoen en veel plezier maken?  

DVS Voetbal en DVS Hockey bieden voor het eerst Walking Football en Walking Hockey aan in Waalre. Beide sportverenigingen zetten voetbal en hockey in om 60-plussers op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen en mee te laten doen.

Walking Football en Walking Hockey
Walking Football en Walking Hockey zijn nieuwe buitensporten voor ouderen. Om Walking Football of Hockey te spelen is géén voetbal- of hockeyervaring nodig. Het zijn veilige spel- en trainingsvormen die met gemengde teams in de buitenlucht worden gespeeld op een kunstgrasveld. Walking Football en Hockey kan op elke leeftijd en in iedere fysieke gesteldheid worden gespeeld. Lopen zonder hulpmiddelen is wel een vereiste. Er wordt op een kleiner veld getraind met veilige materialen. De hockeyers spelen bijvoorbeeld met een zachte bal en een foam knotsstick. De voetballers spelen in wandeltempo op een kwart veld. Er wordt niet gerend en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Beide sporten worden aangeboden voor zowel mannen als vrouwen, die in een mix groep trainen. Plezier in bewegen staat voorop.

Gezondheid en vitaliteit

Sporten helpt om fit te blijven, ook op oudere leeftijd. Regelmatig bewegen is één van de beste manieren om een betere gezondheid te krijgen en te houden. Beweging is goed voor het hart, de bloedvaten en de longen. En buiten sporten in teamverband kan ook een heilzame werking hebben. Ook de hersenen hebben baat bij regelmatige beweging. Bewegen is goed voor het geheugen, het concentratievermogen en de verwerkingssnelheid van informatie. Het spelen met een bal nodigt uit om steeds iets meer te bewegen en stimuleert de coördinatie. Bij Walking Football en Walking Hockey is “bewegen met beleid” altijd prioriteit; grenzen worden gerespecteerd.  

Een sportief en sociaal uitje
DVS Voetbal en DVS Hockey beschikken over een eigen clubhuis op Sportpark de Aalstervelden; een gezellige plek om samen na het sporten nog een kopje koffie of thee te drinken. De trainingen kunnen in de ochtend of middag verzorgd worden. De trainingstijden en –data zijn in overleg bespreekbaar. DVS Voetbal kan bijvoorbeeld trainingen aanbieden van één uur op woensdagochtend van 10.00-11.00 uur en DVS Hockey kan bijvoorbeeld trainingen verzorgen op maandagmiddag van 15.00 – 16.00 uur. Alles is bespreekbaar.

Professionele begeleiding

Beide sportclubs werken aan een trainingsprogramma ondersteund door de sportbonden, de KNVB en de KNHB. Een verantwoord beweegaanbod onder professionele begeleiding; DVS Voetbal heeft afspraken gemaakt met Harry Lubse (1951), een bekende voetballer en oud-international. Hij speelde van 1968 tot en met 1985 voor o.a. PSV, Helmond Sport en Vitesse. Harry heeft flinke ervaring met het opzetten van Walking Football.

Allround hockey trainster, Hedy van Woesik, wil de ouderen bij DVS Hockey graag ontvangen. Hedy is zelf een zeventiger, met zeer veel trainerservaring en nog steeds actief op het hockeyveld. Beide sportclubs staan onder begeleiding van lokale fysiotherapeuten.

Walking Football en Walking Hockey en de club
Ouderen kunnen komende periode 6 gratis proeftrainingen volgen; 3 bij DVS Voetbal en 3 bij DVS Hockey. Vervolgens kunnen Walking Football en Walking Hockey-leden tegen een gereduceerde contributie lid worden van de club. De contributie bedraagt € 65,- per jaar. Leden zijn dan verzekerd via de KNVB of de KNHB. We adviseren makkelijk zittende sportkleding en sportschoenen. Scheenbeschermers zijn niet verplicht.

Voor een leven lang voetbal of hockey

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marion Didden van DVS Voetbal via of met Edwin van de Ven, technische commissie DVS hockey, via

Inschrijving

U kunt zich ook direct opgeven via

Er zijn zeker 2x 6 personen nodig om te kunnen starten, dus meld u aan!