Competitie wedstrijden

DVS – WoenselseBoys

DVS – Boskant

DVS – RKGSV

Pusphaira – DVS

DVS – Tivoli

WEC – DVS

DVS – Avesteyn

Mariahout – DVS

Beker wedstrijden

DVS – Reusel Sport

DVS – Riethoven

DVS – Dosko ’32

Dommelen – DVS

DVS -WoenselseBoys (28-11-2021)

Uitslag 1 – 2 : D.V.S. verliest van Woenselse Boys. 

Ondanks dat er afgelopen week wederom nieuwe Corona regels zijn afgekondigd, kon de wedstrijd tegen Woenselse Boys wel gewoon doorgaan. Wat deze nieuwe regels gaan betekenen voor het verloop van de competitie 2021-2022 is voor iedereen nog onduidelijk. Zeker gezien het feit dat er in het amateurvoetbal doordeweeks niet meer na 17.00 uur mag worden getraind. Net als vorige week moest de wedstrijd wel weer zonder publiek worden afgewerkt.

In de 3e minuut was de eerste kans voor de thuisploeg. Aan de linkerkant van het veld wist Dries Kreijns zich vrij te spelen en zijn voorzet kwam terecht bij Jasper Jakobs die de bal terug wist te leggen op de meegekomen Remo van Beuningen. Zijn schot kon met een uiterste inspanning worden geblokt.

Na een kwartier voetballen meldden de gasten uit Eindhoven zich voor de eerste keer dreigend voor de goal. Op de rand van de zestien wist Erdem Erdogan zich vrij te kappen en met een steekbal Stan van Acht vrij voor de keeper te zetten. Job Linsen kon met zijn voeten de bal tegen houden. Het spel golfde op en neer maar geen van beide ploegen kon een overhand krijgen. Toch was het in de 22ste minuut de thuisploeg die op voorsprong kwam. Op het middenveld kreeg Remo van Beuningen de bal en hij wist aan de rechterkant van het veld Roel de Greef te bereiken. Met een lange bal wist hij Jasper Jakobs aan het werk te zetten en deze kon de bal maar net meenemen. Keeper Sidney van Woensdregt schatte de bal echter foutief in en Jasper Jakobs kon zonder moeite de bal in het lege doel schuiven.

Kort daarna was er wederom een gevaarlijk moment voor de goal van de gasten. Aan de linkerkant van het veld kreeg Jasper Jakobs de bal en met een slimme steekbal wist hij Dries Kreijns te bereiken maar zijn schot was niet hard genoeg om de doelman te verrassen.

In de 34ste minuut moest Job Linsen handelend optreden bij een schot van Tommy Knigge.

Kort daarna was D.V.S. dicht bij de 2-0. Op het middenveld werd de bal onderschept door Rutger Roza en deze stuurde Jasper Jakobs de ruimte in. Hij kwam aan de rechterkant van de goal uit maar zijn schot rolde voor de goal langs. Vlak voor de rust was er wederom een goede schiet kans voor Tommy Knigge maar zijn schot ging net langs het doel. D.V.S. bereikte met een 1-0 voorsprong de rust.

In de tweede helft was de eerste kans, net als in de eerste helft, voor de thuisploeg. Aan de rechterkant van het veld kreeg Jasper Jakobs de bal en hij wist een verdediger uit te spelen. Zijn harde schot verdween maar net langs de paal.  Hierna moest D.V.S. achteruit en namen de gasten het heft in handen. In de 64ste minuut leidde dit tot de gelijkmaker. Vanaf de linkerkant van het veld werd de bal achter de defensie gelegd. De bal bereikte Tommy Knigge die met een schot de doelman compleet kansloos liet: 1-1.

Niet veel later was er wederom een grote kans voor Woenselse Boys en was Job Linsen in een één op één duel Erdi Atakan de baas. Niet veel later kwam de thuisploeg dan toch op achterstand. In het centrum werd de bal knullig verspeeld en kwam de ingevallen Furkan Kekil in balbezit aan de linkerkant van het strafschopgebied. Zijn schot liet de keeper kansloos: 1-2.

D.V.S. probeerde het tij te keren door veel energie in de wedstrijd te gooien maar de aanvallen waren vaak met te weinig overleg en de verdediging van de gasten stond als een huis. In het laatste gedeelte van de wedstrijd was D.V.S. nog één keer dicht bij de gelijkmaker. Op 20 meter van de goal werd er een overtreding gemaakt op Dries Kreijns. Jasper Jakobs ging achter de bal staan maar zijn geplaatste schot spatte op de kruising uiteen.

Net voor tijd hadden de gasten uit Woensel de kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Furkan Kekil kon de tweede van de middag maken maar hij faalde in een duel met Job Linsen. Kort daarna floot de goed leidende scheidsrechter Hans van den Wildenberg voor het einde van de wedstrijd en bleef D.V.S. wederom met lege handen.

Op zondag 5 december speelt D.V.S. een uitwedstrijd tegen Acht uit Eindhoven. Volgens de geldende Corona regels wordt deze wedstrijd gespeeld zonder publiek.

Terug

DVS -Boskant (21-11-2021)

Uitslag 1 – 3 : D.V.S. verliest van Boskant.

Na de kansloze uitschakeling vorige week tegen Reusel Sport voor de beker stond er deze week de thuiswedstrijd tegen Boskant op het programma. Helaas mocht er door de corona maatregelen geen publiek aanwezig zijn bij de wedstrijd. Gezien de stand op de ranglijst was het noodzakelijk om weer een keer de punten in Aalst te houden. 

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Boskant. De eerste kans van de wedstrijd was voor Aimé Opheij. Hij wist zich knap vrij te draaien en kon aan de rechterkant richting D.V.S. doelman Job Linsen afgaan. De inzet werd door de doelman met zijn voeten gekeerd. In de 7e minuut kon D.V.S. voor de eerste keer gevaarlijk worden. Aan de linkerkant van het veld kreeg Sam Senders de bal en zijn schot werd door de keeper over het doel getikt. De aansluitende hoekschop werd kort genomen en door Jasper Jakobs bij de tweede paal neergelegd. De bal werd door Stan van der Heijden op doel gekopt maar was een makkelijke prooi voor de keeper. De keeper van de thuisploeg was in het eerste gedeelte van de wedstrijd de grote sta in de weg voor de spelers van Boskant.

In de 12eminuut moest hij wederom handelend optreden. Vanaf het middenveld werd een splijtende pass gegeven waarbij de spits van Boskant slim over de bal stapte waardoor de van het middenveld komende Aimé Opheij opnieuw alleen naar de goal kon gaan. Wederom kwam de doelman van D.V.S. als winnaar uit het duel. Kort daarna kreeg Yannick Opheij een goede schietkans recht voor het doel. Door wederom een knappe redding wist de doelman echter de nul op het scorebord te houden.

De wedstrijd kwam hierna wat meer in evenwicht maar het spel van de gasten oogde toch wat verzorgder dan dat van de thuisploeg zonder dat hier grote kansen uit voort kwamen. In de 41ste minuut kwam Boskant dan toch terecht op voorsprong. Voorin werd onnodig balverlies geleden en met een lange bal werd Rens van de Wijdeven in stelling gebracht. Door een foutieve inschatting van verdediger Tim  Kwinten kon de aanvaller alleen afgaan op Job Linsen en liet deze volstrekt kansloos: 0-1.

Het leek of de thuisploeg wakker schoot en kort daarna waren ze dicht bij de gelijkmaker. Vanaf de linkerkant van het veld werd de bal door Roel de Greef voor de goal geslingerd en de geheel vrijstaande Dries Kreijns kopte de bal op de paal. Voor rust kwam D.V.S. dan toch nog op gelijke hoogte. Vanuit een hoekschop werd de bal voor de goal gebracht en via een rommelige situatie kwam de bal voor de voeten van Sander van Veen die geen enkele moeite had de bal binnen te schieten. Met een stand van 1-1 werd de rust bereikt.

D.V.S. startte na de rust sterker als in het eerste bedrijf. Er werden felle duels uitgevochten en in het eerste kwartier werd niet onder gedaan voor de gasten. Deze kwamen na een klein kwartier toch opnieuw op voorsprong. Op het middenveld kwam Mark van der Heijden in balbezit. Hij werd niet genoeg aangepakt en zijn schot dwarrelde van een meter of twintig in het doel: 1-2. De aanvallers van D.V.S. konden maar weinig voet aan de grond krijgen tegen de verdedigers van Boskant. Het gevaarlijkste wapenfeit in de tweede helft was een schot van Sam Senders vanaf de linkerkant dat net over het doel ging.

In de 73ste minuut behoedde Job Linsen D.V.S. voor een grotere achterstand. In eerst instantie speelde Rens van de Wijdeven zich vrij en zijn schot werd door de doelman knap gestopt. De bal kwam hierna voor de voeten van Emiel van den Elsen maar met katachtige reactie kon de uitblinkende doelman verder onheil voorkomen. D.V.S. kon hier maar weinig tegenover zetten. Vlak voor tijd werd de wedstrijd beslist door Rens van de Wijdeven. Aan de rechterkant van het strafschop gebied kwam hij aan de bal en zijn harde schot verdween in het doel. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en namen de gasten uit Boskant verdiend de drie punten mee naar huis.

Inmiddels is D.V.S. gezakt naar de op een na laatste plaats op de ranglijst. Volgende week komt Woenselse Boys uit Eindhoven op bezoek in Aalst. Helaas zal ook deze wedstrijd zonder publiek gespeeld moeten worden  in verband met de geldende Corona maatregelen.  

Terug

DVS – Reusel Sport (14-11-2021)

Uitslag 0 – 3 : DVS verliest beker wedstrijd tegen Reusel Sport.

Het door vele blessures geplaagde DVS leek behoorlijk onder de indruk van het goed combinerende spel van de gasten. Halverwege de eerste helft werd de score geopend na zwak optreden van de verdedigende linie van DVS. De bal kwam plotseling voor de voeten van een aanvaller van Reusel Sport, die de bal gemakkelijk in open doel kon spelen … 0 – 1.

Nog geen 10 minuten later deed zich een vergelijkbare situatie voor in het strafschopgebied van DVS. Een misverstand tussen de keeper en een verdediger zorgde ervoor dat de bal wederom panklaar werd gelegd voor de aanvaller van Reusel Sport, die deze zonder moeite in het open doel kon schuiven.

DVS was duidelijk niet opgewassen tegen deze ploeg uit de 3de klasse, al moet gezegd worden dat Reusel Sport zelf ook weinig kansen creëerde. Het was duidelijk niet de dag van de verdediging van DVS. Vroeg in de tweede helft zorgde opnieuw een misverstand voor een gevaarlijke situatie voor het doel van de DVS goalie. Wederom stond er een aanvaller van Reusel Sport klaar om de bal in het doel te plaatsen. Eindstand 0 – 3.

Volgende week om 14:30 uur speelt DVS wederom een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Boskant.

Terug

DVS – RKGSV (31-10-2021)

Uitslag 2 – 3 : D.V.S. in slotfase onderuit.

Na vorige week een gelijkspel behaald te hebben tegen de studenten van Puspharia, stond er deze week een thuiswedstrijd op het programma tegen RKGSV. De gasten uit Gerwen hadden in de voorgaande 5 wedstrijden 10 punten verzameld. D.V.S had in even zoveel wedstrijden 5 punten bij elkaar gespeeld. Om de komende weken niet teveel naar beneden te hoeven kijken was het noodzaak deze week een resultaat neer te zetten.

D.V.S. startte zeer geïnspireerd aan de wedstrijd. De eerste schermutselingen waren dan ook voor de thuisploeg. Direct vanaf de aftrap werd Davis da Silva diep gestuurd maar zijn schot kon de doelman niet verontrusten. Kort daarna had Roel de Greef de bal op het middenveld. Hij zette Jasper Jakobs voor de keeper maar zijn lob verdween over het doel.

Langzaam namen de gasten het initiatief in de wedstrijd over. Via snel positiespel en veel beweging zonder bal maakten ze het D.V.S. moeilijk. In de 12de minuut was er dan ook de eerste waarschuwing voor thuisploeg. Aan de rechterkant van het veld ontsnapte Jasper Schaap aan de verdedigers. Hij dribbelde naar binnen maar kon geen vrijstaande speler voor de goal vinden. Uit een bijna onmogelijke hoek schoot hij de bal via keeper Job Linsen op de paal.

In de 19de minuut ontsnapte  D.V.S. wederom aan een achterstand. Aan de rechterkant omzeilde Jasper Schaap de buitenspel val en vond de geheel vrijstaande Mike van den Berk. Zijn inzet voor een leeg doel belandde op de paal. De thuisploeg werkte hard maar had het moeilijk en bleven vaak maar kortstondig in balbezit. In de 30ste minuut bleef dan ook niet uit waaraan D.V.S. al eerder was ontsnapt. In de het strafschopgebied werd Jasper Schaap aangespeeld. De verdedigers weigerde in te grijpen en zijn schot verdween onder in de hoek. Kort daarna werd de achterstand verdubbeld. Brian de Ronde liep goed de diepte in en kreeg de bal perfect aangespeeld. Hij kon alleen richting Job Linsen en met zijn inzet liet hij de keeper kansloos: 0-2.

D.V.S. probeerde met alle macht het tij te keren maar veel gevaarlijk situaties leverde dit niet op. Vlak voor rust kwam uit het niets hierin verandering. Jasper Jakobs kreeg aan de linkerkant van het veld de bal aangespeeld. Hij dribbelde naar binnen en zijn geplaatste schot vanaf een meter of 20 verdween links onder in de hoek.

De aansluitingstreffer had de thuisploeg in de rust weer inspiratie gegeven dat er nog iets te halen was. Net na rust was er een goede aanval over de rechterkant van het veld. De bal werd voor de goal gebracht en kwam bij Roel de Greef. Zijn inzet verdween twee meter naast het doel. D.V.S. gooide veel energie in de wedstrijd en het leek alsof de gasten het met een stapje minder wilden oplossen. In de 54ste minuut kregen ze hiervoor de rekening gepresenteerd. De bal werd in het strafschop gebied van RKGSV gebracht en Pim Simons kreeg hierbij de bal op de arm. De scheidsrechter twijfelde nog even maar wees uiteindelijk naar de stip.

Jasper Jakobs ging achter de bal staan en schoot de bal onberispelijk achter doelman Roel Meyers. De mannen van Sander Bosch wilde doordrukken. Dit leverde in de 59ste minuut een goede kans op. Jasper Jakobs kreeg in de zestien de bal van Dries Kreijns aangespeeld. Zijn schot werd met de voeten gered door de doelman.

In de daarop volgende 20 minuten was er veel strijd op het middenveld maar waren er aan beide kanten geen grote kansen te noteren. In de 84ste minuut werd de spits van RKGSV de ruimte achter de verdediging ingestuurd. De bal viel tussen de aanvaller en de uitkomende doelman. De twee raakte met elkaar in botsing en waar in eerste instantie door de scheidsrechter de indruk werd gewekt dat D.V.S. een vrije trap zou krijgen, kregen de gasten de vrije trap toegewezen. Gijs Vorstenbosch ging achter de bal staan en krulde de bal perfect in de rechter bovenhoek: 2-3.

D.V.S. probeerde met opportunistische lange ballen nog verandering te brengen maar grote kansen leverde dit niet meer op. In de blessuretijd konden de gasten de wedstrijd definitief in het slot gooien maar Milos Milosevic faalde oog in oog met de keeper.

A.s. zondag speelt D.V.S. om 14.30 uur de uitwedstrijd bij VOW uit Zijtaart.

Terug

Pusphaira – DVS (24-10-2021)

Uitslag 1 – 1 : D.V.S. en Puspharia weten publiek niet te boeien.

In de vijfde speelronde van de competitie moest D.V.S. uit naar Pusphaira in Eindhoven. De wedstrijd had met 12.30 uur een vreemde aanvangstijd in verband met het vieren van het 55-jarig bestaan van de studenten voetbalvereniging.

Op de ranglijst was er een klein verschil tussen de ploegen. D.V.S. had in de eerste vier wedstrijden van de competitie 1 punt minder verzameld als de tegenstander uit Eindhoven en deze stonden daardoor 1 plaats hoger op de ranglijst. In het begin van de wedstrijd liet Puspharia het initiatief aan de mannen uit Aalst. In de achterhoede werd de bal vaak rond gespeeld op een tempo waarvan de tegenstander niet echt onrustig werd.

Al vroeg in de wedstrijd kwam D.V.S. op ongelukkige wijze op achterstand. Vanuit achteruit werd de lange bal gespeeld op de spits. De bal viel stil op het stugge kunstgrasveld en keeper Job Linsen kwam te laat bij de bal die over hem heen gelift werd. De bal had te weinig snelheid om in het doel te verdwijnen maar verdediger Tim Kwinten kon de bal uitverdedigen. Hij deed dit op een vreemde manier en de bal verdween via de hak van de verdediger in het eigen doel: 1-0.

In de 9e minuut werd goed druk gezet op een verdediger en de bal werd terug gelegd op de meegekomen Stan van der Heiden. Zijn schot was echter recht op de doelman. Puspharia maakte vaak gebruik van de lange bal maar de spitsen stond vaak buitenspel. D.V.S. probeerde te voetballen maar was vaak te slordig in de opbouw. De wedstrijd speelde zich dan ook veel af op het middenveld waarbij de ploegen veel strijd lieten zien maar zeker geen goed voetbal. In de 15e minuut wist Roel de Greef nog een keer gevaarlijk op goal te schieten.Doelman Arjan Loenen moest de bal lossen maar kon de bal voor de instormende Dries Kreijns weer vastpakken. Het was tot de 27ste minuut wachten totdat er weer sprake was van enige opwinding voor de goal van de thuisclub. Sietse Romijn werd aan de rechterkant van het veld vrijgespeeld. Zijn voorzet belandde bij de eerste paal waar een verdediger slordig uitverdedigde. De bal kwam voor de voeten van Remo van Beuningen en deze schoot direct op goal. Zijn inzet ging echter net naast. Net voor rust kwam D.V.S. op gelijke hoogte. Op het middenveld kwam Jasper Jakobs in balbezit en hij gaf de bal perfect in de loop mee aan Dries Kreijns. Deze kon alleen op de doelman afgaan en prikte de bal beheerst onder in de hoek.

De eerste 25 minuten van de tweede helft was van een bedenkelijk niveau. Er was aan beide kanten veel balverlies en in de aanval was er weinig overleg. Het was dan ook tot de 73ste minuut wachten voordat er weer wat opwinding voor de goal was. Roel de Greef ontving de bal aan de linkerkant van het veld. Zijn voorzet werd strak voor de goal langs geschoten maar was net te scherp voor de instormende Jasper Jakobs.

In de laatste 20 minuten van de wedstrijd had D.V.S. een veld overwicht maar dit kwam voornamelijk door het ver inzakken van de thuisploeg. Vlak voor tijd  moest D.V.S. keeper Job Linsen zijn kwaliteiten nog een keer tonen. Aan de rechterkant kwam de ingevallen Said Cetin aan de bal. Hij kapte de bal naar binnen en zijn schot ging richting de linker bovenhoek. Job Linsen moest zich strekken maar wist de bal tegen te houden.

De laatste kans van de wedstrijd was toch nog voor D.V.S. Dries Kreijns werd ingespeeld en hij legde de bal terug op de rand van het strafschop gebied. David da Silva twijfelde geen moment maar zijn schot verdween over het doel. Gezien het vertoonde spel door beide ploegen was het terecht dat deze wedstrijd geen winnaar opleverde.

Volgende week speelt D.V.S. om 14.30 een thuiswedstrijd tegen RKGSV uit Gerwen. 

Terug

DVS – Tivoli (17-10-2021)

Uitslag 2 – 4 : D.V.S. verliest van buurman Tivoli

In de vierde speelronde van de competitie moest D.V.S. het in een thuiswedstrijd opnemen tegen buurman Tivoli. Het zou een wedstrijd worden met twee gezichten waarbij D.V.S. heer en meester was in de eerste helft en Tivoli de wedstrijd wist te draaien in het tweede bedrijf. 

D.V.S. startte de wedstrijd sterk en kreeg al in de derde minuut een hoekschop te nemen. De indraaiende hoekschop van Roel de Greef kon door een verdediger van de lijn worden gehaald maar de terugspringende bal kwam voor de voeten van Joery van Breemen en hij liet dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan: 1-0.

De thuisploeg was veelvuldig aan de bal en liet deze snel rond gaan in de eigen gelederen. Tivoli zakte ver terug op eigen helft en zij hadden veel moeite met de vele positie wisselingen. In de 15e minuut leidde dit tot de volgende grote kans. Er werd goed druk gezet op aanvoerder Ralf Walravens. Hij verspeelde de bal aan Sam Senders die direct Jasper Jakobs aan het werk zette. Deze kwam één op één te staan met de keeper maar zijn inzet werd gestopt.

Kort daarna was er wederom balverlies in de achterhoede van Tivoli. Jasper Jakobs ontving de bal maar keeper Axel Walravens was ook deze keer winnaar in het duel. In de rebound kwam de bal nog voor de voeten van Roel de Greef maar zijn inzet werd ook gepakt door de doelman. In de 24ste minuut was er een zeer goede aanval van de thuisploeg te zien die over verschillende schijven ging. Remo van Beuningen speelde de bal goed in en kreeg de bal achter de verdediging terug. Waar eerder de doelman al een sta in weg was voor D.V.S., was de doelman van Tivoli opnieuw de winnaar. D.V.S. had in aanvallend opzicht weinig te duchten van Tivoli. In de 33ste minuut werd door de thuisploeg balverlies geleden aan de rechterkant van het veld. Adebo Kemiki werd de diepte ingestuurd en verdediger Tim Kwinten ging veel te onbesuisd het duel aan en vloerde daarbij de aanvaller. Scheidsrechter Job Verhagen gaf geheel terecht een penalty. Mike Box schoot dit buitenkansje onberispelijk binnen.

Toch had de thuisploeg nog de mogelijkheid om met een voorsprong de rust in te gaan. Wederom werd Jasper Jakobs vrij voor de keeper gezet maar ook in dit derde duel tussen speler en keeper kwam Axel Walravens als winnaar uit het duel.

Waar iedereen verwachtte dat D.V.S. in de tweede helft het karwei af zou gaan maken kwam bedrogen uit. Tivoli nam het heft volledig in handen en in de 48ste leidde dit al bijna tot een achterstand. Joey Klaassen zette de bal van de zijkant voor de goal en keeper Job Linsen moest alles uit de kast halen om Luc Verbeek van het scoren af te houden.

Waar de thuisploeg in de eerste helft met veel positiewisselingen en goed positiespel verschillende kansen bij elkaar had gespeeld, daarvan was in de eerste 20 minuten van de tweede helft niets meer terug te zien. In de 64ste minuut profiteerde Tivoli hiervan. Aan de rechterkant kwam een speler van Tivoli in het strafschop gebied en de bal ging in de kluts achter. De verder goed leidende scheidsrechter Job Verhagen wees echter naar de penalty stip. Mike Box ging weer achter de bal staan en liet Job Linsen voor de tweede keer kansloos.

D.V.S. schoot wakker en probeerde het tij nog te keren. In de 70ste minuut kregen ze aan de zijkant op de rand van het zestienmeter gebied een vrije trap te nemen. Jasper Jakobs ging achter bal staan en zijn schot leek onderin de hoek binnen te draaien maar daar was opnieuw Axel Walravens om de bal uit het doel te houden.

De thuisploeg ging meer risico nemen en liep in de 73ste minuut tegen een vlijmscherpe counter aan. Joey Klaassen werd de diepte ingestuurd en was op snelheid Joery van Breemen de baas. Hoewel de verdediger er nog alles aan deed om de aanvaller van het scoren af te houden, rondde Joey Klaassen beheerst af: 1-3. De wedstrijd leek beslist maar kort daarna kon D.V.S. toch de aansluitingstreffer maken. Aan de rechterkant van het veld kwam Roel de Greef in balbezit, zijn strakke voorzet kwam bij de tweede paal terecht waar Stan van der Heiden de bal hard binnen schoot.

Joery van Breemen werd naar voren gestuurd om als stormram te fungeren. Hierdoor kwam er achterin wel meer ruimte en in de 81ste minuut werd dit de thuisploeg fataal. Uit een scherpe counter waren de gasten al dicht bij de 2-4 maar dit kon nog met een uiterste inspanning worden voorkomen. De aansluitende hoekschop werd bij de tweede paal teruggekopt en Ralf Walravens kon geheel vrijstaand binnen schieten.

D.V.S. wilde zich nog niet neerleggen bij de nederlaag maar het spel was vaak te gehaast, met weinig overleg en zonder enige creativiteit. Er kwam dan ook geen wijzing meer in de stand en Tivoli nam daardoor de 3 punten mee naar Eindhoven .

Volgende week kan D.V.S. zich weer revancheren voor de opgelopen nederlaag. Ze spelen dan een uitwedstrijd in Eindhoven tegen de studenten van Phuspaira. Aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

Terug

WECDVS (10-10-2021)

Uitslag 3 – 2 : Mooie overwinning D.V.S. in uitwedstrijd bij WEC

In de competitie van D.V.S staan dit jaar enkele teams die onbekend zijn voor de mannen uit Aalst. WEC  (Wijbosch Eerde Combinatie) is zo’n team en de teammanager van D.V.S. , Harrie van Boxtel, kon zich niet herinneren dat deze clubs ooit de degens tegen elkaar hadden gekruist.

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld maar het lukte de opponenten niet om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 10e minuut kwam D.V.S. voor de eerste keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Sam Senders speelde zich op de linkerkant van het veld vrij. Zijn schot ging echter recht op de keeper af die niet veel moeite hoefde te doen om de bal te keren. Ook na deze eerste kans kwam de wedstrijd maar moeilijk los. Het duurde dan ook tot de 22ste minuut dat de volgende gevaarlijk situatie ontstond. Enkele meters voor het strafschop gebied werd er een overtreding gemaakt op Dries Kreijns. Aanvoerder Rutger Roza ging achter de bal staan en zijn harde schot zeilde richting de kruising. Met een mooie redding wist doelman Jasper van Oss de bal tot hoekschop te verwerken. De wedstrijd ontbrandde en kort daarna was het WEC die dreigend opdook. Bart van Linder verspeelde de bal en Nout Heijmans dook op voor Job Linsen. De keeper van D.V.S. wist echter redding te brengen.

In de 25ste minuut leken de gasten op voorsprong te komen. Aan de rechterkant ontsnapte Jasper Jakobs. Het lukte hem op de achterlijn een verdediger uit te spelen en zijn terug gelegde bal werd door Sam Senders binnen geschoten.  De assistent scheidsrechter had echter geconstateerd dat de bal achter de lijn was geweest voordat de voorzet werd gegeven.

Twee minuten later moest Bart van Linder met rood de wedstrijd verlaten. WEC speler Steef Rovers werd ingespeeld en draaide behendig weg bij de D.V.S. verdediger. Die zag geen andere mogelijkheid om de aanvaller vast te houden. De matig fluitende scheidsrechter beoordeelde de overtreding als het ontnemen van een doelrijpe kans voor een doorgebroken tegenstander en daar staat de rode kaart voor. Trainer Bosch greep in door aanvaller David da Silva te wisselen en verdediger Tim Kwinten in het veld te brengen.

Na de rode kaart was de thuisploeg meer in balbezit maar konden niet echt zorgen voor gevaar.  In de 37ste minuut kwam D.V.S. op voorsprong. Sam Senders wist zich aan de linkerkant goed vrij te kappen en zijn venijnige schot verdween in de rechter bovenhoek. Dit keer liet hij doelman Jasper van Oss volstrekt kansloos.

Net voor rust wist WEC aan de rechterkant van het veld een man meer situatie te creëren, de voorzet kwam terecht bij aanvoerder Milan Santegoeds die van dichtbij de bal kon binnen koppen: 1-1. Kort daarna floot de scheidsrechter voor de rust.

In de tweede helft werd verwacht dat de thuisploeg zou gaan aanzetten. Zij waren wel meer in balbezit maar trainer Sander Bosch had de mannen in de rust tactisch goed neer gezet en het eerste kwartier gebeurde er dan ook weinig. In de 60ste minuut kwam D.V.S. tegen de verwachting op voorsprong. Op het middenveld ging de bal goed rond en Jasper Jakobs stuurde Sam Senders de diepte in. Ondanks dat de assistent onterecht vlagde voor buitenspel ging Sam alleen op de doelman af en maakte hij zijn tweede van de middag.

Ondanks veelvuldig balbezit wist de thuisploeg niet goed raad met de man meer situatie op het veld. In de 75ste minuut veroverde Dries Kreijns de bal op het middenveld en wist er vandoor te gaan. Hij schoot de bal naar de geheel vrijstaande Jasper Jakobs en deze kon alleen op de doelman af gaan. Hij omspeelde de keeper en had geen moeite om de bal in het lege doel te schuiven.

WEC ging opportunistischer spelen en vijf minuten voor tijd werd het  alsnog spannend. In de achterhoede werd door twee verdedigers niet goed ingegrepen en de ingevallen Sam van den Tillaart schoot de aansluitingstreffer binnen. De thuisploeg ging vol op de aanval maar verwaarloosde daarbij de achterhoede.  Een paar minuten voor tijd kon Jasper Jakobs de wedstrijd in het slot gooien. Aan de linkerkant van het veld was Roel de Greef door gedrongen in het strafschop gebied. Hij legde de bal bij de tweede paal neer en de inkomende Jasper Jakobs moest de bal direct pakken. Zijn inzet belandde in het zijnet. Aan de andere kant was er nog een heikele situatie. In het strafschop gebied van D.V.S. ging Tim Kwinten een duel aan waarbij de aanvaller onderuit ging.

Heel WEC schreeuwde om een penalty maar de scheidsrechter wilde hier niets van weten. Trainer Sander Bosch was na de wedstrijd een tevreden man. Hij complimenteerde zijn ploeg met de inzet die nodig was om de overwinning mee naar huis te nemen.

A.s. zondag wordt om 14.30 uur op sportpark de Aalstervelden de derby tegen de Eindhovense buurman Tivoli gespeeld.

Terug

DVS – Avesteyn (03-10-2021)

Uitslag 1 – 2 : D.V.S. ten onder tegen Avesteyn

In de tweede competitieronde stond er een thuiswedstrijd tegen Avesteyn uit Heeswijk Dinther op het programma. In de afgebroken competitie vorig seizoen had D.V.S. wel tegen deze ploeg gespeeld en was daarbij tegen een stevige nederlaag aangelopen. De gasten worden door kenners aangeduid als één van de favorieten voor de titel in de 4e klasse F.

De wedstrijd startte met veel inzet van beide kanten waarbij de Avesteyn het betere van het spel hadden. Het veldspel van de gasten oogde verzorgder dan dat van de thuisploeg zonder in het eerste kwartier echt gevaarlijk te worden.  Avesteyn kwam na een dik kwartier op voorsprong. Een diepe bal vanuit het middenveld viel tussen Sietse Romijn en D.V.S. Keeper Job Linsen. Beide twijfelden en aanvaller Dries Heerkens kon er tussen komen en lobde de bal subliem over de keeper waarna de bal in het doel verdween.

D.V.S. kon daar in de eerste 25 minuten aanvallend weinig tegen inbrengen. In de 26ste minuut werd een grotere achterstand voorkomen. Avesteyn kreeg aan de linkerkant een hoekschop te nemen. De strakke voorzet werd bij de tweede paal ingekopt door Rick Vissers maar zijn inzet werd op de doellijn weggewerkt. Na 32 minuten kon de thuisploeg voor de eerste keer gevaarlijk worden. Sam Senders kreeg in vrijstaande positie op het middenveld de kans om Dries Kreijns de diepte in te sturen. Schuin voor de goal schoot hij op het doel maar zijn inzet was te zwak om keeper Glenn Buermans te verontrusten.

Kort daarna was het weer alle hens aan dek in de verdediging. De Avesteyn aanvaller Teun van den Boom wist de buitenspel te omzeilen en Sietse Romijn moest in de achtervolging. Met een geweldig sliding wist hij de aanvaller de bal te ontfutselen en kon hiermee voorkomen dat de Avesteyner ongehinderd naar het D.V.S. doel kon gaan. Net voor de rust ontsnapte de thuisploeg aan een grotere achterstand. In het strafschop gebied werd de bal op goal geschoten en in de kluts verdween de bal op de paal. 

Net als in de eerste helft werd er door de D.V.S.-spelers veel energie in de wedstrijd gelegd. Avesteyn bleef echter de beter voetballende ploeg en kort na rust ontsnapte de thuisploeg. In de achterhoede werd de bal niet goed uitverdedigd en Dries Heerkens kwam in balbezit aan de rand van de strafschop gebied. Zijn harde schot eindigde op de paal. Ondanks dat de gasten het betere van het spel hadden waren de kansen voor de gasten ook schaars en na een uur was D.V.S. dicht bij de gelijkmaker. Op het middenveld mocht Rutger Roza een vrij trap nemen. Hij speelde de vrijstaande Jasper Jakobs aan en zijn schot vanaf 25 meter verdween net langs de goal. Kort daarna kwam D.V.S. tegen de verwachting in op gelijke hoogte. Rutger Roza werd in het strafschop gebied aan gespeeld en kaatste de bal op Jasper Jakobs. Zijn schot werd van richting veranderd en verdween in het doel. 

De wedstrijd werd nog feller en ook op de bank werd er fanatiek meegeleefd. Dit leverde  trainer Sander Bosch een verwijdering van de bank  op omdat hij aanmerkingen op de leiding zou hebben gemaakt.

De gasten verhoogde de druk en in de 73ste minuut werd de bal achterin bij D.V.S. slecht verwerkt en kwam de bal bij Dries Heerkens. Zijn diagonaal schot verdween in de uiterste hoek.  De thuisploeg weigerde zich bij de nederlaag neer te leggen. In het laatste kwartier kregen ze dan ook na enkele goede kansen op de gelijkmaker. In de 80ste minuut werd een schot vanaf de rechterkant door Sam Senders op goal geschoten. Bal werd onderweg van richting veranderd en leek in de verre hoek van de goal te verdwijnen. Keeper Glenn Buermans wist de bal echter voor de doellijn tegen te houden. Net voor tijd moest deze doelman nog een keer al zijn kunde tonen.  Rutger Roza stuurde vanaf het middenveld Jasper Jakobs de diepte in. Zijn diagonale schot leek in de verre hoek te verdwijnen maar de Avesteyn doelman kon met een geweldig reactie de gelijkmaker voorkomen.

Een gelijk spel zou tegen de verhouding zijn geweest maar zou wel een beloning zijn geweest voor het enthousiasme waarmee de ploeg uit Aalst Avesteyn trachtte te bestrijden. Volgende week speelt D.V.S. om 14.30 de uitwedstrijd tegen WEC uit Schijndel.

Terug

MariahoutDVS (26-09-2021)

Uitslag 0 – 0 : wedstrijd van de gemiste kansen

De  afgelopen 3 weken hebben in het amateurvoetbal in het teken gestaan van het bekervoetbal. Daarin is het D.V.S. gelukt om zich te plaatsen voor de volgende rond. Veel amateurvoetballers hebben weer uitgekeken naar de start van de competitie. Voor de mannen van Sander Bosch stond een uitwedstrijd in en tegen Mariahout op het programma.

D.V.S. startte de wedstrijd ijzersterk. Met verzorgd positie spel en veel positie wisselingen werd de thuisploeg regelmatig weg gespeeld. De eerste kans liet dan ook niet lang op zich wachten. Jasper Jakobs werd de diepte ingestuurd maar de verdediger kon ingrijpen maar zijn bal viel tussen de laatste linie en de keeper. Dries Kreijns reageerde als snelste en wist de bal over de uitkomende keeper Tom Hagelaars te koppen. Zijn inzet ging echter net naast.

D.V.S. was veel aan de bal en drukte de tegenstander terug op eigen helft. In de 16de minuut werd Jasper Jakobs vanuit het middenveld diep gestuurd. Hij liet 3 verdedigers achter zich en kwam schuin voor de goal alleen voor de keeper. Zijn inzet in de lange hoek werd met een goede redding door de keeper ongedaan gemaakt. Mariahout kon tegen het verzorgde spel van D.V.S. weinig inbrengen en probeerde met lange ballen de voorhoede aan het werk te zetten. In de 24ste minuut waren de gastheren voor de eerste keer gevaarlijk. De bal werd van de zijkant voor de goal gebracht. Danny van de Laar probeerde met een halve omhaal de bal naar de goal te schieten. Waar iedereen dacht dat de bal langs zou gaan, dook ineens Tim Barten bij de tweede paal op. Hij kon echter niet bij de bal waardoor deze eerste kans met een sisser afliep. Kort daarna was er weer een grote kans voor de gasten. Mariahout had het nog steeds moeilijk met de bewegende middenvelders en deze keer was het Remo van Beuningen die door de achterste linie kon breken. Ook zijn inzet kon de doelman niet verschalken. Door de mooie kansen die D.V.S. tot dat moment hadden gehad was het een wonder dat de stand nog steeds op 0-0 stond.

Niet veel later werd door Joery van Breemen rechtsback Sietse Romijn aan de rechterkant de diepte ingestuurd. Op de rand van het strafschop gebied legde hij de bal bij de tweede paal neer. De bal kwam echter teveel voorbij de goal uit bij Roel de Greef en zijn inzet werd door de goalie tot hoekschop verwerkt. Uit het niets kreeg Mariahout voor rust nog een kansje waarbij Job Linsen voor de eerste keer zijn kunnen moest tonen. Op de het middenveld kwam Tim Barten in balbezit en hij schoot verrassend op doel. Job Linsen was echter paraat om dit schot ongedaan te maken.

In de rust moest D.V.S. een wisseling doorvoeren. Joery van Breemen kon niet meer verder door een blessure en jeugdspeler Fin van Hoogen nam zijn plaats in het hart van de defensie in. Waar de supporters uit Aalst verwachtten dat D.V.S. door zou gaan drukken kwamen bedrogen uit. Mariahout kwam met nieuw elan uit de kleedkamer en de gasten moesten terug uit. In het eerste kwartier van de 2e helft moest Job Linsen enkele malen handelend optreden om een achterstand te voorkomen.

In korte tijd wist hij te redden bij schoten van David van Rossum en even later bij een schot van Tim Barten. Net voor het uur kwam D.V.S. wederom goed weg. De bal werd vanuit een hoekschop voor de goal gebracht en richting de goal gekopt. De bal bleef in de verdediging hangen en Rob Wagemans kopte de bal richting de goal die op het dak van het doel eindigde.

Langzaam konden de gasten zich weer wat vaker onder de druk uitspelen en kregen de eerste kans van de 2e helft. Aan de linkerkant werd de ingevallen David Da Silva de diepte ingestuurd. Verdediger Freek Habraken greep onvoldoende in en David kwam aan de rand van de vijf meter oog in oog te staan met de keeper. Waar hij beter had kunnen kiezen de bal voor de goal neer te leggen, ging hij voor zijn eigen kans. De doelman kon gemakkelijk redding brengen. Vijf minuten later werd Jasper Jakobs weer diep gestuurd. In een één op één duel werd hij naar buiten gedrongen en zijn schot belandde in het zijnet.  In de 70ste minuut moest Job Linsen zijn kwaliteiten weer tonen. Rob Wagemans wist de buitenspel val te ontlopen en kon alleen richting het doel. De keeper bleek echter deze middag niet te passeren. In het laatste kwartier waren er nog twee grote kansen voor D.V.S. om de 3 punten mee naar huis te nemen. Met een knappe actie speelde Rutger Roza zich vrij aan de linker kant. Zijn strakke voorzet belandde bij de 2e paal waar Dries Kreijns net naast kopte. In de 82ste minuut is wederom Dries Kreijns betrokken bij de laatste kans van de wedstrijd. Ditmaal gaat Dirk Schellekens goed door aan de linker kant en ook hij weet de bal goed bij de tweede paal neer te leggen. De instormende Dries krijgt de bal echter niet tussen de palen.

In de wedstrijd tussen Mariahout en D.V.S. waren veel kansen te zien. De beide doelmannen lieten zien dat ze al in competitie vorm waren. De voorwaartse van deze clubs zullen de komende week nog aan deze vorm moeten gaan werken. A.s. zondag speelt D.V.S. om 14.30 uur thuis tegen Avesteyn.

Terug

DVS – Riethoven (19-09-2021)

Uitslag 3 – 2 : D.V.S. door in het bekertoernooi

In het bekerprogramma stond de laatste poule wedstrijd tegen Riethoven op het programma. Na twee wedstrijden hadden D.V.S., Dommelen en Dosko ’32 ieder 3 punten verzameld. In de poules voor teams die uitkomen in de 3e t/m 5e klasse gaat maar 1 team door in het bekertoernooi. De laatste speelronde moest dan ook uitkomst brengen wie er door zou gaan.

D.V.S. mistte drie potentiële basisspeler met de afwezige Joery van Breemen en Wester Wester. Daarnaast moest aanvoerder Rutger Roza plaats nemen op de reserve bank. Desondanks startte D.V.S. sterk en liet duidelijk zien dat zij graag door wilde gaan in de beker. Met veel druk naar voren en goed combinatievoetbal brachten ze de verdediging van Riethoven verschillende keren in de problemen.

De eerste kans van de wedstrijd was dan ook na enkele minuten voetballen. Op rechts maakte David da Silva een mooie individuele actie en zijn voorzet werd slecht weggewerkt en er ontstond een scrimmage voor het doel. Uiteindelijk werd de inzet van Remo van Beuningen voor de lijn weggewerkt. D.V.S. bleef de bepalende partij en dit leidde in de 19de minuut tot de 1-0. Aan de linkerkant werd Roel de Greef de ruimte ingestuurd en zijn voorzet belandde bij de tweede paal bij Dries Kreijns. Zijn inzet kwam tegen de paal en de bal rolde over de doellijn. Jasper Jakobs was als eerste bij de bal en had geen enkele moeite om de bal over de doellijn te werken.

Kort daarna ontstond wederom een grote kans . Op het middenveld ontving Jasper Jakobs de bal en door middel van een ouderwets wippertje bereikte hij de geheel vrijstaande David Da Silva. Zijn lob over keeper Bazelmans ging net langs de buitenkant van de paal. In de 29ste minuut was Riethoven voor de eerste keer gevaarlijk.  Bij het uitverdedigen vanuit de achterhoede van D.V.S. kwam de bal op het middenveld terecht bij aanvoerder Tops. Hij kon ongehinderd oprukken en speelde Michiel Mennen aan die vrij voor de keeper Konstantinos Triantos kon opduiken. Zijn schot ging echter langs de goal. D.V.S. was gewaarschuwd en kort daarna moest de D.V.S. goalie opnieuw handelend optreden.  Aan de rechterkant kwam Michiel Mennen vrij voor de goal maar zijn schot werd recht op de keeper geschoten. Uit de tegenaanval kon D.V.S. de 2-0 scoren. Sam Senders ontving de bal aan de rechterkant en stuurde Dries Kreijns de diepte in. Deze behield op de achterlijn goed het overzicht en legde de bal op de zestien meter goed terug op de meegelopen Sam Senders. Deze draaide zich mooi vrij en krulde de bal met zijn linkervoet in de lange hoek.

Riethoven probeerde vooral gevaarlijk te zijn door lange bal achter de verdediging van de thuisclub te leggen. Net voor rust leverde dat bijna de aansluitingstreffer op. Met een lange bal werd Michiel Mennen aan het werk gezet. Zijn lob over de keeper verdween echter langs de verkeerde kant van de paal. Hierdoor ging D.V.S. met een 2-0 voorsprong de rust in.

Na de rust liet Riethoven zien dat ze niet naar Aalst waren gekomen  voor een nederlaag. In de eerste 15 minuten van de tweede helft was er veel strijd. Deze speelde zich vaak af op het middenveld maar ondanks dat de gasten daar vaak de overhand hadden konden ze in de periode niet echt gevaarlijk worden. Na 20 minuten was de eerste kans voor de thuisploeg. Vanuit een hoekschop kwam de bal bij de ingevallen Rutger Roza. Deze schoot uit de draai en de keeper van Riethoven kon maar net met de voet redding brengen.  Riethoven bleef aandringen en was dicht bij de aansluitingstreffer. Aan de linkerkant werd een korte hoekschop genomen en vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Sander Snellens op de lat. Kort daarna liep de thuisploeg toch tegen de aansluitingstreffer aan. Koen Donkers werd door het hart van de defensie weggestuurd en rondde beheerst af: 2-1.

In de 78ste  kon D.V.S. de voorsprong een beetje gelukkig weer uitbouwen naar 2 doelpunten. Aan de rechterkant werd Roel de Greef met een lange bal weggestuurd. Hij hield knap 2 verdedigers van zich af en zijn voorzet werd verkeerd verwerkt door één van de verdedigers. De bal belandde voor de voeten van David Da Silva en zijn inzet ging via de keeper in het doel.

Riethoven zette nog een keer aan en zorgde nog voor enkele gevaarlijke situaties voor de goal van thuisploeg.   Net voor het einde werd de inzet van de gasten nog beloond.  Aan de rechterkant werd Joey van Otten weggestuurd en op zijn schot had Triantos Konstadinos geen verweer en de bal verdween onder in het doel. Kort daarna floot scheidsrechter Cor Dirkx voor het einde van de wedstrijd.

Terug

DVS – DOSKO ’32 (12-09-2021)

Uitslag 5 – 2 : D.V.S. tankt vertrouwen tegen Dosko ‘32

In de tweede wedstrijd van de beker stond er voor D.V.S. een thuiswedstrijd tegen Dosko 32 uit Duizel op het programma. Meteen vanaf de aftrap liet D.V.S. zien dat ze na twee nederlagen graag weer een overwinning wilde bijschrijven. De eerste kans ontstond dan ook al in de 4e minuut. Yoery van Breemen onderschepte de bal op eigen helft en speelde Remo van Beuningen in. De doorgelopen verdediger kreeg de bal terug aan de rechterkant van het veld maar zijn voorzet was iets te scherp voor Wester Wester.

De gasten waren gewaarschuwd en in de 10e minuut kwam D.V.S. op voorsprong. Op het middenveld werd Jasper Jakobs goed vrijgespeeld en hij gaf een steekbal op Wester Wester die daardoor vrij voor de keeper kwam te staan en simpel de 1-0 binnen schoot.

Na een kwartier liet voor de eerste keer Duizel zien dat ze niet voor een nederlaag naar Aalst waren gekomen. Na een goede inspeelbal draaide Ardjan Fleerakkers goed weg bij de D.V.S. verdediger Bart van Linder. Keeper Job Linsen stond ver voor zijn goal en de voorwaartse van Dosko probeerde de bal over de keeper te schieten. Dit mislukte maar de bal rolde maar net langs de paal. De thuisploeg nam echter weer direct het commando over en dit leidde tot de 2-0. Jasper Jakobs kwam recht voor het doel in bal bezit en zijn schot kon niet voldoende worden verwerkt door keeper Jody van Woerkum. Wester Wester was er als de kippen bij en schoot de bal moeiteloos binnen.

D.V.S. was heer en meester op het veld en in de 27ste minuut werd dit ook in de scoren tot uitdrukking gebracht. In de achterhoede werd de bal onderschept, Wester Wester werd ingespeeld en hij lanceerde de doorgelopen Jasper Jakobs. Deze leek alleen op de keeper af te kunnen gaan maar behield goed het overzicht en legde de bal op de vrij staande Roel de Greef die de bal binnen schoot.

Net voor rust liet de thuisploeg de gasten toch nog terug komen in de wedstrijd. Over de linkerkant brak Dosko uit en de voorzet werd terug gelegd op de vrijstaande Ardjan Fleerakkers die deze buitenkans niet onbenut liet. Kort daarna werd er door de goed leidende scheidsrechter Jean Pierre Loontjens voor de rust gefloten.

Na rust pakte D.V.S. het goede spel weer snel op. Aan de rechterkant kwam Sietse Romijn in balbezit en hem werd weinig in de weg gelegd. Hij ging de kaats aan met Wester Wester maar de bal kwam in de kluts terecht. Een verdediger van Dosko wilde de bal weg schieten maar schoot daarbij de bal tegen een ploeggenoot. De bal kwam voor de voeten van de doorgelopen Sietse Romijn en deze drukte direct af: 4-1.  D.V.S. combineerde er vrolijk op los maar grote kansen kwamen daar niet uit voort. In de 65ste minuut werd de voorsprong toch verder uitgebreid. Remo van Beuningen kwam aan de linkerkant van het veld in bal bezit en met een strakke lang bal lanceerde hij de hardwerkende Dries Kreijns. Deze nam de bal schitterend uit de lucht aan maar werd een beetje naar buiten gedrongen. Hij behield goed het overzicht en speelde de vrijstaande Wester Wester aan. Met een harde volley schoot hij zijn derde van de middag binnen. 

Na deze goal nam D.V.S. wat gas terug. In de  eerste 75 minuten was er veel energie in de wedstrijd gelegd. Vlak voor tijd werd de voorsprong bijna nog verder uitgebreid. Aan de rechterkant werd er een korte hoekschop genomen door Sam Senders. Deze bracht de bal voor de goal en deze kwam op de zestien meter terecht bij de vrijstaande Remo van Beuningen. Zijn inzet belandde echter op de paal. Het slot akkoord was echter toch voor de gasten.  Aan de linkerkant werd goed door gegaan en de voorzet werd bij de eerste paal  feilloos binnen geschoten door invaller Thijs Berendsen: 5-2.  

Na de wedstrijd bleek dat Dommelen zijn uitwedstrijd tegen Riethoven had verloren met 2-1. Hierdoor heeft D.V.S. nog alle kans om door te gaan in het bekerprogramma. Op dit moment heeft D.V.S. 3 punten net zoals Dommelen en Riethoven maar omdat ze een beter doelsaldo hebben dan de twee concurrenten  staan ze bovenaan in hun beker poule. A.s. zondag speelt D.V.S. wederom een thuiswedstrijd voor de beker tegen naaste concurrent Riethoven. De wedstrijd op sportpark Aalstervelden begint om 14.30 uur.

Terug

Dommelen – DVS (05-09-2021)

Uitslag 2 – 4 : D.V.S. ten onder tegen Dommelen

In de eerste wedstrijd van het bekerprogramma moest D.V.S. aantreden tegen Dommelen. Door de KNVB was Ronald Bloemsma als scheidrechter voor deze wedstrijd aangewezen. Ronald heeft in de 80-er jaren veel wedstrijden in het eerste van D.V.S. gespeeld en heeft van wedstrijden fluiten zijn nieuwe hobby gemaakt. In de eerste helft had hij een weinig moeite met deze wedstrijd maar in de tweede helft moest hij een aantal keren zijn autoriteit  laten gelden. 

De wedstrijd was nog geen minuut oud en de gasten uit Aalst keken al tegen een achterstand aan. Rutger Roza werd op het middenveld aangespeeld maar verloor daar de bal. De bal werd aan de rechterkant diep gespeeld op Jordan Kay. Deze kwam schuin voor de goal in balbezit en zijn schot liet keeper Konstantinos Triantos kansloos.

Amper bekomen van de vroege achterstand werd het al 2-0. Wederom kwam Jordan Kay aan de rechterkant vrij voor de goal en wederom verzilverde hij deze kans. De wedstrijd leek een kopie te worden van de vriendschappelijke wedstrijd van vorige week tegen Stiphout Vooruit. In deze wedstrijd kwam D.V.S. binnen 15 minuten ook op een 3-0 achterstand.  Dat had tegen Dommelen ook kunnen gebeuren. Wederom ontsnapte Jordan Kay aan de rechterkant en in plaats van zelf te kiezen voor de afronding probeerde hij een medespeler aan te spelen. Deze pass was echter niet nauwkeurig genoeg waardoor de kans verloren ging. D.V.S. was in de begin fase slordig aan de bal en ook werden veel duels verloren. Het duurde tot de 28ste minuut voordat D.V.S. voor de eerste keer gevaar kon zorgen. Op het middenveld ging de bal snel rond en via een lange bal werd geprobeerd Stan van der Heiden in het 16 meter gebied te bereiken. Een verdediger wist voor Stan te komen maar moest hierbij wel een hoekschop weggeven.

De hoekschop werd genomen door Roel de Greef en zijn strakke voorzet bereikte Yoery van Breemen bij de 2e paal. Met een harde kopbal wist hij de aansluitingstreffer te scoren.  Kort daarna brak Dommelen aan de rechterkant door de verdediging en de plaaggeest van de eerste helft Jordan Kay kon zijn derde goal van de middag maken maar zijn inzet hobbelde naast de goal. De laatste kans voor de rust was voor de gasten. Sam Senders pikte bal op het middenveld op en met enkele acties wist hij de verdedigers van Dommelen van zich af te houden. Hij wist de bal bij Remo van Beuningen te krijgen die op goal schoot. De bal werd van richting veranderd en verdween net naast de goal. 

In de rust werd spits David da Silva vervangen door Dries Kreijns. D.V.S. kwam feller uit de kleedkamer en wilde laten zien dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. De eerste kans in de tweede helft was echter voor Dommelen. Vanaf de linkerkant werd een strakke voorzet gegeven. De keeper van D.V.S. ging onder de bal door maar Jonathan van Doorn kon de bal niet in het lege doel koppen. Kort daarna kwam Dommelen toch op 3-1. In de achterhoede van D.V.S. werd de bal niet goed uitverdedigd en Enosh Parmalingham kwam in de zestien in balbezit. Deze buitenkans liet hij niet aan zich voorbij gaan. In de 62ste minuut werd de achterstand  weer teruggebracht naar 1 doelpunt. Jasper Jakobs kwam op het middenveld in bal bezit en stuurde de snelle invaller Dries Kreijns de diepte in.  Aanvoerder Mark Burgmans van Dommelen kon hem niet meer achterhalen en met een goede schuiver bracht hij de achterstand terug tot 3-2. D.V.S. had het idee dat er nog wat te halen was en de wedstrijd werd feller. Helaas werd daarbij wel vergeten om de organisatie op orde te houden. In de 78ste minuut leidde dit tot de beslissing van de wedstrijd. Aan de rechterkant van het veld werd balverlies geleden en de bal werd direct diep gespeeld op invaller Max van Leeuwen. Deze kon ongehinderd richting de goal gaan en zijn schot verdween in het doel.

Kort daarna had D.V.S. nog de kans om wederom de aansluitingstreffer te maken. In alle ijver probeerde doelman Jesper van de Meulengraaf een hoekschop te voorkomen. Zijn schot kwam in de voeten van Jasper Jakobs. Het lukte hem echter niet de bal in de goal te schieten. Na 90 minuten was Dommelen uiteindelijk de terechte winnaar van dit duel.

A.s. zondag vervolgt D.V.S. de wedstrijden in het bekerprogramma met een thuiswedstrijd tegen DOSKO ’32 uit Duizel. De wedstrijd op sportpark de Aalstervelden begint om 14.30 uur.

Terug