Competitie wedstrijden

Spoordonkse Boys – DVS

DVS – SDO ’39

DVS – ZSC

RKDSV – DVS

Beker wedstrijden

DVS – Braakhuizen

DVS – Beerse Boys

SBC – DVS

Spoordonkse Boys – DVS (16-10-2022)

Uitslag 2 – 1: D.V.S. verliest nipt in Spoordonk.

In de 4de wedstrijd van de competitie stond er voor D.V.S. een uitwedstrijd tegen Spoordonkse Boys op het programma. Door trainer Mike de Louw was deze ploeg als één van de kampioenskandidaten aangedragen. De wedstrijd in Spoordonk had alles wat een voetbal wedstrijd voor het publiek aantrekkelijk maakt.

Vanaf het begin gingen beide teams direct los. In de 2e minuut was er al de eerste grote kans voor de thuisploeg. Vanaf de linkerkant werd de bal voorgezet maar de inzet van Luc Roefs verdween nest naast het doel.

Niet veel later dook ook D.V.S. voor de eerste keer gevaarlijk op voor de goal van Spoordonk. David da Silva maakte aan de zijkant van het veld een goede actie naar binnen en kon de vrijstaande Wester Wester  bereiken maar ook hij had het vizier nog niet scherp staan.  In de daarop volgende aanval kropen de gasten uit Aalst door het oog van de naald. Een schot van Thieu de Kroon belandde op de paal.  Direct daarna was er aan de andere kant weer een grote kans te zien. Jasper Jakobs speelde vanaf het middenveld Dries Kreijns aan die de bal direct door speelde op de goed door gelopen Wester Wester. Hij probeerde de bal over doelman Menno Kulkers heen te lobben maar deze kon nog net zijn hand achter de bal krijgen. Na tien minuten was het een klein wonder dat de 0-0 nog op het scorebord stond. In de 12deminuut kwam daar dan toch verandering in. Stan van der Heijden stuurde Jasper Jakobs de diepte die alleen op de doelman af kon gaan maar de doelman wist zijn doel leeg te houden.

De bal ging daarbij over de zijlijn en de uitgooi kwam terecht bij Stan van der Heijden die een afgemeten voorzet gaf op Wester Wester die de bal fraai diagonaal inkopte: 0-1.

Na de voorsprong probeerde D.V.S. het tempo wat uit de wedstrijd te halen waardoor de kansen wat schaarser werden. Het duurde dan ook tot de 25ste minuut voordat D.V.S. weer gevaarlijk bij de goal van Spoordonk verscheen.  Er was een snelle counter over de as van het veld en Jasper Jakobs rukte op naar het vijandige doel. Op 20 meter van het doel besloot hij te schieten en de doelman kon met hulp van de paal zijn doel schoon houden. Waar het leek dat D.V.S. de wedstrijd onder controle had moest er een tegen treffer worden geïncasseerd. Over de linkerkant was er een fraaie aanval en de voorzet belandde op het hoofd van Luc Roefs die vrijstaand de bal keihard binnen kopte: 1-1. D.V.S. bleef echter niet bij de pakken neer zitten en niet veel later was er een goede actie van David da Silva die Wester Wester goed aan het werk zette maar wederom was doelman Menno Kuulkers de grote sta in de weg.

Enkele minuten voor rust was er nog een goede kans voor D.V.S. om op voorsprong te komen. Wederom stond David da Silva aan de basis van de aanval. Zijn voorzet vanaf de achterlijn kwam terecht bij de vrijstaande Dries Kreijns die zijn inzet via de doelman op de lat zag gaan. De eerste helft was uiterst vermakelijk voor het publiek en gezien het aantal kansen had er ook een hele ander stand op het scorebord kunnen staan.

In het begin van de tweede helft werd het duidelijk dat Spoordonk minder ruimte op het middenveld wilde weggeven en bij balbezit van D.V.S. zakte ze in tot aan de middenlijn. D.V.S. had daardoor in de tweede helft veel moeite om van achteruit vrijstaande middenvelders te vinden. Balverlies op het middenveld was dan ook de aanleiding voor de 2-1 achterstand.  Stan van de Kroonenburg ontsnapte aan de achterhoede en leek alleen op doelman Job Linsen af te gaan maar hij hield goed overzicht en legde de bal op het juiste moment breed op de meegelopen Rick van de Pasch die geen moeite had de bal in het lege doel te schuiven.  Hierna was D.V.S. toch een beetje van slag en niet veel later kon Roel van Nunen vanuit kansrijke positie uithalen maar zijn schot ging ver over. In de 60ste minuut was er een scrimmage voor de goal van Spoordonk waarbij de bal uiteindelijk voor de voeten van David da Silva kwam maar zijn volley verdween net naast het doel.

Door beide ploegen werd er met veel inzet gespeeld en waren er overal op het veld felle duels te zien. D.V.S. bleef veel moeite houden met de opbouw van achteruit waardoor weinig goede aanvallen te zien waren en er steeds meer gebruik werd gemaakt van de lange bal.  In de 75ste minuut was er nog een kansje voor de gasten. Bij een slim genomen vrije trap werd de bal langs de muur meegegeven aan Jasper Jakobs maar zijn schot werd gekeerd door de doelman.  De krachten bij de spelers vloeide langzaam weg en Spoordonk legde zich toe op de counter.  In de 83ste minuut had de definitieve beslissing kunnen vallen. De ingevallen Hein Coppelmans kon alleen op Job Linsen afgaan maar de doelman kwam hierbij als winnaar uit de bus. D.V.S. probeerde nog van alles om een gelijkspel op het bord te krijgen maar de achterhoede van Spoordonk gaf in de resterende tijd geen krimp meer waardoor de derde nederlaag van het seizoen een feit was.

A.s. zondag staat er geen competitie duel voor D.V.S. gepland. Op zondag 30 oktober speelt de Aalster club weer een thuiswedstrijd. Op Sportpark De Aalstervelden komt dan medekoploper Tuldania uit Esbeek op bezoek.

Terug

DVS – SDO ’39 (09-10-2022)

Uitslag 3 – 0: D.V.S. weet weer wat winnen is.

Na twee nederlagen in de competitie stond er voor D.V.S. de thuiswedstrijd tegen SDO ’39 uit Lage Mierde op het programma. Om de laatste plaats te verlaten moest er een goed resultaat worden neergezet ondanks dat er verschillende spelers niet beschikbaar waren in verband met opgelopen blessures.

D.V.S. was in de eerste minuten van de wedstrijd de spel bepalende ploeg en dit resulteerde in de 7 minuut in de eerste grote kans. Roel de Greef kreeg aan de linkerkant van het veld de bal en zijn afgemeten voorzet bereikte de geheel vrijstaande Wester Wester maar zijn kopbal ging net naast het doel. In de 10e minuut kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Na goed veldspel op het middenveld kwam de bal terecht bij Jasper Jakobs die met buitenkant voet David da Silva vrij voor de keeper zette. De uitkomende doelman kon niet voorkomen dat de aanvaller de bal over hem heen liftte en in het doel verdween.

Hierna kwam SDO ’39 voor het eerst bij het doel van de thuisploeg. Een schot van Simon Kruijssen werd recht op Job Linsen geschoten en een afstandsschot van Mike Gevers verdween over het doel. Daarna nam D.V.S. het heft weer geheel in handen en werden in korte tijd verschillende grote kansen gecreëerd. Eerst was er een sterke actie van David Da Silva op de achterlijn waar hij enkele spelers uitspeelde maar zijn voorzet kon net geen medespeler bereiken. Niet veel later kreeg de thuisploeg 3 hoekschoppen kort achter elkaar en uit de 3dehoekschop kwam de bal voor de voeten van Brent Hoekman maar zijn inzet werd geblokt. De bal kwam daarna bij Jasper Jakobs maar zijn geplaatste bal verdween op de paal.

In de 22ste  minuut kon Wester Wester alleen op de keeper afgaan maar in het onderling duel kwam de doelman als winnaar te voorschijn. Net voor het half uur was er een snelle counter over de linkerkant van het veld. Jasper Jakobs wist Shane Lawlor te bereiken die met een hard schot de doelman van de gasten op de proef stelde. Hij kon met een uiterste inspanning de bal via de paal uit het doel houden. De wedstrijd raakte wat meer in evenwicht zonder dat de gasten echt gevaarlijk konden worden. Net voor rust was er nog een grote kans voor de thuisploeg. Voor de goal kreeg Wester Wester de bal in vrijstaande positie aangespeeld maar hij twijfelde te lang en uiteindelijk kon de doelman de bal gemakkelijk oprapen.

Gezien het aantal goede kansen die D.V.S. in de eerste helft had gehad was het een klein wonder dat het maar 1-0 stond bij de rust.

D.V.S. ging in de tweede helft verder met het goede spel uit de eerste helft en niet veel later kwamen ze dan ook verdiend op 2-0. Aan de linkerkant maakte David da Siva een goede actie en kwam naar binnen, hij speelde in het strafschopgebied Stan van der Heijden aan die na wat draaien en keren de bal tergend langzaam in de hoek schoot.

SDO’39 weigerde zich neer te leggen bij een nederlaag en kwam wat sterk opzetten waardoor D.V.S. wat meer achteruit moest. In de 53ste minuut waren ze dicht bij de aansluitingstreffer nadat na een vrije trap voor de goal werd gebracht en via een scrimmage van dichtbij werd ingeschoten. Doelman Job Linsen was echter op zijn stek en kon de bal uit de goal houden.  Niet veel later was er een schot van een meter of 35 van Martijn Dijkstra dat maar net langs het Aalster doel verdween. In de 70ste minuut moest Job Linsen weer een uiterste inspanning verrichten om zijn doel schoon te houden na een vrije trap van Niels Heesakkers. Daarna had D.V.S. de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien. Aan de rechterkant van het veld ontsnapte Jasper Jakobs en zijn voorzet belandde bij de tweede paal voor de voeten van Xander Olislaegers maar zijn gehaast ingeschoten bal verdween naast het lege doel. De krachten bij beide ploegen begonnen een beetje weg te vloeien. SDO ’39 probeerde met lange ballen de voorwaartse aan het werk te zetten terwijl D.V.S. op de counter loerde. De verdediging van D.V.S. stond echter als een huis en veel duels werden er gewonnen. In de 86ste minuut viel dan uiteindelijk de definitieve beslissing. Op het middenveld ging de bal goed rond en Pim Senders zocht de laatste man van SDO op. Hij poortte de verdediger en kwam alleen voor de doelman te staan. Hij was niet zelfzuchtig en behield goed het overzicht. Op het juiste moment legde hij de bal op de meegelopen Xander Olislaegers die geen moeite had om de bal in het lege doel te schuiven.

In blessuretijd had de voorsprong nog verder op kunnen lopen maar het schot van Shane Lawlor kon door de doelman met de voeten worden gered. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en stapte D.V.S. met een verdiende overwinning van het veld.

A.s zondag staat er voor D.V.S. weer een uitwedstrijd op het programma. Ze gaan dan op bezoek bij Spoordonkse Boys. De wedstrijd op sportpark ’t Horstje begint om 14.30 uur.

Terug

DVS – ZSC (02-10-2022)

Uitslag 2 – 4: D.V.S. heeft het lek nog niet boven.

In de tweede wedstrijd voor de competitie stond er voor D.V.S. een thuiswedstrijd tegen Z.S.C. uit Westerhoven op het programma . Na de zeperd van vorige week wilde de thuisploeg graag wat recht zetten.

In het begin van de wedstrijd werd door de gasten het initiatief aan D.V.S. gelaten. Vaak was er langdurig balbezit maar dit leverde geen kansen voor het doel op. In de 12e minuut meldde D.V.S. zich voor de eerste keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Roel de Greef legde de bal goed achter de verdediging maar Dries Kreijns kwam een stap te kort om echt gevaarlijk te kunnen worden. Vijf minuten later kwam Z.S.C. uit het niets op voorsprong. In de achterhoede schoven Fin van den Hoogen en Jasper Gevers elkaar de bal toe maar Bas Veraa kon daartussen komen en ongehinderd richting de doelman afgaan. Hij liet Job Linsen geen kans.

Waar D.V.S. met veel zelfvertrouwen was begonnen, leek dat na de goal volledig uit de ploeg verdwenen. De gasten uit Westerhoven namen daarna het heft in handen en in korte tijd kregen zij enkele kansjes maar zowel een schiet kans vanaf 16 meter als een vrije trap gingen net over het doel. Waar de goal van Z.S.C. uit het niets kwam, was de gelijkmaker net voor het half uur ook uit deze categorie. Aan de rechterkant werd Stan van der Heijden door Roel de Greef goed de diepte ingestuurd en zijn voorzet kwam bij de eerste paal terecht. Zonder dat er vijandelijke druk was, schoot Gijs van Beek de bal achter zijn eigen doelman: 1-1.

Niet alleen de stand was weer in evenwicht maar ook het spel op het veld. De eerste doelpoging na de gelijkmaker was voor Joppe Smolders. Zijn schot was echter een prooi voor Job Linsen. In de 35ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Fin van den Hoogen legde de bal achter de verdediging en Jasper Jakobs ging achter de bal aan. Keeper Thijs Houbraken kwam ook naar de bal maar met een simpel tikje verraste de aanvaller de doelman en verdween de bal in het doel. Vlak voor rust had dezelfde Jasper Jakobs de 3-1 op zijn schoen. Hij ging goed achter een diepe bal aan maar zijn harde schot verdween net langs het doel.

De eerste kans in de tweede helft was ook voor de thuisploeg. Op de rand van het strafschopsgebied kwam Roel de Greef aan de bal maar zijn geplaatste schot ging net naast het doel. Niet veel later viel de gelijkmaker. Uit een vrije trap op de achterlijn werd de bal teruggelegd op de geheel vrijstaande Luuk van Beek. Zijn schot vanaf 25 meter verdween in de kruising. Het spel golfde op en neer maar de gasten kwamen in de 61ste minuut op voorsprong. Bas Veraa ging achter een diepe bal aan en kon alleen op doelman Job Linsen afgaan. In een één op één duel liet hij de doelman kansloos. D.V.S. trok ten aanval en kreeg vanaf de 70ste minuut twee grote kansen om de stand gelijk te trekken. Eerst was er een schot van Roel de Greef die naar de kruising leek te gaan maar met het hoofd werd geblokt. In de 74ste minuut was er een niet te missen kans. De goed ingevallen Shane Lawlor schoot van 20 meter op goal. De doelman kon de bal niet vasthouden en de rebound kwam voor de voeten van Roel de Greef maar zijn inzet belandde in het zijnet. Niet veel later moest de D.V.S. doelman handelend optreden. Een vrije trap van Olav Kuijlaars vanaf 35 meter leek richting de kruising te gaan maar de doelman kon de bal tot hoekschop verwerken.

In de 79ste minuut had D.V.S. op gelijk hoogte moeten komen. Aan de linkerkant was er een goede aanval en Jasper Jakobs zorgde met een slimme pass dat de opgekomen Bo van Heur alleen richting de doelman  kon gaan. Waar hij de hoek voor het uitzoeken had schoot hij de bal onbeheerst over. D.V.S. probeerde het nog wel maar Z.S.C. hield de ruimtes klein en in korte tijd vielen Jasper Gevers en Sam Senders met naar het laat aanzien ernstige blessures uit. In blessure tijd werd door de gasten het slotakkoord gezet. Een lange bal werd door gekopt en de ingevallen Daan van de Haterd was de achterhoede te snel af en liet de uitgekomen doelman kansloos: 2-4.

A.s. zondag staat er voor D.V.S. weer een thuiswedstrijd op het programma. SDO ’39 uit Lage Mierde is dan te gast op sportpark De Aalstervelden en de wedstrijd begint om 14.30 uur.

Terug

RKDSV – DVS (25-09-2022)

Uitslag 2 – 0: Teleurstellende start competitie D.V.S.

De resultaten in de bekercompetitie hadden verwachtingen gewekt voor de eerste wedstrijd voor de competitie. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen RKDSV uit Diessen. In deze wedstrijd werd duidelijk dat er ook veel inzet nodig is om wedstrijden te kunnen winnen.

In de eerste helft waren de kansen zeer schaars. In de 10e minuut was de eerste mogelijkheid voor de thuisclub. Vanaf de linkerkant werd de bal voor de goal gebracht. De bal kwam bij de vrijstaande Sander van der Aa. Zijn schot in de korte hoek kon door Job Linsen tot hoekschop worden verwerkt. De wedstrijd ging gelijk op en werd gekenmerkt door veel strijd op het middenveld. Enkele minuten later was de er de eerste kans voor de gasten. Job Linsen zette met een lange uitrap de voorhoede aan het werk. Dries Kreijns kon de bal door koppen op de doorgelopen Jasper Jakobs die met een lob de keeper van de tegenpartij probeerde te verrassen. Zijn inzet ging langs het doel.

Daarna was er heel erg weinig te beleven voor beide doelen. Op het middenveld was het veldspel vaak nog wel redelijk maar de voorwaartse konden vaak niet in stelling worden gebracht. Het was dan ook erg lang wachten voordat er weer iets gevaarlijk gebeurde voor één van de doelen. In de 37ste minuut was er nog een kansje voor de gasten. Vanaf de linkerkant werd de bal voor de goal gebracht waar Dries Kreijns helemaal vrij stond maar zijn kopbal miste kracht en de juiste richting om de doelman te kunnen verrassen. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt.

Na de pauze kwam er een ander RKDSV uit de kleedkamer. In veel van de duels lieten ze zien dat ze deze wedstrijd absoluut wilden winnen waar de gasten uit Aalst vaak slordig waren en in veel duels het onderspit delfden. Direct na de rust was er de eerste waarschuwing voor D.V.S.. Van dichtbij kreeg Tim Prijt de kans om te bal binnen te schieten maar zijn inzet werd door de doelman van D.V.S. met de voeten gekeerd. Na rust was het duidelijk de thuisclub die de dienst op het veld uitmaakte. In de 55ste minuut was er de volgende kans voor RKDSV. Vanaf het middenveld werd er een goede combinatie opgezet via de zijkant van het veld en kwam Bram van Gestel in een vrije schietkans op de rand van het zestien meter gebied. Zijn inzet verdween naast het doel. De gasten hadden het moeilijk en veel ballen werden op het middenveld verspeeld. De goal kon dan ook niet uitblijven en nadat er verschillende duels werden verloren kwam er een diepe bal op Bram van Gestel die alleen op de goal af kon gaan. Uiteindelijk werd hij nog achterhaald maar hierbij werd hij ten val gebracht. De overtreding leek te zijn gemaakt buiten het beruchte gebied maar de scheidsrechter floot desondanks voor een strafschop. Tijn Janssen ging achter de bal staan en hoewel Job Linsen de bal nog pareerde ging de bal in het doel.

In de minuten daarna leek D.V.S. volledig de weg kwijt en had de achterstand snel groter kunnen worden. In een paar minuten tijd waren er een paar grote kansen voor de thuisclub. Tweemaal stond Sven Bastings aan de basis van de kans. Twee keer legde hij de bal vanaf de rechterkant bij de tweede paal neer op de vrijstaande Melvin Timmermans maar de eerste keer werd de bal uitstekend gestopt door de keeper en de tweede keer werd er uit vrijstaande positie de bal hoog over geschoten. Niet veel later kreeg D.V.S. toch een hele grote kans om op gelijke hoogte te komen. In het centrum werd Dries Kreijns aangespeeld en hij speelde zijn tegenstander goed uit en trok het stafschop gebied in. Daar werd hij van achter gehaakt en de scheidsrechter floot resoluut voor een strafschop. Jasper Jakobs ging achter de bal staan maar zijn inzet kon makkelijk worden gekeerd door doelman Siem van Doormaal.

Niet veel later leek de wedstrijd beslist te worden. Tim Prijt kon aan de rechterkant van het veld aan de verdedigers ontsnappen en hij kwam schuin voor het doel uit. Zijn schot ging  in de lange hoek binnen: 2-0. Het geloof bij de spelers van D.V.S. vloeide langzaam weg en in de 82ste minuut viel dan ook de definitieve beslissing. Aan de rechterkant ontsnapte Sven Bastings en in een sprintduel liet hij Stan van der Heijden achter zich. Zijn doelpunt was  een kopie van de tweede goal en viel ook bij de tweede paal binnen. In de 88ste minuut had Dries Kreijns de stand nog een dragelijker aanzien kunnen geven maar zijn kopbal kon door de doelman worden gepakt. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en stapten de spelers van RKDSV met een dik verdiende overwinning van het veld.

Komende zondag heeft D.V.S. de kans om zich te revancheren. Dan komt ZSC uit Westerhoven op bezoek op Sportpark De Aalstervelden. De aanvang van de wedstrijd zal 14.30 uur zijn.

Terug

DVS – Braakhuizen (18-09-2022)

Uitslag 1 – 1: D.V.S. en Braakhuizen in evenwicht

De laatste wedstrijd in de bekerpoule was tegen 3de klasser Braakhuizen uit Geldrop. Bij een overwinning bestond de kans dat D.V.S. de volgende bekerronde zou kunnen bereiken. Hiervoor zouden ze wel afhankelijk zijn van de uitslag in de andere wedstrijd tussen Beerse Boys en SBC.

In de eerste minuten van de wedstrijd was Braakhuizen meer in balbezit en zij probeerden het spel te maken. D.V.S. stond goed georganiseerd en zakte in op eigen helft om daar de tegenstander op te vangen. De eerste echte kans was voor de thuisploeg. Aan de linkerkant van het veld kwam Roel de Greef aan de bal en hij gaf een strakke voorzet. De doelman schatte de voorzet verkeerd in en ging onder de bal door maar bij de tweede paal kon Wester Wester de bal niet in het lege doel krijgen.

Daarna waren de kansen schaars. In de 28ste minuut was er dan de eerste kans voor Braakhuizen. In het midden voor de goal kapte Ceyhun Cetindas zich goed vrij en zijn geplaatste schot ging goed naar de hoek maar Job Linsen redde bekwaam. Daarna kwam er weer een antwoord van de thuisploeg. Aan zijkant zette Roel de Greef samen met David da Silva een goede combinatie op.  David da Silva wist gevaarlijk de zestien meter binnen te dringen en legde de bal terug op Jasper Jakobs.

De voortzetting was te onnauwkeurig en hij kon de bal nog maar net raken. De bal kwam voor de voeten van Mees Timmermans maar zijn schot was te zwak. Hierna leek de wedstrijd echt los te komen. D.V.S. onderschepte de bal op het middenveld. Roel de Greef kreeg de bal en zag dat doelman te ver voor zijn doel stond. Net over de middenlijn probeerde hij met een lange bal te keeper te verrassen maar de bal ging net naast het doel. Kort daarna was het wederom Roel de greef die aan de basis van een gevaarlijk aanval stond. Aan de rechterkant stuurde hij Jasper Jakobs de diepte in die het strafschop gebied in kon gaan.

Voor de goal waren er weinig mogelijkheden om de bal af te spelen daarom probeerde hij het zelf. Zijn schot ging voor de goal langs. Net voor rust waren de gasten ook dicht bij een doelpunt. Op het middenveld kwam Bob van de Ven aan de bal en hij speelde twee verdedigers uit en zijn inzet werd door Job Linsen onder uit de hoek gehaald en tot hoekschop verwerkt. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt.

In de tweede helft was het spelbeeld vergelijkbaar met de eerste helft, Braakhuizen was meer aan de bal en probeerde het tempo op te schroeven. D.V.S. had veel moeite om de bal in de ploeg te houden waardoor er veel druk op de achterhoede kwam te staan. In de 60ste minuut had de thuisploeg heel veel geluk dat ze niet op achterstand kwamen.

Bob van de Ven kwam alleen te staan tegenover de doelman maar met een fantastische redding hiel hij het harde schot van dichtbij tegen. De afgeketste bal kwam voor de voeten van een speler van Braakhuizen maar zijn inzet kon met een uiterste inspanning worden geblokt. De derde poging van Teun Vertogen eindigde op de paal. Dit was een duidelijke waarschuwing voor D.V.S. maar er werd weinig meegedaan. Niet veel later werd op het middenveld de bal weer te gemakkelijk verspeeld en breed gelegd op de gevaarlijke Bob van de Ven. Ondanks dat hij al enkele kansen had gehad, wist hij met deze mogelijkheid wel raad en schoot de bal binnen in de lange hoek: 0-1. In de 67ste minuut had Ibrahim Sanatci de beslissing op zijn voet. Hij kon alleen richting het doel van D.V.S. maar zijn inzet ging langs het doel.

De thuisploeg had het moeilijk maar kreeg toch een grote mogelijkheid op de gelijkmaker. Jasper Jakobs kwam na een snel genomen vrije trap aan de linkerkant aan de bal. Hij ging goed naar binnen en in het strafschop gebied werd een tackel op hem gemaakt waarbij hij ten val kwam. De scheidsrechter floot voor een strafschop en Jasper Jakobs ging achter de bal staan. De strafschop werd veel te slap ingeschoten en kon door de doelman met weinig moeite uit de goal worden gehouden. D.V.S. probeerde weer wat meer vooruit te voetballen en 5 minuten later diende de volgende kans zich aan. Vanuit een hoekschop kwam de bal bij de tweede paal voor de voeten van Wester Wester maar zijn schot werd geblokt. Uit de rebound kwam de bal bij Roel de Greef maar zijn schot ging ruim naast.

De thuisploeg zette nog een keer aan om de stand een beter aanzien te geven maar achterin kwam de deur daardoor open te staan. Bob van de Ven kon daarvan bijna twee keer profiteren waarbij één van zijn schoten op de paal belandde. Uiteindelijk kwam D.V.S. fortuinlijk op gelijk hoogte. Roel de Greef bracht de bal met een scherpe voorzet voor de goal. Verdediger Oisin van Lier kopte de bal in eigen doel: 1-1. In de laatste 5 minuten kon D.V.S. geen vuist meer maken en zo eindigde de wedstrijd in een gelukkig gelijk spel.

Door het gelijkspel is het beker avontuur voor dit seizoen voorbij. A.s. zondag begint de reguliere competitie en hopelijk hebben de mannen van Mike de Louw door de goede resultaten in de beker vertrouwen getankt voor de start van de competitie. De eerste wedstrijd van de competitie zal zijn bij RKDSV in Diessen. De wedstrijd  op sportpark de Alsie begint om 14.30 uur.

Terug

DVS – Beerse Boys (11-09-2022)

Uitslag 5 – 1: D.V.S. haalt uit tegen Beerse Boys

In een zware beker poule was het D.V.S. vorige week goed gelukt om tegen een tegenstander die een klasse hoger speelt goed mee te voetballen. In de wedstrijd tegen Beerse Boys uit Middelbeers liet D.V.S. zien dat met een echte teamprestatie nog veel meer mogelijk is.

In het begin liet D.V.S. het initiatief aan de gasten. Dit leverde na 4 minuten de eerste kans op voor Beerse Boys. Vanuit een corner wist aanvoerder Jannes Mulders richting de goal te koppen maar zijn inzet ging naast.  Niet veel later kreeg D.V.S. een vrije trap op ongeveer 25 meter van de goal. Jasper Jakobs ging achter de bal staan en dwong de doelman tot een uiterste redding. In de 13deminuut was er een nieuwe kans voor de thuisploeg. In het strafschop gebied werd Wester Wester goed aangespeeld en hij stond tot zijn eigen verbazing vrij voor de keeper. Het leek echter dat hij schrok van de bal en kon de doelman niet verrassen. Niet veel later kwam D.V.S. dan toch op 1-0. Aan de linkerkant van het veld zette Jasper Jakobs een goede combinatie op en hij wist de zestien meter binnen te dringen. Hij behield goed het overzicht en speelde Dries Kreijns aan die de bal uiterst simpel in het lege doel kon schieten. De wedstrijd was goed op gang gekomen en de gasten lieten zich niet onbetuigd. Een lange bal werd door de jonge achterhoede niet goed weggewerkt en Guus Hems kwam in balbezit. Hij speelde direct twee verdedigers uit en zijn diagonale schot liet doelman Job Linsen kansloos. In de 20ste minuut was het weer Jasper Jakobs die nu aan de rechterkant van het veld ontsnapte. Zijn voorzet werd maar net gemist door Dries Kreijns en bij de tweede paal door Wester Wester. D.V.S. was de bovenliggende partij en Stan van der Heijden stoomde aan de linkerkant van het veld goed op. Zijn voorzet werd foutief beoordeeld door doelman Giovanni de Vrij maar Wester Wester kon bij de tweede paal de bal niet op goal krijgen. Kort daarna was het opnieuw Wester Wester die een grote kans kreeg om D.V.S. op voorsprong te zetten. Dit keer kwam Roel de Greef aan de rechterkant in bal bezit. Zijn voorzet bij de tweede paal werd gemist door een verdediger maar de vrije kop kans van Wester Wester ging naast het doel. Waar iedereen dacht dat met een gelijke stand de rust bereikt zou worden kwam bedrogen uit. David da Silva kwam op de rand van het strafschop gebied aan de bal en trok goed naar binnen. Zijn geplaatste bal verdween buiten bereik van de doelman in de lange hoek: 2-1.

In de tweede helft kon D.V.S. al na 5 minuten de marge verhogen naar 2 doelpunten. David da Silva werd aan de rechterkant weggestuurd en zijn strakke voorzet werd knullig door een verdediger over de doellijn gelopen.  Beerse Boys nam het heft in handen en in de 60ste minuut ontving Jannes Mulders recht voor de goal de bal maar zijn schot kon met de voeten worden gekeerd door Job Linsen. D.V.S. loerde op de counter en in de 70ste minuut leidde dit bijna tot een grotere voorsprong. Aan de linkerkant zette Dries Kreijns goed door en zijn voorzet kwam bij David da Silva terecht die over de bal heen stapte zodat de bal terecht kwam bij de vrijstaande Wester Wester. Zijn inzet werd echter goed gekeerd door de doelman. Niet veel was het dan toch raak. De ingevallen Pim Senders maakte op het middenveld een goede actie en kon alleen worden gestopt met een overtreding. Broer Sam ging achter de bal staan en bracht de bal scherp voor de goal. Veel spelers gingen richting de bal maar zonder dat iemand hem wist te raken verdween de bal in het doel: 4-1. Beerse Boys wilde het nog niet opgeven en in de 79ste minuut ging een hard schot van Dima van Ham maar net langs de goal. Ondanks dat Beerse Boys aandrong  gaf de verdediging van D.V.S. geen kansen meer weg. Aan de ander kant was het nog twee keer  gevaarlijk. Eerst was er een uitbraak over de linkerkant van Broer Terburg en Bo van Heur. De bal werd voor gezet richting David da Silva maar de verdediging kon de bal niet goed weg krijgen. De bal kwam voor de voeten van Broer Terburg die zijn inzet maar net langs zag gaan. Het slot akkoord was dan toch nog voor de thuisploeg. Een hoekschop kwam bij de tweede paal terecht en werd terug gelegd op Pim Senders. Hij opende op de rechterkant waar Jasper Jakobs nog stond na het nemen van de hoekschop. Hij kwam goed naar binnen en legde de bal terug op de geheel vrijstaande David da Silva die zijn tweede  van de middag binnen schoot: 5-1.

D.V.S. speelt zijn laatste wedstrijd in de beker poule tegen Braakhuizen uit Geldrop. Ondanks dat ze het zelf niet in eigen hand hebben zijn er nog mogelijkheden om zicht te plaatsen voor de volgende bekerronde wat een geweldig prestatie zou zijn in deze zware poule. De wedstrijd op Sportpark De Aalstervelden is zaterdag 17 september aanvang 18.30 uur.

Terug

SBC – DVS (04-09-2022)

Uitslag 4 – 3: D.V.S. lijdt nipte nederlaag in Son

In de eerste wedstrijd voor de beker stond er een wedstrijd tegen 3de klasser S.B.C. op het programma. D.V.S. was in het begin niet goed bij de les en al in de eerste minuut kwamen ze op achterstand. Aan de linkerkant van het veld werd de bal diep gegeven en Tijs Veraart kon ongehinderd op Job Linsen afgaan. Hij liet de doelman van D.V.S. kansloos: 1-0.

Het duurde tot de 10de minuut voordat de ploeg uit Aalst zich voor de eerste keer gevaarlijk meldde voor het doel van SBC. Aan de rechterkant was er een goede combinatie tussen Dries Kreijns en Broer Terburg en zijn schot ging net naast. De thuisploeg was in het begin de meest gevaarlijke ploeg en Job Linsen hield met een knappe redding Stein Snijders van score. Niet veel later werd er weer een diepe bal gegeven en de doelman kon nog redding brengen maar de oplettende Tijs Veraart kon koppend de tweede van de middag maken.

Niet veel later ontsnapte Jasper Jakobs aan de linkerkant maar de verdediger maakte een overtreding. Uit de vrije trap kwam de bal bij Wester Wester en zijn kopbal ging net naast.  D.V.S. begon wat meer aan te dringen en Broer Terburg speelde zich goed vrij op de rand van de zestien maar zijn schot kon worden gestopt door de doelman.  Niet veel later kapte Jasper Jakobs zich vrij op de rand van het zestienmeter gebied maar zijn geplaatste schot werd stijlvol gepakt door Sem van de Vijver. Net voor de rust was Jasper Jakobs aan de linkerkant op de achterlijn Koen van de Pasch te snel af en wist het strafschopgebied binnen te dringen. Met een sliding trachtte de verdediger de gevaarlijke situatie te voorkomen maar raakte hierbij de aanvaller. De scheidsrechter wees naar de stip en de toegekende penalty werd door Jasper Jakobs onberispelijk binnengeschoten: 2-1. Niet veel later brak de rust aan.

In de eerste 10 minuten van de tweede helft gebeurde er weinig maar vanaf dat moment was er op het veld veel te beleven. De ruimtes wedren groter en in korte tijd kregen beide ploegen enkele grote kansen. In de 55de minuut was D.V.S. onnauwkeurig in de opbouw van achteruit en kon de bal simpel onderschept worden. De bal werd breed gelegd op Joost van Heck die de bal makkelijk kon binnenlopen. Kort daarna was het D.V.S. die in één aanval twee goede kansen kreeg om de achterstand weer te verkleinen. Eerst ontsnapte Jasper Jakobs aan de linkerkant van het veld aan zijn tegenstander. Hij kwam naar binnen maar zijn schot werd goed gered door de doelman. De afgeslagen bal werd opnieuw voor gezet waarna Broer Terburg de bal goed op goal kopte maar helaas recht op de keeper. Nog geen minuut later werd door D.V.S. de aansluitingstreffer gemaakt.

Aan de linkerkant kwam back Stan van der Heiden goed op en zijn voorzet werd door de verdediging van SBC foutief beoordeeld. Wester Wester kopte de bal diagonaal in het doel: 3-2.

D.V.S. bleef aandringen en een goed schot van Rob Verbruggen verdween net naast de goal. Ook S.B.C. liet zich niet onbetuigd voor de goal. D.V.S. kwam goed weg toen Sander Egmond de bal klaar legde voor Stein Snijder maar zijn schot belandde op de lat. Niet veel later stuurt Dirk Schellekens, Rob Verbruggen de diepte in. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal terecht bij Wester Wester maar zijn kopbal ging via de grond net over. In de 70ste minuut leek de wedstrijd te worden beslist. Wederom werd er door S.B.C. de diepe bal gespeeld op de vrijstaande Joost van Heck. Keeper Job Linsen probeerde nog redding te brengen maar de bal werd beheerst langs de doelman getikt. In korte tijd kreeg S.B.C. nog 2 grote kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar beide pogingen eindigden naast de goal. In de 86ste minuut kon D.V.S. alsnog de aansluitingstreffer maken.

Vanaf het middenveld werd er een diepe bal gegeven op Roel de Greef die direct zijn tegenspeler probeerde uit te spelen. Hierbij belandde, in het strafschopgebied, de bal op de arm van de verdediger. De scheidsrechter wees opnieuw naar de stip en net als bij de eerste penalty liet Jasper Jakobs de keeper geen kans:4-3. Niet veel later werd Jasper Jakobs aan de linkerkant door een pass van Roel de Greef alleen voor de keeper gezet. Hij wist echter de doelman niet te passeren. In blessuretijd probeerde de gasten uit Aalst nog met man en macht om de gelijkmaker te maken maar helaas waren er geen noemenswaardige kansen meer op de gelijkmaker. 

A.s. zondag staat de tweede wedstrijd voor de beker op het programma. D.V.S. ontvangt dan op Sportpark De Aalstervelden om 14.30 uur Beerse Boys.

Terug