Competitie : DVS1 – Avesteyn

Competitie : Acht – DVS1

Competitie : DVS1 – VOW

Beker : DVS1 – Vlijmense Boys

Beker : DVS1 – RPC

Beker : DVS1 – Tivoli1

DVS1 – Avesteyn (04-10-2020)

D.V.S. na drie wedstrijden nog puntloos.

Op een akelig leeg sportpark De Aalstervelden speelde D.V.S. zijn 2e thuiswedstrijd van het seizoen. Avesteyn uit Dinther was de tegenstander. Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg ongelukkig op achterstand. Van de rechterkant werd de bal voor de goal van D.V.S. gebracht en Joery van Breemen kreeg de bal ongelukkig op zijn hak een verschalkte daarbij zijn eigen doelman Tijmen Schoneveld. In de 10e minuut meldde D.V.S. zich voor de eerste keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Jasper Jakobs kwam op het middenveld in bal bezit en ging richting de goal van de tegenstander. Zijn schot ging net langs het doel. Helaas was dit kansje het enige wapenfeit in de eerste helft van de thuisploeg. De gasten uit Avesteyn lieten met snel en verzorgd combinatievoetbal zien dat ze maar met één doel naar Aalst waren gekomen.

In de 26ste minuut kwamen de gasten wederom over de rechterkant door. De bal werd voorgetrokken en voorbij het doel kopte Joost van Vugt de bal in de voeten van Stan de Laat die recht voor de goal met een bekeken schot de doelman kansloos liet. Bij D.V.S. was er onderling veel miscommunicatie wat vaak tot gevaarlijke situaties voor de eigen goal leidde.

Vlak voor rust kwam D.V.S. op een onoverbrugbare achterstaand. De bal werd vanaf de rechter in de zestien gebracht en de bal stuiterde ongelukkig op tegen de arm van Shane Lawlor. De scheidsrechter kon niet anders beslissen dan de bal op de stip te leggen. Dries Heerkens schoot de penalty onberispelijk binnen. Kort daarna floot de scheidrechter voor de rust.

D.V.S. kwam met veel energie uit de kleedkamer maar de grote kansen bleven voor Avesteyn. Doelman Tijmen Schoneveld moest enkele keren handelend optreden om zijn doel schoon te houden. In de 60ste minuut werden de inspanningen van D.V.S. toch beloond. Uit de kluts kwam de bal bij Jasper Jakobs terecht die uit buitenspel positie alleen op de keeper af mocht gaan. Hij lichtte de bal beheerst over doelman Glenn Buermans: 1-3. De gasten pakte direct weer de touwtjes in handen en Joost  van Vugt was dicht bij het uitbreiden van de voorsprong maar zijn inzet ging naast.

In de 64ste minuut was de thuisploeg dicht bij de aansluitingstreffer. Jasper Jakobs stond aan de rechterkant aan de basis van de aanval. Hij wist de ingevallen Wester Wester te bereiken maar zijn schot werd gered door de doelman van Avesteyn. De gasten bleven de gevaarlijkste ploeg en kwamen verschillende keren gevaarlijk over de zijkanten door. In de 78ste minuut werd de wedstrijd beslist. Met een geweldig schot van 25 meter afstand wist Teun van den Boom de 1-4 op het scorebord te brengen.

Kort daarna moest D.V.S. met 10 man verder. Tim Kwinten kreeg voor het vasthouden van zijn tegenstander zijn tweede gele kaart. In de 80ste minuut werd de achterstand nog groter. Over de rechterkant kon Joost van Vugt wederom doorbreken en zijn voorzet werd door Dries Heerkens binnen geschoten.

Vlak voor tijd kon de thuisploeg de stand nog een klein beetje dragelijker maken. Stan van der Heiden gaf de bal diep en Dries Kreijns liet de bal slim lopen waardoor Wester Wester alleen op de goal af kon gaan. Zijn diagonaal schot verdween links onder in de hoek: 2-5. Als het Corona virus geen roet in het eten gooit, gaat D.V.S. de komende week op bezoek bij Boskant.

Acht – DVS (27-09-2020)

D.V.S. onderuit tegen Acht

In de 2e minuut van de wedstrijd was er de eerste waarschuwing voor D.V.S. Acht kreeg een vrije trap te nemen op 25 meter van de het doel van de pas 17-jarige Tijmen Schoneveld. De bal werd door Rob van der Plaat hard op de lat geschoten. In het eerste gedeelte van de eerste helft was Acht heer en meester op het veld en konden de gasten daar maar weinig tegenover zetten. Regelmatig brak Acht aan de rechterkant door maar de nauwkeurigheid bij de laatste pass ontbrak vaak of een verdediger van D.V.S. kon nog net ingrijpen.

In de 21 minuut kwam er een diepe bal achter de defensie van Acht en er ontstond een misverstand tussen keeper Juliën van den Berk en Pieter van Kemenade. Waar de keeper uitkwam, kopte de verdediger de bal richting het eigen doel. De bal ging net over de goal. In de 27ste minuut was er een snelle uitbraak van Acht over Sander van den Heuvel aan de rechterkant van het veld. Zijn strakke voorzet belandde bij de eerste paal waar Joery van Breemen resoluut moest ingrijpen om een goal te voorkomen.

Kort daarna kwam Acht toch op voorsprong. Aan de rechterkant was er een uitbraak en de bal belandde bij Rob van der Plaat die met zijn schot de doelman van D.V.S. kansloos liet. D.V.S. had weinig in te brengen tegen het spel van Acht, die speelde met veel inzet en daarbij lieten zij de bal op het middenveld snel rond gaan. Bij de gasten lag het tempo te laag en werd er veel te ver van de tegenstander af verdedigd. In de 39ste minuut stond foutief uitverdedigen van Sander van der Veen bijna aan verdubbeling van de achterstand. Op 40 meter van de goal ontving Sander van den Heuvel de bal in zijn voeten. Hij zag de keeper ver voor zijn doel staan en plaatste de bal over grote afstand richting het doel. De doelman van D.V.S. kon met grote moeite de bal uiteindelijk nog uit zijn doel houden. D.V.S. kon hier weinig tegenover zetten.

Vlak voor rust was het wederom Rob van der Plaat die alleen voor de doelman kwam. Zijn inzet wist echter geen doel te treffen. Het enige wapenfeit wat de gasten daar tegenover konden zetten was een schot van Rob van der Bruggen in de blessuretijd van de eerste helft. Zijn schot ging echter ver langs het doel.

In de tweede helft kwam D.V.S. met een ander elan uit de kleedkamer. In de 47ste minuut waren ze dan ook dicht bij de gelijkmaker. Aan de rechterkant kreeg D.V.S. een corner te nemen. De inzet van Rob van der Bruggen werd uitverdedigd maar hij kwam opnieuw in balbezit. Hij legde de bal bij de tweede paal neer en waar alle verdedigers twijfelde, dook Rutger Roza op. Hij kwam enkele centimeters tekort om de bal koppend in het doel te werken.

Kort daarna kreeg D.V.S. een corner te nemen aan de rechterkant. De strakke corner werd door Stan van der Heiden goed op goal gekopt maar ging net over.

De wedstrijd was wat meer in evenwicht. Acht leunde wat meer achterover en gaf het initiatief wat vaker aan de gasten. In de 56ste minuut was er een snelle counter van Acht over de linkerkant. Sander van den Heuvel wist Rob van der Plaat te bereiken die de opgelegde kans beheerst afrondde.

In de 64ste minuut leek de wedstrijd te worden beslist. Aan de rechterkant kreeg de thuisploeg een corner te nemen die achterin terecht kwam bij de geheel vrijstaande aanvoerder Pieter van Kemenade die de bal goed binnen kopte: 3-0.

D.V.S. gaf nog niet op en met 2 wissels kwam er weer wat nieuwe energie in het veld. Dit leidde in de 74ste minuut tot de 3-1. Centrale verdediger Joery van Breemen gaf een diepe bal op de ingevallen Dries Kreijns die achter deze bal aan ging. De centrale verdediger Sander van den Heuvel tastte mis en Dries Kreijns kon alleen richting de Acht doelman. Hij bleef koelbloedig in het één op één duel en rondde beheerst af. D.V.S. zette nog een keer aan maar gaf daarbij achterin vaak veel ruimte weg.

In de laatste 10 minuten kreeg Acht nog enkele goede kansen om de voorsprong verder uit te breiden. Sander van den Heuvel en plaaggeest deze middag Rob van der Plaat kwamen nog enkele malen in goede scoringspositie maar doelman Tijmen Schoneveld wist met goede reddingen zijn doel verder schoon te houden.

In blessuretijd kreeg D.V.S. nog twee goede kansen om de stand dragelijker te maken. Joery van Breemen zijn schot werd vanuit kansrijke positie goed geblokt door een verdediger van Acht. De laatste kans van de middag was voor invaller Shane Lawlor. Hij kwam aan de linkerkant van het strafschop gebied in balbezit maar zijn schot ging voor de goal langs. Kort daarna maakte scheidrechter Dylan van Wingerden een einde aan de wedstrijd. De 3-1 eindstand was deze middag een goede afspiegeling van de krachtsverhouding.

Aanstaande zondag speelt D.V.S. om 14.30 een thuiswedstrijd tegen Avesteyn uit Dinther.

DVS – VOW (20-09-2020)

D.V.S. verliest van V.O.W.

Vanmiddag stond voor D.V.S. de thuiswedstrijd op het programma tegen V.O.W. uit Zijtaart. Volgens insiders is dit één van de titelkandidaten in de 4e klasse F. Voor D.V.S. was het weer een nieuwe kennismaking met de 4e klasse na enkele jaren in de 5eklasse te hebben gevoetbald.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg. In de 3e minuut werd Jasper Jakobs aan de rechterkant weggestuurd en zijn voorzet belandde bij de tweede paal bij Wester Wester. Hij kon echter de bal niet succesvol afronden. Kort daarna meldde VOW zich voor de eerste keer bij het doel van Fons van Grieken. De gevaarlijke aanvaller Pim van Riel kwam aan de rechterkant aan de bal en zijn harde schot ging maar net over de goal. D.V.S. zat goed in de wedstrijd en in de 8ste minuut kreeg Roel de Greef een grote kans. Hij ging goed diep en Jasper Jakobs wist hem met een steekpass te bereiken. Hij kwam één op één te staan tegenover doelman Niek van Zutphen. Deze wist met een goede redding de 0-0 op het scorebord te houden. In de 9e minuut kwam D.V.S. dan toch op voorsprong. Stan van der Heiden schoot richting het doel maar de bal kwam in de kluts terecht bij Joery van Breemen die dit buitenkansje uiterst koelbloedig afrondde: 1-0.

V.O.W werd wat sterker zonder echt gevaarlijk te worden. De volgende kans was toch weer voor de thuisploeg. Aan de rechterkant zette Stan van der Heiden goed door en zijn schot werd gered door de keeper. In de rebound viel de bal voor de voeten van Brent Hoekman maar zijn schot verdween langs het doel. In de 17e minuut kwam V.O.W. op gelijke hoogte. Aan de linkerkant kwam V.O.W in balbezit en er was geen druk op de bal. De bal kwam aan de rechterkant terecht bij Pim van Riel die er 1-1 van maakte. Na het doelpunt hadden de gasten een overwicht en veelvuldig balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. In de 31ste minuut kregen de gasten een corner te nemen aan de rechterkant. Deze werd bij de eerste paal binnengekopt maar op de doellijn door een verdediger weggeschoten. D.V.S. bleef het moeilijk houden maar de gasten konden niet echt gevaarlijke worden. Waar iedereen dacht dat met een gelijke stand gerust zou worden kwam bedrogen uit. Door Wester Wester werd aan de linkerkant Jasper Jakobs de diepte ingestuurd. De uitstappende verdediger werd met een mooie beweging het bos ingestuurd. Hij legde bal vanaf de achterlijn terug op de vrijstaande Brent Hoekman die geen moeite had de bal in het lege doel te schuiven. De ruststand was 2-1.

In de tweede helft draaide V.O.W. de thuisploeg de duimschroeven aan. Fons van Grieken moest in korte tijd tweemaal ingrijpen. De eerste keer moest hij alles uit de kast halen om een vrije trap van aanvoerder Bart van de Oever uit het doel te houden. Kort daarna moest hij handelend optreden bij een schot van Sander Vos. De bal leek in de kruising te vliegen maar met een uiterste redding wist de doelman zijn doel schoon te houden. De thuis doelman was deze middag een goede vervanger van de geblesseerde Job Linsen. De gasten bleven aandringen en de thuisploeg moest meer en meer achteruit. In de 64ste minuut kwam dan ook verdiend de 2-2 op het scorebord te staan.

V.O.W. kreeg aan de rechterkant een corner te nemen die bij de eerste paal terecht kwam. Met een kleine voetbeweging wist Stan van der Heiden de bal binnen te schieten: 2-2. De gasten roken bloed en D.V.S. kon daar weinig tegenover zetten.

In de 71ste minuut kwam D.V.S. op achterstand. De bal werd achter de defensie van D.V.S. neergelegd en Bart van de Oever reageerde uiterst attent. Op snelheid speelde hij de keeper uit en schoof de bal in het lege doel. De gasten bleven gevaarlijk. In de 76ste minuut ging wederom Pim van Riel aan de linkerkant aan de haal. Hij wist de achterlijn te bereiken maar zijn voorzet werd door Bart van de Oever net over de goal geschoten. In de 79ste minuut liet de thuisploeg nog een keer van zich horen. Op het middenveld kwam Jasper Jakobs in balbezit en deze wist twee verdedigers uit te spelen. Na deze acties kwam hij aan de rechterkant van het strafschopgebied in een vrije positie om te schieten. Zijn gehaaste schot verdween echter ver langs het doel.

Net als in de bekerwedstrijd weigerde D.V.S. op te geven en centrale verdediger Joery van Breemen werd naar voren gestuurd om wat meer opportunistisch te kunnen spelen. Wat D.V.S. echter ook probeerde, de verdediging van de gasten gaf geen krimp. In de 90ste minuut was er nog een rode kaart voor Roel de Greef na het van achteren neerhalen van een tegenstander. Kort daarna floot  de goed leidende scheidsrechter Roel Westerterp voor het een einde van de wedstrijd.

In de eerste helft kon D.V.S. goed tegenstand bieden aan de sterke tegenstander uit Zijtaart. In de tweede helft was V.O.W. echter de baas op het veld en op basis hiervan was de nederlaag terecht. Volgende week gaat D.V.S. op bezoek bij Acht in Eindhoven. 

DVS – Tivoli (13-09-2020)

D.V.S. plaatst zich voor de volgende bekerronde.

Voor D.V.S. stond vandaag de laatste bekerwedstrijd op het programma tegen Tivoli. Bij winst en puntverlies van Vlijmense Boys tegen R.P.C. kon D.V.S. zich plaatsen voor de volgende bekerronde. Zoals afgelopen 2 wedstrijden kwam de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Aan de rechterkant van het veld werd een corner genomen door Sam Senders. De bal kwam bij de eerste paal waar keeper Efekan Aydin zich verkeek op de bal en deze hobbelde over de doellijn: 1-0.

Waar iedereen dacht dat het vanmiddag een makkelijke wedstrijd zou worden, hadden de spelers van Tivoli daar toch andere gedachten over. De thuisploeg liet het initiatief aan de gasten en deze waren dan ook vaak in balbezit. In de 10e minuut kreeg Tivoli de eerste kans. Aan de rechterkant van het veld wist Nasrat Qoerayshie te ontsnappen aan zijn tegenstander maar zijn schot ging voor de goal langs. In de 15e minuut was er weer een kans voor de thuisploeg. Aan de linkerkant nam Sam Senders weer een corner maar in plaats van de bal voor de goal te brengen nam hij de bal kort op Jasper Jakobs. Hij wist goed voor het midden van de goal te komen maar zijn harde schot verdween over het doel. D.V.S. was vaak slordig in de opbouw en in de 20ste minuut leidde dit tot de gelijkmaker. De bal werd op het middenveld verloren en Delano van Gemert ging diep en bracht de bal goed voor bij de eerste paal. De gevaarlijk aanvaller Nasrat Qoerashie schoot de bal bij de eerste paal binnen.

Waar iedereen verwachtte dat D.V.S. de ernst van de zaak in zou zien bleef het spel onder de maat. Voorgaande weken was er veel passie en felheid in het spel van D.V.S. te bekennen maar helaas was dat vandaag regelmatig afwezig. De eerstvolgende grote kans was weer voor Tivoli. Delano van Gemert werd de diepte ingestuurd maar Job Linsen was op zijn post. Het duurde tot de 34ste minuut dat D.V.S. nog een keer gevaarlijk kon worden. Aan de rechterkant werd Jasper Jakobs de diepte ingestuurd. De bal werd bij de eerste paal ingetikt en de doelman van Tivoli kon met grote moeite de bal onder uit de hoek werken. Vlak voor rust had D.V.S. pech. De bal ging over verschillende schijven op het middenveld om uiteindelijk bij Jeffrey Weiss te belanden. Zijn harde schot eindigde echter op de lat. Voor de rust waren er geen kansen meer en gingen beide ploegen met 1-1 rusten.

In de rust wisselde Sander Bosch een drietal speler. In het veld kwamen Sander van der Veen, Wester Wester en Brent Hoekman. In de 51ste minuut kwam D.V.S. op voorsprong. De bal werd van de rechterkant voor de goal gebracht waar Wester Wester het kopduel aanging. Hij kon echter niet goed op goal koppen maar de bal kwam terecht bij de vrijstaande Brent Hoekman die net als vorige week uiterst koelbloedig afrondde: 2-1. 

In de 56ste minuut werd de sterk spelende Nasrat Qoerashie de diepte ingestuurd op randje buitenspel. Het leek dat hij alleen op Job Linsen af zou kunnen gaan maar zijn schot werd nog op het laatste moment geblokt. Kort daarna was er een kunststukje van Wester Wester te zien. In de zestien won Sam Senders een kopduel en hij wist de bal bij Wester Wester te krijgen. Hij maakte een spectaculaire omhaal maar kon hiermee de Tivoli doelman niet verontrusten. Tivoli voelde dat er nog iets te halen was en zette nog een keer aan. In de 73ste minuut werd Jody Overman weggestuurd en hij kon alleen op Job Linsen af. Hij omspeelde de doelman maar met een uiterste inspanning kon Sander van der Veen redding brengen.

Op het veld was veel strijd te zien maar zowel D.V.S. als Tivoli konden niet echt doordrukken. Grote kansen bleven dan ook uit. In de 87ste minuut kon Wester Wester de wedstrijd op slot gooien. Roel de Greef brak aan de rechterkant goed door en zijn voorzet kwam terecht bij de vrijstaande Wester Wester. Deze controleerde de bal goed en met zijn schot dwong hij Efekan Aydin tot een uiterste inspanning. D.V.S. wist de 2-1 over de meet te brengen.Na de wedstrijd werd duidelijk dat R.P.C. met 6-2 had gewonnen van Vlijmense Boys waardoor D.V.S. als groepswinnaar uit de bus kwam en zicht plaatste voor de volgende bekerronde. In een groep met twee 3e klassers is dit een zeer goede prestaties van de mannen van Sander Bosch. Volgende week begint de competitie 2020-2021 met een thuiswedstrijd tegen VOW uit Zijtaart.

Terug

DVS – RPC (06-09-2020)

D.V.S. en R.P.C. vermaken publiek

Vandaag stond voor D.V.S. de buren ruzie tegen R.P.C. op het programma. Voor de wedstrijd werd door de “harde kern” van de thuisclub geprobeerd de sfeer verder op te voeren. De opkomst van de spelers werd begeleid met vuurwerk en rookpotten in de kleuren van de gastheren.

Het begin van de wedstrijd was net als vorige week voor de thuisclub. In de 4e minuut was er een snelle aanval over Stan van der Heiden, hij verplaatste de bal van de rechter- naar de linkerkant van het veld naar de vrijstaande Roel de Greef. Deze dribbelde naar binnen en liet een geplaatst schot los richting de tweede paal. De bal verdween op een zeer fraaie manier in de kruising: 1-0. Kort daarna kreeg D.V.S. een vrije trap te nemen op de rand van de zestien. Jasper Jakobs ging achter de bal staan en zijn schot werd door  doelman Max van der Linden met een goede redding uit het doel gewerkt. Na deze eerste minuten nam R.P.C. het heft in handen. Met snel combinatievoetbal wisten ze de thuisclub achteruit te dringen. In de 11e minuut leidde dit tot de 1-1. Sander Taks kwam op het middenveld in balbezit en wist met een steekpass de spits van de gasten in stelling te brengen die dit buitenkansje perfect afrondde.

Na de gelijkmaker had de thuisclub het moeilijk en halverwege de eerste helft was er wederom een grote kans voor de gasten. Vanaf de linkerkant werd de bal voorgezet door Rik Strijbosch en zijn voorzet kwam bij de tweede paal terecht bij Patrick Phillippart. Hij kon vrij inkoppen maar zijn inzet ging echter ruim over de goal. In de 34ste minuut was het bijna wel raak. De bal werd wederom goed voor de goal gebracht en Rick Wijnen kopte de bal goed in. Doelman Job Linsen kon echter met een uiterste inspanning de bal uit de goal houden. Kort daarna kon D.V.S. eindelijk ook weer aanvallend iets laten zien. Op het middenveld ging de bal goed rond en Jasper Jakobs werd in de ruimte weggestuurd. Hij kwam aan de rechterkant terecht en wist de bal voor de goal te krijgen. Wester Wester wist met een hoog geheven been de bal in het doel te werken. De goal werd echter afgekeurd wegens gevaarlijk spel. R.P.C. nam het heft weer in handen maar ondanks het veldoverwicht ontstonden er geen grote kansen meer.

Na rust kwam D.V.S., net als in de eerste helft, goed uit de startblokken. Op de helft van R.P.C. kwam Jasper Jakobs in balbezit en zijn harde schot miste net het doel. Vanaf dat moment lieten de gasten weer zien dat ze een klasse hoger voetballen en de thuisclub moest wederom achteruit. Er ontstonden enkele hachelijke momenten voor de goal van D.V.S. en in de 56ste minuut kwam R.P.C. verdiend op voorsprong. Op 20 meter van de goal kregen zij een vrije trap die door Patrick Phillippart keihard werd binnen geschoten. Tien minuten later zette Sander Bertels een goede combinatie op vanaf het middenveld en hij kon vrij voor keeper Job Linsen komen. Waar hij de wedstrijd in het slot kon gooien, kwam de keeper in een één op één duel als winnaar uit de bus.

D.V.S. bleef met veel passie en inzet spelen maar kon aanvallend weinig voor elkaar krijgen. Net als vorige week tegen Vlijmense Boys liet de thuisclub echter veel veerkracht zien. In de 82ste minuut wist D.V.S. uit het niets een corner te krijgen. De bal werd voor de goal gebracht maar de bal werd goed weggewerkt door de verdediging. De bal viel echter voor de voeten van Jasper Jakobs die de bal direct op het doel van R.P.C. schoot. Zijn schot werd van richting veranderd en het leek of dat deze net langs de paal binnen zou vallen. De doelman kon echter met een uiterste inspanning de bal uit de goal tikken. In de rebound kwam de bal voor de voeten van centrale verdediger Joery van Breemen die geen moeite had deze kans te verzilveren: 2-2. Kort daarna stond deze zelfde speler ook aan de basis van de voorsprong. Op het middenveld kwam Yoeri van Breemen in balbezit. Hij gaf een diepe bal richting Brent Hoekman. Verdediger Dirk Visscher kon de bal niet onderscheppen en Brent Hoekman kon vrij doorlopen richting het doel van R.P.C.. De jonge aanvaller bleef uitermate koelbloedig in het duel met de keeper. Met een schuiver onder de doelman door wist hij de thuisclub op een 3-2 voorsprong te schieten.

Met nog enkele minuten te spelen gingen de gasten vol op de aanval. Wat R.P.C. ook probeerde de 3-2 bleef op het scorebord staan. Na het mooie gelijkspel van vorige week in Vlijmen en de winst tegen R.P.C. kan D.V.S. zich volgende week misschien wel plaatsen voor de volgende ronde van het beker toernooi. D.V.S. speelt thuis tegen de ander buur Tivoli. Bij winst tegen Tivoli en puntverlies van Vlijmense Boys tegen R.P.C. kan D.V.S. zich opmaken voor de volgende bekerronde. 

Vlijmense Boys – DVS (30-08-2020)

Eerste bekerwedstrijd DVS een waar spektakelstuk.

Na enkele oefenwedstrijden was het vanmiddag tijd voor de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. Na het stilleggen van de competitie 2019-2020 keek de echte voetballiefhebber weer uit naar het nieuwe seizoen en de bekerwedstrijden zijn vaak weer de officiële start van het seizoen. DVS 1 hadden afgelopen weken al enkele oefenwedstrijden in de benen. De eerste oefenwedstrijd werd nog verloren van de Valk met 1-5. De andere wedstrijden tegen SV Lierop (1-2), Eindse Boys (3-5) en de thuiswedstrijd tegen Nederwetten (3-0) werden omgezet in een overwinning.

In de bekercompetitie is D.V.S. ingedeeld bij Vlijmense Boys (3e klasse), RPC (3e klasse) en Tivoli (4e klasse). Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Vlijmense Boys op het programma. Een moeilijk uitwedstrijd tegen een team dat bij het stilleggen van de competitie op een tweede plaats was geëindigd. In het eerste kwartier liet D.V.S. zien geen ontzag te hebben voor de tegenstander. In de 4e minuut wist keeper Job Linsen met een verre uittrap de verdediging van Vlijmense Boys te verrassen. Rob Vebruggen wist in balbezit te komen en leek op de doelman af te gaan. Met een uiterste inspanning wist de verdediging hun fout te herstellen.


Enkele minuten later kwam D.V.S. op voorsprong. Jeffrey Weiss kwam aan de rechterkant in buitenspel positie aan de bal. De assistent scheidsrechter vlagde echter niet en de goed leidende scheidsrechter liet door spelen. Jeffrey bracht de bal strak voor de goal en deze werd bij de tweede paal binnen geschoten door Roel de Greef. In de 13e minuut was er wederom een goede aanval over de rechterkant. Stan van der Heijden wist met een strakke bal bij de tweede paal Brent Hoekman te bereiken. Deze had helaas teveel tijd nodig om de bal te controleren en de verdediging wist goed in te grijpen. Na het eerste kwartier leek Vlijmens Boys wakker te worden en was het gedaan met de aanvallende aspiraties van de gasten. D.V.S. leed veel balverlies in de opbouw en ook het middenveld werd vaak overlopen. In de 18e minuut was er de eerste waarschuwing. Aan de rechterkant wist de rechtsbuiten goed door te komen en zijn strakke voorzet werd echter door de spits maar net gemist. De bal werd bij de tweede paal opgepikt en het volgende schot daaruit belandde uiteindelijk op de paal. Vlijmense Boys bleef de druk op het doel van D.V.S. opvoeren en in de 28ste minuut leidde dit tot de terechte gelijkmaker. De bal werd hoog in het zestien meter gebied gebracht en twee verdedigers liepen elkaar in de weg waardoor de bal niet adequaat werd weggewerkt. De bal viel voor de voeten van de geheel vrijstaande Nick Peijnenburg. Hij wist de bal probleemloos binnen te schieten. Ook na de gelijkmaker bleef Vlijmense Boys de bovenliggende ploeg maar enkele afstand schoten gingen over het doel. Net voor rust kwam de thuisploeg toch op een voorsprong. Aan de rechterkant wist Jerre Geerts op snelheid Tim Kwinten uit te spelen. Met een diagonale schuiver liet hij Job Linsen geheel kansloos. Voor rust gebeurde er verder niets meer en daardoor ging D.V.S. met een achterstand de rust in.

Trainer Sander Bosch bracht in de tweede helft twee verse krachten Dries Kreijns en Jasper Jakobs kwamen voor Lars Mobach en Brent Hoekman. In de eerste minuten van de tweede helft werd het spel van D.V.S. weer wat verzorgder en werd er minder balverlies geleden op het middenveld. In de 56ste minuut werd het echter 3-1. Van de rechterkant werd de bal voor de goal gebracht en deze kwam terecht bij de volledig vrijstaande Orhan Kaya. Met een knappe volley wist hij de bal binnen te schieten. De wedstrijd leek beslist maar D.V.S. wilde zich niet zo maar gewonnen geven. Dit leidde in de 61ste minuut tot de aansluitingstreffer. D.V.S. kreeg aan de rechterkant rond de zestien een vrije trap te nemen. Shane Lawlor en Jasper Jakobs gingen samen achter de bal staan. Waar iedereen verwachtte dat de bal voor de goal gebracht zou worden, werd de bal breed gelegd op Jasper. Het stevige schot verdween via de onderkant van de lat achter de doelman van Vlijmense Boys.

De ploeg van Sander Bosch richtte zich op en geloofde weer in hun kansen. In de 78ste minuut werd er een voorzet van de linkerkant bij de tweede paal neergelegd. De ingevallen Wester Wester liet zien wat zijn specialiteit is. Hij wist met een goede kopbal langs de paal de 3-3 op het scorebord te brengen. D.V.S. kreeg er vertrouwen in dat er vanmiddag nog meer te halen was. Deze strijdlust werd in de 82ste minuut beloond. Vanaf de rechterkant werd een corner genomen die door de verdediging werd afgeslagen. De bal werd echter vanaf de linkerkant weer voor de goal gebracht. De bal bereikte de centrale verdediger Yoeri van Breemen die de bal teruglegde op de geheel vrijstaande Jasper Jakobs. Deze liet dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan. Met een droge knal wist hij D.V.S. op een 3-4 voorsprong te brengen. Vlijmense Boys ging vol op de aanval en D.V.S. moest teruguit. Hieruit volgde enkele corners en uit één van deze corners kwam de gelijkmaker. Vanuit een corner werd de bal in het strafschop gebied niet goed weggewerkt door Jasper Jakobs en de bal werd vanaf de rand van het strafschop gebied goed binnen geschoten: 4-4.

Waar iedereen dacht dat het spektakel wel afgelopen zou zijn kwam bedrogen uit. In de 90ste minuut werd Wester Wester op de rand van het strafschop gebied in balbezit gebracht. Twee verdedigers van Vlijmense Boys moeten er aan te pas komen om hem van de bal af te krijgen. Hierbij werd echter een overtreding gemaakt. Jasper Jakobs ging achter de bal staan en met een hard schot in de uiterste hoek wist hij de 4-5 op het scorebord te krijgen. Helaas was hiermee het spektakel nog niet ten einde. In de blessuretijd van het duel werd er door Vlijmense Boys een diepe bal verstuurd die achter de verdediging van D.V.S. belandde. De bal viel voor de voeten van Nick Peijnenburg die dit buitenkansje niet aan zich voorbij liet gaan 5-5.

Als deze wedstrijd een opmaak is voor het nieuwe seizoen dan verwacht ik dat het de komende maanden nog erg druk gaat worden bij de wedstrijden van D.V.S.. De volgende bekerwedstrijd staat op het programma voor zondag 6 september. D.V.S. speelt dan om 14.30 een thuiswedstrijd tegen de buren van RPC.