Competitie wedstrijden

Avesteyn – DVS

DVS – Acht

Woenselse Boys – DVS

DVS – Mariahout

EMK – DVS

ELI – DVS

DVS – WEC

Boskant – DVS

DVS – DOSL

DVS – VOW

RKGSV – DVS

DVS – Pusphaira

Tivoli – DVS

DOSL – DVS

DVS – ELI

DVS – EMK

Acht – DVS

VOW – DVS

DVS – WoenselseBoys

DVS – Boskant

DVS – RKGSV

Pusphaira – DVS

DVS – Tivoli

WEC – DVS

DVS – Avesteyn

Mariahout – DVS

Beker wedstrijden

DVS – Reusel Sport

DVS – Riethoven

DVS – Dosko ’32

Dommelen – DVS

Avesteyn – DVS (06-06-2022)

Uitslag 4 – 0 : D.V.S. sluit het seizoen af met een grote nederlaag

In de laatste wedstrijd van het seizoen stond er voor D.V.S.  een uitwedstrijd tegen Avesteyn op het programma. Voor D.V.S. stond er al enkele weken niet veel meer op het spel terwijl de thuisploeg in de nacompetitie gaat spelen voor promotie naar de 3e klasse.

Meteen vanaf het begin was het duidelijk dat Avesteyn met een goed gevoel richting de nacompetitie wilde gaan. In de 1ste minuut moest dan ook meteen doelman Job Linsen handelend optreden. Joeri Dielissen werd aan de linkerkant van het veld de diepte ingestuurd en kwam alleen tegen over de Aalster doelman te staan. De doelman heeft het afgelopen seizoen laten zien dat hij in deze situaties vaak ijzersterk was en ook in dit duel kwam hij als winnaar uit de bus.

Daarna bloedde de wedstrijd een beetje dood. De thuisploeg was het merendeel van de tijd in balbezit maar kon maar voor weinig gevaar zorgen. Bij D.V.S. was duidelijk te zien dat de tank een beetje leeg was na een inspannend seizoen. Er werd heel veel slordig balverlies geleden en ook in de duels werden ze vaak afgetroefd. Na 30 minuten kwam Avesteyn dan ook verdiend op voorsprong. Na een hoekschop voor D.V.S. werd de bal van achteruit direct naar voren geschoten. Deze lange bal werd vanuit achterhoede direct naar voren geschoten en door de achterhoede van D.V.S. niet goed beoordeeld. Joost van Vugt kon alleen op Job Linsen afgaan en ditmaal werd de bal onderin de hoek geschoven en was de doelman volstrekt kansloos.

Niet veel later kwam ook de 2-0 op het bord. Aan de rechterkant werd Bram Voets weggestuurd en hij kon de bal vanaf de achterlijn voor de goal brengen. De geheel vrijstaande Stan de Laat had geen enkele moeite om de bal binnen te schuiven. Net voor rust leek de wedstrijd al gespeeld. Wederom over de rechterkant werd de achterlijn gehaald. De terug gelegde bal werd op goal geschoten maar in de kluts kwam de bal bij de tweede paal terecht bij de vrijstaande Dries Heerkens. Deze plaatste de bal beheerst hoog in het doel. In de eerste 45 minuten was het D.V.S. niet gelukt om gevaar te stichtten voor het doel van de tegenstander.

Waar de trouwe supporters van de D.V.S. hoopten dat er van de tweede helft nog een wedstrijd werd gemaakt, kwamen een beetje bedrogen uit. Net na rust werd van de rechterkant de bal voor de goal gebracht en Joery van Breemen kon met een uiterste inspanning de spits van scoren afhouden. In de 52ste minuut kwam Rick Vissers op 35 meter voor de goal in vrije schiet positie. Zijn schot leek houdbaar voor de doelman maar verdween onder in de hoek: 4-0. Niet veel later was er de eerste echte kans van de wedstrijd voor D.V.S. te zien.

De bal kwam op de rand van het zestien meter gebied voor de voeten van Brent Hoekman. Zijn schot liet de doelman volstrekt kansloos maar spatte op de paal. In de rebound kreeg Wester Wester nog een mogelijkheid om de bal binnen te schieten maar zijn schot verdween ver naast de goal. De thuisclub nam gas terug en D.V.S. kon voor wat meer gevaar zorgen. Zo was er een kleine kans voor Wester Wester die zijn lichaam goed gebruikte maar zijn schot kon de doelman niet verontrusten. Het was tot de 82ste minuut wachten voordat er weer wat voor het doel van Avesteyn gebeurde. Over de rechterkant werd Sander van der Veen vrij gespeeld en hij hield goed overzicht. Hij legde de bal terug op de vrijstaande Stan van der Heijden maar zijn gekraakte schot verdween over het doel. Niet veel later leek de nederlaag nog groter te worden.

Aan de rechterkant maakte Bo van Heur een overtreding en waar iedereen verwachtte dat de bal direct op goal geschoten zou worden was er een slimme loopactie van Arne Dielissen. Hij kreeg de bal in de loop mee maar zijn inzet belandde in het zijnet. Net voor tijd had D.V.S. de stand nog wat dragelijker kunnen maken. Sam Senders gaf vanaf het middenveld een splijtende pass op Wester Wester die alleen op doelman Glenn Buermans af kon gaan. De inzet van de spits werd met de voeten gekeerd. De bal kwam daarna voor de voeten van Stan van der Heijden die zicht goed vrij kapte en Dries Kreijns in staat stelde om op goal te schieten maar zijn schot werd tot hoekschop verwerkt. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. 

Het seizoen 2021-2022 zit er weer op en ondanks dat Corona voor de winterstop toch weer roet in het eten dreigde te gooien is het seizoen gewoon uit gevoetbald. Waar het in het eerste seizoenshelft nog niet echt naar uit zag dat D.V.S. zich zou kunnen handhaven in de 4e klasse hebben ze in de tweede helft van het seizoen genoeg punten behaald om zich veilig te spelen en zijn ze de competitie geëindigd op een 9eplaats.

Terug

DVS – Acht (29-05-2022)

Uitslag 2 -1 : D.V.S. wint van kampioen Acht

Vaak zie je dat clubs die de week ervoor kampioen zijn geworden het in de komende wedstrijd iets rustiger aan doen. Bij Acht was daar weinig van te merken en gezien de inzet en gedrevenheid wilde ze de wedstrijd tegen D.V.S. ook graag aan de overwinningen dit seizoen toevoegen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Aan de linkerkant van het veld rukte Bo van Heur op en hij bereikte de vrijstaande Jasper Jakobs. Zijn harde schot vanaf 20 meter verdween over het doel. Het duurde lang voordat de wedstrijd echt los kwam. D.V.S. probeerde de ruimtes klein te houden en het baltempo van de gasten lag vaak te laag om het verdedigingsblok uit elkaar te spelen. Het duurde dan ook tot de 25steminuut voor dat het eerste kansje zich voor Acht  aandiende. Aan de rechterkant kreeg Timo Verhagen de bal en zijn voorzet bij de tweede paal werd ingekopt door Mathijs Huising maar de bal verdween langs het doel. De kansen waren schaars in de eerste helft maar 10 minuten voor de rust kreeg Brent Hoekman in de zestien meter de bal aangespeeld. Hij draaide heel verassend weg maar zijn schot schuin voor de goal ging net over. Niet veel later kwam D.V.S. op achterstand. Vanaf de rechterkant werd de bal voorgezet en daar was wederom Mathuis Huising die ditmaal de bal diagonaal binnen kopte. Net voor rust was er een goede aanval van thuisploeg over de rechterkant via Dirk Schellekens. Hij speelde in het midden voor de goal Brent Hoekman aan. Deze leek te gaan schieten maar werd in het strafschop gebied aangetikt en de scheidsrechter floot resoluut voor een strafschop. Jasper Jakobs schoot de penalty feilloos binnen: 1-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Na de rust was de eerste grote kans voor Acht. Een kort genomen hoekschop werd door Rob Plaat voor gebracht. Wat het midden hield tussen een voorzet en een schot werd door doelman Job Linsen vakkundig over de goal getikt. In de 50ste minuut stond Dirk Schellekens aan de basis van het tweede doelpunt van de thuisploeg. Aan de rechterkant van het veld kreeg hij de bal en bracht de vrijstaande Dries Kreijns in stelling. Deze kruiste goed voor de verdediger langs en schoot de bal perfect binnen. Acht besefte dat er stapje bij gezet moest worden en dat ze een goed resultaat niet voor niks zouden krijgen. Niet veel later komt D.V.S. dan ook goed weg. Aan de linkerkant wordt de achterlijn bereikt en de voorzet komt bij aanvoerder Pieter van Kemenade maar zijn kopbal eindigde in het zijnet. Ook D.V.S. bleef met enkele snelle counters gevaarlijk en was dan ook in de 62ste minuut dicht bij de uitbreiding van de voorsprong. Opnieuw was Dries Kreijns de achterhoede van Acht te snel af. Hij leek alleen op de keeper af te gaan maar speelde de bal te ver voor zich uit. De doelman leek redding te brengen maar in de kluts kwam de bal voor de voeten van de meegelopen Roel de Greef. Hij besloot in plaats van zelf te schieten Dries Kreijns aan te spelen. De doelman kon echter de bal voor de voeten van de aanvaller wegtikken. Acht zette nog een keer extra aan en vanaf de 80ste minuut kregen de gasten een paar grote kansen. Eerst was er een snel genomen vrije trap die terecht kwam bij Sander van den Heuvel. Zijn schot werd door doelman Job Linnsen tot hoekschop verwerkt. Niet veel later dook aanvoerder Pieter van Kemenade op in het strafschop gebied maar ook zijn schot werd met een mooie redding door de doelman gekeerd en niet vel later kreeg Timo Verhagen een grote kans maar zijn lob verdween langs het doel. Ondanks het sterk aandringen van de kampioenen uit Acht hield D.V.S. knap stand en wist de 2-1 overwinning tot het laatste fluit signaal vast te houden.

A.s. maandag staat er al weer de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma. Voor D.V.S. is dit een uitwedstrijd tegen nummer 2 van de competitie Avesteijn. De wedstrijd in Dinther begint om 14.30 uur.

Terug

Woenselse Boys – DVS (22-05-2022)

Uitslag 1 – 4 : D.V.S. zet Woenselse Boys simpel opzij

Op de ranglijst stond Woenselse Boys maar 1 plaatsje lager maar het verschil in punten bedroeg voor het begin van de wedstrijd 6 punten en was er voor de thuisclub nog een kleine kansje om in degradatie problemen te komen. D.V.S. was inmiddels van deze last verlost en zij konden dus lekker vrij voetballen.

D.V.S. liet in de eerste minuten direct zien waarvoor ze naar Sportpark De Hondsheuvels in Eindhoven waren gekomen. In de 4de minuut kwam de onverzettelijke verdediger Joery van Breemen aan de rechterkant van het veld goed door en de verdedigers van de thuisclub weigerde in te grijpen. In eerste instantie leek de bal te worden verspeeld maar door goed door te zetten kwam hij vrij voor de goal te staan. Als een ervaren aanvaller schoot hij de bal binnen: 0-1. Woenselse Boys was in het begin van de wedstrijd veel in balbezit maar kwam vaak niet verder dan de bal in de achterhoede rond te spelen. In de 11e minuut meldde Stan van der Heijden zich aan de rechterkant van het veld en hij gaf een verongelukte voorzet die maar net over het doel verdween. Hierna was er veel strijd op het middenveld maar door beide partijen werd de bal veelvuldig verspeeld aan de tegenstander. Het was dan ook tot de 36ste minuut wachten voor het volgende kansje. Dit maal was het Woenselse Boys dat zich voor de eerste keer gevaarlijk meldde voor het doel van de gasten. Het schot van de vrijstaande aanvaller was echter recht op doelman Job Linsen. Vijf minuten voor de rust kwam D.V.S. op 0-2. Op het middenveld kreeg Jasper Jakobs de bal. Hij stuurde aanvaller Dries Kreijns de diepte in en met goed doorzetten speelde hij een tweetal verdedigers uit en ook voor de keeper bleef hij uitermate koelbloedig. Voor de rust gebeurde er verder niet veel meer en ging D.V.S. met een mooie voorsprong de rust in.

Na rust leek het dat Woenselse Boys met nieuw elan uit de kleedkamer kwam. De eerste kans was dan ook voor de thuisclub. Via een lange cross bal werd Jay Jay Gramser in stelling gebracht. Hij ontving de bal achter de verdediging van D.V.S. en kwam goed naar binnen. Zijn voorzet was echter onzorgvuldig en kon makkelijk worden uitverdedigd. Dit was dan ook meteen één van de weinige mogelijkheden voor Woenselse Boys in de tweede helft. D.V.S. nam het initiatief over en combineerde naar hartenlust op het middenveld. In de 72ste minuut leek dan ook de definitieve beslissing in de wedstrijd te vallen. D.V.S. liet de bal weer goed rond gaan en uiteindelijk kwam de bal in het strafschopgebied botsend voor de voeten van Shane Lawlord. Met een hoogstandje lobte hij de bal over de doelman en viel de bal in de goal. De weerstand van de thuisclub was hiermee gebroken en niet veel later kwam ook de 0-4 op het scorebord. Aan de linkerkant van het veld werd een hoekschop kort genomen. De uitgelopen verdediger kon makkelijk de bal onderscheppen maar deze werd weer net zo snel verspeeld. De veroverderde bal werd direct voor gezet richting de tweede paal. Daar stond de kleine Dries Kreijns die geheel vrijstaand de bal binnen kopte. Daarna leverde bijna elke aanval een kans op waaruit gescoord kon worden. In eerste instantie was Dries Kreijns dicht bij zijn derde van de middag na geklungel in de achterhoede van Woenselse Boys maar kon de keeper redding brengen. In de rebound kwam David Da Silva nog in een goede scoringspositie maar zijn inzet werd te slap ingeschoten. Niet veel later kreeg Jasper Jakobs op de rand van het zestien meter gebied de bal en zijn strakke schot werd uitstekend tot hoekschop verwerkt door de doelman. Ook Shane Lawlord was na een mooie dribbel dicht bij een doelpunt maar zijn geplaatste schot belandde op de lat. De laatste kans van D.V.S. was voor David da Silva maar de doelman van Woenselse Boys kon met de voeten redding brengen. In blessuretijd werd de stand voor Woenselse Boys nog wat dragelijker. Aan de rechterkant van het veld ontving de gevaarlijkste aanvaller van de thuisclub Jay Jay Gramser de bal en maakte een goede actie naar binnen. De verdedigers grepen niet in en uiteindelijk kon de aanvaller de bal in de hoek binnen schieten : 1-4. Aan het einde de wedstrijd kon D.V.S. zeer tevreden zijn met de uitslag al had die op basis van de tweede helft nog wel wat hoger kunnen uitvallen.

A.S. zondag komen de kampioenen van Acht op bezoek in Aalst. Zij hebben zich verzekerd van het kampioenschap in de 4de klasse F. De aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.

Terug

DVS – Mariahout (15-05-2022)

Uitslag 1 – 2 : Nipt verlies DVS

In de eerste 20 minuten van de wedstrijd gebeurde er weinig voor beide doelen. Mariahout was meer in balbezit en D.V.S. had enkele venijnige uitbraken maar de nauwkeurigheid in de eindfase ontbrak. Het eerste kleine kansje was voor Jasper Jakobs. Hij kwam op het middenveld in balbezit maar zijn geplaatste schot verdween langs het doel.

Niet veel later kreeg D.V.S. op de rand van de zestien meter gebied een vrije trap te nemen. Het geplaatste schot van Shane Lawlor werd door doelman Tom Hagelaars goed uit de hoek getikt. In de 33ste minuut werd na een hoekschop de bal door Mariahout uitverdedigd en de bal werd door Sam Senders vanuit de draai geschoten. Zijn inzet verdween net langs de goal. Niet veel later waren de gasten voor de eerste keer echt gevaarlijk maar  het was dan ook meteen raak. Huib van Zutphen wist aan de linkerkant de achterlijn te bereiken en zijn voorzet werd door Danny van de laar al vallend binnen gekopt. Voor rust waren er verder geen grote kansen meer te noteren.

In het begin van de tweede helft liet D.V.S. zien dat ze toch graag de 3 punten in Aalst wilden houden. Over de rechterkant kwam de ingevallen Dirk Schellekens goed door maar zijn voorzet ging zowel aan Dries Kreijns als aan Roel de Greef voorbij. D.V.S. had het moeilijk met de goed georganiseerde defensie van Mariahout en kon er maar sporadisch door komen. In de 60ste minuut kon Bo van Heur aan de linkerkant oprukken en zijn voorzet kwam bij Roel de Greef. Zijn inzet werd echter op het laatste moment geblokt. Niet veel later kwam de thuisploeg goed weg. Aan de rechterkant ontsnapte een speler van Mariahout en zijn voorzet kwam bij de geheel vrijstaande Tim Barten. Hij raakte de bal totaal verkeerd waardoor deze ver langs het doel verdween. D.V.S. verhoogde de druk wat meer wat enkele kansen opleverde. In de 65ste minuut was er vanaf het middenveld een goede combinatie tussen Jasper Jakobs en Brent Hoekman. De D.V.S.-aanvaller liet zien dat hij beschikt over veel snelheid en kon schuin richting de goal gaan. Zijn inzet kon echter makkelijk door de doelman worden tegen gehouden. D.V.S. zat in een goede fase en de gelijkmaker hing in de lucht. Jasper Jakobs kreeg de bal op de achterlijn en dribbelde goed naar binnen. Hij legde de bal  terug op Dries Kreijns maar deze raakte de bal niet goed waardoor de kans verkeken was. De krachten vloeide weg en Mariahout loerde op de counter en kwamen er een paar keer gevaarlijk uit. In de 80ste minuut kreeg Tim Barten aan de zijkant de bal en kwam sterk naar binnen. Zijn schot kon met een uiterste inspanning van doelman Job Linsen worden gekeerd. Niet veel later had dezelfde Tim Barten de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien maar opnieuw was de D.V.S. doelman de winnaar in het duel. In blessuretijd leek D.V.S. dan toch nog een punt uit het vuur te slepen. Dirk Schellekens kreeg de bal in het strafschopgebied en zijn schot ging bij de eerste paal binnen.  De thuisploeg wilde nog voor de winst gaan maar lette daarbij niet goed op de organisatie in de verdediging. Via een razend snelle counter werd er een overtal situatie gecreëerd en waar in eerste instantie de bal nog op de lat werd geschoten kon Freek Habraken de bal in de rebound binnen schieten. Hierna was er nog maar weinig tijd te spelen en kwam D.V.S. niet meer tot kansen op de gelijkmaker.

Komende zondag staat er voor D.V.S. een uit wedstrijd op het programma tegen Woenselse Boys uit Eindhoven. De wedstrijd op Sportpark De Hondsheuvels begint om 14.30 uur.

Terug

EMK – DVS (12-05-2022)

Uitslag  2 – 4 : DVS komt na slordig duel met de schrik vrij

D.V.S. liet in de begin fase duidelijk blijken alleen maar voor de overwinning naar Nuenen afgereisd te zijn. De eerste kans ontstond dan ook al net na de aftrap. Jasper Jakobs wist met een lange bal Wester Wester te bereiken maar zijn lob ging net naast de goal. In de 13de minuut kwam D.V.S. op voorsprong. Aan de rechterkant van het veld mocht een hoekschop worden genomen die door Joery van Breemen richting de goal werd gekopt. De bal kwam ongelukkig op de voet van EMK-verdediger Ruud van Helvert en verdween in het doel. Niet veel later werd de voorsprong verdubbeld. Shane Lawlor bracht met een lange bal Dries Kreijns in stelling die de bal keurig onder in de hoek plaatste. Lang kon de ploeg uit Aalst niet van deze 0-2 voorsprong genieten. Op het middenveld kwam aanvoerder Robert van de Ven in balbezit. Zijn schot werd via Bart van Lindert van richting veranderd en liet doelman Job Linsen volstrekt kansloos. De wedstrijd raakte wat meer in evenwicht. Er was veel strijd maar het veldspel was van beide kanten erg rommelig en er werd veel balverlies geleden. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op 2-2. D.V.S. wilde op buitenspel spelen maar dit mislukte jammerlijk. Robert van de Ven kon alleen op doelman aflopen en met een mooie passeer beweging omspeelde hij de doelman en kon hij de bal in het lege doel schieten. 

In de eerste 25 minuten van de tweede helft gebeurde er weinig voor beide doelen. De eerste kans van de tweede helft was voor EMK. Over de rechterkant was er een snelle uitbraak maar de terug gelegde bal werd door de spits totaal gemist. Niet veel later was er een onderschepping van de bal door Brent Hoekman op het middenveld. De bal eindigde uiteindelijk bij Roel de Greef en zijn schot belandde op de lat. Het spel golfde op en neer. De thuisploeg was dicht bij een voorsprong door  een lob vanaf 35 meter door Rick van den Bogaard. Deze inzet ging maar rakelings over het doel.  Toch was het D.V.S. die in de 33ste minuut op voorsprong kwam. Op het middenveld kwam Sam Senders in balbezit en hij dribbelde over de lengte as van het veld. Op het juiste moment bracht hij Dries Kreijns in stelling die alleen op de doelman af kon gaan en de bal beheerst onder in het doel schoof. Na deze voorsprong kwamen de gasten verschillende keren goed weg. Bart van Lindert wist met een geweldige redding op de doellijn de voorsprong in stand te houden nadat de keeper was uitgespeeld. Niet veel later verdween een afstandsschot van Teun Vereyken net over de goal en uiteindelijk ging er nog in een inzet van Sebastiaan Jacobs op de paal. Maar in het voetbal zie je vaak als je de kansen zelf niet maakt dat je de deksel op je neus krijgt. Aan de linkerkant van het veld bereikte Brent Hoekman de achterlijn en zijn voorzet kwam bij Roel de Greef terecht. Waar hij eerder nog de bal op de lat schoot verdween de bal nu snoeihard in de kruising. Hiermee was het verzet van EMK gebroken en niet veel later werd door de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd gefloten. Door deze overwinning is D.V.S. zeker van klasse behoud en zal ook volgend seizoen in de 4e klasse uit mogen komen.

Terug

ELI – DVS (08-05-2022)

Uitslag 2 – 1 : ELI terechte winnaar

Ondanks dat er nog 5 ronde te spelen zijn in de competitie lijkt D.V.S. zich veilig te hebben gespeeld voor degradatie. Dit heeft duidelijk zijn weerslag op de ploeg uit Aalst. Waar in enkele weken met fris en gedisciplineerd voetbal de weg naar boven werd ingeslagen, was de wedstrijd tegen ELI uit Lieshout van D.V.S. kant van een zeer matig niveau.

ELI begon fel aan de wedstrijd en in de 7de minuut leverde dat al de eerste kans op. De bal werd achter de verdediging gelegd en Jaccy van den Enden nam de bal vol op de wreef. Zijn schot belandde in het zijnet. D.V.S. kon daar erg weinig tegenover zetten omdat de thuisploeg erg fanatiek op de bal zat en helaas lieten de spelers van D.V.S. zich te gemakkelijk aftroeven in de duels. In de 12de minuut was er een kleine kans voor Wester Wester die aan de rechterkant vrijgespeeld werd. Zijn schot verdween echter meters langs de goal. Niet veel later was het aan de andere kant weer alle hens aan dek. In de achterhoede van D.V.S. was er een misverstand wie nu precies in zo grijpen en zo kwam aanvoerder Coen Brouwers aan de bal. Hij kon alleen afgaan op doelman Job Linsen maar in het duel kwam de doelman als winnaar uit de strijd.

De gasten uit Aalst leken gewaarschuwd maar trokken zich daar niet erg veel van aan. In de 20ste minuut was de thuisploeg wederom dicht bij een doelpunt maar opnieuw was doelman Job Linsen op zijn stek bij een hard schot van Jaccy van den Enden. Het doelpunt hing in de lucht en in de 25ste minuur kwam de thuisploeg dan ook verdiend op voorsprong. Aan de linkerkant van het veld verspeelde Sander van der Veen knullig de bal waardoor er een 3 tegen 2 situatie ontstond. Job Linsen kon bij de eerste inzet nog redding brengen maar de bal viel voor de voeten van Coen Brouwers die moeiteloos de bal in het doel kon schuiven: 1-0. Waar iedereen hoopte dat D.V.S. wakker zou schieten kwam bedrogen uit. Ook na de openingstreffer was het een en al ELI wat de klok trof en was het te danken aan de absolute uitblinker aan D.V.S. kant doelman Job Linsen dat de voorsprong van de thuisploeg bij de rust niet groter was dan één doelpunt. Hij was kort na elkaar twee maal op zijn post bij inzetten van Coen Brouwers. In de 37ste minuut was er alle geluk van de wereld toen aan de linkerkant back Thijs Verberne door kwam en zijn harde schot de paal vol raakte. Vlak voor rust werd Job Linsen alsnog verslagen. De bal werd door Maurice Vinkenburg over de uitkomende doelman gelobt maar Roel de Greef kon met een uiterste inspanning de bal voor de doellijn weghalen. 

Het begin van de tweede helft was een kopie van de eerste helft. De thuisploeg was de bovenliggende partij en D.V.S. kon daar erg weinig tegenover stellen. De grote kansen uit de eerste helft bleven echter uit. Toch kwam de thuisploeg in de 70ste minuut op een 2-0 voorsprong. Eerst was wederom Job Linsen op zijn post bij een schot dat van richting werd veranderd. Met een uiterste inspanning kon hij de bal tot hoekschop verwerken. De hoekschop werd bij de eerste paal neergelegd waar Robert Neilen het meest attent reageerde en met het hoofd de tweede treffer van de thuisploeg kon maken. De gasten moesten tot de 80ste minuut wachten voordat ze voor de eerste keer echt gevaarlijk konden worden. Aan de linkerkant kwam de ingevallen David da Silva aan de bal en zijn voorzet werd door Stan van der Heijden net naast de goal gekopt. In de 90ste minuut werd dan toch nog de aansluitingstreffer gemaakt. Joery van Breemen onderschepte op het middenveld goed de bal en wist David da Silva in stelling te brengen. Hij kreeg de bal aan de linkerkant en kwam goed naar binnen. Zijn schot belandde op de paal maar kwam terecht bij de geheel vrijstaande Wester Wester die de bal binnen kon schieten. D.V.S. probeerde in blessuretijd nog een gelijk spel uit het vuur te slepen maar kreeg geen noemenswaardige kansen meer. Op basis van de eerste helft was de overwinning voor de thuisploeg verdiend.

De komende week is er een dubbel competitie programma. Donderdag 12 mei staat er voor D.V.S. een uitwedstrijd op het programma tegen rode lantaarndrager EMK uit Nuenen. Zondag 15 mei speelt D.V.S. een thuiswedstrijd tegen Mariahout.

Terug

DVS – WEC (01-05-2022)

Uitslag 1 – 4 : D.V.S. kansloos onderuit tegen WEC

In de wedstrijd tegen WEC werd pijnlijk duidelijk dat de ene week de andere niet is. Waar vorige week nog een knappe overwinning werd gehaald in Boskant waar met grote inzet en veel beleving werd gevoetbald, lieten deze week de mannen van Sander Bosch het in de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Wijbosch het lelijk afweten.

Het begin van de wedstrijd was gelijk opgaand. De eerste kans van de wedstrijd was na 6 minuten voor de thuisploeg via een snelle uitbraak via Dirk Schellekens. Hij kreeg de bal op het middenveld en opende aan de rechterkant op Wester Wester. Deze legde de bal op het juiste moment goed terug op de opgekomen Jasper Jakobs die doelman Jasper van Os met een geplaatst schot tot een uiterste inspanning dwong. Toch waren het de gasten die na 12 minuten op voorsprong kwamen. Op de zestien meter kwam Stef Verhoeven aan de bal en zijn schot kon nog geblokt worden door een been van een D.V.S. verdediger. De bal ging echter omhoog en de aanvaller reageerde zeer alert. Hij plaatste de bal richting het doel waarbij de bal in de kruising verdween. Niet veel later was er aan de andere kant een grote kans op de gelijkmaker. Aan de linkerkant kwam Bo van Heur goed door een zijn voorzet vanaf de achterlijn kwam bij de tweede paal terecht bij Dirk Schellekens. Zijn inzet werd echter geblokt door zijn ploeggenoot Wester Wester. De aanvaller kwam echter opnieuw in balbezit en wist de bal bij Dries Kreijns te krijgen. Zijn inzet kon van de doellijn worden gehaald. Na een half uur sloeg WEC opnieuw toe. Ook deze keer was het Stef Verhoeven die van de rechterkant naar binnen kwam. De verdediging van D.V.S. weigerde in te grijpen en het houdbare schot verdween in het doel. De thuisploeg had het moeilijk met de felheid en beleving van de gasten. Veel duels werd dan ook verloren en daarbij was D.V.S. zeer slordig in de opbouw en werd er gevoetbald in een veel te laag tempo. Niet veel later moest doelman Job Linsen opnieuw handelend optreden na een hard schot van een meter of 25. Net voor rust waren de gasten door Nout Heijmans dicht bij de 0-3. De bal viel voor de goal voor de voeten van verdediger Joery van Breemen. Hij miste de bal en de aanvaller van WEC was er als de kippen bij maar de D.V.S. doelman kon reddend optreden.

Net na het begin van de tweede helft was de eerste kans weer voor de thuisploeg. Jasper Jakobs werd aangespeeld voor de goal en legde de bal neer bij de vrijstaande Wester Wester. Deze schoot in vrijstaande positie ver langs. Niet veel later moest aan de andere kant de D.V.S. doelman weer in actie komen. De bal werd aan de linkerkant weer makkelijk verspeeld en Niels van der Looij kreeg de bal. Zijn schot werd door Job Linsen met de voeten geblokt. D.V.S. kon weinig inbrengen tegen de ploeg uit Wijbosch en de wedstrijd kabbelde een beetje voort. Tegen alle verwachtingen kwam toch in de 68ste minuut de aansluitingstreffer op het bord. Dries Kreijns schoot vanuit het strafschop gebied op goal en de doelman kon de bal wel tegen houden maar niet voorkomen dat deze voor de voeten van Wester Wester kwam. De aanvaller had geen enkele moeite om de bal in het doel te schieten: 1-2. Direct daarna was er een scrimmage voor de goal van WEC maar het schot van Jasper Jakobs werd vakkundig geblokt. In de 70ste minuut werd de marge weer op 2 doelpunten gebracht. WEC voerde een vlijmscherpe counter uit met wederom Stef Verhoeven in een hoofdrol. Hij kwam in een duel met Bart van Linder en hij speelde de verdediger makkelijk uit en ook in het duel met de keeper was hij de winnaar: 1-3. Hiermee verdween het geloof bij de thuisploeg en de overwinning van de gasten kwam dan ook geen enkele keer meer in gevaar. Vijf minuten voor het einde werd de nederlaag nog groter. Plaaggeest Stef Verhoeven kon 3 spelers makkelijk uitspelen en zijn schot kon nog worden gekeerd. De terugspringende bal kwam voor de voeten van de ingevallen Yanno van der Heijden die de bal simpel binnen schoot: 1-4. 

A.s. zondag speelt D.V.S. een uitwedstrijd om 14.30 uur op sportpark ’t Luijtelaar tegen ELI uit Lieshout.

Terug

Boskant – DVS (24-04-2022)

Uitslag 1 – 3 : D.V.S. bindt ook Boskant aan de zegekar

De afgelopen weken heeft D.V.S. afstand genomen van de onderste plaatsen. In deze competitie ronde stond er een uitwedstrijd tegen Boskant op het programma. Deze ploeg staat op de derde plaats en voert een aantal ploegen aan die op respectabele afstand staan van de beide koplopers Acht en Avensteyn die onderling gaan uitmaken wie er kampioen gaat worden in de 4de klasse F (Zuid 1).

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de mannen uit Aalst. Aan de rechterkant van het veld werd Dirk Schellekens aangespeeld. Hij trok goed naar binnen en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal hard op goal. De doelman van Boskant had met dit schot de nodige moeite en de terug springende bal kwam nog voor bijna bij Wester Wester maar de doelman kon voor de tweede maal ingrijpen.

Na deze kans speelde het veldspel zich vaak op het middenveld af en waren de kansen voor de goals schaars. Ondanks dat  de thuisploeg nog geen echte kansen had gehad, kwamen ze in de 22ste minuut op voorsprong. Aan de rechterkant kwam Stan van der Heijden goed door maar zijn inzet werd door Job Linsen nog goed gekeerd. Ook bij de tweede inzet was de Aalster doelman op zijn post maar de bal belandde voor de voeten van aanvaller Mark van der Heijden die van dichtbij de bal moeiteloos kon inschieten.

Kort daarna was er aan de andere kant weer gevaar. Dirk Schellekens kreeg aan de rechterkant de bal en legde de bal door op de vrijstaande Jasper Jakobs die de bal direct bij de tweede paal neerlegde richting Wester Wester. De bal was echter niet nauwkeurig genoeg en kon door de doelman worden onderschept. In de 32ste minuut kwam D.V.S. langszij. Net over de middenlijn kwam Shane Lawlor in balbezit. Hij zette een goede dribbel in en liet onderweg een viertal tegenstanders achter zich. Recht voor de goal aangekomen besloot hij de bal te schieten en zijn geplaatste schot verdween onder in de hoek. De gasten kregen meer vertrouwen en 10 minuten later leverde dat de voorsprong op. Aan de rechterkant werd Wester Wester de diepte ingestuurd en hij ontsnapte aan buitenspel omdat er aan de andere kant van het veld een verdediger was blijven hangen. In het midden was Jasper Jakobs meegelopen en de bal werd perfect breed gelegd. De middenvelder hoefde alleen maar tegen de bal aan te lopen: 1-2. Met deze stand werd de rust bereikt.

De tweede helft was nog maar net begonnen of D.V.S. kwam op 1-3. In de achterhoede van Boskant werd de bal makkelijk verspeeld en Wester Wester leek met de bal richting de goal te kunnen gaan. Uiteindelijk werd er een overtreding gemaakt en waar iedereen er van overtuigd was dat de scheidsrechter voor een strafschop floot, werd de bal door de leidsman buiten het strafschop gebied gelegd. Shane Lawlor ging achter de bal staan en zijn strakke schot verdween onder in het doel. De thuisploeg was duidelijk aangeslagen. Zij probeerde wel druk te zetten maar ze kwamen niet verder dan een paar vrije trappen op 20-25 meter van het doel die bijna allemaal over of naast gingen. Op één van die vrije trappen moest Job Linsen een keer handelend optreden. In de 77ste minuut had Dirk Schellekens de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien. Vanaf de linkerkant kon hij vrij op de doelman afgaan maar zijn gehaaste schot verdween ver langs het doel. De thuisploeg probeerde de wedstrijd nog wel te kantelen maar de achterhoede van D.V.S. stond als een huis en verdedigde uiterst geconcentreerd. Alleen in de 86ste minuut kwam er nog bijna de aansluitingstreffer. Hiervoor was wel de hulp nodig van spits Dries Kreijns. Hij kopte de bal in de achterhoede ongelukkig weg en uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van een Boskant speler maar zijn volley verdween langs het doel. Ook hierna kon Boskant geen echte vuist meer maken en ging D.V.S. met een fraaie overwinning in de tas terug naar Aalst.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma.  Op Soprtpark de Aalstervelden is dan om 14.30 uur WEC uit Wijbosch te gast.

Terug

DVS – DOSL (18-04-2022)

Uitslag 5 – 0 : D.V.S. wint met grote cijfers van DOSL

Het contrast was groot tussen de wedstrijd die enkele weken geleden werd gespeeld in Leende tussen D.V.S. en DOSL. Toen werd er gespeeld op een koude donderdag avond terwijl er nu werd gespeeld op een zonnig Sportpark de Aalstervelden met een aangename temperatuur van 20 graden. Ook het resultaat aan het einde van de thuiswedstrijd  liet een heel ander resultaat zien.

D.V.S. startte zeer sterk tegen de gasten van DOSL. De eerste echte aanval van de thuisploeg leverde direct resultaat op. Op het middenveld was er een goede combinatie tussen Jasper Jakobs en Remo van Beuningen die aan de rechterkant Dirk Schellekens wist te bereiken. In eerste instantie leek het dat deze te ver naar buiten werd gedrongen maar zijn diagonaal schot verdween in het doel: 1-0.

Binnen de 10 minuten kwam de 2-0 op het scorebord. Op het middenveld werd de bal veroverd en Jasper Jakobs wist Wester Wester te bereiken. Deze zag dat de keeper te ver voor zijn doel stond en hij schoot van een meter of 35 de bal direct in de goal.

Het was lang geleden dat D.V.S. in zo’n luxe positie verkeerde. Binnen 15 minuten had deze positie nog verder uitgebouwd kunnen worden. De thuisploeg kreeg op de rand van de zestien meter een vrije trap te nemen. Jasper Jakobs schoot de bal onder in de hoek en doelman Harm Verstappen moest zich strekken om de bal tegen te houden. Hij kon de bal niet vast houden en Remo van Beuningen was er als de kippen bij om de bal binnen te schieten. De doelman kon echter met een uiterste inspanning de bal tot hoekschop verwerken. Niet lang daarna lieten de gasten voor de eerste keer van zich horen. Aan de rechterkant kapte Maikel Steeghs verdediger Bo van Heur uit maar zijn inzet hield het midden tussen een voorzet en een schot en deze verdween uiteindelijk ruim langs het doel. De wedstrijd raakte wat meer in evenwicht en na 24 minuten waren het opnieuw de gasten die een goede kans kregen nadat D.V.S. in ondertal stond. Achterin was een misverstand tussen verdedigers en de bal viel voor de voeten van Roel van Geldorp. De doelman Triantos Konstantinos lag al op de grond maar de bal werd door de spits van DOSL langs de goal geschoten. Na een half uur spelen was er een vlijmscherpe counter van de thuisploeg.

Wester Wester Stuurde Brent Hoekman de diepte in. Deze ging een duel aan met zijn directe tegenstander maar zijn schot belandde op de buitenkant van de paal. Ook net voor rust waren het wederom de mannen uit Aalst die voor gevaar zorgden.

Wester Wester kreeg in het strafschop gebied de bal aangespeeld. Hij controleerde de bal met zijn borst maar de bal butste net iets te ver weg en daarom kon de verdediging ingrijpen. D.V.S. ging de rust in met een verdiende 2-0 voorsprong.

Na de rust was er een iets ander spelbeeld te zien. De gasten uit Leende waren meer in balbezit maar konden niet echt voor gevaar zorgen. In de 53ste minuut liet de thuisploeg zien verzorgd positiespel te kunnen spelen. Na een lange aanval werd aan de linkerkant Brent Hoekman bereikt. Deze maakte een actie naar binnen en schoot de bal naar de vrijstaande Dirk Schellekens die met een geplaatst schot de 3-0 op het bord bracht.

Net voor het uur werd de achterstand van de gasten bijna verkleind. Aan de linkerkant was Rick van Hooff verdediger Stan van der Heiden te snel af. Zijn schot belandde op de buitenkant van de paal. Na de derde goal van D.V.S. werden de gasten wat sterker wat hun wel veel bal bezit opleverde maar weinig echte kansen. In de 68ste minuut was er opnieuw een snelle counter van de thuisploeg. Aan de linkerkant kwam de snelle Brent Hoekman aan de bal. Hij trok goed naar binnen en verlegde de bal naar de geheel vrijstaande Wester Wester. Deze kon op de doelman afgaan en schoot zijn tweede van de middag onberispelijk binnen: 4-0.

Niet veel later had ook de 5-0 op het bord kunnen komen. In het midden voor de goal kwam Jasper Jakobs aan de bal en hij zag dat de keeper te ver voor zijn goal stond. Met een lepe bal probeerde hij de keeper te verschalken maar zijn inzet belandde op de lat. Niet veel later werd het toch 5-0. De ingevallen David da Silva speelde aan de linkerkant van het veld zijn tegenstander uit en legde de bal met een geplaatst schot in de lange hoek.

De gasten uit Leende probeerde het nog wel maar de goed georganiseerde verdediging van D.V.S. gaf  in het verdere verloop van de wedstrijd geen krimp meer en zo werd er een dik verdiende overwinning behaald.

A.s. zondag staat er voor D.V.S. weer een uitwedstrijd op het programma. Dan worden om 14.30  uur dde degens gekruist op sportpark De Scheken tegen V.V. Boskant.

Terug

DVS – VOW (10-04-2022)

Uitslag 0 – 1 : D.V.S. lijdt nipte nederlaag tegen VOW

De laatste 4 wedstrijden was het D.V.S. gelukt 10 punten te behalen. Hierdoor hebben ze de afstand genomen van de onderste plaatsen die aan het eind van de competitie degradatie en nacompetitie voor degradatie opleveren. Tegenstander VOW heeft inmiddels een plek in de middenmoot bereikt. De uitwedstrijd eerder dit seizoen ging in Veghel met 4-3 verloren.

D.V.S. liet zien dat de afgelopen goede reeks vertrouwen heeft opgeleverd. Ze begonnen dan ook overtuigend aan de wedstrijd. In de 3e minuut werd Roel de Greef aan de zijkant aangespeeld en zijn voorzet kwam terecht bij de vrijstaande Remo van Beuningen. Zijn kopbal was echter recht op doelman Niek van Zutphen. Het balbezit werd in het begin van de wedstrijd vaak aan de gasten gelaten maar D.V.S. wist in de omschakeling voor gevaar te zorgen. In de 10de minuut was er een vlijmscherpe counter van de thuisploeg. Op het middenveld onderschepte Shane Lawlord de bal. Hij stak op snelheid het middenveld over en speelde op het juiste moment de goed vrijgelopen Dries Kreijns aan. Deze kon vanaf de zijkant op de goal afgaan en zijn schot ketste via de binnenkant van de paal uit de goal. De meegelopen Shane Lawlord wist de bal op te pikken en twee tegenstanders uit te spelen. Zijn inzet kon door de doelman met de benen tot hoekschop worden verwerkt. Na een kwartier leek D.V.S. op voorsprong te komen. Op de rechterkant was er een goede actie van Brent Hoekman. Zijn schot kwam via een verdediger voor de voeten van Shane Lawlord en deze schoot de bal overtuigend binnen. De scheidsrechter wees resoluut naar het midden alleen de assistent scheidsrechter stond met zijn vlag omhoog. Na een lange conversatie tussen de scheidsrechter en zijn assistent werd de goal toch nog afgekeurd. Halverwege de eerste helft was daar de eerste kans voor de gasten. De bal werd achter de verdediging gelegd en er werd niet adequaat gereageerd. Pim van Riel kon allen richting Job Linsen maar de aanvaller speelde de bal te ver voor zich uit waardoor de D.V.S.-keeper in kon grijpen. D.V.S. bleef de gevaarlijkste ploeg . Brent Hoekman speelde zijn tegenstander op de linkerkant uit en speelde Remo van Beuningen aan. Zijn volley werd nog net op tijd geblokt en verdween over het doel. In de 38ste minuut was er weer een snelle counter van de thuisploeg. De bal ging over verschillende schijven en kwam uiteindelijk bij de vrijstaande Rutger Roza. Zijn geplaatste schot op doel ging net over. Net voor rust sloeg het onheil voor D.V.S. aanvoerder Rutger Roza toe. In een duel aan de zijlijn ging hij neer met een schreeuw. Snel was te zien dat het niet goed was en gevreesd moet worden dat hij een ernstige knie blessure heeft opgelopen. 

In het eerste kwartier na rust gebeurde er heel veel en waren er grote kansen voor beide ploegen te noteren. De eerste was voor de mannen van Sander Bosch. Roel de Greef werd aan de rechterkant van het veld goed aangespeeld en zijn voorzet werd maar net gemist door de ingelopen Dries Kreijns. Niet veel later was er een goede aanval over Brent hoekman die de diep gelopen Remo van Beuningen aanspeelde. Deze kapte zijn tegenstander uit maar wederom kon doelman Niek van Zutphen met zijn voeten redding brengen. Niet veel later was er een grote kans voor de gasten. Pim van Riel kreeg een uitgelezen mogelijkheid maar zijn aanname was onzorgvuldig en Job Linsen kon ingrijpen. Kort daarna werd Job Linsen opnieuw op de proef gesteld. Vanaf 11 meter werd de bal hard op goal geschoten maar wederom was de doelman winnaar in dit duel. Het spel golfde op en neer en aan de andere kant was het Shane Lawlor met een hard afstandsschot die de doelman van de gasten tot een redding dwong. Net voor het uur kwam D.V.S. op achterstand. De bal kwam bij de tweede paal terecht en kon vrij worden ingeschoten maar wederom was Job Linsen op zijn post. De terug springende bal kwam weer voor een speler van VOW terecht maar zijn inzet werd ook gekeerd door de doelman maar op de derde inzet van Lars Klein Breteler moest hij capituleren en de bal verdween onder in de hoek. De thuisploeg was even van slag en niet veel later waren de gasten dicht bij de 0-2. Niels van Dommelen schoot vanaf de hoek van het strafschop gebied op goal. De bal leek voor de goal langs te gaan maar bij de tweede paal dook Pim van Riel op die de bal maar net miste. D.V.S. moest wat verder naar voren gaan voetballen en de tegenstander zakte wat meer in. In de 77ste minuut werd Japer Jakobs aangespeeld op het middenveld. Hij ging een goede combinatie aan met Dries Kreijns en kreeg de bal op de rand van de zestien goed terug. Waar hij met links uit had moeten halen verkoos hij om te schieten met rechts. De bal ging ver langs het doel. D.V.S. gaf het nog niet op maar de krachten vloeide langzaam weg. Verdediger Joery van Breemen werd nog naar voren gestuurd om eventueel via de lange bal de gelijkmaker te forceren. De achterhoede van VOW gaf echter in de laatste 10 minuten geen krimp meer waardoor na 90 minuten een score van 0-1 op het scorebord was terug te vinden. Zeker op basis van de eerste helft had de thuisploeg meer verdiend en was een gelijkspel meer op zijn plaats geweest.

Tweede Paasdag speelt D.V.S. weer een thuiswedstrijd op Sportpark de Aalstervelden. Dan is om 14.30 uur DOSL uit Leende te gast.

Terug

RKGSV – DVS (04-04-2022)

Uitslag 2 – 2 : D.V.S. sleept verdiend punt weg uit Gerwen

Op het sportpark van RGKSV in Gerwen stond dit weekend 16de ronde van de competitie op het programma. D.V.S. moest aantreden met een gehavende ploeg omdat een viertal basisspelers door blessures afwezig waren. RKGSV staat op een verdienstelijke 4de plaats op de ranglijst.

In de eerste 25 minuten was er weinig activiteit voor beide doelen te bespeuren. D.V.S. had er voor gekozen om op eigen helft de tegenstander op te vangen. De spelers van RKGSV hadden hier veel moeite mee. De reden hiervan was vooral te vinden in het feit dat zij een te laag tempo hanteerden om de hechte linies van de gasten uit elkaar te spelen. Na 25 minuten kon dan ook pas het eerste schot op doel worden genoteerd. Mark Bartels schoot vanaf een meter of 20 op doel maar deze kon moeiteloos worden gekeerd door D.V.S.-doelman Job Linsen.

Het was tot de 33ste minuut wachten voordat D.V.S. zich gevaarlijk meldde voor het doel van de tegenstander. Roel de Greef maakte een mooie loopactie en Rutger Roza bediende hem optimaal. In de één op één duel met de doelman wist Roel de bal over de doelman te schieten. Zijn inzet was echter niet hard genoeg en kon voordat de bal de doellijn zou passeren worden weggeschoten. In de scrimmage die daaruit ontstond werd de bal door de doelman opgeraapt wat door de scheidsrechter werd beoordeeld als een terug speelbal. 

D.V.S. kreeg een indirecte vrije trap op 2 meter van de achterlijn. Zulke situaties leveren altijd hectische situaties op maar met 8 man op de doellijn schoot Roel de Greef tegen een verdediger aan. D.V.S. werd wat brutaler en kort daarna volgde wederom een goede kans. Brent Hoekman stond aan de basis van deze kans. Hij drong aan de linkerkant van het veld door tot aan de achterlijn en legde de bal perfect terug op de geheel vrijstaande Shane Lawlord. Waar iedereen dacht dat deze de bal binnen zou kunnen schuiven, butste de bal via een polletje hoog op en ging deze grote kans verloren. Niet veel later was het aan de rechterkant Roel de Greef die de achterlijn wist te bereiken en weer stond Shane Lawlor vrij om de bal op goal te schieten. Hij raakte de bal echter verkeerd en de bal ging hoog over. Vlak voor rust kwam D.V.S. toch op achterstand. 

Aan de linkerkant van het veld ontsnapte Mike van de Berk. Hij kon te makkelijk de bal voor de goal brengen en bij de 2de paal stond Milos Milosevic geheel vrij die de bal diagonaal binnen schoot.

Kort na de rust was de eerste grote kans voor de gasten. Bo van Heur stuurde aan de linkerkant van het veld Shane Lawlor de diepte in. Hij lobde de bal over de uitkomende doelman maar net als in de eerste helft was er een verdediger die de bal net voor de lijn kon weg schieten. De eenheid en de strijdlust die de mannen uit Aalst lieten zien moest succes op gaan leveren. In de 50ste minuut werden ze dan ook beloond. Vanuit een hoekschop kwam de bal bij Stan van der Heiden en hij kopte de bal op doel. Deze bal kon echter nog worden tegen gehouden maar de scheidsrechter had geconstateerd dat de bal hierbij de doellijn had gepasseerd: 1-1.

Volgens een insider zou dit het 250ste doelpunt van Stan van der Heiden zijn in zijn gehele voetbal carriére. De thuisploeg verhoogde de druk maar de achterhoede van D.V.S. stond elke keer goed. Dit leverde veel irritatie op en veel beslissingen van de scheidsrechter werden betwist en ook vaak waren er valpartijen te zien die geen overtreding waren.

In de 62ste minuut was er weer een kans voor de RKGSV. Aan de linkerkant van het veld kapte de behendige Mike van de Berk verdediger Stan van der Heiden uit maar zijn schot verdween over het doel.

In dit gedeelte van de wedstrijd konden de gasten alleen maar tegen houden en werden ze vaak achteruit gedrongen. D.V.S. kon nog maar sporadisch over de middenlijn komen maar toch waren ze dicht bij de 1-2. Halverwege de helft van RKGSV kreeg Roel de Greef een vrije trap te nemen. Zijn voorzet was niet goed maar verdween direct op goal bij de tweede paal. Doelman Tom Molenberg kon de bal met een uiterste inspanning tot hoekschop verwerken. In de 73ste minuut leek het dan toch mis te gaan. Vanaf de rechterkant van het veld werd de bal voor de goal gebracht en weer was het Milos Milosevic die op de juiste plaats stond en zijn kopbal verdween in het doel. D.V.S. weigerde op te geven en uiteindelijk kregen ze loon naar werken. In blessuretijd werd Roel de Greef aan de rechterkant van het veld aangespeeld. Zijn strakke voorzet werd door Rutger Roza perfect binnen gekopt.

Ondanks dat de ploeg zwaar gehavend was, is een compliment aan de spelers op zijn plaats voor de inzet en onverzettelijkheid die ze in deze wedstrijd hebben laten zien.

A.s. zondag staat er voor D.V.S. weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan wordt er om 14.30 op Sportpark de Aalstervelden  afgetrapt tegen VOW uit Zijtaart.

Terug

DVS – Pusphaira (27-03-2022)

Uitslag 1 – 0 : D.V.S. sluipt weg bij de onderste plaatsen

Na een overtuigende overwinning vorige week op Tivoli stond er nu wederom een wedstrijd op het programma tegen een ploeg die ook moet vechten om aan het eind van de competitie niet te degraderen of in de nacompetitie terecht te komen. De studenten van Pusphaira uit Eindhoven waren te gast op Sportpark De Aalstervelden.

Als D.V.S. tegen deze ploeg voetbalt hebben ze het vaak moeilijk en ook nu was dit weer het geval. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam dan ook van Pusphaira. In de 3de minuut werd er op het middenveld door Roel de Greef slordig balverlies geleden. De bal belandde uiteindelijk bij Koen van Eldik en zijn strakke schot schampte de bovenkant van de lat. Kort daarna was er aan de andere kant een gevaarlijke situatie uit een hoekschop. Hoewel de hoekschop niet goed werd genomen en bij de eerste paal terecht kwam, ging de bal aan veel spelers voorbij zonder dat een aanvaller tegen de bal aan kon lopen.

Pusphaira was zeker in de eerste helft de bovenliggen de partij en in de 14e minuut leverde dat een goede kans op. Aan de linkerkant van het veld kon Sean Connelly de achterlijn bereiken en zijn voorzet belandde bij de tweede paal bij de volledig vrijstaande Miguel Fernandes. Zijn volley verdween echter naast het doel. D.V.S. had het zeer moeilijk in de opbouw en leed daar veel balverlies en ook werd er te vaak voor de lange bal gekozen. In de 24ste minuut kroop de thuisploeg door het oog van de naald. Op het middenveld kreeg Mirko de Boer de bal en hij besloot van grote afstand te schieten. Zijn schot belandde vol op de lat.

In de 32ste minuut kwam D.V.S. onverdiend op voorsprong na de eerste goede aanval van de wedstrijd. Op links werd Shane Lawlor goed vrijgespeeld en deze bracht de bal voor de goal. Zijn voorzet kwam tegen de paal en stuiterde terug het veld in. Remo van Beuningen kon de terugspringende bal op goal koppen en via de onderkant van de lat verdween de bal in het doel. Door de gasten werd nog geprotesteerd omdat de bal de achterlijn zou hebben overschreden maar scheidsrechter Hans van den Wildenberg wees de protesten resoluut af.

Kort daarna trof Pusphaira voor de 3de keer deze middag het aluminium. Douwe Orij wist zich in het strafschop gebied goed vrij te draaien van Shane Lawlor maar zijn schot belandde tegen de paal.

Net voor rust waren het wederom de gasten die een grote kans om zeep hielpen.  Aan de rechterkant wist de handige spits Miguel Fernandes door te dringen tot de achterlijn. Hij behield goed het overzicht en legde bal terug op een ploeggenoot. Deze kon recht voor de goal vrij inschieten maar zijn inzet was veel te slap en kon makkelijk worden opgeraapt door Job Linsen. Ondanks dat D.V.S. een paar keer goed was weggekomen werd met een 1-0 voorsprong de rust bereikt.

In de eerste 20 minuten van de tweede helft gebeurde niets noemenswaardig en werden er veel duels uitgevochten op het middenveld. In de 67ste minuut werd de achterhoede van D.V.S. uit elkaar gespeeld en de bal kwam recht voor de goal bij Koen van Eldik. Zijn schot ging echter ver langs het doel. In de 83ste minuut was het wederom Koen van Eldik die de mogelijkheid liet liggen om de gelijkmaker te maken. Uit een vrije trap werd de bal voor de goal gebracht en Douwe Orije legde koppend de bal bij de eerste paal voor de voeten van de inlopende Koen van Eldik. Doelman Job Linsen kon echter meet een uiterste inspanning de bal tot corner verwerken.

D.V.S. werkte erg hard maar was in de tweede helft aanvallend behoorlijk machteloos. Het gevaarlijkste aanvallende wapenfeit van de tweede helft was een bal die tussen de keeper en verdediging viel en door de keeper tegen de ingevallen Wester Wester werd geschoten. In de 90ste minuut werd het nogmaals duidelijk dat D.V.S. een engeltje op de lat had zitten. Vanaf de zijkant werd de bal voor de goal gebracht en Douwe Orij kopte de bal op de lat.

Ondanks dat de overwinning niet verdiend te noemen was deed de thuisploeg goede zaken op de ranglijst. Door 3 overwinningen in de laatste 4 wedstrijden hebben ze afstand genomen van de onderste plaatsen en is de afstand naar Pusphaira opgelopen tot 5 punten.

Komende week speelt D.V.S. een uitwedstrijd tegen RKGSV uit Gerwen.

Terug

Tivoli – DVS (20-03-2022)

Uitslag 2 – 4 : D.V.S. bedwingt buurman Tivoli. 

In de 14de competitieronde stond er voor de mannen van Sander Bosch een belangrijke wedstrijd op het programma tegen buurman Tivoli. De beide sportparken liggen op een steenworp afstand van elkaar en de ploegen hadden na 13 wedstrijden ieder 9 punten verzameld. Door dit aantal punten staan beide ploegen in de onderste regionen van de ranglijst. Bij winst kon goede zaken worden gedaan omdat in de 4e klasse F aan de onderkant van de competitie de clubs weinig voor elkaar onder doen.

D.V.S. liet in het eerste gedeelte duidelijk zien dat ze voor de overwinning naar Stratum waren getrokken. In de 7e minuut gaf Roel de Greef aan de rechterkant van het veld de bal mee aan de opgekomen Stan van der Heiden die de bal goed voor de goal bracht. Dries Kreijns kon niet genoeg kracht achter zijn kopbal krijgen om de bal op goal te krijgen. De gasten uit Aalst lieten verzorgd veldspel zien en Tivoli kon daar niet veel tegen over zetten.

In de 17de minuut is het opnieuw Dries Kreijns die voor de goal opdook na een voorzet van Roel de Greef maar zijn inzet was niet krachtig genoeg. Kort daarna werd Remo van Beuningen goed vrijgespeeld op de rand van het strafschopgebied. Ondanks dat zijn schot niet erg krachtig was, had de doelman van Tivoli veel moeite om de bal onder controle te krijgen. Het duurde tot de 34 minuut van de wedstrijd voor dat de eerste serieuze aanval Tivoli te zien was. Aan de rechterkant van het veld ontstond een sprintduel tussen de rechtsbuiten van Tivoli Adebo Kemiki en linksback Bo van Heur. De aanvaller van Tivoli trok goed naar binnen toe en in de zestien meter was er contact tussen beide spelers.

De scheidsrechter zag hier een overtreding in van de verdediger en floot resoluut voor een strafschop. Deze werd zeer overtuigend binnengeschoten door Mike Box. D.V.S. liet zich hier echter niet door van de wijs brengen en kort voor rust leverde dit de gelijkmaker op. Aan de linkerkant van het veld werd Roel de Greef vrijgespeeld en zijn bekeken inzet richting het doel was de Tivoli doelman te machtig. Ondanks dat hij de bal nog wist te toucheren, kon hij niet voorkomen dat de bal in het doel verdween. Waar iedereen dacht dat dit het slot akkoord van de eerste helft zou zijn kwam bedrogen uit. Aan de rechterkant van het veld ontsnapte Brent Hoekman aan zijn tegenstander en kon de achterlijn te bereiken. Hij behield goed het overzicht een legde de bal terug op de vrijstaande Rutger Roza. Zijn inzet verdween in de kruising van het doel.

In het begin van de tweede helft kroop D.V.S. door het oog van de naald. Aan de linkerkant van het mocht Tivoli een vrije trap nemen. De bal werd achter de verdediging van de Aalsternaren gelegd waar Mike Box opdook. Zijn kopbal raakte de lat. In de 60ste minuut wist D.V.S. dan toch de voorsprong verder uit te breiden. Sam Senders wist goed de buitenspel val te omzeilen en ging alleen op de uitlopende keeper af. Op snelheid omspeelde hij de doelman en had daarna de geen enkele moeite om de bal in het lege doel te schuiven.

Waar in de eerste helft de gasten duidelijk de bovenliggende partij waren, was de tweede helft meer in evenwicht. In de 69ste minuut werd de spanning weer terug in de wedstrijd  gebracht. In het strafschopgebied maakte Shane Lawlor een onbesuisde overtreding en de scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Net als in de eerste helft liet Mike Box doelman Job Linsen kansloos: 2-3.

Kort daarna kwam bijna de gelijkmaker op het scorebord. Aan de linkerkant werd door een aanvaller van Tivoli de achterlijn bereikt. Zijn voorzet belandde bij de tweede paal bij de geheel vrijstaande David van der Slik. Deze bijna niet te missen kans verdween echter op de lat. Vijf minuten voor tijd leek dan toch de beslissing te vallen.

Aan de linkerkant van het veld wist Roel de Greef de achterlijn te bereiken. Hij legde de bal terug op de geheel vrijstaande Remo van Beuningen. Zijn inzet verdween via een verdediger in het doel.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd kwam de overwinning van D.V.S. niet meer in gevaar en daardoor werden de belangrijke 3 punten mee naar Aalst genomen. 

Komende week staat er wederom een belangrijke wedstrijd voor D.V.S. op het programma. Dan  is Pusphaira te gast op sportpark de Aalstervelden.

Terug

DOSL – DVS (17-03-2022)

Uitslag 4 – 2 : D.V.S. kan geen vuist maken tegen DOSL 

Op donderdag 17 maart stond er een inhaalwedstrijd op het programma voor D.V.S. tegen DOSL uit Leende. Deze wedstrijd was eerder uit het programma gehaald omdat er bij de mannen uit Aalst teveel Corona gevallen waren om de wedstrijd in een eerder stadium door te laten gaan.  

Doordat DOSL niet beschikt over een lichtinstallatie op het hoofdveld moest de wedstrijd worden gespeeld op een bijveld waarbij de verlichting te wensen over liet. De thuisclub had in de eerste minuten van de wedstrijd een veldoverwicht.

De gasten zakten ver in op eigen helft en ondanks dat de ruimte klein werden gehouden, ontstond er na 9 minuten veel ruimte op de linkerkant. Buitenspeler Rick van Hooff troefde Stan van der Heiden af en trok naar binnen. Zijn schot leek houdbaar voor de doelman Job Linsen maar de bal verdween toch in het doel. D.V.S. kon daar in de beginfase maar weinig tegenover zetten omdat de opbouw vaak slordig was en er veelvuldig balverlies werd geleden. In de 21ste minuut was het wederom Rick van Hooff die aan de linkerkant zich vrij speelde en de bal bij de tweede paal neerlegde. De inkomende Roel van Geldorp had geen enkele moeite om de bal binnen te schieten: 2-0.

Pas in de 32ste minuut kon D.V.S. voor gevaar zorgen. Rutger Roza kreeg op het middenveld de bal en gaf een goede pass richting Dries Kreijns. Deze leek een vrije doorgang te hebben richting het doel maar werd door een overtreding door de doelman van scoren afgehouden. De scheidsrechter floot voor een strafschop die door Rutger Roza onberispelijk werd binnengeschoten. Kort daarna werd de achterstand toch weer op 2 doelpunten gebracht omdat wederom Rick van Hoof aan de linkerkant ontsnapte aan zijn verdediger. Hij ging wederom naar binnen en zijn schot verdween in het doel. In de 35ste minuut was er nog een kleine kans voor de gasten uit Aalst . Vanuit een corner kwam de bal voor de voeten van Joeri van Breemen maar zijn schot werd onderweg geblokt. D.V.S. ging met een 3-1 achterstand de rust in. 

D.V.S. kwam met nieuw elan uit de kleedkamer om te proberen nog een andere wending aan de wedstrijd te geven. De eerste kans was dan ook voor de gasten. In een goed lopende aanval over verschillende schijven kwam uiteindelijk de bal terecht bij de vrijstaande Brent Hoekman maar zijn schot werd met een uiterste inspanning geblokt.

D.V.S. was de bovenliggende partij en wist met een paar gevaarlijke counters bij de goal van DOSL te komen. Helaas ontbrak te vaak de nauwkeurigheid voor de goal. Na ongeveer 20 minuten in de tweede helft werd de thuisclub weer gevaarlijker en moest doelman Job Linsen in een rechtstreeks duel met Martijn Bax handelend optreden. Hij wist de spelmaker van de gasten van scoren af te houden. Na 75 minuten kwam D.V.S. aan de linkerkant van het veld goed door. De ingevallen David Da Silva ging goed het zestien met gebied in en daar werd een overtreding op hem gemaakt. De scheidsrechter legde de bal voor de tweede keer op de stip en opnieuw was het Rutger Roza die de keeper volstrekt kansloos liet: 3-2. D.V.S. probeerde de wedstrijd nog te keren maar door de ruimte die daarbij weggegeven moest worden, werd DOSL enkele keren zeer gevaarlijk.

Uiteindelijk bracht een omstreden vrije trap om de rand van het strafschopgebied de beslissing. Martijn Bax ging achter de bal staan en legde de bal over de muur. Job Linsen deed nog een uiterste poging maar kon niet voorkomen dat de bal in het doel verdween. Hiermee was de wedstrijd beslist en kon D.V.S. geen goed vervolg geven aan de overwinning die tegen ELI was behaald en toch ook weer voor wat zelfvertrouwen had gezorgd.

Terug

DVS – ELI (13-03-2022)

Uitslag 2 – 0 : D.V.S. weet zich eindelijk te belonen.

Dat Corona nog niet verdwenen is uit onze samenleving kwam afgelopen week weer naar voren. De uitwedstrijd tegen DOSL uit Leende werd afgelast omdat er bij D.V.S. veel spelers waren die de gevreesde ziekte hadden opgelopen. 

Vandaag stond er een wedstrijd tegen ELI uit Lieshout op het programma. De gasten stonden op plaats 6 in de competitie. D.V.S liet vanaf het begin van de wedstrijd verzorgd veldspel zien en speelde met veel inzet waarbij soms de rand van het toelaatbare werd opgezocht. Dit leverde bij de tegenstander uit Lieshout vaak veel irritatie op waardoor ze regelmatig vergaten te voetballen. De eerste 20 minuten stond aan beide zijde in het teken van het aftasten van de tegenstander.

Het eerste kansje was voor de gasten. Vanaf de linkerkant werd een hoekschop genomen en in het vijfmeter gebied hadden zich veel spelers verzameld. Door het groot aantal spelers kon keeper Job Linsen niet bij de bal komen en belandde de bal bij de 2e paal bij de vrijstaande Lars Teuben. Zijn schot verdween echter langs het doel.

De wedstrijd leek ontbrand en kort daarna was het aan de ander kant de thuisploeg die van zich liet spreken. De bal werd via een verdediger van ELI teruggespeeld op de doelman en dit werd dan ook beoordeeld als een terugspeelbal. Hiervoor werd een indirecte vrije trap toegekend in het strafschopgebied. Deze vrije trap werd breed gelegd op Sam Senders. Zijn schot leek in de bovenhoek van de goal te belanden maar met een katachtige reactie wist de doelman de bal tot hoekschop te verwerken.

D.V.S. deed er een schepje bovenop en in de 31ste minuut ontstond er een zeer grote kans. Rutger Roza speelde zich op het middenveld knap vrij en stuurde Jasper Jakobs aan de rechterkant weg. Zijn voorzet was echter te hard en kwam voorbij de tweede paal terecht bij Roel de Greef.

Inmiddels dook Rutger Roza vrij voor de goal op en de voorzet kwam bij hem terecht. Geheel vrijstaand raakte hij de bal niet goed en deze verdween hoog over het doel. De volgende kans was wederom voor de thuisploeg. Op het middenveld speelde Stan van der Heiden zich goed vrij en hij besloot vanaf 25 meter te schieten. De bal toucheerde de bovenkant van de lat. De gasten wisten hier in het eerste bedrijf weinig tegenover te zetten en uiteindelijk werd met een 0-0 de rust bereikt.

In het begin van de tweede helft liet D.V.S. het initiatief aan de gasten maar deze wisten daar weinig mee te doen. In de 51ste minuut kwam de thuisploeg verdiend op een 1-0 voorsprong. Op het middenveld kreeg de sterk spelende Rutger Roza de bal. Hij zag de goede loopactie van Dries Kreijns en wist deze met een listig balletje te bereiken. Dries hield goed overzicht en legde de bal voor de goal op de geheel vrijstaande Roel de Greef die geen enkel moeite had om de bal in het doel te schuiven.

ELI schrok wakker en verhoogde druk. In de 60ste minuut moest doelman Job Linsen alles uit de kast halen om de gelijkmaker te voorkomen. Jaccy van den Enden kreeg centraal op het middenveld de bal en zijn schot werd onderweg van richting veranderd en leek richting de kruising in het doel te verdwijnen. Job Linsen wist de bal met een geweldige reactie tot hoekschop te verwerken.

De counters die D.V.S. liet zien waren erg scherp en stichtte veel gevaar. In de 61ste minuut ging Jasper Jakobs er aan de linkerkant van door maar zijn inzet werd gered door de doelman. Hij kreeg de bal terug en behield het overzicht. Hij bereikte de vrijstaande Remo van Beuningen maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Kort daarna leek het 2-0 te worden. Een hoekschop werd voor de goal gebracht en de geheel vrijstaande Stan van der Heiden kopte de bal op goal. Waar veel supporters dachten dat de bal in de goal zou verdwijnen werd de bal uiteindelijk nog van de lijn gehaald.

De wedstrijd was echt losgebrand en van beide kanten werd er met erg veel inzet gespeeld wat enkele malen leidde tot flinke overtredingen die door de goed leidende scheidsrechter Jelle van den Corput werden bestraft met een gele kaart. Waar ELI probeerde met lange ballen de gelijkmaker te forceren, legde D.V.S. zich volledig toe op de counter. Hiermee werd veel gevaar gesticht. Rond de 80ste minuut leek de wedstrijd beslist te worden. Jasper Jakobs kwam rond de middenlijn in balbezit en die gaf een goede steekbal op Remo van Beuningen die van eigen helft vertrok. Deze leek alleen richting de doelman te gaan, maar met een uiterste krachtsinspanning werd hij nog ingehaald en kwam de verdediger als winnaar uit het duel.

Kort daarna waren de gasten nog tweemaal dicht bij de gelijkmaker. Met een afstandschot werd de lat geraakt en Rutger Roza moest met een uiterste inspanning de bal van de lijn halen na een kopbal van Rob Spijkers. In de 88ste minuut kreeg de thuisploeg dan toch de beloning voor een goede wedstrijd. Aan de linkerkant van het veld kreeg Jasper Jakobs de bal en hij stuurde de goed ingevallen Brent Hoekman de diepte in. De behield goed het overzicht en zijn pass belandde bij de tweede paal bij de vrijstaande Dries Kreijns die zonder moeite de 2-0 op het scorebord schoot.

In blessuretijd liepen de gemoederen bij de gasten nog hoog op en moest uiteindelijk doelman Beau Bastiaans het veld verlaten met een rode kaart wegens aanmerkingen op de leiding. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kon D.V.S. eindelijk weer eens juichen na een overwinning. Door deze mooie overwinning zijn de concurrenten om de onderste plaatsen weer achterhaald en hebben de geel-blauwen hopelijk de weg naar boven ingeslagen.

Komende week staan er twee wedstrijden op het programma. Op donderdag 17 maart speelt D.V.S. de inhaalwedstrijd van vorige week tegen DOSL uit Leende en a.s. zondag om 14.30 uur volgt dan wederom een uitwedstrijd tegen de buren van Tivoli.

Terug

DVS – EMK (24-02-2022)

Uitslag 2 – 2 : D.V.S. behaalt gelijkspel in degradatie duel.

In het weekend van Carnaval stonden voor veel teams een duel gepland voor de competitie. Nadat bekend werd dat Carnaval toch op beperkte schaal gevierd kon worden, werden veel wedstrijden verplaatst naar een doordeweekse dag. De wedstrijd tussen D.V.S. en EMK uit Nuenen werd verplaatst naar donderdag avond voor Carnaval.

De wedstrijd stond in het teken van degradatievoetbal. EMK bezette de laatste plaats in de competitie terwijl D.V.S. op de voorlaatste plaats was terug te vinden. De thuisclub startte furieus door veel druk te zetten op de achterhoede van de gasten om zo de opbouw van achteruit te verstoren. D.V.S. werd vanaf het begin van de wedstrijd verbaal gesteund door een grote groep Carnaval vierders die de warmte van de kantine verruilde voor de kou buiten. De eerste kans was voor de thuisclub. In de 5e minuut onderschepte linksback Bo van Heur de bal rond de middenlijn. Op snelheid ging hij richting de goal van de tegenstander en door onderweg 2 spelers uit te spelen kwam hij vrij voor doelman Gilles de Vleesschauwer. Helaas speelde hij op het laatste moment de bal te ver voor zich uit en kon de keeper gemakkelijk ingrijpen.

D.V.S. was in het begin van de wedstrijd meer aan de bal maar in de opbouw waren ze vaak slordig en werd er veelvuldig balverlies geleden. In de 18e minuut onderschepte aan de rechterkant van het veld Dries Kreijns de bal. Hij wist in het centrum Wester Wester aan te spelen. Zijn schot kon met veel moeite door de keeper tegen gehouden worden. De slordige opbouw stond kort daarna aan de basis van de 0-1. Aan de rechterkant werd de bal simpel verspeeld en direct diep gespeeld. Daan van de Ven ontsnapte aan buitenspel en schoot de bal simpel langs de uitgekomen Job Linsen.

Kort daarna was er een grote kans voor de thuisclub. Door het midden was er een snelle aanval met als eindstation Jasper Jakobs. Zijn schot werd wederom goed verwerkt door de keeper van de gasten.

Niet veel later lachte het geluk D.V.S. toe. Op het middenveld zag een speler van EMK Job Linsen iets te ver voor het doel staan. Zijn geplaatste schot belandde tegen de onderkant van de lat maar stuiterde weer het veld in zonder dat de doellijn was gepasseerd. De thuisclub kon maar moeilijk een vuist maken tegen de goed gepositioneerde gasten. Vlak voor de rust was er nog een geweldig schot van de gasten door Daan van de Ven. De bal ging echter net naast. 

In de rust werd door de trainer van D.V.S. ingegrepen. Sam Senders en David da Silva kwamen in het veld voor Bart van Linder en Dries Kreijns. De eerste grote kans in de tweede helft was voor de thuisclub. Op de rand van het zestienmeter gebied werd Wester Wester aangespeeld en met een handige beweging zette hij twee verdedigers op het verkeerde been. Zijn inzet verdween echter net langs de paal.

D.V.S. was na rust de boven liggende partij en in de 54ste minuut leken ze op gelijke hoogte te komen maar Wester Wester bleek te scoren vanuit buitenspel positie. EMK speelde op de counter en in de 56ste minuut kwamen de gasten op 0-2. Wederom een diep bal stond aan de basis van het doelpunt. Opnieuw was het Daan van de Ven die met een diagonaal schot de zorgen voor D.V.S. groter maakte. De thuisclub wilde zeker niet opgeven maar vaak zat er te weinig overleg in de aanvallen. Sem van de Poel kon namens de gasten de wedstrijd definitief in het slot gooien maar zijn schot ging net naast. In de 69ste minuut was er weer een grote kans voor de thuisclub. Op de rand van het strafschop gebied kwam Jasper Jakobs aan de bal. Met een fraaie actie speelde hij een verdediger uit en ook de keeper werd uitgespeeld. Zijn inzet had echter niet genoeg vaart en één van de verdedigers kon nog op tijd ingrijpen. Kort daarna werd de achterstand dan toch terug gebracht. Aan de rechterkant van het veld kwam de ingevallen Sam Senders aan de bal. Hij kwam naar binnen en krulde de bal fraai in de lange hoek en liet hiermee de doelman geheel kansloos. Ondanks dat er nog een kwartier te spelen was en D.V.S. voordurend in balbezit was, konden er maar weinig kansen gecreëerd worden. In de 86ste minuut werd er een lange bal vanaf de rechterkant in het strafschop gebied gebracht. De vrijstaande Wester Wester kopte van 11 meter op goal waarbij de keeper zich verkeek op de bal. Zijn kopbal ging richting het doel en net voor de doellijn wist Jasper Jakobs de bal het laatste zetje te geven. In de resterende tijd probeerde D.V.S. alsnog een overwinning te behalen maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 2-2.

A.s. zondag is er weer een volledig programma in de 4e klasse F. D.V.S. speelt dan om 14.30 uur een uitwedstrijd bij DOSL in Leende.

Terug

Acht – DVS (20-02-2022)

Uitslag 3 – 2 : D.V.S. onderuit tegen kampioenskandidaat

Op een kletsnat Sportpark de Leeuwenkuil in Acht stond voor D.V.S. de moeilijke uitwedstrijd tegen V.V. Acht op het programma De thuisclub wordt gezien als één van de titelkandidaten in de 4e klasse F en zeker in de eerste helft lieten zij zien over een goede ploeg te beschikken.

In de meeste wedstrijden dit seizoen nam D.V.S. vaak het initiatief in het begin van de wedstrijd. De gasten hadden duidelijk voor een andere tactiek gekozen door in te zakken en het balbezit aan de thuisclub te laten. Acht wist hier wel raad mee en van het begin werden de mannen uit Aalst vastgezet op eigen helft. In de 3e minuut leidde verkeerd uitverdedigen door Tim Kwinten de eerste kans in. Aan de linkerkant van het veld werd de bal simpel ingeleverd en direct werd Timo Verhagen ingespeeld. Zijn schot was echter een makkelijk prooi voor doelman Job Linsen. Kort daarna kreeg Lucas Overdevest een vrije kopkans maar zijn kopbal ging net langs het doel. D.V.S. was gewaarschuwd maar daar werd helaas niet zoveel mee gedaan en daardoor niet veel later dan toch de 1-0. Een diepe bal werd verkeerd beoordeeld door Tim Kwinten en hij tikte de bal voor de voeten van Timo Verhagen. Deze had geen moeite om Job Linsen uit te kappen en de bal in het lege doel te schuiven. Niet veel later werd de achterstand op 2-0 gebracht. Lucas Overdevest werd met een splijtende pass door het hart van de defensie vrij voor de D.V.S. goalie gezet en liet deze volstrekt kansloos: 2-0. De wedstrijd leek al gespeeld voordat deze echt begonnen was. De kans op resultaat werd wel heel erg klein nadat in de 20ste minuut de zeer ongelukkig spelende Tim Kwinten de rode kaart kreeg voor het neerhalen van een door gebroken speler. Na deze rode kaart werd Dries Kreijns gewisseld voor verdediger Fin van den Hoogen. Deze jeugdspeler speelde in de rest van de wedstrijd een prima pot.

Waar iedereen vreesde voor een grote nederlaag ging de storm op het veld een beetje liggen. Waar Acht in de eerste 20 minuten van de eerste helft een hoog tempo hanteerde met veel positie wisselingen op het middenveld en in de voorhoede, zakte het tempo behoorlijk en werd de thuisclub slordig in balbezit. Hierdoor kon D.V.S. met 10 man redelijk goed tegenstand bieden zonder veel grote kansen weg te geven. In de 44ste minuut werd er echter niet goed ingegrepen door de verdediging en kon wederom Lucas Overdevest de 3-0 aan tekenen. Net voor rust moest Job Linsen zich nog een keer strekken voor een hard schot van opnieuw Lucas Overdevest. Helaas lukte het D.V.S. in de eerste helft niet één maal om een schot tussen de palen te krijgen.

In de tweede helft was een gelijk wedstrijdbeeld te zien. Acht was heer en meester op het veld en het tiental van D.V.S. probeerde met grote inzet de schade te beperken. De thuisploeg ging slordig om met de kansen die ze kregen en regelmatig was Job Linsen een grote sta in de weg voor Acht. Door uitstekend keeperswerk wist hij de achterstand op 3-0 te houden. Waar iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld zou zijn was er in de 82ste minuut een goede aanval van de gasten over de linkerkant. De bal werd scherp voor de goal gebracht en de ingevallen spits Wester Wester kon de bal eenvoudig achter de doelman schieten. Waar iedereen dacht dat het de eretreffer zou zijn kwam bedrogen uit. Er kwam weer enig geloof bij de spelers van D.V.S. en dit leverde in de 89ste minuut de aansluitingstreffer op. Op het middenveld werd de bal goed onderschept en Jasper Jakobs werd de ruimte ingestuurd. Keeper Jesper Maes kwam zijn doel uit maar de middenvelder lobde de bal beheerst over de doelman. In de blessuretijd probeerde D.V.S. met opportunistisch spel het tij nog te keren maar de tijd was tekort en er werden geen kansen meer gecreëerd om een gelijk spel uit het vuur te slepen. Ondanks dat D.V.S. op het laatste nog goed terug kwam in de wedstrijd was de overwinning van Acht meer als verdiend deze middag.

Gezien het aantal wedstrijden dat er nog gespeeld moet worden, speelt D.V.S. a.s. donderdag om 20.15 uur een thuiswedstrijd tegen EMK uit Nuenen. Hopelijk kan er dan weer eens een goed resultaat behaald worden.

Terug

VOW – DVS (06-02-2022)

Uitslag 4 – 3 : D.V.S. verliest bij herstart competitie.

Op 28 november speelde D.V.S. haar laatste thuiswedstrijd tegen Woenselse Boys. Door een nieuwe lockdown werd de competitie stil gelegd maar inmiddels is er aan de amateursport weer alle ruimte gegeven om de competities op te starten. Voor D.V.S. stond er een uitwedstrijd tegen VOW uit Zijtaart op het programma. Omdat het veld van de thuisploeg onbespeelbaar was, werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld van buurman Blauw Geel.

De wedstrijd startte met een licht overwicht voor de ploeg uit Aalst. De bal ging goed rond in de ploeg zonder echt gevaarlijk te kunnen worden. De eerste grote kans was voor de thuisploeg. In de 15e minuut kregen zij een vrije trap te nemen op 25 meter van de goal. Stef van Berlo besloot om van deze afstand de bal direct op de goal te schieten. Zijn schot werd via de muur van richting veranderd en eindigde op de paal.

Toch was het D.V.S. dat in de 23ste minuut op voorsprong kwam. Aan de rechterkant van het veld werd back Stan van der Heiden vrijgespeeld en vanaf de achterlijn legde hij de bal perfect terug op Jasper Jakobs die de bal op de paal schoot. De terug springende bal kwam tegen een verdediger van VOW aan en verdween alsnog in het doel: 0-1.

De wedstrijd was na deze goal behoorlijk in evenwicht zonder dat er grote kansen waren voor beide teams. In de 33ste minuut liet D.V.S. zich weer eens gevaarlijk voor de goal van VOW zien. Aan de linkerkant van het veld werd Roel de Greef aangespeeld en hij wist in het centrum Jasper Jakobs te bereiken. Deze maakte de bal goed vrij maar zijn schot werd een prooi voor doelman Niek van Zutphen.

In de 39ste minuten kwamen de gasten langszij. Aan de rechterkant werd aanvoerder Bart van de Over de diepte ingestuurd. Er ontstond een sprintduel tussen hem en Tim Kwinten. Dit duel werd gewonnen door de aanvaller en deze kwam in een één op één duel te staan met doelman Job Linsen. De Keeper was echter kansloos op het schot van Bart van de Oever: 1-1. In de 43ste minuut was er wederom een vrije trap voor de thuisploeg op een grote afstand van het doel. Dit maal ging de bal, wederom geschoten door Stef van Berlo, door de muur en maar net langs.

Vlak voor rust pakte D.V.S. toch de voorsprong. Aan de rechterkant van het veld speelde Jasper Jakobs zich knap vrij en zijn strakke voorzet ging richting Wester Wester. Verdediger Guus van de Crommert kwam voor de spits waarna de bal via zijn lichaam het doel in verdween: 1-2. Voor rust kwamen de gasten nog een keer goed weg. Vanaf de rechterkant van het veld werd de bal goed voorgelegd bij de tweede paal. De bal kwam bij de vrijstaande Bart van de Oever. Zijn kopbal ging echter net over de goal. Met een 1-2 stand werd de rust bereikt.

Na de rust leek D.V.S. nog na te genieten van de voorsprong waarmee ze de rust in waren gegaan. In enkele minuten tijd werd de voorsprong verspeeld en kwamen ze zelfs op achterstand. Eerst was invaller Stan van der Heijden doeltreffend met een schot. Kort daarna werd Bart van de Over vrij gespeeld aan de linkerkant van het veld en net zoal in de eerste helft liet hij Job Linsen in een duel kansloos. De gasten moesten deze klap verwerken en lieten in de 55ste minuut weer een gevaarlijke aanval zien. Wester Wester werd in het centrum van de aanval aangespeeld en hij wist Dries Kreijns te bereiken. Zijn aanname was echter niet goed en de vrije kans werd daardoor verspeeld. Kort daarna  werd de achterstand op 4-2 gebracht. Bij een verre uittrap die gedragen werd door de wind stond de verdediging niet goed en kon wederom de plaaggeest van de middag Bart van de Oever doorbreken. Hij lobde de bal over de uitgelopen Job Linsen maar de bal leek naast het doel te gaan. Bij de tweede paal kon echter Pim van Riel de bal op goal koppen. Ondanks een ultieme poging van Tim Kwinten verdween de bal in het doel. D.V.S. wilde zich nog niet neerleggen bij een nederlaag en zette nog een keer aan. Dit leverde na een vrije trap van Roel de Greef een vrije kopkans op voor Stan van der Heiden. Zijn kopbal verdween langs het doel.

Kort daarna was D.V.S. wederom dicht bij de aansluitingstreffer. Aan de linkerkant werd Roel de Greef aangespeeld en hij kwam goed naar binnen. Zijn schot vanaf het zestienmeter gebied verdween in het zijnet. De ruimtes op het veld werden groter en de thuisploeg kwam er een paar keer gevaarlijk uit maar met de geboden ruimte werd weinig gedaan. In de 86ste minuut was er nog een grote kans op de aansluitingstreffer. Jasper Jakobs werd aan de rechterkant van het veld vrijgespeeld maar met een uiterste inspanning kon een verdediger de bal nog blokken. Kort daarna was het toch Jasper Jakobs die de achterstand terugbracht naar 1 doelpunt. Hij werd wederom aan de rechterkant vrijgespeeld maar dit keer verdween zijn inzet langs de doelman in het doel. Ondanks dat er nog enkele minuten te spelen was konden de gasten de opgelopen achterstand niet meer repareren. De wedstrijd eindigde in een eindstand van 4-3 voor VOW.

Ondanks er nog heel veel wedstrijden te voetballen zijn, is D.V.S. a.s. zondag vrij. De volgende competitie ronde staat gepland op 20-02-2022. Voor D.V.S. staat er dan een uitwedstrijd op het programma tegen V.V. Acht.

Terug

DVS – WoenselseBoys (28-11-2021)

Uitslag 1 – 2 : D.V.S. verliest van Woenselse Boys. 

Ondanks dat er afgelopen week wederom nieuwe Corona regels zijn afgekondigd, kon de wedstrijd tegen Woenselse Boys wel gewoon doorgaan. Wat deze nieuwe regels gaan betekenen voor het verloop van de competitie 2021-2022 is voor iedereen nog onduidelijk. Zeker gezien het feit dat er in het amateurvoetbal doordeweeks niet meer na 17.00 uur mag worden getraind. Net als vorige week moest de wedstrijd wel weer zonder publiek worden afgewerkt.

In de 3e minuut was de eerste kans voor de thuisploeg. Aan de linkerkant van het veld wist Dries Kreijns zich vrij te spelen en zijn voorzet kwam terecht bij Jasper Jakobs die de bal terug wist te leggen op de meegekomen Remo van Beuningen. Zijn schot kon met een uiterste inspanning worden geblokt.

Na een kwartier voetballen meldden de gasten uit Eindhoven zich voor de eerste keer dreigend voor de goal. Op de rand van de zestien wist Erdem Erdogan zich vrij te kappen en met een steekbal Stan van Acht vrij voor de keeper te zetten. Job Linsen kon met zijn voeten de bal tegen houden. Het spel golfde op en neer maar geen van beide ploegen kon een overhand krijgen. Toch was het in de 22ste minuut de thuisploeg die op voorsprong kwam. Op het middenveld kreeg Remo van Beuningen de bal en hij wist aan de rechterkant van het veld Roel de Greef te bereiken. Met een lange bal wist hij Jasper Jakobs aan het werk te zetten en deze kon de bal maar net meenemen. Keeper Sidney van Woensdregt schatte de bal echter foutief in en Jasper Jakobs kon zonder moeite de bal in het lege doel schuiven.

Kort daarna was er wederom een gevaarlijk moment voor de goal van de gasten. Aan de linkerkant van het veld kreeg Jasper Jakobs de bal en met een slimme steekbal wist hij Dries Kreijns te bereiken maar zijn schot was niet hard genoeg om de doelman te verrassen.

In de 34ste minuut moest Job Linsen handelend optreden bij een schot van Tommy Knigge.

Kort daarna was D.V.S. dicht bij de 2-0. Op het middenveld werd de bal onderschept door Rutger Roza en deze stuurde Jasper Jakobs de ruimte in. Hij kwam aan de rechterkant van de goal uit maar zijn schot rolde voor de goal langs. Vlak voor de rust was er wederom een goede schiet kans voor Tommy Knigge maar zijn schot ging net langs het doel. D.V.S. bereikte met een 1-0 voorsprong de rust.

In de tweede helft was de eerste kans, net als in de eerste helft, voor de thuisploeg. Aan de rechterkant van het veld kreeg Jasper Jakobs de bal en hij wist een verdediger uit te spelen. Zijn harde schot verdween maar net langs de paal.  Hierna moest D.V.S. achteruit en namen de gasten het heft in handen. In de 64ste minuut leidde dit tot de gelijkmaker. Vanaf de linkerkant van het veld werd de bal achter de defensie gelegd. De bal bereikte Tommy Knigge die met een schot de doelman compleet kansloos liet: 1-1.

Niet veel later was er wederom een grote kans voor Woenselse Boys en was Job Linsen in een één op één duel Erdi Atakan de baas. Niet veel later kwam de thuisploeg dan toch op achterstand. In het centrum werd de bal knullig verspeeld en kwam de ingevallen Furkan Kekil in balbezit aan de linkerkant van het strafschopgebied. Zijn schot liet de keeper kansloos: 1-2.

D.V.S. probeerde het tij te keren door veel energie in de wedstrijd te gooien maar de aanvallen waren vaak met te weinig overleg en de verdediging van de gasten stond als een huis. In het laatste gedeelte van de wedstrijd was D.V.S. nog één keer dicht bij de gelijkmaker. Op 20 meter van de goal werd er een overtreding gemaakt op Dries Kreijns. Jasper Jakobs ging achter de bal staan maar zijn geplaatste schot spatte op de kruising uiteen.

Net voor tijd hadden de gasten uit Woensel de kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Furkan Kekil kon de tweede van de middag maken maar hij faalde in een duel met Job Linsen. Kort daarna floot de goed leidende scheidsrechter Hans van den Wildenberg voor het einde van de wedstrijd en bleef D.V.S. wederom met lege handen.

Op zondag 5 december speelt D.V.S. een uitwedstrijd tegen Acht uit Eindhoven. Volgens de geldende Corona regels wordt deze wedstrijd gespeeld zonder publiek.

Terug

DVS – Boskant (21-11-2021)

Uitslag 1 – 3 : D.V.S. verliest van Boskant.

Na de kansloze uitschakeling vorige week tegen Reusel Sport voor de beker stond er deze week de thuiswedstrijd tegen Boskant op het programma. Helaas mocht er door de corona maatregelen geen publiek aanwezig zijn bij de wedstrijd. Gezien de stand op de ranglijst was het noodzakelijk om weer een keer de punten in Aalst te houden. 

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Boskant. De eerste kans van de wedstrijd was voor Aimé Opheij. Hij wist zich knap vrij te draaien en kon aan de rechterkant richting D.V.S. doelman Job Linsen afgaan. De inzet werd door de doelman met zijn voeten gekeerd. In de 7e minuut kon D.V.S. voor de eerste keer gevaarlijk worden. Aan de linkerkant van het veld kreeg Sam Senders de bal en zijn schot werd door de keeper over het doel getikt. De aansluitende hoekschop werd kort genomen en door Jasper Jakobs bij de tweede paal neergelegd. De bal werd door Stan van der Heijden op doel gekopt maar was een makkelijke prooi voor de keeper. De keeper van de thuisploeg was in het eerste gedeelte van de wedstrijd de grote sta in de weg voor de spelers van Boskant.

In de 12eminuut moest hij wederom handelend optreden. Vanaf het middenveld werd een splijtende pass gegeven waarbij de spits van Boskant slim over de bal stapte waardoor de van het middenveld komende Aimé Opheij opnieuw alleen naar de goal kon gaan. Wederom kwam de doelman van D.V.S. als winnaar uit het duel. Kort daarna kreeg Yannick Opheij een goede schietkans recht voor het doel. Door wederom een knappe redding wist de doelman echter de nul op het scorebord te houden.

De wedstrijd kwam hierna wat meer in evenwicht maar het spel van de gasten oogde toch wat verzorgder dan dat van de thuisploeg zonder dat hier grote kansen uit voort kwamen. In de 41ste minuut kwam Boskant dan toch terecht op voorsprong. Voorin werd onnodig balverlies geleden en met een lange bal werd Rens van de Wijdeven in stelling gebracht. Door een foutieve inschatting van verdediger Tim  Kwinten kon de aanvaller alleen afgaan op Job Linsen en liet deze volstrekt kansloos: 0-1.

Het leek of de thuisploeg wakker schoot en kort daarna waren ze dicht bij de gelijkmaker. Vanaf de linkerkant van het veld werd de bal door Roel de Greef voor de goal geslingerd en de geheel vrijstaande Dries Kreijns kopte de bal op de paal. Voor rust kwam D.V.S. dan toch nog op gelijke hoogte. Vanuit een hoekschop werd de bal voor de goal gebracht en via een rommelige situatie kwam de bal voor de voeten van Sander van Veen die geen enkele moeite had de bal binnen te schieten. Met een stand van 1-1 werd de rust bereikt.

D.V.S. startte na de rust sterker als in het eerste bedrijf. Er werden felle duels uitgevochten en in het eerste kwartier werd niet onder gedaan voor de gasten. Deze kwamen na een klein kwartier toch opnieuw op voorsprong. Op het middenveld kwam Mark van der Heijden in balbezit. Hij werd niet genoeg aangepakt en zijn schot dwarrelde van een meter of twintig in het doel: 1-2. De aanvallers van D.V.S. konden maar weinig voet aan de grond krijgen tegen de verdedigers van Boskant. Het gevaarlijkste wapenfeit in de tweede helft was een schot van Sam Senders vanaf de linkerkant dat net over het doel ging.

In de 73ste minuut behoedde Job Linsen D.V.S. voor een grotere achterstand. In eerst instantie speelde Rens van de Wijdeven zich vrij en zijn schot werd door de doelman knap gestopt. De bal kwam hierna voor de voeten van Emiel van den Elsen maar met katachtige reactie kon de uitblinkende doelman verder onheil voorkomen. D.V.S. kon hier maar weinig tegenover zetten. Vlak voor tijd werd de wedstrijd beslist door Rens van de Wijdeven. Aan de rechterkant van het strafschop gebied kwam hij aan de bal en zijn harde schot verdween in het doel. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en namen de gasten uit Boskant verdiend de drie punten mee naar huis.

Inmiddels is D.V.S. gezakt naar de op een na laatste plaats op de ranglijst. Volgende week komt Woenselse Boys uit Eindhoven op bezoek in Aalst. Helaas zal ook deze wedstrijd zonder publiek gespeeld moeten worden  in verband met de geldende Corona maatregelen.  

Terug

DVS – Reusel Sport (14-11-2021)

Uitslag 0 – 3 : DVS verliest beker wedstrijd tegen Reusel Sport.

Het door vele blessures geplaagde DVS leek behoorlijk onder de indruk van het goed combinerende spel van de gasten. Halverwege de eerste helft werd de score geopend na zwak optreden van de verdedigende linie van DVS. De bal kwam plotseling voor de voeten van een aanvaller van Reusel Sport, die de bal gemakkelijk in open doel kon spelen … 0 – 1.

Nog geen 10 minuten later deed zich een vergelijkbare situatie voor in het strafschopgebied van DVS. Een misverstand tussen de keeper en een verdediger zorgde ervoor dat de bal wederom panklaar werd gelegd voor de aanvaller van Reusel Sport, die deze zonder moeite in het open doel kon schuiven.

DVS was duidelijk niet opgewassen tegen deze ploeg uit de 3de klasse, al moet gezegd worden dat Reusel Sport zelf ook weinig kansen creëerde. Het was duidelijk niet de dag van de verdediging van DVS. Vroeg in de tweede helft zorgde opnieuw een misverstand voor een gevaarlijke situatie voor het doel van de DVS goalie. Wederom stond er een aanvaller van Reusel Sport klaar om de bal in het doel te plaatsen. Eindstand 0 – 3.

Volgende week om 14:30 uur speelt DVS wederom een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Boskant.

Terug

DVS – RKGSV (31-10-2021)

Uitslag 2 – 3 : D.V.S. in slotfase onderuit.

Na vorige week een gelijkspel behaald te hebben tegen de studenten van Puspharia, stond er deze week een thuiswedstrijd op het programma tegen RKGSV. De gasten uit Gerwen hadden in de voorgaande 5 wedstrijden 10 punten verzameld. D.V.S had in even zoveel wedstrijden 5 punten bij elkaar gespeeld. Om de komende weken niet teveel naar beneden te hoeven kijken was het noodzaak deze week een resultaat neer te zetten.

D.V.S. startte zeer geïnspireerd aan de wedstrijd. De eerste schermutselingen waren dan ook voor de thuisploeg. Direct vanaf de aftrap werd Davis da Silva diep gestuurd maar zijn schot kon de doelman niet verontrusten. Kort daarna had Roel de Greef de bal op het middenveld. Hij zette Jasper Jakobs voor de keeper maar zijn lob verdween over het doel.

Langzaam namen de gasten het initiatief in de wedstrijd over. Via snel positiespel en veel beweging zonder bal maakten ze het D.V.S. moeilijk. In de 12de minuut was er dan ook de eerste waarschuwing voor thuisploeg. Aan de rechterkant van het veld ontsnapte Jasper Schaap aan de verdedigers. Hij dribbelde naar binnen maar kon geen vrijstaande speler voor de goal vinden. Uit een bijna onmogelijke hoek schoot hij de bal via keeper Job Linsen op de paal.

In de 19de minuut ontsnapte  D.V.S. wederom aan een achterstand. Aan de rechterkant omzeilde Jasper Schaap de buitenspel val en vond de geheel vrijstaande Mike van den Berk. Zijn inzet voor een leeg doel belandde op de paal. De thuisploeg werkte hard maar had het moeilijk en bleven vaak maar kortstondig in balbezit. In de 30ste minuut bleef dan ook niet uit waaraan D.V.S. al eerder was ontsnapt. In de het strafschopgebied werd Jasper Schaap aangespeeld. De verdedigers weigerde in te grijpen en zijn schot verdween onder in de hoek. Kort daarna werd de achterstand verdubbeld. Brian de Ronde liep goed de diepte in en kreeg de bal perfect aangespeeld. Hij kon alleen richting Job Linsen en met zijn inzet liet hij de keeper kansloos: 0-2.

D.V.S. probeerde met alle macht het tij te keren maar veel gevaarlijk situaties leverde dit niet op. Vlak voor rust kwam uit het niets hierin verandering. Jasper Jakobs kreeg aan de linkerkant van het veld de bal aangespeeld. Hij dribbelde naar binnen en zijn geplaatste schot vanaf een meter of 20 verdween links onder in de hoek.

De aansluitingstreffer had de thuisploeg in de rust weer inspiratie gegeven dat er nog iets te halen was. Net na rust was er een goede aanval over de rechterkant van het veld. De bal werd voor de goal gebracht en kwam bij Roel de Greef. Zijn inzet verdween twee meter naast het doel. D.V.S. gooide veel energie in de wedstrijd en het leek alsof de gasten het met een stapje minder wilden oplossen. In de 54ste minuut kregen ze hiervoor de rekening gepresenteerd. De bal werd in het strafschop gebied van RKGSV gebracht en Pim Simons kreeg hierbij de bal op de arm. De scheidsrechter twijfelde nog even maar wees uiteindelijk naar de stip.

Jasper Jakobs ging achter de bal staan en schoot de bal onberispelijk achter doelman Roel Meyers. De mannen van Sander Bosch wilde doordrukken. Dit leverde in de 59ste minuut een goede kans op. Jasper Jakobs kreeg in de zestien de bal van Dries Kreijns aangespeeld. Zijn schot werd met de voeten gered door de doelman.

In de daarop volgende 20 minuten was er veel strijd op het middenveld maar waren er aan beide kanten geen grote kansen te noteren. In de 84ste minuut werd de spits van RKGSV de ruimte achter de verdediging ingestuurd. De bal viel tussen de aanvaller en de uitkomende doelman. De twee raakte met elkaar in botsing en waar in eerste instantie door de scheidsrechter de indruk werd gewekt dat D.V.S. een vrije trap zou krijgen, kregen de gasten de vrije trap toegewezen. Gijs Vorstenbosch ging achter de bal staan en krulde de bal perfect in de rechter bovenhoek: 2-3.

D.V.S. probeerde met opportunistische lange ballen nog verandering te brengen maar grote kansen leverde dit niet meer op. In de blessuretijd konden de gasten de wedstrijd definitief in het slot gooien maar Milos Milosevic faalde oog in oog met de keeper.

A.s. zondag speelt D.V.S. om 14.30 uur de uitwedstrijd bij VOW uit Zijtaart.

Terug

Pusphaira – DVS (24-10-2021)

Uitslag 1 – 1 : D.V.S. en Puspharia weten publiek niet te boeien.

In de vijfde speelronde van de competitie moest D.V.S. uit naar Pusphaira in Eindhoven. De wedstrijd had met 12.30 uur een vreemde aanvangstijd in verband met het vieren van het 55-jarig bestaan van de studenten voetbalvereniging.

Op de ranglijst was er een klein verschil tussen de ploegen. D.V.S. had in de eerste vier wedstrijden van de competitie 1 punt minder verzameld als de tegenstander uit Eindhoven en deze stonden daardoor 1 plaats hoger op de ranglijst. In het begin van de wedstrijd liet Puspharia het initiatief aan de mannen uit Aalst. In de achterhoede werd de bal vaak rond gespeeld op een tempo waarvan de tegenstander niet echt onrustig werd.

Al vroeg in de wedstrijd kwam D.V.S. op ongelukkige wijze op achterstand. Vanuit achteruit werd de lange bal gespeeld op de spits. De bal viel stil op het stugge kunstgrasveld en keeper Job Linsen kwam te laat bij de bal die over hem heen gelift werd. De bal had te weinig snelheid om in het doel te verdwijnen maar verdediger Tim Kwinten kon de bal uitverdedigen. Hij deed dit op een vreemde manier en de bal verdween via de hak van de verdediger in het eigen doel: 1-0.

In de 9e minuut werd goed druk gezet op een verdediger en de bal werd terug gelegd op de meegekomen Stan van der Heiden. Zijn schot was echter recht op de doelman. Puspharia maakte vaak gebruik van de lange bal maar de spitsen stond vaak buitenspel. D.V.S. probeerde te voetballen maar was vaak te slordig in de opbouw. De wedstrijd speelde zich dan ook veel af op het middenveld waarbij de ploegen veel strijd lieten zien maar zeker geen goed voetbal. In de 15e minuut wist Roel de Greef nog een keer gevaarlijk op goal te schieten.Doelman Arjan Loenen moest de bal lossen maar kon de bal voor de instormende Dries Kreijns weer vastpakken. Het was tot de 27ste minuut wachten totdat er weer sprake was van enige opwinding voor de goal van de thuisclub. Sietse Romijn werd aan de rechterkant van het veld vrijgespeeld. Zijn voorzet belandde bij de eerste paal waar een verdediger slordig uitverdedigde. De bal kwam voor de voeten van Remo van Beuningen en deze schoot direct op goal. Zijn inzet ging echter net naast. Net voor rust kwam D.V.S. op gelijke hoogte. Op het middenveld kwam Jasper Jakobs in balbezit en hij gaf de bal perfect in de loop mee aan Dries Kreijns. Deze kon alleen op de doelman afgaan en prikte de bal beheerst onder in de hoek.

De eerste 25 minuten van de tweede helft was van een bedenkelijk niveau. Er was aan beide kanten veel balverlies en in de aanval was er weinig overleg. Het was dan ook tot de 73ste minuut wachten voordat er weer wat opwinding voor de goal was. Roel de Greef ontving de bal aan de linkerkant van het veld. Zijn voorzet werd strak voor de goal langs geschoten maar was net te scherp voor de instormende Jasper Jakobs.

In de laatste 20 minuten van de wedstrijd had D.V.S. een veld overwicht maar dit kwam voornamelijk door het ver inzakken van de thuisploeg. Vlak voor tijd  moest D.V.S. keeper Job Linsen zijn kwaliteiten nog een keer tonen. Aan de rechterkant kwam de ingevallen Said Cetin aan de bal. Hij kapte de bal naar binnen en zijn schot ging richting de linker bovenhoek. Job Linsen moest zich strekken maar wist de bal tegen te houden.

De laatste kans van de wedstrijd was toch nog voor D.V.S. Dries Kreijns werd ingespeeld en hij legde de bal terug op de rand van het strafschop gebied. David da Silva twijfelde geen moment maar zijn schot verdween over het doel. Gezien het vertoonde spel door beide ploegen was het terecht dat deze wedstrijd geen winnaar opleverde.

Volgende week speelt D.V.S. om 14.30 een thuiswedstrijd tegen RKGSV uit Gerwen. 

Terug

DVS – Tivoli (17-10-2021)

Uitslag 2 – 4 : D.V.S. verliest van buurman Tivoli

In de vierde speelronde van de competitie moest D.V.S. het in een thuiswedstrijd opnemen tegen buurman Tivoli. Het zou een wedstrijd worden met twee gezichten waarbij D.V.S. heer en meester was in de eerste helft en Tivoli de wedstrijd wist te draaien in het tweede bedrijf. 

D.V.S. startte de wedstrijd sterk en kreeg al in de derde minuut een hoekschop te nemen. De indraaiende hoekschop van Roel de Greef kon door een verdediger van de lijn worden gehaald maar de terugspringende bal kwam voor de voeten van Joery van Breemen en hij liet dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan: 1-0.

De thuisploeg was veelvuldig aan de bal en liet deze snel rond gaan in de eigen gelederen. Tivoli zakte ver terug op eigen helft en zij hadden veel moeite met de vele positie wisselingen. In de 15e minuut leidde dit tot de volgende grote kans. Er werd goed druk gezet op aanvoerder Ralf Walravens. Hij verspeelde de bal aan Sam Senders die direct Jasper Jakobs aan het werk zette. Deze kwam één op één te staan met de keeper maar zijn inzet werd gestopt.

Kort daarna was er wederom balverlies in de achterhoede van Tivoli. Jasper Jakobs ontving de bal maar keeper Axel Walravens was ook deze keer winnaar in het duel. In de rebound kwam de bal nog voor de voeten van Roel de Greef maar zijn inzet werd ook gepakt door de doelman. In de 24ste minuut was er een zeer goede aanval van de thuisploeg te zien die over verschillende schijven ging. Remo van Beuningen speelde de bal goed in en kreeg de bal achter de verdediging terug. Waar eerder de doelman al een sta in weg was voor D.V.S., was de doelman van Tivoli opnieuw de winnaar. D.V.S. had in aanvallend opzicht weinig te duchten van Tivoli. In de 33ste minuut werd door de thuisploeg balverlies geleden aan de rechterkant van het veld. Adebo Kemiki werd de diepte ingestuurd en verdediger Tim Kwinten ging veel te onbesuisd het duel aan en vloerde daarbij de aanvaller. Scheidsrechter Job Verhagen gaf geheel terecht een penalty. Mike Box schoot dit buitenkansje onberispelijk binnen.

Toch had de thuisploeg nog de mogelijkheid om met een voorsprong de rust in te gaan. Wederom werd Jasper Jakobs vrij voor de keeper gezet maar ook in dit derde duel tussen speler en keeper kwam Axel Walravens als winnaar uit het duel.

Waar iedereen verwachtte dat D.V.S. in de tweede helft het karwei af zou gaan maken kwam bedrogen uit. Tivoli nam het heft volledig in handen en in de 48ste leidde dit al bijna tot een achterstand. Joey Klaassen zette de bal van de zijkant voor de goal en keeper Job Linsen moest alles uit de kast halen om Luc Verbeek van het scoren af te houden.

Waar de thuisploeg in de eerste helft met veel positiewisselingen en goed positiespel verschillende kansen bij elkaar had gespeeld, daarvan was in de eerste 20 minuten van de tweede helft niets meer terug te zien. In de 64ste minuut profiteerde Tivoli hiervan. Aan de rechterkant kwam een speler van Tivoli in het strafschop gebied en de bal ging in de kluts achter. De verder goed leidende scheidsrechter Job Verhagen wees echter naar de penalty stip. Mike Box ging weer achter de bal staan en liet Job Linsen voor de tweede keer kansloos.

D.V.S. schoot wakker en probeerde het tij nog te keren. In de 70ste minuut kregen ze aan de zijkant op de rand van het zestienmeter gebied een vrije trap te nemen. Jasper Jakobs ging achter bal staan en zijn schot leek onderin de hoek binnen te draaien maar daar was opnieuw Axel Walravens om de bal uit het doel te houden.

De thuisploeg ging meer risico nemen en liep in de 73ste minuut tegen een vlijmscherpe counter aan. Joey Klaassen werd de diepte ingestuurd en was op snelheid Joery van Breemen de baas. Hoewel de verdediger er nog alles aan deed om de aanvaller van het scoren af te houden, rondde Joey Klaassen beheerst af: 1-3. De wedstrijd leek beslist maar kort daarna kon D.V.S. toch de aansluitingstreffer maken. Aan de rechterkant van het veld kwam Roel de Greef in balbezit, zijn strakke voorzet kwam bij de tweede paal terecht waar Stan van der Heiden de bal hard binnen schoot.

Joery van Breemen werd naar voren gestuurd om als stormram te fungeren. Hierdoor kwam er achterin wel meer ruimte en in de 81ste minuut werd dit de thuisploeg fataal. Uit een scherpe counter waren de gasten al dicht bij de 2-4 maar dit kon nog met een uiterste inspanning worden voorkomen. De aansluitende hoekschop werd bij de tweede paal teruggekopt en Ralf Walravens kon geheel vrijstaand binnen schieten.

D.V.S. wilde zich nog niet neerleggen bij de nederlaag maar het spel was vaak te gehaast, met weinig overleg en zonder enige creativiteit. Er kwam dan ook geen wijzing meer in de stand en Tivoli nam daardoor de 3 punten mee naar Eindhoven .

Volgende week kan D.V.S. zich weer revancheren voor de opgelopen nederlaag. Ze spelen dan een uitwedstrijd in Eindhoven tegen de studenten van Phuspaira. Aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

Terug

WECDVS (10-10-2021)

Uitslag 3 – 2 : Mooie overwinning D.V.S. in uitwedstrijd bij WEC

In de competitie van D.V.S staan dit jaar enkele teams die onbekend zijn voor de mannen uit Aalst. WEC  (Wijbosch Eerde Combinatie) is zo’n team en de teammanager van D.V.S. , Harrie van Boxtel, kon zich niet herinneren dat deze clubs ooit de degens tegen elkaar hadden gekruist.

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld maar het lukte de opponenten niet om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 10e minuut kwam D.V.S. voor de eerste keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Sam Senders speelde zich op de linkerkant van het veld vrij. Zijn schot ging echter recht op de keeper af die niet veel moeite hoefde te doen om de bal te keren. Ook na deze eerste kans kwam de wedstrijd maar moeilijk los. Het duurde dan ook tot de 22ste minuut dat de volgende gevaarlijk situatie ontstond. Enkele meters voor het strafschop gebied werd er een overtreding gemaakt op Dries Kreijns. Aanvoerder Rutger Roza ging achter de bal staan en zijn harde schot zeilde richting de kruising. Met een mooie redding wist doelman Jasper van Oss de bal tot hoekschop te verwerken. De wedstrijd ontbrandde en kort daarna was het WEC die dreigend opdook. Bart van Linder verspeelde de bal en Nout Heijmans dook op voor Job Linsen. De keeper van D.V.S. wist echter redding te brengen.

In de 25ste minuut leken de gasten op voorsprong te komen. Aan de rechterkant ontsnapte Jasper Jakobs. Het lukte hem op de achterlijn een verdediger uit te spelen en zijn terug gelegde bal werd door Sam Senders binnen geschoten.  De assistent scheidsrechter had echter geconstateerd dat de bal achter de lijn was geweest voordat de voorzet werd gegeven.

Twee minuten later moest Bart van Linder met rood de wedstrijd verlaten. WEC speler Steef Rovers werd ingespeeld en draaide behendig weg bij de D.V.S. verdediger. Die zag geen andere mogelijkheid om de aanvaller vast te houden. De matig fluitende scheidsrechter beoordeelde de overtreding als het ontnemen van een doelrijpe kans voor een doorgebroken tegenstander en daar staat de rode kaart voor. Trainer Bosch greep in door aanvaller David da Silva te wisselen en verdediger Tim Kwinten in het veld te brengen.

Na de rode kaart was de thuisploeg meer in balbezit maar konden niet echt zorgen voor gevaar.  In de 37ste minuut kwam D.V.S. op voorsprong. Sam Senders wist zich aan de linkerkant goed vrij te kappen en zijn venijnige schot verdween in de rechter bovenhoek. Dit keer liet hij doelman Jasper van Oss volstrekt kansloos.

Net voor rust wist WEC aan de rechterkant van het veld een man meer situatie te creëren, de voorzet kwam terecht bij aanvoerder Milan Santegoeds die van dichtbij de bal kon binnen koppen: 1-1. Kort daarna floot de scheidsrechter voor de rust.

In de tweede helft werd verwacht dat de thuisploeg zou gaan aanzetten. Zij waren wel meer in balbezit maar trainer Sander Bosch had de mannen in de rust tactisch goed neer gezet en het eerste kwartier gebeurde er dan ook weinig. In de 60ste minuut kwam D.V.S. tegen de verwachting op voorsprong. Op het middenveld ging de bal goed rond en Jasper Jakobs stuurde Sam Senders de diepte in. Ondanks dat de assistent onterecht vlagde voor buitenspel ging Sam alleen op de doelman af en maakte hij zijn tweede van de middag.

Ondanks veelvuldig balbezit wist de thuisploeg niet goed raad met de man meer situatie op het veld. In de 75ste minuut veroverde Dries Kreijns de bal op het middenveld en wist er vandoor te gaan. Hij schoot de bal naar de geheel vrijstaande Jasper Jakobs en deze kon alleen op de doelman af gaan. Hij omspeelde de keeper en had geen moeite om de bal in het lege doel te schuiven.

WEC ging opportunistischer spelen en vijf minuten voor tijd werd het  alsnog spannend. In de achterhoede werd door twee verdedigers niet goed ingegrepen en de ingevallen Sam van den Tillaart schoot de aansluitingstreffer binnen. De thuisploeg ging vol op de aanval maar verwaarloosde daarbij de achterhoede.  Een paar minuten voor tijd kon Jasper Jakobs de wedstrijd in het slot gooien. Aan de linkerkant van het veld was Roel de Greef door gedrongen in het strafschop gebied. Hij legde de bal bij de tweede paal neer en de inkomende Jasper Jakobs moest de bal direct pakken. Zijn inzet belandde in het zijnet. Aan de andere kant was er nog een heikele situatie. In het strafschop gebied van D.V.S. ging Tim Kwinten een duel aan waarbij de aanvaller onderuit ging.

Heel WEC schreeuwde om een penalty maar de scheidsrechter wilde hier niets van weten. Trainer Sander Bosch was na de wedstrijd een tevreden man. Hij complimenteerde zijn ploeg met de inzet die nodig was om de overwinning mee naar huis te nemen.

A.s. zondag wordt om 14.30 uur op sportpark de Aalstervelden de derby tegen de Eindhovense buurman Tivoli gespeeld.

Terug

DVS – Avesteyn (03-10-2021)

Uitslag 1 – 2 : D.V.S. ten onder tegen Avesteyn

In de tweede competitieronde stond er een thuiswedstrijd tegen Avesteyn uit Heeswijk Dinther op het programma. In de afgebroken competitie vorig seizoen had D.V.S. wel tegen deze ploeg gespeeld en was daarbij tegen een stevige nederlaag aangelopen. De gasten worden door kenners aangeduid als één van de favorieten voor de titel in de 4e klasse F.

De wedstrijd startte met veel inzet van beide kanten waarbij de Avesteyn het betere van het spel hadden. Het veldspel van de gasten oogde verzorgder dan dat van de thuisploeg zonder in het eerste kwartier echt gevaarlijk te worden.  Avesteyn kwam na een dik kwartier op voorsprong. Een diepe bal vanuit het middenveld viel tussen Sietse Romijn en D.V.S. Keeper Job Linsen. Beide twijfelden en aanvaller Dries Heerkens kon er tussen komen en lobde de bal subliem over de keeper waarna de bal in het doel verdween.

D.V.S. kon daar in de eerste 25 minuten aanvallend weinig tegen inbrengen. In de 26ste minuut werd een grotere achterstand voorkomen. Avesteyn kreeg aan de linkerkant een hoekschop te nemen. De strakke voorzet werd bij de tweede paal ingekopt door Rick Vissers maar zijn inzet werd op de doellijn weggewerkt. Na 32 minuten kon de thuisploeg voor de eerste keer gevaarlijk worden. Sam Senders kreeg in vrijstaande positie op het middenveld de kans om Dries Kreijns de diepte in te sturen. Schuin voor de goal schoot hij op het doel maar zijn inzet was te zwak om keeper Glenn Buermans te verontrusten.

Kort daarna was het weer alle hens aan dek in de verdediging. De Avesteyn aanvaller Teun van den Boom wist de buitenspel te omzeilen en Sietse Romijn moest in de achtervolging. Met een geweldig sliding wist hij de aanvaller de bal te ontfutselen en kon hiermee voorkomen dat de Avesteyner ongehinderd naar het D.V.S. doel kon gaan. Net voor de rust ontsnapte de thuisploeg aan een grotere achterstand. In het strafschop gebied werd de bal op goal geschoten en in de kluts verdween de bal op de paal. 

Net als in de eerste helft werd er door de D.V.S.-spelers veel energie in de wedstrijd gelegd. Avesteyn bleef echter de beter voetballende ploeg en kort na rust ontsnapte de thuisploeg. In de achterhoede werd de bal niet goed uitverdedigd en Dries Heerkens kwam in balbezit aan de rand van de strafschop gebied. Zijn harde schot eindigde op de paal. Ondanks dat de gasten het betere van het spel hadden waren de kansen voor de gasten ook schaars en na een uur was D.V.S. dicht bij de gelijkmaker. Op het middenveld mocht Rutger Roza een vrij trap nemen. Hij speelde de vrijstaande Jasper Jakobs aan en zijn schot vanaf 25 meter verdween net langs de goal. Kort daarna kwam D.V.S. tegen de verwachting in op gelijke hoogte. Rutger Roza werd in het strafschop gebied aan gespeeld en kaatste de bal op Jasper Jakobs. Zijn schot werd van richting veranderd en verdween in het doel. 

De wedstrijd werd nog feller en ook op de bank werd er fanatiek meegeleefd. Dit leverde  trainer Sander Bosch een verwijdering van de bank  op omdat hij aanmerkingen op de leiding zou hebben gemaakt.

De gasten verhoogde de druk en in de 73ste minuut werd de bal achterin bij D.V.S. slecht verwerkt en kwam de bal bij Dries Heerkens. Zijn diagonaal schot verdween in de uiterste hoek.  De thuisploeg weigerde zich bij de nederlaag neer te leggen. In het laatste kwartier kregen ze dan ook na enkele goede kansen op de gelijkmaker. In de 80ste minuut werd een schot vanaf de rechterkant door Sam Senders op goal geschoten. Bal werd onderweg van richting veranderd en leek in de verre hoek van de goal te verdwijnen. Keeper Glenn Buermans wist de bal echter voor de doellijn tegen te houden. Net voor tijd moest deze doelman nog een keer al zijn kunde tonen.  Rutger Roza stuurde vanaf het middenveld Jasper Jakobs de diepte in. Zijn diagonale schot leek in de verre hoek te verdwijnen maar de Avesteyn doelman kon met een geweldig reactie de gelijkmaker voorkomen.

Een gelijk spel zou tegen de verhouding zijn geweest maar zou wel een beloning zijn geweest voor het enthousiasme waarmee de ploeg uit Aalst Avesteyn trachtte te bestrijden. Volgende week speelt D.V.S. om 14.30 de uitwedstrijd tegen WEC uit Schijndel.

Terug

MariahoutDVS (26-09-2021)

Uitslag 0 – 0 : wedstrijd van de gemiste kansen

De  afgelopen 3 weken hebben in het amateurvoetbal in het teken gestaan van het bekervoetbal. Daarin is het D.V.S. gelukt om zich te plaatsen voor de volgende rond. Veel amateurvoetballers hebben weer uitgekeken naar de start van de competitie. Voor de mannen van Sander Bosch stond een uitwedstrijd in en tegen Mariahout op het programma.

D.V.S. startte de wedstrijd ijzersterk. Met verzorgd positie spel en veel positie wisselingen werd de thuisploeg regelmatig weg gespeeld. De eerste kans liet dan ook niet lang op zich wachten. Jasper Jakobs werd de diepte ingestuurd maar de verdediger kon ingrijpen maar zijn bal viel tussen de laatste linie en de keeper. Dries Kreijns reageerde als snelste en wist de bal over de uitkomende keeper Tom Hagelaars te koppen. Zijn inzet ging echter net naast.

D.V.S. was veel aan de bal en drukte de tegenstander terug op eigen helft. In de 16de minuut werd Jasper Jakobs vanuit het middenveld diep gestuurd. Hij liet 3 verdedigers achter zich en kwam schuin voor de goal alleen voor de keeper. Zijn inzet in de lange hoek werd met een goede redding door de keeper ongedaan gemaakt. Mariahout kon tegen het verzorgde spel van D.V.S. weinig inbrengen en probeerde met lange ballen de voorhoede aan het werk te zetten. In de 24ste minuut waren de gastheren voor de eerste keer gevaarlijk. De bal werd van de zijkant voor de goal gebracht. Danny van de Laar probeerde met een halve omhaal de bal naar de goal te schieten. Waar iedereen dacht dat de bal langs zou gaan, dook ineens Tim Barten bij de tweede paal op. Hij kon echter niet bij de bal waardoor deze eerste kans met een sisser afliep. Kort daarna was er weer een grote kans voor de gasten. Mariahout had het nog steeds moeilijk met de bewegende middenvelders en deze keer was het Remo van Beuningen die door de achterste linie kon breken. Ook zijn inzet kon de doelman niet verschalken. Door de mooie kansen die D.V.S. tot dat moment hadden gehad was het een wonder dat de stand nog steeds op 0-0 stond.

Niet veel later werd door Joery van Breemen rechtsback Sietse Romijn aan de rechterkant de diepte ingestuurd. Op de rand van het strafschop gebied legde hij de bal bij de tweede paal neer. De bal kwam echter teveel voorbij de goal uit bij Roel de Greef en zijn inzet werd door de goalie tot hoekschop verwerkt. Uit het niets kreeg Mariahout voor rust nog een kansje waarbij Job Linsen voor de eerste keer zijn kunnen moest tonen. Op de het middenveld kwam Tim Barten in balbezit en hij schoot verrassend op doel. Job Linsen was echter paraat om dit schot ongedaan te maken.

In de rust moest D.V.S. een wisseling doorvoeren. Joery van Breemen kon niet meer verder door een blessure en jeugdspeler Fin van Hoogen nam zijn plaats in het hart van de defensie in. Waar de supporters uit Aalst verwachtten dat D.V.S. door zou gaan drukken kwamen bedrogen uit. Mariahout kwam met nieuw elan uit de kleedkamer en de gasten moesten terug uit. In het eerste kwartier van de 2e helft moest Job Linsen enkele malen handelend optreden om een achterstand te voorkomen.

In korte tijd wist hij te redden bij schoten van David van Rossum en even later bij een schot van Tim Barten. Net voor het uur kwam D.V.S. wederom goed weg. De bal werd vanuit een hoekschop voor de goal gebracht en richting de goal gekopt. De bal bleef in de verdediging hangen en Rob Wagemans kopte de bal richting de goal die op het dak van het doel eindigde.

Langzaam konden de gasten zich weer wat vaker onder de druk uitspelen en kregen de eerste kans van de 2e helft. Aan de linkerkant werd de ingevallen David Da Silva de diepte ingestuurd. Verdediger Freek Habraken greep onvoldoende in en David kwam aan de rand van de vijf meter oog in oog te staan met de keeper. Waar hij beter had kunnen kiezen de bal voor de goal neer te leggen, ging hij voor zijn eigen kans. De doelman kon gemakkelijk redding brengen. Vijf minuten later werd Jasper Jakobs weer diep gestuurd. In een één op één duel werd hij naar buiten gedrongen en zijn schot belandde in het zijnet.  In de 70ste minuut moest Job Linsen zijn kwaliteiten weer tonen. Rob Wagemans wist de buitenspel val te ontlopen en kon alleen richting het doel. De keeper bleek echter deze middag niet te passeren. In het laatste kwartier waren er nog twee grote kansen voor D.V.S. om de 3 punten mee naar huis te nemen. Met een knappe actie speelde Rutger Roza zich vrij aan de linker kant. Zijn strakke voorzet belandde bij de 2e paal waar Dries Kreijns net naast kopte. In de 82ste minuut is wederom Dries Kreijns betrokken bij de laatste kans van de wedstrijd. Ditmaal gaat Dirk Schellekens goed door aan de linker kant en ook hij weet de bal goed bij de tweede paal neer te leggen. De instormende Dries krijgt de bal echter niet tussen de palen.

In de wedstrijd tussen Mariahout en D.V.S. waren veel kansen te zien. De beide doelmannen lieten zien dat ze al in competitie vorm waren. De voorwaartse van deze clubs zullen de komende week nog aan deze vorm moeten gaan werken. A.s. zondag speelt D.V.S. om 14.30 uur thuis tegen Avesteyn.

Terug

DVS – Riethoven (19-09-2021)

Uitslag 3 – 2 : D.V.S. door in het bekertoernooi

In het bekerprogramma stond de laatste poule wedstrijd tegen Riethoven op het programma. Na twee wedstrijden hadden D.V.S., Dommelen en Dosko ’32 ieder 3 punten verzameld. In de poules voor teams die uitkomen in de 3e t/m 5e klasse gaat maar 1 team door in het bekertoernooi. De laatste speelronde moest dan ook uitkomst brengen wie er door zou gaan.

D.V.S. mistte drie potentiële basisspeler met de afwezige Joery van Breemen en Wester Wester. Daarnaast moest aanvoerder Rutger Roza plaats nemen op de reserve bank. Desondanks startte D.V.S. sterk en liet duidelijk zien dat zij graag door wilde gaan in de beker. Met veel druk naar voren en goed combinatievoetbal brachten ze de verdediging van Riethoven verschillende keren in de problemen.

De eerste kans van de wedstrijd was dan ook na enkele minuten voetballen. Op rechts maakte David da Silva een mooie individuele actie en zijn voorzet werd slecht weggewerkt en er ontstond een scrimmage voor het doel. Uiteindelijk werd de inzet van Remo van Beuningen voor de lijn weggewerkt. D.V.S. bleef de bepalende partij en dit leidde in de 19de minuut tot de 1-0. Aan de linkerkant werd Roel de Greef de ruimte ingestuurd en zijn voorzet belandde bij de tweede paal bij Dries Kreijns. Zijn inzet kwam tegen de paal en de bal rolde over de doellijn. Jasper Jakobs was als eerste bij de bal en had geen enkele moeite om de bal over de doellijn te werken.

Kort daarna ontstond wederom een grote kans . Op het middenveld ontving Jasper Jakobs de bal en door middel van een ouderwets wippertje bereikte hij de geheel vrijstaande David Da Silva. Zijn lob over keeper Bazelmans ging net langs de buitenkant van de paal. In de 29ste minuut was Riethoven voor de eerste keer gevaarlijk.  Bij het uitverdedigen vanuit de achterhoede van D.V.S. kwam de bal op het middenveld terecht bij aanvoerder Tops. Hij kon ongehinderd oprukken en speelde Michiel Mennen aan die vrij voor de keeper Konstantinos Triantos kon opduiken. Zijn schot ging echter langs de goal. D.V.S. was gewaarschuwd en kort daarna moest de D.V.S. goalie opnieuw handelend optreden.  Aan de rechterkant kwam Michiel Mennen vrij voor de goal maar zijn schot werd recht op de keeper geschoten. Uit de tegenaanval kon D.V.S. de 2-0 scoren. Sam Senders ontving de bal aan de rechterkant en stuurde Dries Kreijns de diepte in. Deze behield op de achterlijn goed het overzicht en legde de bal op de zestien meter goed terug op de meegelopen Sam Senders. Deze draaide zich mooi vrij en krulde de bal met zijn linkervoet in de lange hoek.

Riethoven probeerde vooral gevaarlijk te zijn door lange bal achter de verdediging van de thuisclub te leggen. Net voor rust leverde dat bijna de aansluitingstreffer op. Met een lange bal werd Michiel Mennen aan het werk gezet. Zijn lob over de keeper verdween echter langs de verkeerde kant van de paal. Hierdoor ging D.V.S. met een 2-0 voorsprong de rust in.

Na de rust liet Riethoven zien dat ze niet naar Aalst waren gekomen  voor een nederlaag. In de eerste 15 minuten van de tweede helft was er veel strijd. Deze speelde zich vaak af op het middenveld maar ondanks dat de gasten daar vaak de overhand hadden konden ze in de periode niet echt gevaarlijk worden. Na 20 minuten was de eerste kans voor de thuisploeg. Vanuit een hoekschop kwam de bal bij de ingevallen Rutger Roza. Deze schoot uit de draai en de keeper van Riethoven kon maar net met de voet redding brengen.  Riethoven bleef aandringen en was dicht bij de aansluitingstreffer. Aan de linkerkant werd een korte hoekschop genomen en vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Sander Snellens op de lat. Kort daarna liep de thuisploeg toch tegen de aansluitingstreffer aan. Koen Donkers werd door het hart van de defensie weggestuurd en rondde beheerst af: 2-1.

In de 78ste  kon D.V.S. de voorsprong een beetje gelukkig weer uitbouwen naar 2 doelpunten. Aan de rechterkant werd Roel de Greef met een lange bal weggestuurd. Hij hield knap 2 verdedigers van zich af en zijn voorzet werd verkeerd verwerkt door één van de verdedigers. De bal belandde voor de voeten van David Da Silva en zijn inzet ging via de keeper in het doel.

Riethoven zette nog een keer aan en zorgde nog voor enkele gevaarlijke situaties voor de goal van thuisploeg.   Net voor het einde werd de inzet van de gasten nog beloond.  Aan de rechterkant werd Joey van Otten weggestuurd en op zijn schot had Triantos Konstadinos geen verweer en de bal verdween onder in het doel. Kort daarna floot scheidsrechter Cor Dirkx voor het einde van de wedstrijd.

Terug

DVS – DOSKO ’32 (12-09-2021)

Uitslag 5 – 2 : D.V.S. tankt vertrouwen tegen Dosko ‘32

In de tweede wedstrijd van de beker stond er voor D.V.S. een thuiswedstrijd tegen Dosko 32 uit Duizel op het programma. Meteen vanaf de aftrap liet D.V.S. zien dat ze na twee nederlagen graag weer een overwinning wilde bijschrijven. De eerste kans ontstond dan ook al in de 4e minuut. Yoery van Breemen onderschepte de bal op eigen helft en speelde Remo van Beuningen in. De doorgelopen verdediger kreeg de bal terug aan de rechterkant van het veld maar zijn voorzet was iets te scherp voor Wester Wester.

De gasten waren gewaarschuwd en in de 10e minuut kwam D.V.S. op voorsprong. Op het middenveld werd Jasper Jakobs goed vrijgespeeld en hij gaf een steekbal op Wester Wester die daardoor vrij voor de keeper kwam te staan en simpel de 1-0 binnen schoot.

Na een kwartier liet voor de eerste keer Duizel zien dat ze niet voor een nederlaag naar Aalst waren gekomen. Na een goede inspeelbal draaide Ardjan Fleerakkers goed weg bij de D.V.S. verdediger Bart van Linder. Keeper Job Linsen stond ver voor zijn goal en de voorwaartse van Dosko probeerde de bal over de keeper te schieten. Dit mislukte maar de bal rolde maar net langs de paal. De thuisploeg nam echter weer direct het commando over en dit leidde tot de 2-0. Jasper Jakobs kwam recht voor het doel in bal bezit en zijn schot kon niet voldoende worden verwerkt door keeper Jody van Woerkum. Wester Wester was er als de kippen bij en schoot de bal moeiteloos binnen.

D.V.S. was heer en meester op het veld en in de 27ste minuut werd dit ook in de scoren tot uitdrukking gebracht. In de achterhoede werd de bal onderschept, Wester Wester werd ingespeeld en hij lanceerde de doorgelopen Jasper Jakobs. Deze leek alleen op de keeper af te kunnen gaan maar behield goed het overzicht en legde de bal op de vrij staande Roel de Greef die de bal binnen schoot.

Net voor rust liet de thuisploeg de gasten toch nog terug komen in de wedstrijd. Over de linkerkant brak Dosko uit en de voorzet werd terug gelegd op de vrijstaande Ardjan Fleerakkers die deze buitenkans niet onbenut liet. Kort daarna werd er door de goed leidende scheidsrechter Jean Pierre Loontjens voor de rust gefloten.

Na rust pakte D.V.S. het goede spel weer snel op. Aan de rechterkant kwam Sietse Romijn in balbezit en hem werd weinig in de weg gelegd. Hij ging de kaats aan met Wester Wester maar de bal kwam in de kluts terecht. Een verdediger van Dosko wilde de bal weg schieten maar schoot daarbij de bal tegen een ploeggenoot. De bal kwam voor de voeten van de doorgelopen Sietse Romijn en deze drukte direct af: 4-1.  D.V.S. combineerde er vrolijk op los maar grote kansen kwamen daar niet uit voort. In de 65ste minuut werd de voorsprong toch verder uitgebreid. Remo van Beuningen kwam aan de linkerkant van het veld in bal bezit en met een strakke lang bal lanceerde hij de hardwerkende Dries Kreijns. Deze nam de bal schitterend uit de lucht aan maar werd een beetje naar buiten gedrongen. Hij behield goed het overzicht en speelde de vrijstaande Wester Wester aan. Met een harde volley schoot hij zijn derde van de middag binnen. 

Na deze goal nam D.V.S. wat gas terug. In de  eerste 75 minuten was er veel energie in de wedstrijd gelegd. Vlak voor tijd werd de voorsprong bijna nog verder uitgebreid. Aan de rechterkant werd er een korte hoekschop genomen door Sam Senders. Deze bracht de bal voor de goal en deze kwam op de zestien meter terecht bij de vrijstaande Remo van Beuningen. Zijn inzet belandde echter op de paal. Het slot akkoord was echter toch voor de gasten.  Aan de linkerkant werd goed door gegaan en de voorzet werd bij de eerste paal  feilloos binnen geschoten door invaller Thijs Berendsen: 5-2.  

Na de wedstrijd bleek dat Dommelen zijn uitwedstrijd tegen Riethoven had verloren met 2-1. Hierdoor heeft D.V.S. nog alle kans om door te gaan in het bekerprogramma. Op dit moment heeft D.V.S. 3 punten net zoals Dommelen en Riethoven maar omdat ze een beter doelsaldo hebben dan de twee concurrenten  staan ze bovenaan in hun beker poule. A.s. zondag speelt D.V.S. wederom een thuiswedstrijd voor de beker tegen naaste concurrent Riethoven. De wedstrijd op sportpark Aalstervelden begint om 14.30 uur.

Terug

Dommelen – DVS (05-09-2021)

Uitslag 2 – 4 : D.V.S. ten onder tegen Dommelen

In de eerste wedstrijd van het bekerprogramma moest D.V.S. aantreden tegen Dommelen. Door de KNVB was Ronald Bloemsma als scheidrechter voor deze wedstrijd aangewezen. Ronald heeft in de 80-er jaren veel wedstrijden in het eerste van D.V.S. gespeeld en heeft van wedstrijden fluiten zijn nieuwe hobby gemaakt. In de eerste helft had hij een weinig moeite met deze wedstrijd maar in de tweede helft moest hij een aantal keren zijn autoriteit  laten gelden. 

De wedstrijd was nog geen minuut oud en de gasten uit Aalst keken al tegen een achterstand aan. Rutger Roza werd op het middenveld aangespeeld maar verloor daar de bal. De bal werd aan de rechterkant diep gespeeld op Jordan Kay. Deze kwam schuin voor de goal in balbezit en zijn schot liet keeper Konstantinos Triantos kansloos.

Amper bekomen van de vroege achterstand werd het al 2-0. Wederom kwam Jordan Kay aan de rechterkant vrij voor de goal en wederom verzilverde hij deze kans. De wedstrijd leek een kopie te worden van de vriendschappelijke wedstrijd van vorige week tegen Stiphout Vooruit. In deze wedstrijd kwam D.V.S. binnen 15 minuten ook op een 3-0 achterstand.  Dat had tegen Dommelen ook kunnen gebeuren. Wederom ontsnapte Jordan Kay aan de rechterkant en in plaats van zelf te kiezen voor de afronding probeerde hij een medespeler aan te spelen. Deze pass was echter niet nauwkeurig genoeg waardoor de kans verloren ging. D.V.S. was in de begin fase slordig aan de bal en ook werden veel duels verloren. Het duurde tot de 28ste minuut voordat D.V.S. voor de eerste keer gevaar kon zorgen. Op het middenveld ging de bal snel rond en via een lange bal werd geprobeerd Stan van der Heiden in het 16 meter gebied te bereiken. Een verdediger wist voor Stan te komen maar moest hierbij wel een hoekschop weggeven.

De hoekschop werd genomen door Roel de Greef en zijn strakke voorzet bereikte Yoery van Breemen bij de 2e paal. Met een harde kopbal wist hij de aansluitingstreffer te scoren.  Kort daarna brak Dommelen aan de rechterkant door de verdediging en de plaaggeest van de eerste helft Jordan Kay kon zijn derde goal van de middag maken maar zijn inzet hobbelde naast de goal. De laatste kans voor de rust was voor de gasten. Sam Senders pikte bal op het middenveld op en met enkele acties wist hij de verdedigers van Dommelen van zich af te houden. Hij wist de bal bij Remo van Beuningen te krijgen die op goal schoot. De bal werd van richting veranderd en verdween net naast de goal. 

In de rust werd spits David da Silva vervangen door Dries Kreijns. D.V.S. kwam feller uit de kleedkamer en wilde laten zien dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. De eerste kans in de tweede helft was echter voor Dommelen. Vanaf de linkerkant werd een strakke voorzet gegeven. De keeper van D.V.S. ging onder de bal door maar Jonathan van Doorn kon de bal niet in het lege doel koppen. Kort daarna kwam Dommelen toch op 3-1. In de achterhoede van D.V.S. werd de bal niet goed uitverdedigd en Enosh Parmalingham kwam in de zestien in balbezit. Deze buitenkans liet hij niet aan zich voorbij gaan. In de 62ste minuut werd de achterstand  weer teruggebracht naar 1 doelpunt. Jasper Jakobs kwam op het middenveld in bal bezit en stuurde de snelle invaller Dries Kreijns de diepte in.  Aanvoerder Mark Burgmans van Dommelen kon hem niet meer achterhalen en met een goede schuiver bracht hij de achterstand terug tot 3-2. D.V.S. had het idee dat er nog wat te halen was en de wedstrijd werd feller. Helaas werd daarbij wel vergeten om de organisatie op orde te houden. In de 78ste minuut leidde dit tot de beslissing van de wedstrijd. Aan de rechterkant van het veld werd balverlies geleden en de bal werd direct diep gespeeld op invaller Max van Leeuwen. Deze kon ongehinderd richting de goal gaan en zijn schot verdween in het doel.

Kort daarna had D.V.S. nog de kans om wederom de aansluitingstreffer te maken. In alle ijver probeerde doelman Jesper van de Meulengraaf een hoekschop te voorkomen. Zijn schot kwam in de voeten van Jasper Jakobs. Het lukte hem echter niet de bal in de goal te schieten. Na 90 minuten was Dommelen uiteindelijk de terechte winnaar van dit duel.

A.s. zondag vervolgt D.V.S. de wedstrijden in het bekerprogramma met een thuiswedstrijd tegen DOSKO ’32 uit Duizel. De wedstrijd op sportpark de Aalstervelden begint om 14.30 uur.

Terug