Competitie wedstrijden

WEC – DVS

DVS – Avesteyn

Mariahout – DVS

Beker wedstrijden

DVS – Riethoven

DVS – Dosko ’32

Dommelen – DVS

WECDVS (10-10-2021)

 Mooie overwinning D.V.S. in uitwedstrijd bij WEC

In de competitie van D.V.S staan dit jaar enkele teams die onbekend zijn voor de mannen uit Aalst. WEC  (Wijbosch Eerde Combinatie) is zo’n team en de teammanager van D.V.S. , Harrie van Boxtel, kon zich niet herinneren dat deze clubs ooit de degens tegen elkaar hadden gekruist.

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld maar het lukte de opponenten niet om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 10e minuut kwam D.V.S. voor de eerste keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Sam Senders speelde zich op de linkerkant van het veld vrij. Zijn schot ging echter recht op de keeper af die niet veel moeite hoefde te doen om de bal te keren. Ook na deze eerste kans kwam de wedstrijd maar moeilijk los. Het duurde dan ook tot de 22ste minuut dat de volgende gevaarlijk situatie ontstond. Enkele meters voor het strafschop gebied werd er een overtreding gemaakt op Dries Kreijns. Aanvoerder Rutger Roza ging achter de bal staan en zijn harde schot zeilde richting de kruising. Met een mooie redding wist doelman Jasper van Oss de bal tot hoekschop te verwerken. De wedstrijd ontbrandde en kort daarna was het WEC die dreigend opdook. Bart van Linder verspeelde de bal en Nout Heijmans dook op voor Job Linsen. De keeper van D.V.S. wist echter redding te brengen.

In de 25ste minuut leken de gasten op voorsprong te komen. Aan de rechterkant ontsnapte Jasper Jakobs. Het lukte hem op de achterlijn een verdediger uit te spelen en zijn terug gelegde bal werd door Sam Senders binnen geschoten.  De assistent scheidsrechter had echter geconstateerd dat de bal achter de lijn was geweest voordat de voorzet werd gegeven.

Twee minuten later moest Bart van Linder met rood de wedstrijd verlaten. WEC speler Steef Rovers werd ingespeeld en draaide behendig weg bij de D.V.S. verdediger. Die zag geen andere mogelijkheid om de aanvaller vast te houden. De matig fluitende scheidsrechter beoordeelde de overtreding als het ontnemen van een doelrijpe kans voor een doorgebroken tegenstander en daar staat de rode kaart voor. Trainer Bosch greep in door aanvaller David da Silva te wisselen en verdediger Tim Kwinten in het veld te brengen.

Na de rode kaart was de thuisploeg meer in balbezit maar konden niet echt zorgen voor gevaar.  In de 37ste minuut kwam D.V.S. op voorsprong. Sam Senders wist zich aan de linkerkant goed vrij te kappen en zijn venijnige schot verdween in de rechter bovenhoek. Dit keer liet hij doelman Jasper van Oss volstrekt kansloos.

Net voor rust wist WEC aan de rechterkant van het veld een man meer situatie te creëren, de voorzet kwam terecht bij aanvoerder Milan Santegoeds die van dichtbij de bal kon binnen koppen: 1-1. Kort daarna floot de scheidsrechter voor de rust.

In de tweede helft werd verwacht dat de thuisploeg zou gaan aanzetten. Zij waren wel meer in balbezit maar trainer Sander Bosch had de mannen in de rust tactisch goed neer gezet en het eerste kwartier gebeurde er dan ook weinig. In de 60ste minuut kwam D.V.S. tegen de verwachting op voorsprong. Op het middenveld ging de bal goed rond en Jasper Jakobs stuurde Sam Senders de diepte in. Ondanks dat de assistent onterecht vlagde voor buitenspel ging Sam alleen op de doelman af en maakte hij zijn tweede van de middag.

Ondanks veelvuldig balbezit wist de thuisploeg niet goed raad met de man meer situatie op het veld. In de 75ste minuut veroverde Dries Kreijns de bal op het middenveld en wist er vandoor te gaan. Hij schoot de bal naar de geheel vrijstaande Jasper Jakobs en deze kon alleen op de doelman af gaan. Hij omspeelde de keeper en had geen moeite om de bal in het lege doel te schuiven.

WEC ging opportunistischer spelen en vijf minuten voor tijd werd het  alsnog spannend. In de achterhoede werd door twee verdedigers niet goed ingegrepen en de ingevallen Sam van den Tillaart schoot de aansluitingstreffer binnen. De thuisploeg ging vol op de aanval maar verwaarloosde daarbij de achterhoede.  Een paar minuten voor tijd kon Jasper Jakobs de wedstrijd in het slot gooien. Aan de linkerkant van het veld was Roel de Greef door gedrongen in het strafschop gebied. Hij legde de bal bij de tweede paal neer en de inkomende Jasper Jakobs moest de bal direct pakken. Zijn inzet belandde in het zijnet. Aan de andere kant was er nog een heikele situatie. In het strafschop gebied van D.V.S. ging Tim Kwinten een duel aan waarbij de aanvaller onderuit ging.

Heel WEC schreeuwde om een penalty maar de scheidsrechter wilde hier niets van weten. Trainer Sander Bosch was na de wedstrijd een tevreden man. Hij complimenteerde zijn ploeg met de inzet die nodig was om de overwinning mee naar huis te nemen.

A.s. zondag wordt om 14.30 uur op sportpark de Aalstervelden de derby tegen de Eindhovense buurman Tivoli gespeeld.

Terug

DVS – Avesteyn (03-10-2021)

 Uitslag 1 – 2 : D.V.S. ten onder tegen Avesteyn

In de tweede competitieronde stond er een thuiswedstrijd tegen Avesteyn uit Heeswijk Dinther op het programma. In de afgebroken competitie vorig seizoen had D.V.S. wel tegen deze ploeg gespeeld en was daarbij tegen een stevige nederlaag aangelopen. De gasten worden door kenners aangeduid als één van de favorieten voor de titel in de 4e klasse F.

De wedstrijd startte met veel inzet van beide kanten waarbij de Avesteyn het betere van het spel hadden. Het veldspel van de gasten oogde verzorgder dan dat van de thuisploeg zonder in het eerste kwartier echt gevaarlijk te worden.  Avesteyn kwam na een dik kwartier op voorsprong. Een diepe bal vanuit het middenveld viel tussen Sietse Romijn en D.V.S. Keeper Job Linsen. Beide twijfelden en aanvaller Dries Heerkens kon er tussen komen en lobde de bal subliem over de keeper waarna de bal in het doel verdween.

D.V.S. kon daar in de eerste 25 minuten aanvallend weinig tegen inbrengen. In de 26ste minuut werd een grotere achterstand voorkomen. Avesteyn kreeg aan de linkerkant een hoekschop te nemen. De strakke voorzet werd bij de tweede paal ingekopt door Rick Vissers maar zijn inzet werd op de doellijn weggewerkt. Na 32 minuten kon de thuisploeg voor de eerste keer gevaarlijk worden. Sam Senders kreeg in vrijstaande positie op het middenveld de kans om Dries Kreijns de diepte in te sturen. Schuin voor de goal schoot hij op het doel maar zijn inzet was te zwak om keeper Glenn Buermans te verontrusten.

Kort daarna was het weer alle hens aan dek in de verdediging. De Avesteyn aanvaller Teun van den Boom wist de buitenspel te omzeilen en Sietse Romijn moest in de achtervolging. Met een geweldig sliding wist hij de aanvaller de bal te ontfutselen en kon hiermee voorkomen dat de Avesteyner ongehinderd naar het D.V.S. doel kon gaan. Net voor de rust ontsnapte de thuisploeg aan een grotere achterstand. In het strafschop gebied werd de bal op goal geschoten en in de kluts verdween de bal op de paal. 

Net als in de eerste helft werd er door de D.V.S.-spelers veel energie in de wedstrijd gelegd. Avesteyn bleef echter de beter voetballende ploeg en kort na rust ontsnapte de thuisploeg. In de achterhoede werd de bal niet goed uitverdedigd en Dries Heerkens kwam in balbezit aan de rand van de strafschop gebied. Zijn harde schot eindigde op de paal. Ondanks dat de gasten het betere van het spel hadden waren de kansen voor de gasten ook schaars en na een uur was D.V.S. dicht bij de gelijkmaker. Op het middenveld mocht Rutger Roza een vrij trap nemen. Hij speelde de vrijstaande Jasper Jakobs aan en zijn schot vanaf 25 meter verdween net langs de goal. Kort daarna kwam D.V.S. tegen de verwachting in op gelijke hoogte. Rutger Roza werd in het strafschop gebied aan gespeeld en kaatste de bal op Jasper Jakobs. Zijn schot werd van richting veranderd en verdween in het doel. 

De wedstrijd werd nog feller en ook op de bank werd er fanatiek meegeleefd. Dit leverde  trainer Sander Bosch een verwijdering van de bank  op omdat hij aanmerkingen op de leiding zou hebben gemaakt.

De gasten verhoogde de druk en in de 73ste minuut werd de bal achterin bij D.V.S. slecht verwerkt en kwam de bal bij Dries Heerkens. Zijn diagonaal schot verdween in de uiterste hoek.  De thuisploeg weigerde zich bij de nederlaag neer te leggen. In het laatste kwartier kregen ze dan ook na enkele goede kansen op de gelijkmaker. In de 80ste minuut werd een schot vanaf de rechterkant door Sam Senders op goal geschoten. Bal werd onderweg van richting veranderd en leek in de verre hoek van de goal te verdwijnen. Keeper Glenn Buermans wist de bal echter voor de doellijn tegen te houden. Net voor tijd moest deze doelman nog een keer al zijn kunde tonen.  Rutger Roza stuurde vanaf het middenveld Jasper Jakobs de diepte in. Zijn diagonale schot leek in de verre hoek te verdwijnen maar de Avesteyn doelman kon met een geweldig reactie de gelijkmaker voorkomen.

Een gelijk spel zou tegen de verhouding zijn geweest maar zou wel een beloning zijn geweest voor het enthousiasme waarmee de ploeg uit Aalst Avesteyn trachtte te bestrijden. Volgende week speelt D.V.S. om 14.30 de uitwedstrijd tegen WEC uit Schijndel.

Terug

MariahoutDVS (26-09-2021)

Uitslag 0 – 0 : wedstrijd van de gemiste kansen

De  afgelopen 3 weken hebben in het amateurvoetbal in het teken gestaan van het bekervoetbal. Daarin is het D.V.S. gelukt om zich te plaatsen voor de volgende rond. Veel amateurvoetballers hebben weer uitgekeken naar de start van de competitie. Voor de mannen van Sander Bosch stond een uitwedstrijd in en tegen Mariahout op het programma.

D.V.S. startte de wedstrijd ijzersterk. Met verzorgd positie spel en veel positie wisselingen werd de thuisploeg regelmatig weg gespeeld. De eerste kans liet dan ook niet lang op zich wachten. Jasper Jakobs werd de diepte ingestuurd maar de verdediger kon ingrijpen maar zijn bal viel tussen de laatste linie en de keeper. Dries Kreijns reageerde als snelste en wist de bal over de uitkomende keeper Tom Hagelaars te koppen. Zijn inzet ging echter net naast.

D.V.S. was veel aan de bal en drukte de tegenstander terug op eigen helft. In de 16de minuut werd Jasper Jakobs vanuit het middenveld diep gestuurd. Hij liet 3 verdedigers achter zich en kwam schuin voor de goal alleen voor de keeper. Zijn inzet in de lange hoek werd met een goede redding door de keeper ongedaan gemaakt. Mariahout kon tegen het verzorgde spel van D.V.S. weinig inbrengen en probeerde met lange ballen de voorhoede aan het werk te zetten. In de 24ste minuut waren de gastheren voor de eerste keer gevaarlijk. De bal werd van de zijkant voor de goal gebracht. Danny van de Laar probeerde met een halve omhaal de bal naar de goal te schieten. Waar iedereen dacht dat de bal langs zou gaan, dook ineens Tim Barten bij de tweede paal op. Hij kon echter niet bij de bal waardoor deze eerste kans met een sisser afliep. Kort daarna was er weer een grote kans voor de gasten. Mariahout had het nog steeds moeilijk met de bewegende middenvelders en deze keer was het Remo van Beuningen die door de achterste linie kon breken. Ook zijn inzet kon de doelman niet verschalken. Door de mooie kansen die D.V.S. tot dat moment hadden gehad was het een wonder dat de stand nog steeds op 0-0 stond.

Niet veel later werd door Joery van Breemen rechtsback Sietse Romijn aan de rechterkant de diepte ingestuurd. Op de rand van het strafschop gebied legde hij de bal bij de tweede paal neer. De bal kwam echter teveel voorbij de goal uit bij Roel de Greef en zijn inzet werd door de goalie tot hoekschop verwerkt. Uit het niets kreeg Mariahout voor rust nog een kansje waarbij Job Linsen voor de eerste keer zijn kunnen moest tonen. Op de het middenveld kwam Tim Barten in balbezit en hij schoot verrassend op doel. Job Linsen was echter paraat om dit schot ongedaan te maken.

In de rust moest D.V.S. een wisseling doorvoeren. Joery van Breemen kon niet meer verder door een blessure en jeugdspeler Fin van Hoogen nam zijn plaats in het hart van de defensie in. Waar de supporters uit Aalst verwachtten dat D.V.S. door zou gaan drukken kwamen bedrogen uit. Mariahout kwam met nieuw elan uit de kleedkamer en de gasten moesten terug uit. In het eerste kwartier van de 2e helft moest Job Linsen enkele malen handelend optreden om een achterstand te voorkomen.

In korte tijd wist hij te redden bij schoten van David van Rossum en even later bij een schot van Tim Barten. Net voor het uur kwam D.V.S. wederom goed weg. De bal werd vanuit een hoekschop voor de goal gebracht en richting de goal gekopt. De bal bleef in de verdediging hangen en Rob Wagemans kopte de bal richting de goal die op het dak van het doel eindigde.

Langzaam konden de gasten zich weer wat vaker onder de druk uitspelen en kregen de eerste kans van de 2e helft. Aan de linkerkant werd de ingevallen David Da Silva de diepte ingestuurd. Verdediger Freek Habraken greep onvoldoende in en David kwam aan de rand van de vijf meter oog in oog te staan met de keeper. Waar hij beter had kunnen kiezen de bal voor de goal neer te leggen, ging hij voor zijn eigen kans. De doelman kon gemakkelijk redding brengen. Vijf minuten later werd Jasper Jakobs weer diep gestuurd. In een één op één duel werd hij naar buiten gedrongen en zijn schot belandde in het zijnet.  In de 70ste minuut moest Job Linsen zijn kwaliteiten weer tonen. Rob Wagemans wist de buitenspel val te ontlopen en kon alleen richting het doel. De keeper bleek echter deze middag niet te passeren. In het laatste kwartier waren er nog twee grote kansen voor D.V.S. om de 3 punten mee naar huis te nemen. Met een knappe actie speelde Rutger Roza zich vrij aan de linker kant. Zijn strakke voorzet belandde bij de 2e paal waar Dries Kreijns net naast kopte. In de 82ste minuut is wederom Dries Kreijns betrokken bij de laatste kans van de wedstrijd. Ditmaal gaat Dirk Schellekens goed door aan de linker kant en ook hij weet de bal goed bij de tweede paal neer te leggen. De instormende Dries krijgt de bal echter niet tussen de palen.

In de wedstrijd tussen Mariahout en D.V.S. waren veel kansen te zien. De beide doelmannen lieten zien dat ze al in competitie vorm waren. De voorwaartse van deze clubs zullen de komende week nog aan deze vorm moeten gaan werken. A.s. zondag speelt D.V.S. om 14.30 uur thuis tegen Avesteyn.

Terug

DVS – Riethoven (19-09-2021)

Uitslag 3 – 2 : D.V.S. door in het bekertoernooi

In het bekerprogramma stond de laatste poule wedstrijd tegen Riethoven op het programma. Na twee wedstrijden hadden D.V.S., Dommelen en Dosko ’32 ieder 3 punten verzameld. In de poules voor teams die uitkomen in de 3e t/m 5e klasse gaat maar 1 team door in het bekertoernooi. De laatste speelronde moest dan ook uitkomst brengen wie er door zou gaan.

D.V.S. mistte drie potentiële basisspeler met de afwezige Joery van Breemen en Wester Wester. Daarnaast moest aanvoerder Rutger Roza plaats nemen op de reserve bank. Desondanks startte D.V.S. sterk en liet duidelijk zien dat zij graag door wilde gaan in de beker. Met veel druk naar voren en goed combinatievoetbal brachten ze de verdediging van Riethoven verschillende keren in de problemen.

De eerste kans van de wedstrijd was dan ook na enkele minuten voetballen. Op rechts maakte David da Silva een mooie individuele actie en zijn voorzet werd slecht weggewerkt en er ontstond een scrimmage voor het doel. Uiteindelijk werd de inzet van Remo van Beuningen voor de lijn weggewerkt. D.V.S. bleef de bepalende partij en dit leidde in de 19de minuut tot de 1-0. Aan de linkerkant werd Roel de Greef de ruimte ingestuurd en zijn voorzet belandde bij de tweede paal bij Dries Kreijns. Zijn inzet kwam tegen de paal en de bal rolde over de doellijn. Jasper Jakobs was als eerste bij de bal en had geen enkele moeite om de bal over de doellijn te werken.

Kort daarna ontstond wederom een grote kans . Op het middenveld ontving Jasper Jakobs de bal en door middel van een ouderwets wippertje bereikte hij de geheel vrijstaande David Da Silva. Zijn lob over keeper Bazelmans ging net langs de buitenkant van de paal. In de 29ste minuut was Riethoven voor de eerste keer gevaarlijk.  Bij het uitverdedigen vanuit de achterhoede van D.V.S. kwam de bal op het middenveld terecht bij aanvoerder Tops. Hij kon ongehinderd oprukken en speelde Michiel Mennen aan die vrij voor de keeper Konstantinos Triantos kon opduiken. Zijn schot ging echter langs de goal. D.V.S. was gewaarschuwd en kort daarna moest de D.V.S. goalie opnieuw handelend optreden.  Aan de rechterkant kwam Michiel Mennen vrij voor de goal maar zijn schot werd recht op de keeper geschoten. Uit de tegenaanval kon D.V.S. de 2-0 scoren. Sam Senders ontving de bal aan de rechterkant en stuurde Dries Kreijns de diepte in. Deze behield op de achterlijn goed het overzicht en legde de bal op de zestien meter goed terug op de meegelopen Sam Senders. Deze draaide zich mooi vrij en krulde de bal met zijn linkervoet in de lange hoek.

Riethoven probeerde vooral gevaarlijk te zijn door lange bal achter de verdediging van de thuisclub te leggen. Net voor rust leverde dat bijna de aansluitingstreffer op. Met een lange bal werd Michiel Mennen aan het werk gezet. Zijn lob over de keeper verdween echter langs de verkeerde kant van de paal. Hierdoor ging D.V.S. met een 2-0 voorsprong de rust in.

Na de rust liet Riethoven zien dat ze niet naar Aalst waren gekomen  voor een nederlaag. In de eerste 15 minuten van de tweede helft was er veel strijd. Deze speelde zich vaak af op het middenveld maar ondanks dat de gasten daar vaak de overhand hadden konden ze in de periode niet echt gevaarlijk worden. Na 20 minuten was de eerste kans voor de thuisploeg. Vanuit een hoekschop kwam de bal bij de ingevallen Rutger Roza. Deze schoot uit de draai en de keeper van Riethoven kon maar net met de voet redding brengen.  Riethoven bleef aandringen en was dicht bij de aansluitingstreffer. Aan de linkerkant werd een korte hoekschop genomen en vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Sander Snellens op de lat. Kort daarna liep de thuisploeg toch tegen de aansluitingstreffer aan. Koen Donkers werd door het hart van de defensie weggestuurd en rondde beheerst af: 2-1.

In de 78ste  kon D.V.S. de voorsprong een beetje gelukkig weer uitbouwen naar 2 doelpunten. Aan de rechterkant werd Roel de Greef met een lange bal weggestuurd. Hij hield knap 2 verdedigers van zich af en zijn voorzet werd verkeerd verwerkt door één van de verdedigers. De bal belandde voor de voeten van David Da Silva en zijn inzet ging via de keeper in het doel.

Riethoven zette nog een keer aan en zorgde nog voor enkele gevaarlijke situaties voor de goal van thuisploeg.   Net voor het einde werd de inzet van de gasten nog beloond.  Aan de rechterkant werd Joey van Otten weggestuurd en op zijn schot had Triantos Konstadinos geen verweer en de bal verdween onder in het doel. Kort daarna floot scheidsrechter Cor Dirkx voor het einde van de wedstrijd.

Terug

DVS – DOSKO ’32 (12-09-2021)

Uitslag 5 – 2 : D.V.S. tankt vertrouwen tegen Dosko ‘32

In de tweede wedstrijd van de beker stond er voor D.V.S. een thuiswedstrijd tegen Dosko 32 uit Duizel op het programma. Meteen vanaf de aftrap liet D.V.S. zien dat ze na twee nederlagen graag weer een overwinning wilde bijschrijven. De eerste kans ontstond dan ook al in de 4e minuut. Yoery van Breemen onderschepte de bal op eigen helft en speelde Remo van Beuningen in. De doorgelopen verdediger kreeg de bal terug aan de rechterkant van het veld maar zijn voorzet was iets te scherp voor Wester Wester.

De gasten waren gewaarschuwd en in de 10e minuut kwam D.V.S. op voorsprong. Op het middenveld werd Jasper Jakobs goed vrijgespeeld en hij gaf een steekbal op Wester Wester die daardoor vrij voor de keeper kwam te staan en simpel de 1-0 binnen schoot.

Na een kwartier liet voor de eerste keer Duizel zien dat ze niet voor een nederlaag naar Aalst waren gekomen. Na een goede inspeelbal draaide Ardjan Fleerakkers goed weg bij de D.V.S. verdediger Bart van Linder. Keeper Job Linsen stond ver voor zijn goal en de voorwaartse van Dosko probeerde de bal over de keeper te schieten. Dit mislukte maar de bal rolde maar net langs de paal. De thuisploeg nam echter weer direct het commando over en dit leidde tot de 2-0. Jasper Jakobs kwam recht voor het doel in bal bezit en zijn schot kon niet voldoende worden verwerkt door keeper Jody van Woerkum. Wester Wester was er als de kippen bij en schoot de bal moeiteloos binnen.

D.V.S. was heer en meester op het veld en in de 27ste minuut werd dit ook in de scoren tot uitdrukking gebracht. In de achterhoede werd de bal onderschept, Wester Wester werd ingespeeld en hij lanceerde de doorgelopen Jasper Jakobs. Deze leek alleen op de keeper af te kunnen gaan maar behield goed het overzicht en legde de bal op de vrij staande Roel de Greef die de bal binnen schoot.

Net voor rust liet de thuisploeg de gasten toch nog terug komen in de wedstrijd. Over de linkerkant brak Dosko uit en de voorzet werd terug gelegd op de vrijstaande Ardjan Fleerakkers die deze buitenkans niet onbenut liet. Kort daarna werd er door de goed leidende scheidsrechter Jean Pierre Loontjens voor de rust gefloten.

Na rust pakte D.V.S. het goede spel weer snel op. Aan de rechterkant kwam Sietse Romijn in balbezit en hem werd weinig in de weg gelegd. Hij ging de kaats aan met Wester Wester maar de bal kwam in de kluts terecht. Een verdediger van Dosko wilde de bal weg schieten maar schoot daarbij de bal tegen een ploeggenoot. De bal kwam voor de voeten van de doorgelopen Sietse Romijn en deze drukte direct af: 4-1.  D.V.S. combineerde er vrolijk op los maar grote kansen kwamen daar niet uit voort. In de 65ste minuut werd de voorsprong toch verder uitgebreid. Remo van Beuningen kwam aan de linkerkant van het veld in bal bezit en met een strakke lang bal lanceerde hij de hardwerkende Dries Kreijns. Deze nam de bal schitterend uit de lucht aan maar werd een beetje naar buiten gedrongen. Hij behield goed het overzicht en speelde de vrijstaande Wester Wester aan. Met een harde volley schoot hij zijn derde van de middag binnen. 

Na deze goal nam D.V.S. wat gas terug. In de  eerste 75 minuten was er veel energie in de wedstrijd gelegd. Vlak voor tijd werd de voorsprong bijna nog verder uitgebreid. Aan de rechterkant werd er een korte hoekschop genomen door Sam Senders. Deze bracht de bal voor de goal en deze kwam op de zestien meter terecht bij de vrijstaande Remo van Beuningen. Zijn inzet belandde echter op de paal. Het slot akkoord was echter toch voor de gasten.  Aan de linkerkant werd goed door gegaan en de voorzet werd bij de eerste paal  feilloos binnen geschoten door invaller Thijs Berendsen: 5-2.  

Na de wedstrijd bleek dat Dommelen zijn uitwedstrijd tegen Riethoven had verloren met 2-1. Hierdoor heeft D.V.S. nog alle kans om door te gaan in het bekerprogramma. Op dit moment heeft D.V.S. 3 punten net zoals Dommelen en Riethoven maar omdat ze een beter doelsaldo hebben dan de twee concurrenten  staan ze bovenaan in hun beker poule. A.s. zondag speelt D.V.S. wederom een thuiswedstrijd voor de beker tegen naaste concurrent Riethoven. De wedstrijd op sportpark Aalstervelden begint om 14.30 uur.

Terug

Dommelen – DVS (05-09-2021)

Uitslag 2 – 4 : D.V.S. ten onder tegen Dommelen

In de eerste wedstrijd van het bekerprogramma moest D.V.S. aantreden tegen Dommelen. Door de KNVB was Ronald Bloemsma als scheidrechter voor deze wedstrijd aangewezen. Ronald heeft in de 80-er jaren veel wedstrijden in het eerste van D.V.S. gespeeld en heeft van wedstrijden fluiten zijn nieuwe hobby gemaakt. In de eerste helft had hij een weinig moeite met deze wedstrijd maar in de tweede helft moest hij een aantal keren zijn autoriteit  laten gelden. 

De wedstrijd was nog geen minuut oud en de gasten uit Aalst keken al tegen een achterstand aan. Rutger Roza werd op het middenveld aangespeeld maar verloor daar de bal. De bal werd aan de rechterkant diep gespeeld op Jordan Kay. Deze kwam schuin voor de goal in balbezit en zijn schot liet keeper Konstantinos Triantos kansloos.

Amper bekomen van de vroege achterstand werd het al 2-0. Wederom kwam Jordan Kay aan de rechterkant vrij voor de goal en wederom verzilverde hij deze kans. De wedstrijd leek een kopie te worden van de vriendschappelijke wedstrijd van vorige week tegen Stiphout Vooruit. In deze wedstrijd kwam D.V.S. binnen 15 minuten ook op een 3-0 achterstand.  Dat had tegen Dommelen ook kunnen gebeuren. Wederom ontsnapte Jordan Kay aan de rechterkant en in plaats van zelf te kiezen voor de afronding probeerde hij een medespeler aan te spelen. Deze pass was echter niet nauwkeurig genoeg waardoor de kans verloren ging. D.V.S. was in de begin fase slordig aan de bal en ook werden veel duels verloren. Het duurde tot de 28ste minuut voordat D.V.S. voor de eerste keer gevaar kon zorgen. Op het middenveld ging de bal snel rond en via een lange bal werd geprobeerd Stan van der Heiden in het 16 meter gebied te bereiken. Een verdediger wist voor Stan te komen maar moest hierbij wel een hoekschop weggeven.

De hoekschop werd genomen door Roel de Greef en zijn strakke voorzet bereikte Yoery van Breemen bij de 2e paal. Met een harde kopbal wist hij de aansluitingstreffer te scoren.  Kort daarna brak Dommelen aan de rechterkant door de verdediging en de plaaggeest van de eerste helft Jordan Kay kon zijn derde goal van de middag maken maar zijn inzet hobbelde naast de goal. De laatste kans voor de rust was voor de gasten. Sam Senders pikte bal op het middenveld op en met enkele acties wist hij de verdedigers van Dommelen van zich af te houden. Hij wist de bal bij Remo van Beuningen te krijgen die op goal schoot. De bal werd van richting veranderd en verdween net naast de goal. 

In de rust werd spits David da Silva vervangen door Dries Kreijns. D.V.S. kwam feller uit de kleedkamer en wilde laten zien dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. De eerste kans in de tweede helft was echter voor Dommelen. Vanaf de linkerkant werd een strakke voorzet gegeven. De keeper van D.V.S. ging onder de bal door maar Jonathan van Doorn kon de bal niet in het lege doel koppen. Kort daarna kwam Dommelen toch op 3-1. In de achterhoede van D.V.S. werd de bal niet goed uitverdedigd en Enosh Parmalingham kwam in de zestien in balbezit. Deze buitenkans liet hij niet aan zich voorbij gaan. In de 62ste minuut werd de achterstand  weer teruggebracht naar 1 doelpunt. Jasper Jakobs kwam op het middenveld in bal bezit en stuurde de snelle invaller Dries Kreijns de diepte in.  Aanvoerder Mark Burgmans van Dommelen kon hem niet meer achterhalen en met een goede schuiver bracht hij de achterstand terug tot 3-2. D.V.S. had het idee dat er nog wat te halen was en de wedstrijd werd feller. Helaas werd daarbij wel vergeten om de organisatie op orde te houden. In de 78ste minuut leidde dit tot de beslissing van de wedstrijd. Aan de rechterkant van het veld werd balverlies geleden en de bal werd direct diep gespeeld op invaller Max van Leeuwen. Deze kon ongehinderd richting de goal gaan en zijn schot verdween in het doel.

Kort daarna had D.V.S. nog de kans om wederom de aansluitingstreffer te maken. In alle ijver probeerde doelman Jesper van de Meulengraaf een hoekschop te voorkomen. Zijn schot kwam in de voeten van Jasper Jakobs. Het lukte hem echter niet de bal in de goal te schieten. Na 90 minuten was Dommelen uiteindelijk de terechte winnaar van dit duel.

A.s. zondag vervolgt D.V.S. de wedstrijden in het bekerprogramma met een thuiswedstrijd tegen DOSKO ’32 uit Duizel. De wedstrijd op sportpark de Aalstervelden begint om 14.30 uur.

Terug