Beker wedstrijden

DVS – Beerse Boys

SBC – DVS

DVS – Beerse Boys (11-09-2022)

Uitslag 5 – 1: D.V.S. haalt uit tegen Beerse Boys

In een zware beker poule was het D.V.S. vorige week goed gelukt om tegen een tegenstander die een klasse hoger speelt goed mee te voetballen. In de wedstrijd tegen Beerse Boys uit Middelbeers liet D.V.S. zien dat met een echte teamprestatie nog veel meer mogelijk is.

In het begin liet D.V.S. het initiatief aan de gasten. Dit leverde na 4 minuten de eerste kans op voor Beerse Boys. Vanuit een corner wist aanvoerder Jannes Mulders richting de goal te koppen maar zijn inzet ging naast.  Niet veel later kreeg D.V.S. een vrije trap op ongeveer 25 meter van de goal. Jasper Jakobs ging achter de bal staan en dwong de doelman tot een uiterste redding. In de 13deminuut was er een nieuwe kans voor de thuisploeg. In het strafschop gebied werd Wester Wester goed aangespeeld en hij stond tot zijn eigen verbazing vrij voor de keeper. Het leek echter dat hij schrok van de bal en kon de doelman niet verrassen. Niet veel later kwam D.V.S. dan toch op 1-0. Aan de linkerkant van het veld zette Jasper Jakobs een goede combinatie op en hij wist de zestien meter binnen te dringen. Hij behield goed het overzicht en speelde Dries Kreijns aan die de bal uiterst simpel in het lege doel kon schieten. De wedstrijd was goed op gang gekomen en de gasten lieten zich niet onbetuigd. Een lange bal werd door de jonge achterhoede niet goed weggewerkt en Guus Hems kwam in balbezit. Hij speelde direct twee verdedigers uit en zijn diagonale schot liet doelman Job Linsen kansloos. In de 20ste minuut was het weer Jasper Jakobs die nu aan de rechterkant van het veld ontsnapte. Zijn voorzet werd maar net gemist door Dries Kreijns en bij de tweede paal door Wester Wester. D.V.S. was de bovenliggende partij en Stan van der Heijden stoomde aan de linkerkant van het veld goed op. Zijn voorzet werd foutief beoordeeld door doelman Giovanni de Vrij maar Wester Wester kon bij de tweede paal de bal niet op goal krijgen. Kort daarna was het opnieuw Wester Wester die een grote kans kreeg om D.V.S. op voorsprong te zetten. Dit keer kwam Roel de Greef aan de rechterkant in bal bezit. Zijn voorzet bij de tweede paal werd gemist door een verdediger maar de vrije kop kans van Wester Wester ging naast het doel. Waar iedereen dacht dat met een gelijke stand de rust bereikt zou worden kwam bedrogen uit. David da Silva kwam op de rand van het strafschop gebied aan de bal en trok goed naar binnen. Zijn geplaatste bal verdween buiten bereik van de doelman in de lange hoek: 2-1.

In de tweede helft kon D.V.S. al na 5 minuten de marge verhogen naar 2 doelpunten. David da Silva werd aan de rechterkant weggestuurd en zijn strakke voorzet werd knullig door een verdediger over de doellijn gelopen.  Beerse Boys nam het heft in handen en in de 60ste minuut ontving Jannes Mulders recht voor de goal de bal maar zijn schot kon met de voeten worden gekeerd door Job Linsen. D.V.S. loerde op de counter en in de 70ste minuut leidde dit bijna tot een grotere voorsprong. Aan de linkerkant zette Dries Kreijns goed door en zijn voorzet kwam bij David da Silva terecht die over de bal heen stapte zodat de bal terecht kwam bij de vrijstaande Wester Wester. Zijn inzet werd echter goed gekeerd door de doelman. Niet veel was het dan toch raak. De ingevallen Pim Senders maakte op het middenveld een goede actie en kon alleen worden gestopt met een overtreding. Broer Sam ging achter de bal staan en bracht de bal scherp voor de goal. Veel spelers gingen richting de bal maar zonder dat iemand hem wist te raken verdween de bal in het doel: 4-1. Beerse Boys wilde het nog niet opgeven en in de 79ste minuut ging een hard schot van Dima van Ham maar net langs de goal. Ondanks dat Beerse Boys aandrong  gaf de verdediging van D.V.S. geen kansen meer weg. Aan de ander kant was het nog twee keer  gevaarlijk. Eerst was er een uitbraak over de linkerkant van Broer Terburg en Bo van Heur. De bal werd voor gezet richting David da Silva maar de verdediging kon de bal niet goed weg krijgen. De bal kwam voor de voeten van Broer Terburg die zijn inzet maar net langs zag gaan. Het slot akkoord was dan toch nog voor de thuisploeg. Een hoekschop kwam bij de tweede paal terecht en werd terug gelegd op Pim Senders. Hij opende op de rechterkant waar Jasper Jakobs nog stond na het nemen van de hoekschop. Hij kwam goed naar binnen en legde de bal terug op de geheel vrijstaande David da Silva die zijn tweede  van de middag binnen schoot: 5-1.

D.V.S. speelt zijn laatste wedstrijd in de beker poule tegen Braakhuizen uit Geldrop. Ondanks dat ze het zelf niet in eigen hand hebben zijn er nog mogelijkheden om zicht te plaatsen voor de volgende bekerronde wat een geweldig prestatie zou zijn in deze zware poule. De wedstrijd op Sportpark De Aalstervelden is zaterdag 17 september aanvang 18.30 uur.

Terug

SBC – DVS (04-09-2022)

Uitslag 4 – 3: D.V.S. lijdt nipte nederlaag in Son

In de eerste wedstrijd voor de beker stond er een wedstrijd tegen 3de klasser S.B.C. op het programma.

D.V.S. was in het begin niet goed bij de les en al in de eerste minuut kwamen ze op achterstand. Aan de linkerkant van het veld werd de bal diep gegeven en Tijs Veraart kon ongehinderd op Job Linsen afgaan. Hij liet de doelman van D.V.S. kansloos: 1-0. Het duurde tot de 10de minuut voordat de ploeg uit Aalst zich voor de eerste keer gevaarlijk meldde voor het doel van SBC. Aan de rechterkant was er een goede combinatie tussen Dries Kreijns en Broer Terburg en zijn schot ging net naast.

De thuisploeg was in het begin de meest gevaarlijke ploeg en Job Linsen hield met een knappe redding Stein Snijders van score. Niet veel later werd er weer een diepe bal gegeven en de doelman kon nog redding brengen maar de oplettende Tijs Veraart kon koppend de tweede van de middag maken. Niet veel later ontsnapte Jasper Jakobs aan de linkerkant maar de verdediger maakte een overtreding. Uit de vrije trap kwam de bal bij Wester Wester en zijn kopbal ging net naast.

D.V.S. begon wat meer aan te dringen en Broer Terburg speelde zich goed vrij op de rand van de zestien maar zijn schot kon worden gestopt door de doelman.  Niet veel later kapte Jasper Jakobs zich vrij op de rand van het zestienmeter gebied maar zijn geplaatste schot werd stijlvol gepakt door Sem van de Vijver. Net voor de rust was Jasper Jakobs aan de linkerkant op de achterlijn Koen van de Pasch te snel af en wist het strafschopgebied binnen te dringen.

Met een sliding trachtte de verdediger de gevaarlijke situatie te voorkomen maar raakte hierbij de aanvaller. De scheidsrechter wees naar de stip en de toegekende penalty werd door Jasper Jakobs onberispelijk binnengeschoten: 2-1. Niet veel later brak de rust aan.

In de eerste 10 minuten van de tweede helft gebeurde er weinig maar vanaf dat moment was er op het veld veel te beleven. De ruimtes wedren groter en in korte tijd kregen beide ploegen enkele grote kansen. In de 55de minuut was D.V.S. onnauwkeurig in de opbouw van achteruit en kon de bal simpel onderschept worden. De bal werd breed gelegd op Joost van Heck die de bal makkelijk kon binnenlopen. Kort daarna was het D.V.S. die in één aanval twee goede kansen kreeg om de achterstand weer te verkleinen. Eerst ontsnapte Jasper Jakobs aan de linkerkant van het veld aan zijn tegenstander. Hij kwam naar binnen maar zijn schot werd goed gered door de doelman. De afgeslagen bal werd opnieuw voor gezet waarna Broer Terburg de bal goed op goal kopte maar helaas recht op de keeper. Nog geen minuut later werd door D.V.S. de aansluitingstreffer gemaakt. Aan de linkerkant kwam back Stan van der Heiden goed op en zijn voorzet werd door de verdediging van SBC foutief beoordeeld. Wester Wester kopte de bal diagonaal in het doel: 3-2.

D.V.S. bleef aandringen en een goed schot van Rob Verbruggen verdween net naast de goal. Ook S.B.C. liet zich niet onbetuigd voor de goal. D.V.S. kwam goed weg toen Sander Egmond de bal klaar legde voor Stein Snijder maar zijn schot belandde op de lat. Niet veel later stuurt Dirk Schellekens, Rob Verbruggen de diepte in.

Zijn voorzet kwam bij de tweede paal terecht bij Wester Wester maar zijn kopbal ging via de grond net over. In de 70ste minuut leek de wedstrijd te worden beslist. Wederom werd er door S.B.C. de diepe bal gespeeld op de vrijstaande Joost van Heck. Keeper Job Linsen probeerde nog redding te brengen maar de bal werd beheerst langs de doelman getikt. In korte tijd kreeg S.B.C. nog 2 grote kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar beide pogingen eindigden naast de goal. In de 86ste minuut kon D.V.S. alsnog de aansluitingstreffer maken. Vanaf het middenveld werd er een diepe bal gegeven op Roel de Greef die direct zijn tegenspeler probeerde uit te spelen. Hierbij belandde, in het strafschopgebied, de bal op de arm van de verdediger. De scheidsrechter wees opnieuw naar de stip en net als bij de eerste penalty liet Jasper Jakobs de keeper geen kans:4-3. Niet veel later werd Jasper Jakobs aan de linkerkant door een pass van Roel de Greef alleen voor de keeper gezet. Hij wist echter de doelman niet te passeren. In blessuretijd probeerde de gasten uit Aalst nog met man en macht om de gelijkmaker te maken maar helaas waren er geen noemenswaardige kansen meer op de gelijkmaker. 

A.s. zondag staat de tweede wedstrijd voor de beker op het programma. D.V.S. ontvangt dan op Sportpark De Aalstervelden om 14.30 uur Beerse Boys.

Terug