Competitiewedstrijden

Tongelre – DVS

DVS – Knegselse Boys

FC Cranendonck – DVS

DVS – De Weebosch

DVS – Tivoli

Steensel – DVS

DVS – Waalre

DVS – Riethoven

EMK – DVS

DVS – Woenselse Boys

Dosko’32 – DVS

DVS – DEES

Sterksel – DVS

DVS – Tongelre

Knegselse Boyse – DVS

DVS – FC Cranendonck

Tivoli – DVS

Bekerwedstrijden

DVS – Pusphaira

RPC – DVS

DVS – RKVVO

Uitslag 0 – 4: D.V.S. vergeet met grote cijfers te winnen van Tongelre

In de 17de competitieronde stond er voor D.V.S. een uitwedstrijd op het programma tegen laagvlieger Tongelre. In de thuiswedstrijd was een grote overwinning van 8-0 behaald op de ploeg uit Eindhoven. Achteraf had deze grote thuisoverwinning minimaal geëvenaard kunnen worden en gezien het groot aantal gemiste open kansen, had deze stand ook nog overtroffen kunnen worden. 

D.V.S. begon stormachtig aan de wedstrijd en duwde tegenstander Tongelre direct terug op eigen helft. In de 2deminuut kreeg Dries Kreijns al direct twee grote kansen. Op de rand van het zestienmeter gebied werd hij vrijgespeeld maar zijn schot belandde op de paal. In de rebound kwam de bal opnieuw voor zijn voeten maar werd er veel te onbeheerst ingeschoten waarbij de bal ver over het doel verdween. De ploeg uit Aalst hoefden niet lang te wachten op de volgende kans. Vanuit een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld kwam de bal voor de goal en vanuit een scrimmage wist Fin van Hoogen te scoren maar hij zou in buitenspelpositie hebben gestaan en daarom werd het doelpunt afgekeurd. In de 5de minuut wist Jasper Jakobs met een lange bal Remy Keijsers alleen voor de doelman te zetten maar zijn inzet verdween net langs de goal. De thuisploeg kon alleen maar verdedigen en probeerde met lange ballen de spitsen te bereiken die bijna alle duels verloren van de D.V.S.-verdedigers. Na een kwartier voetballen kwam Tongelre in korte tijd twee keer goed weg. Eerst kon Remy Keijsers allen op de keeper afgaan maar zijn inzet belandde wederom op de paal. Direct daarna kreeg D.V.S. een hoekschop te nemen, die kort werd genomen en het schot dat daaruit volgde raakte de buitenkant van de paal. De gasten uit Aalst bleven grote kansen creëren maar wisten deze prachtige kansen ook net zo makkelijk om zeep te helpen. Roel de Greef had in 2 minuten tijd twee grote kansen. De eerste ontstond na een goede actie van Remy Keijsers vanaf de linkerkant. Hij legde de bal goed terug op Roel de Greef maar zijn ongecontroleerde schot verdween van dichtbij over de goal. Niet veel later drong Jasper Jakobs het strafschopgebied binnen en legde de bal terug op de middenvelder maar zijn inzet verdween aan de verkeerde kant van de paal. In de 32ste minuut was het opnieuw Roel de Greef die dit keer een afstandsschot op de lat zag eindigen. Niet veel later onderschepte Jasper Jakobs op het middenveld de bal en hij legde de bal neer voor de voeten van Dries Kreijns maar zoals alle grote kansen in de eerste helft was deze kans ook niet besteed aan D.V.S. en de bal verdween langs het doel. D.V.S.-keeper Gioavanni Prinsen had de hele eerste helft, op een verdwaalde lange bal, helemaal niets te doen gehad. In de rust was het enige gespreksonderwerp hoe het mogelijk was dat het nog steeds 0-0 was.

In de tweede helft was het eerste kleine kansje voor de thuisclub. D.V.S. leed op het middenveld balverlies en Johny van Veen probeerde net over de middenlijn de bal over Giovanni Prinsen te schieten maar de doelman was op tijd terug in zijn doel. In de 52ste minuut werd dan toch door D.V.S. de ban gebroken. Er was een goede aanval door het midden en op het juiste moment werd de bal gespeeld op de opgekomen Jelmert Flikweert die de vrijstaande Dries Kreijns kon bereiken die de bal bij de eerste paal binnen schoot.  D.V.S. hield de druk er goed op en Roel de Greef wist met een prachtig afstandsschot de onderkant van de lat te raken. Niet veel later kon Remy Keijsers alleen op de doelman afgaan maar zijn schot verdween opnieuw net langs het doel. Ook David da Silva kon vanuit een vrijstaande positie in het strafschopgebied de bal niet tussen de palen krijgen omdat de doelman met de voeten redding bracht. In de 73ste minuut leek D.V.S. dan toch de wedstrijd te beslissen. Tongelre probeerde wat meer naar voren te voetballen waardoor er achterin wat meer ruimte kwam. Remy Keijsers werd op het juiste moment de diepte ingestuurd en kon alleen op de doelman afgaan, die hij deze keer wel kansloos liet: 0-2. Jasper Jakobs maakte niet veel later aan alle twijfels een einde door goed te reageren op een voorzet van de rechterkant en de liet de bal in de lange hoek verdwijnen. Net voor het einde van de wedstrijd stond dezelfde speler aan het eind van een mooie aanval en liet de doelman voor de vierde keer deze middag kansloos waardoor de wedstrijd in een 0-4 overwinning voor de ploeg uit Aalst eindigde. 

A.s. donderdag staat er voor D.V.S. weer een thuiswedstrijd op het programma. Hekkensluiter Sterksel komt dan op bezoek op Sportpark de Aalstervelden. De wedstrijd vangt aan om 14.30 uur.

Uitslag 5 – 0: D.V.S. overklast Knegselse Boys

Vorige week moest D.V.S. uit bij FC Cranendonck in blessuretijd de gelijkmaker nog slikken. Deze week kwam Knegselse Boys, de verrassende nummer 3 van de competitie, op bezoek in Aalst. Om voor de bovenste plaatsen te blijven meedoen was een overwinning voor D.V.S. broodnodig.

D.V.S. startte ijzersterk aan de wedstrijd en in de eerste 20 minuten kregen ze in sneltrein vaart verschillende grote kansen. In de 3de minuut opende Fin van den Hoogen met een lange diagonaal van achteruit op Remy Keijsers. Deze nam de bal knap aan en kon alleen op de doelman afgaan. Zijn inzet verdween in het doel maar de aanvaller zou buitenspel hebben gestaan. Niet veel later wist de thuisclub met een goede aanval over de rechterkant Roel de Greef voor de goal vrij te spelen maar zijn inzet werd door de doelman met grote moeite met de voeten gekeerd. In de 8steminuut was het dan toch prijs. Net over de middenlijn mocht D.V.S. een vrije trap nemen. De bal was lang onderweg maar wist de geheel vrijstaande Dries Kreijns te bereiken die met een fraaie kopbal de voorsprong op het bord bracht. Vier minuten later was het Fin van den Hoogen die een goed getrapte hoekschop bij de tweede paal binnenkopte door veel hoger te springen dan zijn tegenstander. De aanvalslust van D.V.S was nog niet gestild en Jasper Jakobs stuurde Roel de Greef met een slim steekballetje weg. Een verdediger kon met de grootste moeite de bal voor de voeten van de middenvelder weg tikken maar zijn ingreep belandde op de paal. Daarna ging de aanvalsdrift van de thuisclub even liggen maar Knegselse Boys kon hier niets tegenover zetten en de onvrede over het vertoonde spel leverde bij de gasten veel verbale communicatie op. In de 31ste minuut stond David da Silva met een fraaie actie aan de basis van de 3-0. Hij legde de bal achter de verdediging waardoor Remy Keijsers ongehinderd richting de doelman kon gaan en zijn inzet verdween in het doel. In de 39ste minuut was er pas de eerste kleine kans van Knegselse Boys. Vanuit een hoekschop werd de bal verlengd richting de goal maar de bal verdween over het doel. Enkele minuten voor rust was het Dries Kreijns die de achterste linie zijn hakken liet zien. Hij wist de bal voorbij de doelman te krijgen maar een verdediger kon net voor de doellijn redding brengen. 

Na rust viel de wedstrijd een beetje stil. D.V.S. was veelvuldig in balbezit en de gasten uit Knegsel hadden weinig zin om de deur zo open te zetten als in de eerste helft. Het duurde dan ook tot de 72ste minuut dat er weer een beetje opwinding ontstond. Remy Keijsers werd vanaf de middenlijn goed de diepte ingestuurd en kon alleen op de keeper afgaan. Hij wist de doelman nog te omspelen maar treuzelde te lang. Hij bleef echter nog in balbezit en kon Dries Kreijns bereiken die binnen het strafschopgebied ten val werd gebracht en hiermee een zwaargestrafte strafschop verdiende. Remy Keijsers ging achter de bal staan een schoot het buitenkansje feilloos binnen. In de 78ste minuut kregen de gasten hun enige echte kans van de wedstrijd. Een goed getrapte hoekschop kwam bij de tweede paal terecht bij de geheel vrijstaande Stijn Seuntiëns maar zijn inzet verdween naast het doel. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. D.V.S. liet de bal razendsnel rondgaan in eigen gelederen en uiteindelijk werd de vrijstaande Roel de Greef bereikt die met een diagonaal schot de 5de van de middag maakte. De schade voor de Knegselse Boys had nog groter kunnen uitvallen nadat Dries Kreijns op de achterlijn zijn tegenstander uitspeelde maar zijn voorzet werd door de ingevallen Jerom Mekes van dichtbij op de doelman geschoten. Daarna sukkelde de wedstrijd naar het einde. D.V.S. heeft tegen een directe concurrent voor de bovenste plaatsen laten zien dat deze groep heel aardig kan voetballen. Om tot het einde van de competitie mee te doen voor de prijzen zal wel de wisselvalligheid uit de ploeg moeten verdwijnen.

A.s. zondag vervolgt D.V.S. de competitie met een uitwedstrijd tegen Tongelre. De wedstrijd in Eindhoven begint om 14.30 uur.

Uitslag 2 – 2: D.V.S. geeft overwinning weg in blessuretijd

Na de goede overwinning vorige week tegen De Weebosch stond deze week een wedstrijd tegen FC  Cranendonck op het programma. De thuiswedstrijd begin oktober vorig jaar werd met een 5-1 afgesloten. Deze keer moest er op een “ouderwets” grasveld worden gespeeld en dan lijkt D.V.S. daar toch wat meer moeite mee te hebben.

D.V.S. startte de wedstrijd sterk, waren veelvuldig in balbezit en probeerde de thuisploeg goed onder druk te zetten maar de goede eindpass ontbrak vaak op het moment suprême. Het was dan ook tot de 20 minuut wachten voordat de eerste gevaarlijke mogelijkheid van de wedstrijd zich voor deed. De achterhoede van Cranendonck werd onder druk gezet en de bal werd ingeleverd bij Jelmer Flikweert die ongehinderd op de keeper af kon gaan. Hij probeerde de bal over de lange doelman te lobben maar kon daarmee Bjarn Brunenburg niet verrassen. In de 32ste minuut kwamen de gasten uit Aalst dan toch verdiend op voorsprong. Een goed getrapte hoekschop kon door de verdediging van Cranendock nog worden uitverdedigd maar de bal kwam op de rand van het zestien meter gebied voor de voeten van Remy Keijsers. Zijn schot werd nog gekraakt maar de bal viel voor de voeten van Fin van Den Hoogen die van dichtbij de bal kon binnenschuiven. Niet veel later was er een goede actie aan de rechterkant van het veld door Remy Keijsers die op snelheid zijn tegenstander klopte maar zijn schot schuin voor de goal ging net naast. In de 38ste minuut werd de voorsprong op 0-2 gebracht door Dries Kreijns. Opnieuw was Remy Keijsers zijn tegenstander te snel af en hij legde de bal strak voor de goal die door de kleine aanvaller de goal werd ingegleden. De goal werd door iedereen van FC Cranendonck fel bejegend omdat Dries Kreijn bij de tweede paal buitenspel zou hebben gestaan. De scheidsrechter ging lang in overleg met de assistent-scheidsrechter van de thuisploeg maar die kon hem niet overtuigen dat het ook werkelijk buitenspel was waardoor het doelpunt werd goed gekeurd. Hierna raakte de emoties verder verhit waardoor de scheidsrechter het noodzakelijk vond om de wedstrijd tijdelijk de staken. Na 10 minuten kwamen beide ploegen weer het veld op maar voor rust gebeurde er geen noemenswaardige dingen meer.

Na rust kwam er een strijdbaarder Cranendonck het veld op. De eerste kans die ze kregen was door een te haastig genomen achterbal van D.V.S.-keeper Giovanni Prinsen. De bal viel voor de voeten van Ralph van Meijel die niet twijfelde maar zijn schot belandde recht op de doelman. Niet veel later moest D.V.S. de aansluitingstreffer incasseren. Na een uitverdedigde hoekschop kwam de bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Mees Vermeulen en zijn schot verdween onder in de hoek. Omdat de tegenstander feller was bleek dat de spelers van D.V.S. toch wat meer moeite hadden met de toestand van het veld. In de 65ste minuut kwamen de gasten goed weg. Op de rand van buitenspel kon Ralph van Meijel richting het doel vertrekken maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Na 20 minuten in de tweede helft kwam D.V.S. weer wat beter in de wedstrijd wat enkele gevaarlijk kansen opleverden. Rens Kuypers had een goede actie en kwam vanaf de rechterkant goed naar binnen en bereikte de vrijstaande Jasper Jakobs die een fraai geplaatste bal richting de kruising afleverde. De doelman kon met een redding die zeker zo fraai was de bal tot hoekschop verwerken. De aansluitende corner werd kort genomen en opnieuw moest de doelman alles uit de kast halen om een schot van Remy Keijsers onschadelijk te maken. In de 73ste minuut had de wedstrijd door D.V.S. in het slot gegooid kunnen worden. Aan de rechterkant ging Rens Kupyers na een goede combinatie op avontuur. Hij wist op een paar meter voor het doel de vrijstaande Dries Kreijns te bereiken maar de aanvaller wist de bal van dichtbij over te schieten. De thuisploeg probeerde met lange ballen de voorwaartse in stelling te brengen maar de verdediging van D.V.S. stond goed georganiseerd. Vijf minuten voor tijd was het Remy Keijsers die dicht bij de 1-3 was maar zijn schot ging net naast het doel. De thuisploeg gaf het nog niet op en na een scrimmage voor de goal moest Giovanni Prinsen tweemaal handelend optreden op twee schoten van dichtbij. Uiteindelijk moesten de mannen van Mike de Louw toch nog genoegen nemen met een gelijkspel. In blessuretijd kreeg Cranendonck nog een hoekschop te nemen en de bal werd weg gestompt door de D.V.S.-doelman maar kwam terecht voor de voeten van de vrijstaande Nory Saanen die met een geplaatste bal in de uiterste hoek wist te scoren. 

A.s. zondag speelt D.V.S. weer een thuiswedstrijd op Sportpark De Aalstervelden. Dan komt Knegselse Boys op bezoek. 

Uitslag 5 – 0: D.V.S. simpel voor De Weebosch

Na een week vrij te zijn geweest wegens Carnaval stond er voor D.V.S. wederom een thuiswedstrijd op het programma. De gasten uit Weebosch verblijven in de onderste regionen van de stand en wil D.V.S. niet verder achteropraken voor de bovenste plaatsen, zal er gewonnen moeten worden. 

Vanaf het begin van de wedstrijd nam de thuisploeg onmiddellijk het initiatief van de wedstrijd en waren veel in balbezit. Dit leverde in de eerste minuten al een kansje op voor Remy Keijsers maar zijn inzet kon worden gepareerd door de doelman. Ondanks het veelvuldige balbezit moest tot de 15de minuut worden gewacht voordat D.V.S voor de eerste keer een gat vond in de verdediging van de gasten. Vanaf de linkerkant werd de bal geopend naar de andere kant. De bal werd direct voor de goal gelegd waar de inkomende Roel de Greef de bal binnen kon lopen: 1-0. Direct na de aftrap was er voor De Weebosch een goed afstandsschot van Jeroen Mattheeuwse maar zijn schot verdween over het doel. Ondanks het veldoverwicht kon de thuisploeg maar weinig dreiging voor het doel van de tegenstander stichten. In de 24ste minuut was Weebosch dicht bij de gelijkmaker. De bal kwam achter de verdediging van D.V.S. terecht en Wilco Jansen reageerde adequaat op deze bal maar zijn lob over de D.V.S.-doelman ging langs het doel. D.V.S. was gewaarschuwd dat de wedstrijd nog zeker niet gespeeld was. In de 29ste minuut zette Jasper Jakobs op het middenveld een goede combinatie op met Remy Keijsers. De middenvelder kreeg op het juiste moment de bal terug en zijn inzet was onhoudbaar voor de doelman Stan Pauly. Niet veel later had de thuisploeg de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Dries Kreijns werd op de rand van het strafschopgebied aangespeeld en draaide goed weg bij zijn tegenstander. Zijn schot kon door de doelman gered worden waarna de bal voor de voeten van Pim Senders kwam maar zijn inzet verdween net naast het doel. De 3-0 kwam echter voor rust toch nog op het scorebord te staan. Aan de linkerkant werd door de gasten balverlies geleden. Remy Keijsers pikte de bal op maar zijn schot kwam bij de tweede paal terecht bij de geheel vrijstaande Dries Kreijns die moeiteloos de bal binnen kon schuiven.

Ook in de tweede helft had D.V.S. weinig te vrezen van de onmachtige gasten uit Weebosch. Net na rust werd Dries Kreijns aan de rechterkant goed vrijgespeeld en zijn voorzet kwam voor de voeten van Remy Keijsers maar hij raakte de bal totaal verkeerd en zijn inzet verdween naast het doel. D.V.S. bleef de bovenliggende partij maar was vaak te onnauwkeurig om tot grote kansen te komen. Het was dan ook tot 73ste minuut wachten voordat de thuisploeg de voorsprong verder uit kon breiden. Vanaf de linkerkant werd een hoekschop strak voor de goal getrapt. De bal viel tussen een verdediger en de keeper in en Rens Kuypers reageerde zeer attent: 4-0. Niet veel later zette Jasper Jakobs door het centrum een goede combinatie op maar zijn schot kon door de doelman met de voeten worden gekeerd. De ingevallen jeugdspeler John Nouwens was nog dicht bij een doelpunt. Met zijn snelheid was hij zijn directe tegenstander de baas maar zijn harde schot eindigde op de buitenkant van de paal. Uiteindelijk kwam net voor tijd de eindstand van 5-0 tot stand. Een schot op doel kon door de doelman van Weebosch nog worden gered maar de bal kwam voor de voeten van Remy Keijser die van dichtbij de bal kon binnentikken.

Komende zondag staat er voor D.V.S. een uitwedstrijd op het programma tegen FC Cranendonck. De wedstrijd op Sportpark De Braken in Soerendonk vangt aan om 14.30 uur.

Uitslag 1 – 2: D.V.S. onverdiend ten onder tegen buurman Tivoli

Na het verdiende gelijkspel vorige week tegen koploper Steensel kwam deze week buurman Tivoli op bezoek in Aalst. Er is inmiddels begonnen aan de 2de seizoenshelft en in de eerste wedstrijd van de competitie was het D.V.S. gelukt om in de slot minuten een 3-2 overwinning uit Eindhoven mee naar huis te nemen. De buurman is sterk aan de tweede periode begonnen en is zelfs koploper in deze kleine prijs die recht kan geven op deelname aan de nacompetitie aan het eind van het seizoen. 

D.V.S. startte sterk in de wedstrijd en zat fel op de tegenstander. In de 6de minuut leverde dat de eerste grote kans van de wedstrijd op. Tivoli leed balverlies rond de middenlijn en Jasper Jakobs kon alleen op doelman Daniel Zambrana Carmona afgaan maar de ver uitgekomen doelman kon met een perfecte sliding de bal van de voet afhalen.  De thuisploeg bleef goed combineren en niet veel later was er een mooie aanval over de linkerkant die uiteindelijk bij Cas Vermeer terecht kwam maar zijn vrije schietkans ging ver langs het doel. In de 12de minuut was het de snelle back Robin Arts die mee naar voren trok en via een snelle combinatie vrij kwam te staan voor de doelman. Hij wist deze uit te spelen maar werd daarbij te ver naar buiten gedrongen. Hij kon de bal terug leggen op David da Silva maar zijn inzet verdween net naast de goal. Enkele minuten later was het opnieuw een goede aanval over de linkerkant. De voorzet werd goed ingekopt door David Da Silva maar zijn kopbal verdween net over de lat. D.V.S. was duidelijk de bovenliggende partij en liet met goed positiespel regelmatig mooie aanvallen zien. In de 33ste minuut werd Jasper Jakobs de diepte ingestuurd waarbij hij twijfelde of hij buitenspel stond en de bal liet aan de meegekomen Cas Vermeer. Zijn schot werd fantastisch gekeerd door de doelman van Tivoli. Net voor rust was er nog een grote kans voor Jasper Jakobs. Een voorzet van de linkerkant kwam bij de tweede paal terecht bij de vrijstaande middenvelder maar zijn schot verdween langs het doel. Ondanks de grote kansen voor de thuisclub en geen enkele kans voor Tivoli werd met een 0-0 stand de rust bereikt. 

In de tweede helft kwamen de bezoekers feller uit de kleedkamer maar toch was het D.V.S. dat de eerste grote kans kreeg. Over de rechterkant was Jasper Jakobs zijn tegenstander te snel af en hij wist Dries Kreijns te bereiken. Deze legde de bal door op de ingevallen Remy Keijsers maar zijn inzet richting de kruising werd door doelman Daniel Zambrana Carmona met een knappe redding tot hoekschop verwerkt. In het voetbal zie je vaak als je de eigen kansen niet maakt dat op een gegeven moment de tegenstander het wel doet. In de 58ste minuut was er een uitbraak van Tivoli over de rechterkant van het Veld. Jeffrey Perts legde de bal breed op Milan Spasojevic die geheel vrijstaand een mooi geplaatst schot bij de tweede paal in het doel zag verdwijnen. De gasten uit Eindhoven trokken zich terug op eigen helft en daardoor werden de ruimtes kleiner. Hierdoor kreeg de thuisploeg meer moeite om kansen te creëren. In de 72ste minuut was Rens Kuypers dicht bij de gelijkmaker maar zijn kopbal uit een hoekschop eindigde via een verdediger op de bovenkant van de lat. Niet veel later kreeg D.V.S. toch loon naar werken. Aan de linkerkant van het veld was Remy Keijsers zijn tegenstander te snel af. Zijn voorzet werd door Dries Kreijns richting het doel gewerkt waarbij een verdediger de bal tegen de hand kreeg. De scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de stip waarna Remy Keijsers achter de bal ging staan en de doelman geen enkele kans liet: 1-1. D.V.S. wilde meer een verhoogde het tempo. Dries Kreijns was in de 80ste minuut wel heel dichtbij om de thuisclub op een voorsprong te zetten. Hij reageerde goed op een diepe bal en via de kluts met de doelman en een verdediger kreeg hij de bal mee maar voor een leeg doel schoof hij de bal naast. In de 90ste minuut kreeg uiteindelijk D.V.S. de deksel op haar neus voor het missen van vele grote kansen deze middag. De bal werd door Tivoli diep gespeeld en verdediger Robin Arts tastte mis. Jeffrey Perts kon alleen op doelman Giovanni Prinsen afgaan. De doelman kwam goed uit zijn doel en plukte de bal van de voet van de aanvaller. Tot verbazing van iedereen die op Sportpark De Aalstervelden aanwezig was, floot scheidsrechter Nihad Sivac voor een strafschop. De D.V.S.-spelers protesteerde nog fel tegen deze belachelijke beslissing maar uiteindelijk ging Ralf Walravens achter de bal staan en liet de doelman volledig kansloos. In de resterende tijd kon D.V.S. geen vuist meer maken waardoor de wedstrijd verloren ging met 1-2.

Komende week is er geen competitieprogramma in het amateurvoetballen in verband met Carnaval. Op 8 februari speelt D.V.S. opnieuw een thuiswedstrijd dan is 14.30 uur Weebosch de tegenstander. 

Uitslag 2 – 2: D.V.S. behaalt verdiend punt in Steensel

In dit jaargetijde kan het weer nog wel eens verschillen per week. Vorige week werd de wedstrijd tegen Weebosch nog afgelast omdat er sneeuw op het veld lag en deze week leek het voorjaar alweer voor de deur te staan. Voor D.V.S. stond een uitwedstrijd tegen koploper Steensel op het programma. De koploper had 5 punten meer behaald en als de mannen van Mike de Louw in de competitie nog een rol van betekenis willen spelen, was het belangrijk zeker niet te verliezen.

 De wedstrijd startte met twee afwachtende ploegen. D.V.S. trok zich terug op eigen helft en Steensel probeerde het spel te maken. Het eerste wapenfeit was een schot van D.V.S.-middenvelder Sam Senders maar zijn schot was een makkelijke prooi voor doelman Jasper van de Ven. De eerste kans voor de thuisploeg was in de 10de minuut direct raak. Door D.V.S. werd op de middenlijn onnodig balverlies geleden en de thuisploeg schakelde razendsnel om. Uiteindelijk werd Daan Bogaerts bereikt die alleen op doelman Giovanni Prinsen af kon gaan die de bal op een subtiele manier voorbij de doelman tikte. De gasten uit Aalst konden hier erg weinig tegenoverstellen. Bijna alle duels werden verloren en veel te vaak werd de bal ingeleverd bij de tegenstander. In de 20ste minuut werd D.V.S. op een 2-0 achterstand gezet. Remco van Etten kon ongestoord vanaf de rechter zijkant de bal bij de tweede paal neerleggen waar de vrijstaande Daan Bogaerts op een zeer fraaie manier de bal met de binnenkant van de voet in de lange hoek schoot. Niet veel later had dezelfde speler de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien maar zijn lob was te kort en daardoor een prooi voor de doelman. In de 28ste minuut stond opnieuw balverlies in de achterste linie van D.V.S. aan de basis van een grote kans voor Steensel. Waar Stefan Coset had moeten kiezen voor de geheel vrijstaande Marco Subnel, ging hij voor eigen succes en zijn schot was een prooi voor Giovanni Prinsen. Het was wachten tot de 36steminuut voordat D.V.S. voor de eerste keer echt gevaarlijk konden worden. Vanaf de linkerkant werd de bal door David Da Silva voor de goal gebracht. Deze werd slecht verwerkt door de verdediging en viel op de rand van de het 16-meter gebied voor de voeten van Jelmer Flikweert maar zijn inzet verdween naast het doel. In de resterende tijd voor de rust gebeurde er weinig meer voor beide doelen.

Tegen alle verwachtingen in kwam D.V.S. in de tweede helft als herboren uit de kleedkamer. Ineens werden duels wel gewonnen en trokken de spelers het initiatief van de wedstrijd geheel naar zich toe. In de 50ste minuut kwam de aansluitingstreffer op het bord. Vanaf de zijkant werd de bal diep gespeeld en foutief beoordeeld door de verdediging waardoor Rens Kuypers geheel vrij kwam te staan. Hij ging niet voor zijn eigen kansen en legde de bal op de meegelopen Jasper Jakobs die de bal moeiteloos binnen kon schuiven. Niet veel later waren de gasten dicht bij de gelijkmaker. Sam Senders pikte buiten het strafschopgebied de bal op en zijn schot werd in eerste instantie nog geblokkeerd maar hij kreeg een nieuwe kans nadat hij een verdediger knap uitspeelde maar zijn schot werd door de doelman nog van richting veranderd en ging net naast het doel. D.V.S hield de druk erop en opnieuw was Sam Senders die op een diepe bal goed reageerde maar de bal kwam net iets achter hem en de doelman kon ingrijpen. De gelijkmaker hing in de lucht en opnieuw was het Sam Senders die uit een goede hoekschop de bal knap in de hoek kopte maar doelman van Steensel kon met een uiterste inspanning redding brengen. In de 77ste minuut was er een knappe aanval door het hart van de defensie van Steensel. Uiteindelijk kwam Jelmert Flikweert geheel vrij te staan voor de doelman maar zijn inzet verdween net langs het doel. De tijd begon te dringen maar D.V.S. bleef met veel inzet naar voren voetballen terwijl Steensel achteruit moest. Waar in de eerste helft de thuisploeg heer en meester was, konden zijn in de hele tweede helft geen enkele kans creëren. Uiteindelijk kreeg D.V.S. in de 86ste minuut loon naar werken. De goed ingevallen jeugdspeler John Nouwens werd de diepte ingestuurd en met zijn snelheid bleef hij de verdedigers voor. Hij omspeelde de doelman en schoof de bal in het lege doel. In het resterende deel van de wedstrijd waren er geen noemenswaardige kansen voor beide ploegen. Zo eindigde een wedstrijd op een dramatisch veld met twee totaal verschillende helften in een 2-2 gelijkspel.

A.s. zondag komt buurman Tivoli op bezoek in Aalst. De wedstrijd op Sportpark De Aalstervelden begint om 14.30 uur.

Uitslag 5 – 0: D.V.S.  wint overtuigend van Waalre in dorpsderby.

Het is toch altijd weer speciaal als twee teams uit hetzelfde dorp tegen elkaar spelen in de competitie. Veel supporters van beide kampen hadden de weg naar naar Sportpark De Aalstervelden gevonden om een spannende wedstrijd te zien tussen D.V.S. en Waalre. In de competitie geven beide ploegen elkaar niet veel toe en had D.V.S. 1 punt meer weten te behalen dan de gasten uit Waalre.

De wedstrijd begon voorzichtig van beide kanten. Na 12 minuten was de eerste kans voor de gasten uit Waalre. Stijn Croes zette een goede combinatie op met Joey Gang en kon direct doorlopen richting de doelman. Zijn schot kon worden gered door Gioavanni Prinsen.

Direct daarna was het D.V.S. dat na een vlijmscherpe counter via Remy Keijsers op voorsprong kwam.

Hij kon aan de rechterkant ontsnappen aan zijn directe tegenstander en legde de bal breed op spits Dries Kreijns die zich goed vrij draaide en de bal binnen kon schieten. Niet veel later was Jelmer Flikweert dichtbij de 2-0. Hij liep heel goed weg bij zijn tegenstander en kon vanaf een meter of 20 uithalen. Doelman Bastiaan Bremer had veel moeite om de bal tot hoekschop te verwerken. Daarna kwam de wedstrijd weer wat meer tot rust en was het tot de 28ste minuten wachten voordat er weer gevaar voor een van de doelen te zien was. Buiten speler Remy Keijsers kwam goed naar binnen maar zijn schot kon op het laatste moment nog van richting worden veranderd. Daarna nam Waalre het heft in handen en probeerde de thuisclub onder druk te zetten. Er waren enkele hectische momenten voor het D.V.S.-doel na scherp getrapte vrije trappen maar de 1-0 bleef op het bord staan. Waalre was in de 37ste minuut dicht bij de gelijkmaker. Max Brans drong aan de rechterkant het zestien meter gebied binnen maar zijn schot spatte op de lat uiteen. Net voor rust was er nog een mooi afstandsschot van Wouter Bosman dat maar net over het doel ging. Waar iedereen verwachtte dat met een 1-0 de rust bereikt zou worden kwam bedrogen uit. Een mislukte terugspeelbal werd door Remy Keijsers onderschept en hij legde de bal bij de tweede paal breed op middenvelder Jelmer Flikweet die met weinig moeite de 2-0 kon binnenschieten.

Na rust pakte Waalre direct het initiatief maar konden moeilijk gevaarlijk worden. D.V.S. trok zich terug op eigen helft een loerde op de counter via de snelle voorhoedespelers. In de 52ste minuut was er dan weer zo’n scherpe counter. Remy Keijsers ontsnapte opnieuw aan zijn directe tegenstander en legde de bal voor de goal waar deze achter de meegelopen Dries Kreijns langs ging maar bij de tweede paal dook Cas Vermeer op die de bal kon binnen schieten.

Na de 3-0 leek het verzet van Waalre definitief gebroken en niet veel later was het wederom D.V.S. dat scoorde.  Remy Keijsers was opnieuw zijn directe tegenstander Stijn Croes de baas en zijn voorzet kwam voor de voeten van de meegelopen Jasper Jakobs die van dichtbij de 4-0 kon binnentikken. Deze goal werd uitgebreid gevierd met de aanhang van de thuisclub.

Na 4 assists was uitblinker Remy Keijser dicht bij een eigen treffer. Hij kwam vanaf de rechter zijkant goed naar binnen maar zijn schot belandde op de Paal. In de 73ste minuut kwam de eindstand al op het bord. Wederom was er een snelle uitbraak van de thuisploeg. Jasper Jakobs stuurde opnieuw Remy Keijsers de diepte in en zijn voorzet werd voor de goal binnen gelopen door Dries Kreijns.

Waalre probeerde nog voor de eretreffer te gaan maar hadden voorin erg weinig stootkracht door het ontbreken van enkele voorhoedespelers. In de 85ste minuut was Simon Zijlstra toch nog dicht bij de eretreffer maar Giovanni Prinsen wist met een fraaie redding zijn doel schoon te houden. 

Voor zowel D.V.S. als Waalre is met deze wedstrijd de winterstop aangebroken. De competitie wordt hervat op 21  januari 2024.

Terug

Uitslag 3 – 3: D.V.S. en Riethoven vermaken het publiek

Op sportpark De Aalstervelden stond de wedstrijd tussen D.V.S. en Riethoven op het programma. Beide ploegen speelden vorig seizoen ook tegen elkaar maar dan in de 4e klasse maar moesten in de nacompetitie VOW als meerdere erkennen. Het zou een wedstrijd worden met veel strijd, veel doelpunten en spanning tot de laatste minuten waarbij de toeschouwers, ondanks de kou, een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld kregen.

Riethoven kwam veel sterker uit de startblokken dan de thuisclub. In de openingsminuten waren er al afstandsschoten van Joey van Otten en Sander Snellen maar deze konden het doel nog niet bereiken. De thuisploeg kon daar in de openingsfase niet veel tegenover zetten. Te vaak werd de lange bal gehanteerd die niet aan kwam bij een ploeggenoot of werd er te makkelijk balverlies geleden. Balverlies op het middenveld luidde dan ook de openingstreffer van de middag in. Aan de rechterkant van het veld werd een opening gevonden en de bal werd vanaf de achterlijn teruggelegd op Koen Donkers die geen enkele moeite had om te scoren. Ook na de goal bleef Riethoven de bovenliggende partijen en in de 17de minuut kwam D.V.S. goed weg dat de achterstand niet werd vergroot omdat Van Grotel met een fraai schot de buitenkant van de paal trof. Hierna kwam D.V.S. wat beter in de wedstrijd. Een vlijmscherpe counter ingeleid door middenvelder Cas Vermeer zorgde er voor dat in de 21ste minuut de gelijkmaker op het scorebord kwam. Hij stuurde Remy Keijsers de diepte in en deze liet met zijn snelheid de verdedigers zijn hakken zien en rondde beheerst af. Het gejuich was nog niet verstomd of aan de andere kant was het alweer prijs. Joey van Otten werd aan de linkerkant goed vrij gespeeld en hij had weinig moeite om doelman Giovanni Prinsen te verschalken. Daarna was het D.V.S. dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Remy Keijsers was een aantal maal dichtbij. In de 28ste minuut stak hij de hele breedte van het middenveld over en liet verschillende verdedigers achter zich maar zijn schot werd goed gepakt door doelman Daan Bartholomeus. Niet veel later was er weer een schot van de snelle aanvaller maar opnieuw kon de doelman zijn goal schoonhouden. Enkele minuten voor rust moet de doelman dan toch buigen. Wederom was Remy Keijsers te snel voor de achterhoede van de gasten en hij schoot de bal in de lange hoek fraai binnen. Met een 2-2 tussenstand werd de pauze bereikt.

Na rust waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd en werden er veel scherpe duels uitgevochten op het veld. Toch was het Riethoven dat voor de derde keer deze middag op voorsprong kwam. Lars Lepelaars werd in het midden voor het doel vrijgespeeld en zijn schot verdween onhoudbaar in de goal. D.V.S. zette de voor de derde keer de achtervolging in maar had moeite om kansen te creëren tegen de stugge ploeg uit Riethoven. In de 74ste minuut werden de pogingen dan toch beloond. Jasper Jakobs werd aan de rechterkant goed gelanceerd en vanaf de achterlijn behield hij het overzicht en vond de vrijstaande Remy Keijsers die zijn derde van de middag maakte. Niet veel later had het ook alweer 3-4 voor de gasten kunnen staan. Van Beek plaatste een demarrage aan de rechterkant van het veld en zijn voorzet kwam terecht bij de geheel vrijstaande Koen Donkers maar zijn kopbal trof de lat. In de 78ste minuut was het D.V.S. dat dicht bij een doelpunt was. Cas Vermeer kreeg een beetje gelukkig de bal mee maar bij zijn schot werd door de doelman gekeerd. Daarna werden de kansen schaarser maar beide teams bleven wel voor de overwinning gaan. In de 87ste minuut kreeg Fin van den Hoogen nog een directe rode kaart na een overtreding. Door deze zware beslissing kwam D.V.S. nog even goed onder druk te staan maar werd er niet meer gescoord.

A.s. zondag staat in de gemeente Aalst-Waalre de dorpsderby tegen Waalre op het programma. D.V.S. zal daar een overwinning nodig hebben om ook na de winterstop om de bovenste plaatsen mee te kunnen blijven strijden.

Uitslag 1 – 0: D.V.S. verliest van hekkensluiter

Na de kleine overwinning van vorige week op Woenselse Boys had D.V.S. weer aansluiting met de kopgroep in de 5deklasse E. Deze week stond een wedstrijd op het programma tegen de hekkensluiter. Waar veel D.V.S.-ers dachten dat dit varkentje wel even gewassen zou worden, bleek aan het eind van de wedstrijd de waarheid toch veel anders te zijn.

D.V.S. startte erg sterk met aanvallend voetbal. Niet lang na het begin van de wedstrijd werd de bal vanaf de linkerkant voor de goal gebracht. Bij de tweede paal kon Sander Olieslaeger zijn tegenstander uitkappen maar zijn schot ging een meter langs. Twee minuten later ontsnapte Xander Olieslaeger aan de rechterkant opnieuw aan zijn tegenstander maar waar hij had moeten kiezen om een vrijstaande medespelers aan te spelen ging hij voor eigen succes maar zijn schot kon worden geblokt door een verdediger van EMK. In de 9de minuut kwam daar de eerste waarschuwingen voor de gasten uit Aalst. Kevin Aarts kwam recht voor de goal in een vrije schiet positie en zijn schot leek richting de kruising te gaan. Doelman Giovanni Prinsen moest met een prachtige redding zijn doel schoonhouden. Na een kwartier kreeg D.V.S. een vrije trap te nemen aan de rechterkant. De bal werd snel genomen en de EMK-verdedigers stonden nog niet op te letten. Jasper Jakobs had vanaf de zijkant zijn mede ploeggenoten voor het uitkiezen en wist Dries Kreijns te bereiken die vanaf erg dicht bij de bal toch nog over het doel wist te schieten. Niet veel later ging Rens Kuypers een mooie combinatie aan met Remy Keijsers en hij kreeg schuin voor de goal een vrije schietkans. Zijn schot ging voor de goal langs. Daarna luwde de gevaarlijke aanvallen van D.V.S. en was de thuisclub met Lars voorkamp dicht bij de openingstreffer. Hij kapte in het zestien meter gebied Hein de Brouwer veel te simpel uit maar zijn schot in de korte hoek was een prooi voor de D.V.S.-doelman. Het spel van de gasten werd steeds slordiger waardoor in het tweede gedeelte van de eerste helft geen enkele gevaarlijke kans meer was te zien. EMK kwam steeds beter in de wedstrijd en in de 35ste minuut werd Lars Voorkamp de diepte ingestuurd maar zijn één op één duel met Giovanni Prinsen werd opnieuw gewonnen door de doelman. De thuisclub gooide steeds meer energie in de strijd en de spelers van D.V.S. hadden hier eg veel moeite mee. De rust werd bereikt met een 0-0 tussenstand.

Na rust probeerde D.V.S. het weer op te pakken maar ze hadden erg veel moeite met het zwaar te bespelen veld. De eerste grote kans van de tweede helft was voor de gasten uit Aalst. EMK verspeelde op het middenveld de bal en Dries Kreijns wist zich knap vrij te spelen. Hij lanceerde de vrijstaande Remy Keijsers maar zijn schot werd stijlvol gered door doelman Nick van Vijfeijken. Enkele minuten later kwam D.V.S op achterstand. Tayfun Yilmaz wist zich aan de linkerkant goed vrij te spelen en zijn voorzet belandde bij de tweede paal voor de voeten van de geheel vrijstaande Kevin Aarts die geen enkele moeite had om te scoren: 1-0. Niet veel later was D.V.S. tot tweemaal toe dicht bij de gelijkmaker. Eerst schoot Hein de Brouwer van dichtbij op de paal en kort daarna was er een mooie aanval over de linkerkant van het veld en de voorzet kwam terecht bij Remy Keijsers die zijn schot op de voeten van de doelman zag eindigen. EMK trok zich terug op eigen helft een probeerde met lange ballen de voorwaartse aan het werk te zetten. Deze wisten met grote inzet het de vier verdedigers van D.V.S. keer op keer erg moeilijk te maken. Bij de gasten leek niets meer te lukken. Er werd veel te vaak de lange bal gehanteerd en er werd te vaak balverlies geleden in de opbouw zodat er geen enkele fatsoenlijke aanval meer te zien was. Hierbij moeten ook de credits aan de ploeg uit Nuenen worden gegeven die elk duel met zoveel passie aangingen dat er bijna geen verloren werden. Zonder erg veel moeite kon EMK uiteindelijk de 1-0 stand over de meet trekken. Hopelijk hebben de mannen van Mike de Louw vandaag ook geleerd dat je met veel inzet en passie ook een goede teamprestatie kunt neerzetten.

A.s. zondag speelt D.V.S. weer een thuiswedstrijd. V.V. Riethoven komt dan op bezoek op Sportpark De Aalstervelden. De wedstrijd vangt aan om 14.30 uur.

Uitslag 2 – 1: D.V.S. wint moeizaam van Woenselse Boys

Na de nederlaag van vorige week in de topper tegen Dosko’32 was D.V.S. voorlopig afgehaakt voor de bovenstaande plaatsen. Er staan echter nog genoeg wedstrijden op het programma om de opgelopen achterstand goed te maken maar dan mocht er in ieder geval niet verloren worden van middenmoter Woenselse Boys.

Het eerste kwartier was van een matig niveau. De wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af en er werd door beide teams veel balverlies geleden, lange ballen kwamen maar zelden aan en de voorwaartse lagen aan de ketting bij de verdedigers. De eerste echte kans van de wedstrijd was voor de D.V.S. Aan de rechterkant zette Robin Arts een goede combinatie op met Dries Kreijns. Hij kreeg de bal op het juiste moment terug en kon oprukken richting het zestien meter gebied. Zijn voorzet belandde bij de tweede paal voor de voeten van Remy Keijsers maar deze kon niet genoeg vaart aan de bal meegeven om doelman Carlos Vieira te verontrusten. Kort daarna was dezelfde aanvaller dichter bij een doelpunt. Hij werd vanaf de zijkant met een lange bal aangespeeld en na een goede aanname wist hij zijn tegenstander opzij te zetten en zijn schot kon met grote moeite door de doelman met de voeten worden gekeerd. Woenselse Boys kon daar aanvallend erg weinig tegenover zetten. Hun eerste kansje ontstond na een half uur spelen. Een kort genomen hoekschop werd bij de tweede paal neergelegd, doelman Giovanni Prinsen ging onder de bal door maar dit verraste Maurice van Loenen waardoor hij te laat kwam om de bal binnen te kunnen koppen. In de eerste helft waren de kansen erg schaars. Het was dan ook wachten tot net voor rust dat de thuisclub nog een keer gevaarlijk kon worden. Dries Kreijns speelde op het middenveld zijn tegenstander uit en verlengde de bal direct op Remy Keijsers. Deze kapte in het strafschopgebied goed zijn tegenstander uit en behield het overzicht. De doorgelopen Dries Kreijns was inmiddels voor de goal opgedoken en kon zonder veel moeite de bal in het doel schuiven: 1-0. Kort hierna floot de scheidsrechter voor de rust. 

Na de rust pakten de gasten uit Eindhoven het initiatief. Ze waren wel meer aan de bal maar hadden ook veel moeite om gevaar voor het doel te stichten. Namens Woenselse Boys schoot Jasper Spapens van grote afstand en daarbij moest doelman Giovanni Prinsen handelend optreden. D.V.S. liet de gasten komen maar loerde zelf op de counter. Een razendsnel uitgevoerde counter stond aan de basis van de 2-0. Na een afgeslagen hoekschop zette Jasper Jakobs direct Dries Kreijns aan het werk die rond de middenlijn zijn tegenstander uitspeelde en direct op de rechterkant opende op Remy Keijsers. Deze ging richting het doel maar had oog voor de meegelopen kleine spits die bij de tweede paal opdook en geen enkele moeite had om zijn tweede doelpunt van de middag te scoren. Woenselse Boys kon daar niet heel veel tegenover zetten en in de 71ste minuut had Remy Keijsers de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien. Vanaf de linkerkant kon hij ongehinderd op de doelman afgaan. Hij omspeelde de keeper maar schoof de bal langs het doel. De gasten hadden een paar kleine mogelijkheden maar treuzelde vaak te lang waardoor een D.V.S.-verdediger alsnog kon ingrijpen. Vijf minuten voor tijd kon opnieuw Remy Keijsers alleen op de doelman afgaan maar bij het uitspelen van de doelman liep hij met de bal over de achterlijn. Vlak voor tijd werd het toch nog even spannend. Na een afgeslagen hoekschop werd van grote afstand door Samir Barmou op goal geschoten en tot ieders verbazing verdween de bal in het doel. In de nog resterende blessuretijd kwamen D.V.S. niet meer in de problemen en werd na een matige wedstrijd toch 3 punten binnengehaald. 

A.s. zondag staat er voor D.V.S. een uitwedstrijd op het programma tegen hekkensluiter EMK. De wedstrijd in Nuenen begint om 14.30 uur.

Uitslag 2 – 1: D.V.S. verliest topper tegen Dosko ‘32

Voor D.V.S. stond er een topper op het programma tegen Dosko ’32 uit Duizel. Beide ploegen hadden uit de voorgaande wedstrijden 15 punten vergaard maar de ploeg uit Duizel had hier 1 wedstrijd minder voor nodig gehad. 

Ondanks overvloedige regenval van de afgelopen week was het veld goed te bespelen. De wedstrijd startte van beide kanten fel en over het hele veld werden stevige duels uitgevochten. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de thuisclub. Jur Beerens schoot van een meter of 20 op goal maar zijn schot kon de D.V.S.-doelman niet verontrusten. Het eerste grote gevaar van de wedstrijd kwam van D.V.S. kant. De bal ging op het middenveld goed rond en uiteindelijk stuurde Jasper Jakobs spits Dries Kreijns op het juiste moment weg waarna de kleine aanvaller alleen op de keeper af kon gaan maar zijn inzet verdween net naast het doel. Daarna pakte de thuisclub de touwtjes iets meer in handen wat resulteerden in een vrije trap op een meter of 25 van het doel. Joris Gerritsen ging achter de bal staan en zijn schot veranderde van richting via de muur en verdween in de uiterste hoek waarbij de keeper kansloos was: 1-0. D.V.S. was even van slag en kort daarna moest doelman Giovanni Prinsen ingrijpen op een vrije trap. Dit keer kwam de bal wel in de hoek waar hij verwacht mocht worden en via een goede reflex werd de bal tot hoekschop verwerkt. In de 22ste minuut gaf Roel de Greef een lange bal op Remy Keijsers. De bal viel over de verdediger en de aanvaller nam de bal goed aan en kon alleen op de doelman afgaan. Hij liet dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan en zijn inzet liet de doelman volledig kansloos: 1-1. In het tweede gedeelte van de eerste helft had D.V.S. het moeilijk met het fysieke spel van Dosko ’32 en waren de kansen voor de thuisclub. Er was een kansje voor Niek Luijten die een vrije trap vanaf de zijkant in het strafschopgebied mooi aannam maar zijn inzet was te slap. De grootset kans was in de 33ste minuut voor Joris Gerritsen. De bal werd diep gespeeld en D.V.S.-verdediger Hein de Brouwer kon er maar net tussen komen maar onbedoeld legde hij de bal klaar voor de aanvaller maar deze kon het één op één duel met de doelman niet in zijn voordeel beslissen. Net voor rust werd door Dosko een vrije trap kort genomen waarna het schot via verschillende benen bij de tweede paal terechtkwam voor de voeten van Milan Amiri maar zijn schot ging hoog over.

Ook in de tweede helft waren de grote kansen schaars. Op het veld werden duels op het felst van de snede uitgevochten. Dit leverde vaak geen sprankelend voetbal op en door het vele balverlies dat aan beide kanten werd geleden en de vele foutieve passen was de wedstrijd erg rommelig. De spanning vergoedde echter veel en het publiek op de tribune leefde erg met hun favoriete team mee. Het eerste kansje van de tweede helft was voor de ploeg uit Aalst. Cas Vermeer ging aan de rechterkant van het veld goed door en zijn voorzet kwam op de rand van de zestien meter terecht bij Jelmer Flikweert maar zijn inzet verdween over het doel. Kort daarna was er een goede combinatie tussen Robin Arts en Youri van den Boom, de bal werd goed voor de goal gebracht maar de doelman was net iets eerder bij de bal dan Dries Kreijns. In de directe tegenstoot ontstond er een scrimmage voor het doel van D.V.S. maar Robin Arts kon op tijd ingrijpen voordat er echt gevaar ontstond. Waar iedereen zich toch wel neer kon leggen dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen trok D.V.S. toch aan het kortste eind. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg de thuisclub aan de rechterkant nog een hoekschop te nemen. De bal werd bij de eerste paal neergelegd waar invaller Thijs Berendsen de bal binnen kon koppen. In de resterende blessuretijd kon D.V.S. niets meer forceren en was de tweede nederlaag van het seizoen een feit.

A.s. zondag gaat de competitie voor D.V.S. weer verder met een thuiswedstrijd tegen Woenselse Boys uit Eindhoven. De wedstrijd op Sportpark De Aalstervelden begint om 14.30 uur.

Uitslag 7 – 2: D.V.S. heeft weinig moeite met DEES

Ondanks het onstuimige weer stond er voor D.V.S. een thuiswedstrijd tegen DEES uit Wintelre op het programma. De gasten hadden tot nu toe maar 3 punten uit 5 wedstrijden bij elkaar gesprokkeld. De thuisclub wil bovenin aanhaken en een overwinning tegen de laagvliegers uit de 5e klasse E is dan wel een must.

Net als vorige week kwam D.V.S. al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Een lange bal van achteruit werd doorgekopt door Thomas Tholen. Verdediger Hein de Brouwer reageerde niet adequaat genoeg en Grard van de Sande kon hiervan makkelijk profiteren en schoof de bal simpel langs de D.V.S.-doelman. De thuisclub schrok wakker en met goed voetbal en snelle combinaties werd DEES direct onder druk gezet. De eerste echte kans was voor Cas Vermeer die aan het eind van een aanval over verschillende schijven stond maar zijn geplaatste bal verdween net over het doel. Niet veel later lag de gelijkmaker in de goal. Van achteruit stuurde Remy Keijsers met een mooie lange bal Cas Vermeer de diepte in. Hij was veel sneller dan zijn tegenstander en zijn schot verdween in de lange hoek: 1-1. Vijf minuten later was de achterstand al omgedraaid in een voorsprong. Hein de Brouwer maakte een mooie loopactie aan de rechterkant en kreeg op het juiste moment de bal aangespeeld. Zijn voorzet kwam bij Dries Kreijns die de bal makkelijk kon binnentikken.

D.V.S. bleef met snelle aanvallen erg gevaarlijk. In de 20ste minuut was er een goede voorzet vanaf de rechterkant van Remy Keijsers waar de verdediger zich op verkeek. De bal werd vanuit de lucht direct op de voet gepakt door Dries Kreijns maar zijn inzet ging net langs het doel. Niet veel later was er voorzet van Rens Kuypers maar zijn inzet ging net aan Dries Kreijns voorbij. De gasten uit Wintelre waren wel regelmatig in balbezit maar konden niet echt gevaarlijk worden. In de 35ste minuut lieten de gasten zich nog een keer voor de goal zien met een afstandsschot van Wilco Couwenberg maar doelman Giovanni Prinsen had hiermee geen enkele moeite.

Een paar minuten voor rust werd de voorsprong verder uitgebouwd. Remy Keijsers kwam vanaf de zijkant goed naar binnen en plaatste de bal op de vrijstaande Cas Vermeer die simpel binnentikte: 3-1.

Na de rust ging D.V.S. verder waren ze in de eerste helft mee gestopt waren. Op het middenveld onderschepte Jasper Jakobs de bal en met een demarrage liet hij zijn tegenstanders achter zich. Op het juiste moment gaf hij de bal mee aan Dries Kreijns die geen enkele moeite had om de doelman te verschalken. In de 56ste minuut was een misverstand tussen de achterhoede en de D.V.S.-doelman waarvan de gasten bijna konden profiteren maar de inzet van Santus Kisoka verdween net langs het doel. Niet veel later werd de wedstrijd in het slot gegooid. Een diepe bal werd door de achterhoede van DEES niet goed beoordeeld en de ingevallen Xander Olislaeger kon van dit misverstand profiteren en de vrijstaande Dries Kreijns bereiken.

Zijn inzet verdween in het doel. Na de 5-1 liet de thuisclub de teugels een beetje vieren en daarvan profiteerde Grard van de Sande door de 5-2 binnen te schieten. De doelpunten honger van D.V.S. was echter nog niet gestild en opnieuw was het Dries Kreijns die op de juiste plaats stond om zijn 4de goal van de middag binnen te schieten. Een paar minuten voor tijd maakte ook nog Cas Vermeer zijn derde van de middag. Aan de linkerkant ging back Rens Kuypers op het juiste moment diep en zijn voorzet kwam bij de jonge aanvaller die met zijn schot de eindstand van 7-2 op het scorebord zette. 

A.s. zondag staat er voor D.V.S. een echte topper op het programma. Door de winst is de club uit Aalst op 15 punten gekomen uit 6 wedstrijden en gaat op bezoek bij de trotse koploper Dosko ’32 die ook 15 punten hebben behaald maar dan uit 5 wedstrijden. De wedstrijd op Sportpark De Meer in Duizel vangt aan om 14.30 uur.

Uitslag 1 – 3: D.V.S. maakt het zich moeilijk in Sterksel.

Voor D.V.S. stond in de 5de competitieronde een uitwedstrijd tegen Sterksel op het programma. Gezien het groot aantal doelpunten dat de thuisploeg de afgelopen 4 wedstrijden tegen had gekregen en het feit dat D.V.S. makkelijk scoort in de competitie werd verwacht dat de ploeg uit Aalst dit varkentje wel even snel zou wassen. 

Voor de wedstrijd in Sterksel werd uitgeweken naar een bijveld omdat het hoofdveld veel had geleden van de overvloedige regenval van de afgelopen dagen. Sterksel liet vanaf het begin direct zien dat ze veel fysieke strijd op de mat wilden leggen. Laat dat nou net niet de sterkste kant zijn van de jonge ploeg van Mike de Louw.

In de 8steminuut stond de achterhoede van D.V.S. niet goed en kon de sterke aanvaller Thijs Scheepers ontsnappen aan de rechterkant van het veld. De vlugge aanvaller was veel sneller als zijn tegenstander en schuin voor de goal schoot hij de bal in de lange hoek: 1-0. De gasten uit Aalst konden hier erg weinig tegenover zetten omdat er te vaak in een te laag tempo werd gevoetbald of de onderlinge duels te makkelijk werden verloren. De wedstrijd was erg rommelig en het duurde tot halverwege de eerste helft voordat D.V.S. het eerste kansje van de wedstrijd kreeg.

Remy Keijsers kapte zich goed vrij op de rand van het strafschopgebied maar zijn schot werd door doelman Elvinio Stienen met de voeten gestopt. Niet veel later was het opnieuw Thijs Scheepers die goed gebruik maakte van zijn snelheid maar dit keer ging zijn schot voor de goal langs. Daarna pakte D.V.S. wat meer de touwtjes in handen. Aan de linkerkant kwam Jasper Jakobs goed door die de bal terug legde op Remy Keijsers maar zijn schot werd geblokt waarna de bal voor de voeten van de vrijstaande Cas Vermeer kwam maar deze kon met een sliding van de gelijkmaker worden afgehouden. De aansluitende hoekschop werd door Roel de Greef voor de goal getrapt en Fin van den Hoogen kopte de bal richting het doel die via een verdediger in de goal verdween.

Niet veel later was er een goede aanval van D.V.S. over verschillende schijven en uiteindelijk kon Jasper Jakobs alleen op de doelman afgaan maar met een uiterste inspanning kon de doelman zijn inzet tot hoekschop verwerken. In blessuretijd van de eerste helft kwam D.V.S. dan toch op voorsprong. Remy Keijsers werd de diepte ingestuurd en zijn schot werd nog met de voeten door de keeper gekeerd. Jasper Jakobs was al snelste bij de terugspringende bal en ging een korte combinatie aan met Roel de Greef waarna hij de bal perfect in de kruising schoot: 1-2.

Direct na rust kreeg D.V.S. een penalty. Jasper Jakobs werd in het strafschopgebied aangespeeld en draaide goed weg bij zijn tegenstander die hem onreglementair ten val bracht. De scheidsrechter was resoluut in zijn beslissing en floot voor een strafschop. Remy Keijsers ging achter de bal staan en schoot dit buitenkansje onberispelijk binnen. In de 55ste minuut had de definitieve beslissing kunnen vallen. Roel de Greef kreeg de bal binnen het strafschopgebied voor de voeten maar zijn inzet belandde op de paal. Sterksel kon daar erg weinig tegenover zetten wat vaak tot verbale frustratie leidde. Het enig echte kansje voor de thuisclub in de tweede helft was een schot van Thijs Scheepers dat voor de goal langs rolde. Vanaf dat moment bloedde de wedstrijd een beetje dood. D.V.S. verdedigde de 1-3 voorsprong en leunde op een sterke verdediging onder leiding van de uitblinkende Lars Mobach. Sterksel was te onmachtig om nog voor enig doelgevaar te zorgen. Net voor het einde van de wedstrijd was er nog een grote kans voor Remy Keijsers maar van dichtbij het doel raakte hij de bal totaal verkeerd waarna deze ver langs het doel verdween. Door deze overwinning handhaaft D.V.S. zich in de kopgroep van de 5de klasse E.

Voor D.V.S. staat a.s. zondag weer een thuiswedstrijd op het programma tegen laagvlieger DEES uit Wintelre. De wedstrijd op Sportpark De Aalstervelden vangt aan om 14.30 uur.

Uitslag 8 – 0: D.V.S. overklast Tongelre

Na het matige optreden van vorige week tegen Knegsel stond er deze week voor D.V.S een wedstrijd tegen Tongelre op het programma. De tegenstander uit Eindhoven had in de voorgaande 3 wedstrijden net als D.V.S. 6 punten vergaard. De gasten moesten met een gehavend team aantreden door vele geblesseerde spelers. Een mooie kans voor de thuisclub om zich te revancheren.

De wedstrijd was nog maar net begonnen en D.V.S. kreeg aan de linkerkant van het veld een vrije trap te nemen. Specialist Roel de Greef ging achter de bal staan maar omdat de afstand naar het doel nogal groot was, verwachtte iedereen dat er een voorzet zou volgen maar de bal ging direct op doel. De doelman verkeek zich en de bal ging via de onderkant van de lat in het doel.

De thuisclub hield de druk er vol op en stoorde de verdedigers van Tongelre zodat deze veel moeite hadden om vanaf achteruit op te bouwen. In de 11de minuut was er een snelle aanval van D.V.S. aan de linkerkant. Jasper Jakobs gaf de bal op het juiste moment mee aan de opgekomen Robin Arts die uiterst beheerst de bal in de lange hoek schoof: 2-0.

Daarna kwam Tongelre wat beter in de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. De volgende grote kans voor D.V.S. was halverwege de eerste helft. Remy Keijsers ontsnapte in het centrum aan zijn verdediger. Waar iedereen dacht dat het buitenspel was bleef de vlag van de assistent-scheidsrechter omlaag maar het gehaaste schot verdween via de doelman naast het doel. D.V.S. bleef de bovenliggende partij maar in de opbouw was het toch vaak te slordig en werd er veel onnodig balverlies geleden. Dit leidde in de 38ste minuut tot de eerste kans voor Tongelre. Door het hart van het centrum kon Danny van Veen alleen op de keeper afgaan. Hij omspeelde Giovanni Prinsen maar op de doellijn wist verdediger Fin van den Hoogen redding te brengen. Vlak voor rust hadden de gasten nog een kleine kans via Ahmed Junior Dosso. Hij kon vanaf het middenveld het strafschopgebied binnen dringen maar zijn schot verdween over het doel.

In de tweede helft liet D.V.S. direct zien dat ze de wedstrijd in het slot wilde gooien. Eerst was daar een goede actie van Jasper Jakobs aan de rechterkant.

Zijn voorzet kwam terecht bij Remy Keijsers die met een mooie beweging zijn verdediger in de wind zette maar zijn schot ging voor het doel langs. Niet veel later was er een goede actie van Cas Vermeer aan de andere kant van het veld.

Hij behield goed het overzicht en zijn voorzet kwam bij de tweede paal bij Remy Keijser maar zijn directe schot kon door de doelman tot hoekschop worden verwerkt. De aanvalsgolven van de thuisclub bleven maar komen. Roel de Greef was dicht bij zijn tweede doelpunt van de middag maar zijn schot eindigde op de paal. In de 54ste minuut leek dan toch de definitieve beslissing te vallen. De uitblinkende verdediger Fin van den Hoogen onderschepte op het middenveld goed de bal en bracht direct Remy Keijsers in stelling. Deze legde de bal bij de tweede paal waar Jasper Jakobs wel raad wist met dit buitenkansje: 3-0. De gasten uit Tongelre kwamen er vanaf dat moment helemaal niet meer aan te pas en kregen in de 57ste minuut de 4-0 tegen. Vanuit een hoekschop kopte Hein de Brouwer de bal binnen. Niet veel later ging de snelle back Robin Arts op avontuur aan de linkerkant maar zijn inzet kon door de doelman met de voeten worden gekeerd. In de volgende aanval kon Remy Keijsers ongehinderd door het centrum ontsnappen en hij omspeelde met weinig moeite de keeper en schoof de bal in het lege doel. Daarna was de periode van invaller Guy Veeke aangebroken. Jasper Jakobs ging diep aan de rechterkant van het veld, hij legde de bal op het juiste moment breed en Guy Veeke kon de bal binnen schuiven. In de 75ste minuut omzeilde Guy Veeke in het centrum van de verdediging de buitenspelval om zijn tweede van de middag te maken. Maar de honger van de D.V.S.-spits was nog niet gestild. Rens Kuypers kwam goed op en hij legde de bal op de geheel vrijstaande Guy Veeke om zijn zuivere hattrick binnen te schieten: 8-0.  Een mooie overwinning voor D.V.S. waardoor de mannen uit Aalst op de 3de plaats van de ranglijst zijn terug te vinden.

Komende zondag staat er voor D.V.S. geen competitiewedstrijd op het programma. Op 29 oktober staan er voor de mannen uit Aalst een uitwedstrijd tegen Sterksel op het programma. De aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Uitslag 4 – 2: D.V.S. onderuit in Knegsel

D.V.S. is de competitie sterk begonnen met 2 overwinningen. Ook tegenstander Knegselse Boys was het gelukt om de eerste 2 wedstrijden in winst om te zetten.  

D.V.S. begon sterk aan de wedstrijd. Na 6 minuten stond een lange bal aan de basis van het eerste gevaar. Remy Keijsers kon alleen op de keeper afgaan maar zijn inzet stuitte op doelman Cas Box. Direct daarna werd dezelfde Remy Keijsers in het strafschopgebied gehaakt en de scheidsrechter twijfelde geen moment om de bal op de stip te leggen. De aanvaller ging zelf achter de bal staan en schoot de bal onberispelijk binnen.

Daarna raakte de wedstrijd meer in evenwicht. De eerste kans voor de thuisclub ontstond door onnodig balverlies in achterste linie. Ties Knoester ontsnapte aan de rechterkant en zijn directe voorzet kwam bij Lars Kuyken maar zijn schot verdween net naast het doel. Niet veel later lag opnieuw slordig balverlies aan de basis van de gelijkmaker. Lars Kuyken had een goede actie aan de linkerkant en speelde in het strafschopgebied Renco van de Broek aan die uit de draai de bal binnen schoot. D.V.S trachtte weer het initiatief naar zich toe te trekken en was meer in bal bezit. In de 18 minuut kwamen de gasten uit Aalst opnieuw op voorsprong. Aan de linkerkant kwam Hein de Brouwer goed op en zijn voorzet viel over de laatste verdediger.

Dries Kreijns de kleinste man op het veld, kon de ongehinderde binnen koppen. Vijf minuten was het wederom Dries Kreijns die goed reageerde op een hoge voorzet en goed voor de uitgelopen keeper kwam. Zijn kopbal verdween ook nu in het doel maar de aanvaller zou vanuit buitenspel hebben gescoord. Daarna gebeurde erg weinig op het veld. Knegselse Boys hanteerde erg vaak de lange bal die vaak niet aankwam en D.V.S. probeerde vaak vanuit achter op te bouwen maar dit gebeurde vaak in een te laag tempo en werd er ook te vaak simpel balverlies geleden. Het was tot de 37ste minuut wachten totdat er nog een gevaarlijk situatie voor het doel van Knegselse Boys plaatsvond. Op de rand van het zestien meter gebied kwam Roel de Greef in bal bezit maar zijn geplaatste schot verdween net over het doel. Niet veel later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Op 25 meter van de goal werd door Pim Senders een overtredingen gemaakt. Tim Geerts ging achter de bal staan en hij liftte de bal met veel gevoel over het muurtje waarna deze in de uiterste hoek verdween: 2-2.

In de eerste 10 minuten van de tweede helft was er maar weinig te zien voor beide doelen. Er was veel strijd op het veld en D.V.S. had daar erg veel moeite mee. De eerste kans was voor Knegselse Boys . Een hoekschop kwam bij de tweede paal voor de voeten van Tim Geerts maar zijn onbesuisde schot verdween ver over het doel. Het wedstrijd niveau zakte naar een bedenkelijk niveau. Het duurde tot de 66ste minuut voordat D.V.S. ook nog eens gevaarlijk kon worden. De ingevallen Eetu Ristema werd goed de diepte ingestuurd maar zijn schot werd door de doelman fraai gekeerd. Knegselse Boys speelde erg fysiek en hiermee hadden de spelers van D. V.S. erg veel moeite.

De gasten uit Aalst kregen de kans om de wedstrijd te maken maar hadden hier heel veel moeite mee en maakte te vaak gebruik van de lange bal die vaak een prooi was voor de verdediging van de thuisclub. Knegselse Boys loerde op de counter en de eerste waarschuwing kwam een kwartier voor tijd. Renco van de Broek reageerde goed op een lange bal en zijn schot ging maar net langs het doel. In de 82ste minuut kwamen de mannen uit Knegsel toch op voorsprong. Vanaf de linkerkant werd een voorzet gegeven op de geheel vrijstaande Thijs Seuntjens die de bal moeiteloos binnenkopte. D.V.S. probeerde nog voor de gelijkmaker te gaan maar ze werden in te veel persoonlijke duels afgetroefd. Enkele minuten voor het einde viel dan uiteindelijk de beslissing. Uit een hoekschop werd door Bas Sesink de bal op goal gekopt waarop Giovanni Prinsen nog redding kon brengen maar de terugspringende bal kwam voor de voeten van Stijn Seuntjens die de einduitslag op het bord schoot: 4-2.

Hopelijk was deze wedstrijd voor D.V.S. een wijze les dat het niet altijd voetballend opgelost kan worden maar dat ook iedereen de mouwen op moet rollen om tot een goed resultaat te kunnen komen.

A.s. zondag staat er voor D.V.S. weer een thuiswedstrijd op het programma. Tongelre uit Eindhoven is dan te gast op Sportpark De Aalstervelden. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

DVS – FC Cranendonck (01-10-2023)

Uitslag 5 – 1: D.V.S. boekt ruime overwinning op FC Cranendonck

Na vorige week in blessuretijd bij Tivoli de overwinning naar zicht toe getrokken te hebben stond er deze week een thuiswedstrijd tegen FC Cranendonck op het programma. De tegenstander van vandaag had vorige week geen goede start gemaakt en waren de competitie begonnen met een 0-2 nederlaag tegen Riethoven.

D.V.S. begon erg fel aan de wedstrijd waardoor de gasten het erg moeilijk hadden in het opbouwen van achteruit. Daardoor werd dan ook verschillende keren balverlies geleden maar de thuisploeg kon daar geen gebruik van maken. De eerste kans was in de 6deminuut voor Dries Kreijns.

Na een snel genomen vrije trap kwam hij in een persoonlijk duel met de doelman te staan maar deze kwam als winnaar uit de bus. De hoekschop die daaruit volgde werd door Roel de Greef op het hoofd van verdediger Fin van den Hoogen afgeleverd die keihard raak kopte: 1-0.

D.V.S. was in de eerste kwartier duidelijk de bovenliggende partij. In de 16de minuut was Remy Keijsers aan de linkerkant zijn tegenstander te snel af maar zijn inzet werd op het laatste moment geblokt en verdween in het zijnet. Hierna kwam FC Cranendonck wat beter in de wedstrijd en probeerde met enkele afstand schoten voor gevaar te zorgen maar het vizier stond duidelijk nog niet op scherp. De eerste gevaarlijke kans voor de gasten was een hoekschop die voor de goal langs ging zonder dat iemand de bal kon aanraken. In de 26ste minuut werd er vanaf de zijkant door centrale verdediger Lars Mobach een lange bal gegeven.

De linksback van de tegenstander kopte de bal voor de voeten van Roel de Greef die vanaf de rand van het strafschopgebied de bal achter doelman Tom van Happen schoot. 

In het eerste half uur was de grootste kans van de gasten een goed schot van Nory Saanen die maar net over het doel ging. In de 39ste minuut was er opnieuw een snelle uitbraak via Remy Keijsers maar het lukte hem niet om de doelman te verrassen. In de aanval van FC Cranendonck die daarop volgde, werd de achterstand verkleind naar 1 doelpunt. Op 25 meter van de goal werd Tijn Adams niet aangevallen en met een geweldig schot liet hij doelman Giovanni Prinsen volstrekt kansloos. Net voor rust was de thuisclub nog dicht bij een doelpunt. Jasper Jakobs speelde aan de rechterkant op de rand van het zestienmeter gebied op een mooie manier zijn tegenstander uit maar zijn inzet verdween net naast het doel.  Met een kleine voorsprong werd de rust bereikt.

Aan het begin van de tweede helft liet D.V.S. zich al meteen gevaarlijk voor het doel van FC Cranendonck zien. Remy Keijsers gaf vanaf de zijkant de bal voor de goal die slecht werd verwerkt door de verdediging van de tegenstander. De bal kwam voor de voeten van Dries Kreijns maar zijn schot verdween niet in het doel. Niet veel later werd de voorsprong toch weer teruggebracht naar 2 doelpunten. Vanaf de rechterkant werd een hoekschop strak naar de tweede paal getrapt. Doelman Tom van Happen kwam uit maar liet de bal door zijn handschoenen glippen. De bal kwam via de rug van een D.V.S.-aanvaller opnieuw voor het doel waar de in de rust ingevallen Xander Olislaegers het meest attent was en probleemloos kon scoren. Het duurde even voordat FC Cranendonck deze tegenslag te boven was. In de 58ste minuut was Mees Vermeulen dicht bij de aansluitingstreffer. Vanaf de zijkant werd de bal voorgezet en de aanvaller kreeg geheel vrijstaand de bal in de voeten. Zijn inzet belandde recht op de doelman. Niet veel later leek de wedstrijd definitief beslist te worden. Vanaf de rechterkant werd de bal voorgezet bij de eerste paal waar Jasper Jakobs opdook. Zijn inzet werd door de doelman nog tegengehouden maar in de rebound was Dries Kreijns er als de kippen bij om te scoren: 4-1.

De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en in de 81ste minuut was het de ingevallen 17-jarige jeugdspeler John Nouwens die zijn prima debuut bijna met een doelpunt kon bekronen. Na een scherpe counter verdween zijn harde schot in het zijnet. Uiteindelijk werd de eindscore bepaald door Remy Keijsers. Na goed druk zetten door John Nouwens kwam de bal bij Remy Keijsers die alleen op de goal af kon gaan. Ditmaal had hij geen moeite om de doelman te verschalken: 5-1. 

A.s. zondag gaat D.V.S. op bezoek bij Knegselse Boys. Deze tegenstander is de competitie met 2 overwinningen ook sterk begonnen dus de mannen van Mike de Louw zullen ook dan tot het uiterste moeten gaan. De wedstrijd op Sportpark De Breemakker vangt aan om 14.30 uur.

Tivoli – DVS (24-09-2023)

Uitslag 2 – 3: D.V.S. start competitie met overwinning

In de eerste wedstrijd van de competitie stond er voor D.V.S. een uitwedstrijd tegen buurman Tivoli op het programma. De sportparken liggen hemelsbreed een tweetal kilometer uit elkaar zodat er bijna niet kan worden gesproken over een uitwedstrijd. In de oefen- en bekerwedstrijden hadden bij D.V.S. enkele belangrijke spelers blessures opgelopen waardoor ze afgelopen weken niet inzetbaar waren. Bij het begin van de competitie lijkt iedereen langzaam toch weer fit te worden.

In het begin van de wedstrijd liet D.V.S. het initiatief bij Tivoli en zij waren dan ook veel in balbezit. Het baltempo was erg laag waardoor het niet echt lukt om de gasten in problemen te brengen. In de 9de minuut kreeg de ploeg uit Aalst een hoekschop te nemen aan de linkerkant van het veld. De halfhoge voorzet ging gevaarlijk aan iedereen voorbij. Niet veel later was er een goede actie van Cas Vermeer die Remy Keijsers de diepte instuurde. Hij kon alleen op de doelman afgaan maar waar hij had moeten besluiten verder door te lopen besloot hij een lob te wagen die voor de doelman geen enkele moeite opleverde. 

In de 21ste minuut was er wederom een goede actie van Cas Vermeer. Met een goede lichaamsschijnbeweging legde hij een verdediger in de luren en kon alleen richting doelman Daniel Zambrana Carmona afgaan maar zijn inzet was te slap om te doelman te verontrusten.

Daarna  kreeg ook Tivoli enkele kleine kansjes. Eerst was er Sven Dijkmans die een afgeslagen hoekschop vanuit kansrijke positie hoog overschoot. Niet veel later liet Bas de Haas van een meter of twintig een hard schot los maar deze miste net het doel. Uit de tegen aanval die daaruit volgde, kreeg D.V.S. een enorme kans. Remy Keijsers werd aan de linkerkant goed de diepte ingestuurd en behield goed het overzicht. Hij legde op het juiste moment de bal breed op de vrijstaande Dries Kreijns maar de doelman voor kwam met het puntje van zijn schoen dat de bal in de goal verdween. Vijf minuten voor rust was het Bas de Haas die op de zestien meter zijn tegenstander uitkapte maar zijn geplaatste schot verdween net naast het doel van de D.V.S.. De laatste kans voor de rust was voor D.V.S. en was een kopie van de grote kans die ze enkele minuten eerder hadden gehad. Opnieuw ging Remy Keijsers aan de linkerkant op avontuur en wist op snelheid de centrale verdediger uit te spelen. Hij legde op het juiste moment breed op de vrijstaande Dries Kreijns maar opnieuw kreeg de aanvaller de bal niet voorbij de doelman.

Na de rust kwam Jasper Jakobs in het veld en hij stond vrijwel direct aan de basis van de eerste goal van de wedstrijd.

Hij omzeilde aan de rechterkant van het veld de buitenspelval en gaf de bal breed op de geheel vrijstaande Remy Keijsers die de bal onberispelijk binnen schoot. Vijf minuten later was D.V.S. dichtbij een verdubbeling van de voorsprong. Remy Keijsers maakte goed gebruik van zijn snelheid aan de rechterkant van het veld maar zijn schot werd door de doelman met de voeten tot hoekschop verwerkt. Kort daarna kwam de gelijkmaker op het scorebord. In het hard van de defensie werd een bal foutief beoordeeld en Jeffrey Perts kon alleen op doelman Giovanni Prinsen afgaan en zijn inzet verdween onder in de hoek. D.V.S. leek een beetje de weg kwijt en niet veel later was er opnieuw een grote kans voor Tivoli. Van de zijkant werd de bal voor de goal gebracht en de geheel vrijstaande Sam van Wijhe kopte bal dichtbij langs. In de 71ste minuut was er kort genomen vrije trap die achter de verdediging werd gelegd. Jasper Jakobs reageerde hier uitstekend op maar zijn inzet verdween net naast het doel. Kort daarna kwam D.V.S. op achterstand door een fout in de achterhoede. De ingevallen Rens Kuypers gleed uit bij het aannemen van de bal en één van de Tivoli spitsen kon er van doorgaan met de bal. Hij legde de bal breed op Bobou Gansiry Dioum maar zijn inzet kon nog worden gered door de doelman maar in de rebound kwam de bal voor de voeten van dezelfde aanvaller die ditmaal geen enkele moeite had het lege doel te vinden 2-1.  D.V.S. rechtte de rug en ging vol op de aanval spelen waarbij achterin soms onaanvaardbare risico’s werden genomen. Roel de Greef was dicht bij de gelijkmaker met zijn specialiteit, de geplaatste vrije trap. Een stijlvolle redding van de Tivoli doelman hield hem echter van score af. In de 83ste minuut bracht trainer Mike de Louw Youri van de Boom in het veld voor de moegestreden Cas Vermeer en dit bleek met recht een gouden wissel te zijn.

Bij één van zijn eerste balcontacten liet hij van een meter of twintig een vlammend schot los en liet daarbij de doelman volledig kansloos. Vorige week ging D.V.S. in de blessuretijd nog onderuit maar nu werd in de extra tijd de overwinning binnen gehaald.  Opnieuw was het Remy Keijsers die aan de rechterkant zijn verdediger te snel af was. Hij behield het overzicht en legde de bal strak voor de goal. Waar in de eerste helft Dries Kreijns nog tweemaal de bal tegen de doelman schoot, was hij deze keer wel doeltreffend: 2-3. In de resterende tijd kwam de zwaar bevochtte overwinning niet meer in gevaar.

Komende zondag komt FC Cranendonck op bezoek in Aalst. De wedstrijd op Sportpark De Aalstervelden begint om 14.30 uur.

DVS – Pusphaira (17-09-2023)

Uitslag 1 – 2: D.V.S. in blessuretijd onderuit tegen Pusphaira

In de laatste wedstrijd van de bekerpoule stond er voor D.V.S. een thuiswedstrijd op het programma tegen Pusphaira uit Eindhoven. Voor beide teams stond er niets meer op het spel omdat ze zich niet meer konden plaatsen voor de volgende bekerronde.

De gasten pakte bij het begin van de wedstrijd direct het initiatief en waren veelvuldig in balbezit. D.V.S. stelde daar heel weinig tegenover doordat er veel te vaak balverlies werd geleden op het middenveld of er een onmogelijk lange bal werd gegeven op de voorhoedespelers. Ondanks het overwicht van Pusphaira duurde het tot de 16de minuut voordat de eerste serieuze kans zich aandiende. Na wederom makkelijk balverlies op het middenveld werd Koen van der Lee met een goede pass het strafschopgebied ingestuurd. Uit vrijstaande positie kon hij op goal schieten maar zijn schot ging ruim over. Niet veel later kwamen de gast dan toch op voorsprong. Door opnieuw te slap ingrijpen op het middenveld kon Dirk Krus te makkelijk weglopen bij zijn verdediger en alleen op doelman Giovanni Prinsen afgaan. Hij schoof de bal heel beheerst onder de doelman door: 0-1. Het was tot de 26ste minuten wachten voordat D.V.S. zich een keer meldde voor het doel van de tegenstander. Jelmer Flikweert wist zich met een goede loopactie vrij te spelen maar zijn schot kon op het laatste moment worden geblokt.

Uit de daaruit voortkomende hoekschop kwam de bal bij de tweede paal voor de voeten van Roel de Greef maar zijn geplaatste bal verdween over het doel. D.V.S. leek wat beter in het spel te komen en in de 30ste minuut ontsnapte Xander Olislaeger aan de linkerkant. Zijn voorzet kwam voor de voeten van Dries Kreijns die met een subtiele voetbeweging de bal richting doel stuurde maar zijn inzet verdween net over de goal.

Vijf minuten voor rust leek D.V.S. op gelijke hoogte te komen. Aan de linkerkant kreeg de vroeg ingevallen Eetu Riistama de bal. Hij kwam goed naar binnen en met zijn harde schot op doel had doelman Gilles de Vleeschauwer veel moeite.

De terugspringende bal kwam voor de voeten van Dries Kreijns die geen enkele moeite had om de bal binnen te schuiven. Helaas stond bij het schot de aanvaller buitenspel waardoor de goal afgekeurd werd. Voor de rust waren er nog twee goede kansen voor Pusphaira. Bij een schot vanaf het zestien meter gebied van Thijs van Rijssel moest de D.V.S.-doelman handelend optreden en niet veel later beoordeelde D.V.S.-verdediger Rens Kuijpers een diepe bal verkeerd waardoor Aaron de Putter alleen op de doelman af kon gaan maar zijn lob mislukte. 

In het eerste kwartier van de tweede helft was er weinig te beleven. Van beide kanten werd er veel balverlies geleden. In de 61steminuut kreeg Thijs van Rijssel van Pusphaira een niet te missen kans. Na een hoekschop vanaf de linkerkant bereikte de bal bij de tweede paal de geheel vrijstaande speler maar vanaf twee meter slaagde hij erin de bal naast te schieten. In de 63ste minuut kwam D.V.S. onverdiend langszij. Er was een keer wat langer balbezit op het middenveld en uiteindelijk werd Dries Kreijns ingespeeld die de bal goed terug legde op de ingevallen jeugdspeler Bas Reichert die met een fantastisch schot de doelman geheel kansloos liet.

Niet veel later wist Dries Kreijns het strafschopgebied van de tegenstander binnen te dringen en hij gaf de bal mee aan de opgekomen Sam Senders maar zijn schot verdween in het zijnet.

In de rest van de tweede helft waren de kansen voor beide doelen erg schaars. Toch gingen de gasten uit Eindhoven uiteindelijk nog met de overwinning aan de haal. In blessuretijd was er een goede loopactie van Wesley Bos die de bal perfect ingespeeld kreeg vanaf het middenveld. Zijn diagonale schot verdween onder de doelman door in het doel: 1-2. 

Volgende week start in het amateur voetbal de competitie. Als D.V.S. voor de bovenste plaatsen mee wil gaan spelen in de 5e klasse zal er toch echt beter gevoetbald moeten worden en zal er wat meer passie en gedrevenheid op de mat gelegd moeten worden dan dat er tegen Pusphaira te zien was.  In de eerste wedstrijd van de competitie staat er voor D.V.S. een uitwedstrijd tegen buurman Tivoli op het programma. De aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.

RPC – DVS (10-09-2023)

Uitslag 2 – 0: D.V.S. kan RPC 1 helft bijbenen

Na vorige week een verdienstelijk gelijkspel behaald te hebben tegen 3e klasser RKVVO uit Oerle stond er in de tweede bekerronde opnieuw een wedstrijd tegen een 3e klasser op het programm. Dit keer stond er in een uitwedstrijd tegen buurman RPC op het programma. 

In de tweede minuut was het direct alle hens aan dek. Doelman Giovanni Prinsen probeerde voetballend uit te verdedigen maar schoof de bal in de voeten van RPC-spits Sidney Gakpo. Omdat zijn aanname niet goed was kon hij goed naar buiten worden gedrongen en bleef onheil D.V.S. bespaard. RPC was duidelijk de bovenliggende ploeg en probeerde vooral over de zijkanten gevaar te stichten. In de 11de minuut lieten de mannen uit Aalst voor de eerste keer zien dat ze niet naar Stratum waren afgereisd om op voorhand met een nederlaag naar huis terug te keren. Aan de rechterkant werd Dries Kreijns weggestuurd maar zijn voorzet werd door de doelman goed onderschept voordat D.V.S.-aanvallers gevaarlijk konden worden.

Niet veel later was er een grote kans voor de thuisploeg. Vanaf de zijkant werd de bal bij de tweede paal neergelegd waar Christiaan van der Velden de bal terug kopte op de geheel vrijstaande Sidney Gakpo. Zijn inzet ging over het doel. In de tegen aanval die daarop volgde ontsnapte Cas Vermeer aan zijn verdediger maar zijn gehaaste schot verdween 2 meter naast het doel.

Daarna zakte het tempo van de wedstrijd als gevolg van het erg warme weer. De kansen waren voor beide doelen erg schaars. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt.

In de tweede helft werd door de thuisploeg het tempo verhoogd en moest D.V.S. achteruit. Bij de eerste hoekschop in de tweede helft was het dan ook direct raak. Vanaf de rechterkant werd de hoekschop strak voor de goal getrapt waar de geheel vrijstaande Rens Kuijpers de bal snoeihard binnen kopte. Niet veel later had de achterstand verder op kunnen lopen. Net buiten het strafschopgebied kreeg RPC een vrije trap te nemen en in plaats van de bal direct voor de goal te gooien werd de bal breed gelegd en uiteindelijk achter de laatste linie neergelegd. De vrijstaande Jerom Mekes kon de van dichtbij de bal koppend niet op goal te krijgen en deze verdween net naast de goal. D.V.S. had het erg moeilijk en het lukte maar niet om de bal wat langer in de ploeg te houden. In de 53ste minuut werd er wederom een bal tussen de keeper de achterste linie neergelegd. Doelman Giovanni Prinsen kwam nog uit zijn doel maar de bal werd op een subtiele manier door Luc Scholten over de keeper gelift: 2-0. Niet veel later had de definitieve beslissing kunnen vallen. Sidney Gakpo ontsnapte aan zijn verdedigers en kon allen op de D.V.S.-doelman afgaan maar met een goede ingreep wist de doelman de R.P.C.-spits van scoren af te houden.  De thuisploeg schakelde een tandje terug en D.V.S. kon weer wat meer aan voetballen toekomen.  Verdediger Robin Arts onderschepte op het middenveld uitstekend de bal en hij speelde zijn tegenstander uit. Vanaf de rand van het zestien meter gebied krulde hij de bal naar de tweede paal. Doelman Sam van Rooij moest zich helemaal strekken om de bal tot hoekschop te kunnen verwerken.  

De wedstrijd hobbelde in het laatste kwartier een beetje naar het eind maar net voor tijd was D.V.S. nog tweemaal dicht bij een doelpunt. Na een overtreding kreeg D.V.S een vrije trap te nemen op 20 meter van het doel. Roel de Greef ging achter de bal staan en zijn met veel gevoel getrapte bal belandde op de lat.

De teruggesprongen bal kon met veel paniek door de verdedigers worden uitverdedigd. Niet veel later werd de bal achter de laatste lijn van R.P.C. neergelegd en de ingevallen Jelmer Flikweert reageerde als snelste. Zijn inzet ging langs de keeper maar belandde op de paal. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het laatst. Ondanks de nederlaag konden de mannen van Mike de Louw met opgeheven hoofd het veld verlaten. 

A.s zondag staat alweer de laatste wedstrijd in de beker poule op het programma. D.V.S. heeft net als opponent Pusphaira uit Eindhoven geen kans meer om door te gaan in de beker maar om met een goed gevoel de competitie in te gaan die op 24 september gaat starten, zou een overwinning prettig zijn. De wedstrijd op Sportpark De Aalstervelden begint om 14.30 uur.

DVS – RKVVO (03-09-2023)

Uitslag 4 – 4: D.V.S. pakt punt tegen 3de  klasser RKVVO

Het afgelopen seizoen was voor D.V.S. op een teleurstelling uitgelopen. Na de nederlaag tegen VOW uit Zijtaart moeten de mannen van Mike de Louw dit jaar hun kunsten gaan vertonen in de vijfde klasse. Het nieuwe seizoen staat voor de deur en na een wisselende voorbereiding met één goede overwinning tegen Boskant en twee kleine nederlagen tegen Oirschot Vooruit 2 en Rood Wit ’67 werd in de laatste oefenwedstrijd tegen SVSOS uit Haghorst met 5-5 gelijk gespeeld. De wedstrijden voor de beker zijn vaak een goede graadmeter hoe het team er werkelijk voor staat. In de eerste fase van de beker wordt gespeeld in poules van 4 teams. De tegenstanders van D.V.S. in deze poule zijn RKVVO, RPC en Pusphaira. In de eerste wedstrijd was RKVVO uit Oerle de tegenstander.

D.V.S. startte de wedstrijd sterk en ondanks dat de tegenstander 2 klasse hoger speelt, was in het eerste kwartier niet veel van dit niveauverschil te zien. De thuisploeg kwam dan ook niet geheel onverdiend in de 9de minuut op voorsprong. Sam Senders kwam in het midden voor de goal goed vrij en waar velen dachten dat hij op goal zou schieten, hield hij goed het overzicht en speelde de vrijstaand Jasper Jakobs aan.

Zijn inzet kon nog door doelman Willem Huijbers worden gekeerd maar de afgeslagen bal kwam voor de voeten van Jelmer Flikweert die geen enkele moeite had om de bal binnen te schuiven.

Daarna nam RKVVO het initiatief over en in de 18de minuut stond alweer de gelijkmaker op het scorebord. Aan de rechterkant van het veld ontsnapte Jordan Bujitu en binnen het strafschopgebied werd door een verdediger te laat een sliding ingezet waarbij de speler ten val kwam. De scheidsrechter was zeer resoluut en gaf terecht een penalty. Dit buitenkansje werd door Bart Sanders onberispelijk binnengeschoten. D.V.S. was een beetje van slag en niet veel later lag matig uitverdedigen van Lars Mobach aan de basis van 1-2. Luuk Oosterbosch kreeg de bal in de kluts mee en liet de nieuwe doelman van D.V.S. Giovanni Prinsen kansloos. De ploeg uit Aalst probeerde weer het niveau van het eerste kwartier op te pakken. RKVVO was meer aan de bal zonder echt gevaarlijk te worden. Toch kwam D.V.S. in de 33ste minuut weer op gelijk hoogte. Jelmer Flikweert werd aan de rechterkant goed de diepte ingestuurd. Zijn voorzet werd door een verdediger met de hand over de achterlijn gewerkt. De scheidsrechter was net zo resoluut als een kwartier daarvoor en legde de bal op de stip. Jasper Jakobs ging achter de bal staan en ondanks dat de doelman er nog aan zat verdween zijn inzet in het doel: 2-2. Net voor de rust waren er nog twee goede kansen voor de thuisclub. Als eerste was er een goede actie van David Da Silva in het strafschopgebied. Hij speelde zijn tegenstander mooi uit maar zijn inzet behield het midden tussen een schot en een voorzet.

Niet veel later had D.V.S. op voorsprong moeten komen. Er werd goed druk gezet op de achterhoede van RKVVO en de bal werd onderschept. Dries Kreijns maakte een actie en bereikte bij de tweede paal de geheel vrijstaande Jasper Jakobs. Zijn schot verdween voor open doel langs de paal.

RKVVO begon sterk en was in de eerste minuten van de tweede helft veel in balbezit en D.V.S. moest achteruit. Toch wisten de gasten uit Oerle in deze periode niet echt gevaarlijk te worden. In de 52ste minuut onderschepte Sam Senders goed de bal op het middenveld en zocht snel de aanval.  Hij werd door een overtreding op het middenveld gestuit en doordat de vrije trap zeer snel werd genomen kon Dries Kreijns alleen op de doelman af. Waar de kleine aanvaller voor zijn eigen kans had moeten gaan wilde hij de bal nog afleggen op Jelmer Flikweert maar een verdediger wist in een uiterste inspanning de bal over de achterlijn te schieten.

De daaruit voortvloeiende hoekschop werd door Jasper Jakobs strak voor het doel gebracht en de vrijstaande Xander Olieslaeger bracht met een fraaie kopbal de stand op 3-2.  De druk werd door RKVVO verder opgevoerd maar D.V.S. wist zich daar soms gevaarlijk onderuit te voetballen. In de 62ste minuut was er een foutieve beoordeling van Jordan Bujitu en zijn kopbal bracht Xander Olieslaeger opnieuw in scoringspositie maar zijn gehaaste schot ging hoog over. In de 67ste minuut kwam RKVVO op gelijke hoogte. D.V.S. schakelde te langzaam om bij een snel genomen vrije trap op het middenveld en de bal werd geopend naar de linkerkant. De bal werd vanaf de achterlijn voor de goal gebracht waar de vrijstaande Bart Sanders voor de gelijkmaker zorgde. Niet veel later kwam de thuisploeg op achterstand door deze zelfde speler. Vanaf de zijkant werd met een lange bal Bart Sanders in stelling gebracht en hij kopte ongehinderd de bal fraai binnen. De thuisploeg gaf nog niet op. Sam Senders wist met een mooie actie waarbij hij enkele spelers uitspeelde in het strafschopgebied door te dringen waar hij ook de doelman uitspeelde maar helaas geen vrijstaande medespelers wist te vinden. In de 82ste minuut leek de beslissing te vallen. Bart Sanders schoot met een volley de bal op goal en doelman Giovanni Prinsen kon met een uiterste inspanning de bal tot hoekschop verwerken. In blessuretijd was er nog een goede kop kans voor Roel de Greef. Uit vrijstaande positie kopte hij de bal net over de goal. Toch kreeg D.V.S. ver in blessuretijd toch nog loon naar werken. De ingevallen Guy Veeke dook op achter de laatste linie van RKVVO en liet de doelman in een duel kansloos: 4-4.

Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kon de ploeg uit Aalst tevreden zijn met het behaalde resultaat.A.s zondag speelt D.V.S de 2de wedstrijd voor de beker. Dit keer gaan ze op bezoek bij de buren van R.P.C. in Eindhoven. De wedstrijd op het sportcomplex aan de Roostenlaan begint om 14.30 uur.