Bekerwedstrijden

DVS – Pusphaira

RPC – DVS

DVS – RKVVO

DVS – Pusphaira (17-09-2023)

Uitslag 1 – 2: D.V.S. in blessuretijd onderuit tegen Pusphaira

In de laatste wedstrijd van de bekerpoule stond er voor D.V.S. een thuiswedstrijd op het programma tegen Pusphaira uit Eindhoven. Voor beide teams stond er niets meer op het spel omdat ze zich niet meer konden plaatsen voor de volgende bekerronde.

De gasten pakte bij het begin van de wedstrijd direct het initiatief en waren veelvuldig in balbezit. D.V.S. stelde daar heel weinig tegenover doordat er veel te vaak balverlies werd geleden op het middenveld of er een onmogelijk lange bal werd gegeven op de voorhoedespelers. Ondanks het overwicht van Pusphaira duurde het tot de 16de minuut voordat de eerste serieuze kans zich aandiende. Na wederom makkelijk balverlies op het middenveld werd Koen van der Lee met een goede pass het strafschopgebied ingestuurd. Uit vrijstaande positie kon hij op goal schieten maar zijn schot ging ruim over. Niet veel later kwamen de gast dan toch op voorsprong. Door opnieuw te slap ingrijpen op het middenveld kon Dirk Krus te makkelijk weglopen bij zijn verdediger en alleen op doelman Giovanni Prinsen afgaan. Hij schoof de bal heel beheerst onder de doelman door: 0-1. Het was tot de 26ste minuten wachten voordat D.V.S. zich een keer meldde voor het doel van de tegenstander. Jelmer Flikweert wist zich met een goede loopactie vrij te spelen maar zijn schot kon op het laatste moment worden geblokt.

Uit de daaruit voortkomende hoekschop kwam de bal bij de tweede paal voor de voeten van Roel de Greef maar zijn geplaatste bal verdween over het doel. D.V.S. leek wat beter in het spel te komen en in de 30ste minuut ontsnapte Xander Olislaeger aan de linkerkant. Zijn voorzet kwam voor de voeten van Dries Kreijns die met een subtiele voetbeweging de bal richting doel stuurde maar zijn inzet verdween net over de goal.

Vijf minuten voor rust leek D.V.S. op gelijke hoogte te komen. Aan de linkerkant kreeg de vroeg ingevallen Eetu Riistama de bal. Hij kwam goed naar binnen en met zijn harde schot op doel had doelman Gilles de Vleeschauwer veel moeite.

De terugspringende bal kwam voor de voeten van Dries Kreijns die geen enkele moeite had om de bal binnen te schuiven. Helaas stond bij het schot de aanvaller buitenspel waardoor de goal afgekeurd werd. Voor de rust waren er nog twee goede kansen voor Pusphaira. Bij een schot vanaf het zestien meter gebied van Thijs van Rijssel moest de D.V.S.-doelman handelend optreden en niet veel later beoordeelde D.V.S.-verdediger Rens Kuijpers een diepe bal verkeerd waardoor Aaron de Putter alleen op de doelman af kon gaan maar zijn lob mislukte. 

In het eerste kwartier van de tweede helft was er weinig te beleven. Van beide kanten werd er veel balverlies geleden. In de 61steminuut kreeg Thijs van Rijssel van Pusphaira een niet te missen kans. Na een hoekschop vanaf de linkerkant bereikte de bal bij de tweede paal de geheel vrijstaande speler maar vanaf twee meter slaagde hij erin de bal naast te schieten. In de 63ste minuut kwam D.V.S. onverdiend langszij. Er was een keer wat langer balbezit op het middenveld en uiteindelijk werd Dries Kreijns ingespeeld die de bal goed terug legde op de ingevallen jeugdspeler Bas Reichert die met een fantastisch schot de doelman geheel kansloos liet.

Niet veel later wist Dries Kreijns het strafschopgebied van de tegenstander binnen te dringen en hij gaf de bal mee aan de opgekomen Sam Senders maar zijn schot verdween in het zijnet.

In de rest van de tweede helft waren de kansen voor beide doelen erg schaars. Toch gingen de gasten uit Eindhoven uiteindelijk nog met de overwinning aan de haal. In blessuretijd was er een goede loopactie van Wesley Bos die de bal perfect ingespeeld kreeg vanaf het middenveld. Zijn diagonale schot verdween onder de doelman door in het doel: 1-2. 

Volgende week start in het amateur voetbal de competitie. Als D.V.S. voor de bovenste plaatsen mee wil gaan spelen in de 5e klasse zal er toch echt beter gevoetbald moeten worden en zal er wat meer passie en gedrevenheid op de mat gelegd moeten worden dan dat er tegen Pusphaira te zien was.  In de eerste wedstrijd van de competitie staat er voor D.V.S. een uitwedstrijd tegen buurman Tivoli op het programma. De aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.

RPC – DVS (10-09-2023)

Uitslag 2 – 0: D.V.S. kan RPC 1 helft bijbenen

Na vorige week een verdienstelijk gelijkspel behaald te hebben tegen 3e klasser RKVVO uit Oerle stond er in de tweede bekerronde opnieuw een wedstrijd tegen een 3e klasser op het programm. Dit keer stond er in een uitwedstrijd tegen buurman RPC op het programma. 

In de tweede minuut was het direct alle hens aan dek. Doelman Giovanni Prinsen probeerde voetballend uit te verdedigen maar schoof de bal in de voeten van RPC-spits Sidney Gakpo. Omdat zijn aanname niet goed was kon hij goed naar buiten worden gedrongen en bleef onheil D.V.S. bespaard. RPC was duidelijk de bovenliggende ploeg en probeerde vooral over de zijkanten gevaar te stichten. In de 11de minuut lieten de mannen uit Aalst voor de eerste keer zien dat ze niet naar Stratum waren afgereisd om op voorhand met een nederlaag naar huis terug te keren. Aan de rechterkant werd Dries Kreijns weggestuurd maar zijn voorzet werd door de doelman goed onderschept voordat D.V.S.-aanvallers gevaarlijk konden worden.

Niet veel later was er een grote kans voor de thuisploeg. Vanaf de zijkant werd de bal bij de tweede paal neergelegd waar Christiaan van der Velden de bal terug kopte op de geheel vrijstaande Sidney Gakpo. Zijn inzet ging over het doel. In de tegen aanval die daarop volgde ontsnapte Cas Vermeer aan zijn verdediger maar zijn gehaaste schot verdween 2 meter naast het doel.

Daarna zakte het tempo van de wedstrijd als gevolg van het erg warme weer. De kansen waren voor beide doelen erg schaars. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt.

In de tweede helft werd door de thuisploeg het tempo verhoogd en moest D.V.S. achteruit. Bij de eerste hoekschop in de tweede helft was het dan ook direct raak. Vanaf de rechterkant werd de hoekschop strak voor de goal getrapt waar de geheel vrijstaande Rens Kuijpers de bal snoeihard binnen kopte. Niet veel later had de achterstand verder op kunnen lopen. Net buiten het strafschopgebied kreeg RPC een vrije trap te nemen en in plaats van de bal direct voor de goal te gooien werd de bal breed gelegd en uiteindelijk achter de laatste linie neergelegd. De vrijstaande Jerom Mekes kon de van dichtbij de bal koppend niet op goal te krijgen en deze verdween net naast de goal. D.V.S. had het erg moeilijk en het lukte maar niet om de bal wat langer in de ploeg te houden. In de 53ste minuut werd er wederom een bal tussen de keeper de achterste linie neergelegd. Doelman Giovanni Prinsen kwam nog uit zijn doel maar de bal werd op een subtiele manier door Luc Scholten over de keeper gelift: 2-0. Niet veel later had de definitieve beslissing kunnen vallen. Sidney Gakpo ontsnapte aan zijn verdedigers en kon allen op de D.V.S.-doelman afgaan maar met een goede ingreep wist de doelman de R.P.C.-spits van scoren af te houden.  De thuisploeg schakelde een tandje terug en D.V.S. kon weer wat meer aan voetballen toekomen.  Verdediger Robin Arts onderschepte op het middenveld uitstekend de bal en hij speelde zijn tegenstander uit. Vanaf de rand van het zestien meter gebied krulde hij de bal naar de tweede paal. Doelman Sam van Rooij moest zich helemaal strekken om de bal tot hoekschop te kunnen verwerken.  

De wedstrijd hobbelde in het laatste kwartier een beetje naar het eind maar net voor tijd was D.V.S. nog tweemaal dicht bij een doelpunt. Na een overtreding kreeg D.V.S een vrije trap te nemen op 20 meter van het doel. Roel de Greef ging achter de bal staan en zijn met veel gevoel getrapte bal belandde op de lat.

De teruggesprongen bal kon met veel paniek door de verdedigers worden uitverdedigd. Niet veel later werd de bal achter de laatste lijn van R.P.C. neergelegd en de ingevallen Jelmer Flikweert reageerde als snelste. Zijn inzet ging langs de keeper maar belandde op de paal. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het laatst. Ondanks de nederlaag konden de mannen van Mike de Louw met opgeheven hoofd het veld verlaten. 

A.s zondag staat alweer de laatste wedstrijd in de beker poule op het programma. D.V.S. heeft net als opponent Pusphaira uit Eindhoven geen kans meer om door te gaan in de beker maar om met een goed gevoel de competitie in te gaan die op 24 september gaat starten, zou een overwinning prettig zijn. De wedstrijd op Sportpark De Aalstervelden begint om 14.30 uur.

DVS – RKVVO (03-09-2023)

Uitslag 4 – 4: D.V.S. pakt punt tegen 3de  klasser RKVVO

Het afgelopen seizoen was voor D.V.S. op een teleurstelling uitgelopen. Na de nederlaag tegen VOW uit Zijtaart moeten de mannen van Mike de Louw dit jaar hun kunsten gaan vertonen in de vijfde klasse. Het nieuwe seizoen staat voor de deur en na een wisselende voorbereiding met één goede overwinning tegen Boskant en twee kleine nederlagen tegen Oirschot Vooruit 2 en Rood Wit ’67 werd in de laatste oefenwedstrijd tegen SVSOS uit Haghorst met 5-5 gelijk gespeeld. De wedstrijden voor de beker zijn vaak een goede graadmeter hoe het team er werkelijk voor staat. In de eerste fase van de beker wordt gespeeld in poules van 4 teams. De tegenstanders van D.V.S. in deze poule zijn RKVVO, RPC en Pusphaira. In de eerste wedstrijd was RKVVO uit Oerle de tegenstander.

D.V.S. startte de wedstrijd sterk en ondanks dat de tegenstander 2 klasse hoger speelt, was in het eerste kwartier niet veel van dit niveauverschil te zien. De thuisploeg kwam dan ook niet geheel onverdiend in de 9de minuut op voorsprong. Sam Senders kwam in het midden voor de goal goed vrij en waar velen dachten dat hij op goal zou schieten, hield hij goed het overzicht en speelde de vrijstaand Jasper Jakobs aan.

Zijn inzet kon nog door doelman Willem Huijbers worden gekeerd maar de afgeslagen bal kwam voor de voeten van Jelmer Flikweert die geen enkele moeite had om de bal binnen te schuiven.

Daarna nam RKVVO het initiatief over en in de 18de minuut stond alweer de gelijkmaker op het scorebord. Aan de rechterkant van het veld ontsnapte Jordan Bujitu en binnen het strafschopgebied werd door een verdediger te laat een sliding ingezet waarbij de speler ten val kwam. De scheidsrechter was zeer resoluut en gaf terecht een penalty. Dit buitenkansje werd door Bart Sanders onberispelijk binnengeschoten. D.V.S. was een beetje van slag en niet veel later lag matig uitverdedigen van Lars Mobach aan de basis van 1-2. Luuk Oosterbosch kreeg de bal in de kluts mee en liet de nieuwe doelman van D.V.S. Giovanni Prinsen kansloos. De ploeg uit Aalst probeerde weer het niveau van het eerste kwartier op te pakken. RKVVO was meer aan de bal zonder echt gevaarlijk te worden. Toch kwam D.V.S. in de 33ste minuut weer op gelijk hoogte. Jelmer Flikweert werd aan de rechterkant goed de diepte ingestuurd. Zijn voorzet werd door een verdediger met de hand over de achterlijn gewerkt. De scheidsrechter was net zo resoluut als een kwartier daarvoor en legde de bal op de stip. Jasper Jakobs ging achter de bal staan en ondanks dat de doelman er nog aan zat verdween zijn inzet in het doel: 2-2. Net voor de rust waren er nog twee goede kansen voor de thuisclub. Als eerste was er een goede actie van David Da Silva in het strafschopgebied. Hij speelde zijn tegenstander mooi uit maar zijn inzet behield het midden tussen een schot en een voorzet.

Niet veel later had D.V.S. op voorsprong moeten komen. Er werd goed druk gezet op de achterhoede van RKVVO en de bal werd onderschept. Dries Kreijns maakte een actie en bereikte bij de tweede paal de geheel vrijstaande Jasper Jakobs. Zijn schot verdween voor open doel langs de paal.

RKVVO begon sterk en was in de eerste minuten van de tweede helft veel in balbezit en D.V.S. moest achteruit. Toch wisten de gasten uit Oerle in deze periode niet echt gevaarlijk te worden. In de 52ste minuut onderschepte Sam Senders goed de bal op het middenveld en zocht snel de aanval.  Hij werd door een overtreding op het middenveld gestuit en doordat de vrije trap zeer snel werd genomen kon Dries Kreijns alleen op de doelman af. Waar de kleine aanvaller voor zijn eigen kans had moeten gaan wilde hij de bal nog afleggen op Jelmer Flikweert maar een verdediger wist in een uiterste inspanning de bal over de achterlijn te schieten.

De daaruit voortvloeiende hoekschop werd door Jasper Jakobs strak voor het doel gebracht en de vrijstaande Xander Olieslaeger bracht met een fraaie kopbal de stand op 3-2.  De druk werd door RKVVO verder opgevoerd maar D.V.S. wist zich daar soms gevaarlijk onderuit te voetballen. In de 62ste minuut was er een foutieve beoordeling van Jordan Bujitu en zijn kopbal bracht Xander Olieslaeger opnieuw in scoringspositie maar zijn gehaaste schot ging hoog over. In de 67ste minuut kwam RKVVO op gelijke hoogte. D.V.S. schakelde te langzaam om bij een snel genomen vrije trap op het middenveld en de bal werd geopend naar de linkerkant. De bal werd vanaf de achterlijn voor de goal gebracht waar de vrijstaande Bart Sanders voor de gelijkmaker zorgde. Niet veel later kwam de thuisploeg op achterstand door deze zelfde speler. Vanaf de zijkant werd met een lange bal Bart Sanders in stelling gebracht en hij kopte ongehinderd de bal fraai binnen. De thuisploeg gaf nog niet op. Sam Senders wist met een mooie actie waarbij hij enkele spelers uitspeelde in het strafschopgebied door te dringen waar hij ook de doelman uitspeelde maar helaas geen vrijstaande medespelers wist te vinden. In de 82ste minuut leek de beslissing te vallen. Bart Sanders schoot met een volley de bal op goal en doelman Giovanni Prinsen kon met een uiterste inspanning de bal tot hoekschop verwerken. In blessuretijd was er nog een goede kop kans voor Roel de Greef. Uit vrijstaande positie kopte hij de bal net over de goal. Toch kreeg D.V.S. ver in blessuretijd toch nog loon naar werken. De ingevallen Guy Veeke dook op achter de laatste linie van RKVVO en liet de doelman in een duel kansloos: 4-4.

Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kon de ploeg uit Aalst tevreden zijn met het behaalde resultaat.A.s zondag speelt D.V.S de 2de wedstrijd voor de beker. Dit keer gaan ze op bezoek bij de buren van R.P.C. in Eindhoven. De wedstrijd op het sportcomplex aan de Roostenlaan begint om 14.30 uur.