Competitie wedstrijden

DVS – EDN ’56

DOSL – DVS

DVS – De Raven

Vessem – DVS

DVS – Riethoven

Tuldania – DVS

DVS – Spoordonkse Boys

SDO ’39 – DVS

DVS – HMVV

ZSC – DVS

DVS – RKDSV

Steensel – DVS

DVS – Waalre

EDN’56 – DVS

DVS – DOSL

De Raven – DVS

DVS – Vessem

DVS – Tuldania

Riethoven – DVS

Spoordonkse Boys – DVS

DVS – SDO ’39

DVS – ZSC

RKDSV – DVS

Beker wedstrijden

DVS – Braakhuizen

DVS – Beerse Boys

SBC – DVS

DVS – EDN ’56 (30-04-2023)

Uitslag 0 – 2: EDN ’56 te sterk voor D.V.S.

Uit de laatste 5 wedstrijden heeft D.V.S. maar 2 punten weten te behalen. Op het moment dat je bij de onderste plaatsen weg wil blijven is dat absoluut te weinig. De wedstrijd tegen EDN ’56 uit Haghorst was van cruciaal belang om uitzicht te houden op rechtstreekse handhaving in de 4e klasse.

D.V.S. begon de wedstrijd sterk. Direct vanaf de aftrap kwam Stan van der Heiden aan de linkerkant in balbezit. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal terecht bij Dries Kreijns die goed het overzicht hield en de bal terug legde op Roel de Greef. Zijn inzet kon worden geblokt door het been van een verdediger.

In de 10e minuut was er een lange bal van Dirk Schellekens op de vrijstaande Wester Wester maar zijn kopbal ging net naast.  10 minuten later was er een goede aanval over de rechterkant waarbij Dries Kreijns en Dirk Schellekens elkaar goed wisten te vinden. Uiteindelijk kwam Dirk Schellekens in de zestien meter in een goede schiet positie en met zijn diagonale schot dwong hij doelman Bas de Floris tot een goede redding.

Daarna was het met dadendrang van de thuisclub in de eerste helft gedaan. In de 24ste minuut was er de eerste grote kans voor EDN ’56. Stan van der Heiden speelde te kort terug op de keeper en Sander van Dijck kon daartussen komen maar doelman Job Linsen was op zijn post om de inzet te blokkeren. De tweede waarschuwing kwam al snel daarna. Coen van Oirschot kreeg veel te veel ruimte om uit te halen maar zijn schot belandde op de paal. In de rebound werd de bal uiteindelijk binnengeschoten maar de goed leidende scheidsrechter Alain Ortiz den Hollander had buitenspel geconstateerd. Waar D.V.S. elkaar in de eerste 20 minuten elkaar goed wisten te vinden, was het spel daarna erg slordig en gingen veel duels verloren. EDN ’56 speelde met veel meer passie en inzet en in de 32ste minuut waren ze opnieuw dicht bij een voorsprong maar het schot van Coen van Oirschot ging net naast.  Een achterstand leek een kwestie van tijd en 5 minuten voor de rust werd aan de rechter kant Teun Reijrink goed vrijgespeeld en zijn inzet liet Job Linsen kansloos.

Net voor rust was er weer veel te makkelijk balverlies op het middenveld dat aan de basis stond van een kans voor de gasten. Coen van Oirschot werd de diepte ingestuurd en probeerde vanaf 35 meter een lob over de doelman te geven. De bal belandde op het dak van het doel.

Iedereen met sympathie voor D.V.S. had de hoop dat in de tweede helft vanuit een ander vaatje zou worden getapt. De trainer had ook ingegrepen door twee wissels door te voeren in de rust. Helaas veranderde er in het eerste kwartier niets aan het spelbeeld van het tweede gedeelte van de eerste helft. EDN ’56 kon naar hartenlust combineren en was heer en meester op het veld. D.V.S. kon vaak niet meer dan op goed geluk met een lange bal proberen de spitsen aan het werk te zetten.  Net na rust kwam D.V.S. goed weg na enkele mooie combinaties kwam de spits alleen voor Job Linsen maar de doelman was de winnaar in het duel. In de 60ste minuut had D.V.S. ook niet echt het geluk aan zijn zijde. Aan de rechterkant kwam de ingevallen Brent Hoekman goed door en zijn voorzet werd door Pim Senders via een mooie actie achter het standbeen richting de goal getransporteerd maar de bal kwam tegen de paal.

Dit was ook meteen de laatste grote kans voor de thuisclub in de tweede helft. In de 63ste minuut was het Sander van Dijck die weinig in de weg werd gelegd en alleen op Job Linsen af kon gaan maar de doelman hield zijn ploeg in de wedstrijd. De ploeg uit Haghorst had meerdere kansen om de wedstrijd al eerder te beslissen maar een kopbal van Sander van Dijck ging net naast en wederom moest Job Linsen alles uit de kast halen bij een schot van Coen van Oirschot. Een kwartier voor tijd leek dan toch de definitieve beslissing te vallen. Bij een razendsnelle counter wist EDN ’56 een overtal te creëren en werd Coen van Oirschot vrijgespeeld die via een onberispelijk schot de 0-2 op het bord bracht. D.V.S. probeerde nog wel verandering in de stand te brengen maar kon weinig potten breken. In de 88ste minuut was er nog een kansje na een goede individuele actie van Brent Hoekman maar zijn schot werd met de voeten gered door de doelman. De gasten speelden de wedstrijd zonder problemen uit en gingen met 3 dik verdiende punten terug naar Haghorst.

Komende zondag staat er voor D.V.S. geen competitiewedstrijd op het programma. Op zondag 14 mei is er de derby tegen Waalre op Sportpark Hoeveland. De aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Terug

DOSL – DVS (23-04-2023)

Uitslag 3 – 1: D.V.S. weet opnieuw geen resultaat mee naar huis te nemen.

Na een zeer goede periode net na de winterstop zijn de resultaten de afgelopen week niet om over naar huis te schrijven. In de laatste 5 wedstrijden werden door D.V.S. maar 2 punten behaald. Om bij de onderste 6 plaatsen, waarvan de onderste 3 plaatsen rechtstreekse degradatie tot gevolg hebben en de 3 plaatsen daarboven een plaats in de nacompetitie voor degradatie, zou een goed resultaat tegen DOSL zeer wenselijk zijn. De ploeg uit Leende speelt mee om de bovenste plaatsen en heeft ook nog een goede kans om de nacompetitie te bereiken maar dan voor promotie.

D.V.S. liet in het begin het initiatief aan de tegenstander en zakte zelf in tot aan de middenlijn.  Toch was het eerste kansje voor de gasten uit Aalst. Wester Wester opende met een lange bal op Remy Keijsers aan de rechterkant van het veld. Hij kwam goed naar binnen en legde de bal op de vrijstaande Roel de Greef maar zijn inzet was veel te pover om de doelman te kunnen verontrusten.

In de 16de minuut was het bij de eerste gevaarlijke actie van DOSL direct raak. Op het middenveld werd de bal knullig verspeeld en werd er geopend naar de linkerkant. De voorzet vanaf de achterlijn werd perfect op het hoofd van de geheel vrijstaande Martijn Bax gelegd. Hij kopte de bal perfect in de hoek en liet doelman Job Linsen geheel kansloos. Niet veel later ontsnapte D.V.S. aan een grotere achterstand. Opnieuw werd de bal vanaf de linkerkant voorgezet bij de tweede paal maar Roel van Geldorp kon aan zijn kopbal niet de juiste richting meegeven. D.V.S. voetbalde met momenten best aardig maar had moeite met het creëren van kansen. Het was tot de 32ste minuut wachten voordat ze weer een keer gevaarlijk opdoken voor het doel van DOSL. Aan de rechterkant kwam Dirk Schellekens goed op en hij wist Remy Keijsers te bereiken. Die speelde zich goed vrij maar zijn inzet ging via het been van een verdediger net naast het doel.

Niet veel later was het weer Remy Keijsers die vanaf het middenveld zijn tegenstander in de wind zette maar zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied eindigde op de buitenkant van de paal. Net voor rust was er nog een hachelijke situatie voor de goal van DOSL. Stan van der Heiden kwam sterk op en zijn voorzet werd door doelman Joep Smulders weggetikt maar er was niemand van D.V.S. om de afgeslagen bal binnen te schuiven. Hierdoor werd de rust bereikt mt een 1-0 achterstand.

In de tweede helft startte D.V.S. met nieuw elan en dat leverde al vrij snel de gelijkmaker op. Aan de rechterkant was Remy Keijsers zijn tegenstander te snel af maar zijn schot kon door de doelman worden tegengehouden. De bal ging echter omhoog en Wester Wester was als eerste bij de bal en kon met zijn borst de bal over de doellijn lopen. Hoewel de grensrechter van de thuisclub als enige ervan overtuigd was dat het buitenspel was twijfelde de scheidsrechter geen moment en keurde het doelpunt goed: 1-1. Beide ploegen lieten veel strijd zien maar er waren weinig kansen voor beide goals te zien. Toch kwam de thuisclub in de 60ste minuut op voorsprong. Dit was voor al te danken aan het goed doorzetten van Rick van Hooff. Hij troefde op basis van inzet Fin van den Hoogen af en legde bal goed terug op de vrijstaande Martijn Bax. Zijn inzet kon nog door doelman Job Linsen van richting worden veranderd maar viel net langs de paal binnen.

In de 80ste minuut leek dan toch de definitieve beslissing te vallen. DOSL kreeg aan de linkerkant een hoekschop te nemen en Mathijs Oomen draaide de bal scherp richting de goal. De bal verdween via het hoofd van Shane Lawlor bij de tweede paal in het doel. Het was lovenswaardig dat ondanks de achterstand van 2 doelpunten de gasten weigerden te capituleren. In de laatste 10 minuten waren er nog drie goede kansen voor de ploeg uit Aalst.  Eerst was er een goede actie van Remy Keijsers maar zijn schot werd sierlijk gestopt door de doelman. Niet veel later was er bijna de aansluitingstreffer. Een goede actie van Stan van der Heiden lag hier aan de basis en hij kon de bal terug leggen op Remy Keijsers maar zijn inzet belandde voor de tweede maal deze middag op de paal.

Net voor het einde was er nog een goede actie van ingevallen jeugdspeler Eetu Riistama. Hij draaide zich goed vrij in de zestien meter maar zijn schot kon gered worden door de doelman. 

Voor D.V.S. staan de komende weken nog 4 finales op het programma. De eerste is a.s. zondag en dit is een thuiswedstrijd tegen EDN ’56 uit Haghorst. De wedstrijd op Sportpark De Aalstervelden begint om 14.30 uur.

Terug

DVS – De Raven (16-04-2023)

Uitslag 0 – 2: D.V.S. delft onderspit tegen De Raven.

Langzaam begint het einde van de competitie in zicht te komen en zoals zo vaak wordt gezegd worden de prijzen aan de meet verdeeld. Door de versterkte degradatieregeling zal D.V.S. de komende wedstrijden vol aan de bak moeten om eventuele nacompetitie te ontlopen en ook rechtstreekse degradatie is nog allesbehalve een zekerheid Deze week stond er een thuiswedstrijd tegen De Raven op het programma. De eerdere ontmoeting in Luijksgestel was geëindigd in 0-0. 

Het eerste kwartier werd gekenmerkt door veel goede bedoelingen maar was de nauwkeurigheid in de aanval bij beide ploegen ver te zoeken. In de 17e minuut leek D.V.S. op voorsprong te komen. Shane Lawlor legde de bal bij de tweede paal neer bij de vrijstaande Dries Kreijns. Deze nam de bal direct uit de lucht en deze ging over de doelman in het doel. Helaas bleek de aanvaller buitenspel te staan en werd de goal afgekeurd. Niet veel later werd er aan de ander kant wel een geldig doelpunt gescoord. In de achterhoede van de thuisclub werd de bal knullig uitverdedigd en deze werd opgepikt door Huib Borrenbergs. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal terecht bij de geheel vrijstaande Sam Borrenbergs die geen enkele moeite had de bal in het lege doel te koppen: 0-1. D.V.S. leek van slag te zijn en het was te danken aan Job Linsen dat hij perfect ingreep toen Huib Borrenbergs goed wegdraaide bij zijn verdediger en de bal op goal schoot.

In de 26ste minuut opende Pim Senders de bal breed op Remy Keijsers die ging lopen met de bal en de vrijstaande Dries Kreijns bereikte. Zijn voorzet kwam op de arm van een verdediger waarna scheidsrechter Nihad Sivac voor een penalty floot. Remy Keijsers ging achter de bal staan maar zijn inzet was zeer slecht ingeschoten en kon door doelman Melvin Rombouts simpel worden gekeerd.

In de rebound kwam het leer voor de voeten van David da Silva maar opnieuw was daar de doelman die met een reflex zijn doel schoonhield. Aan de andere kant was het wederom Huib Borrenbergs die de D.V.S.-doelman tot een knappe redding dwong.  De thuisclub kon er maar weinig tegenover zetten omdat de opbouw van achteruit vaak te slordig was of het tempo te laag lag om De Raven te kunnen verontrusten. Net voor rust was D.V.S. nog een keer gevaarlijk via een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap belandde in de muur maar kwam daarna voor de voeten van Dirk Schellekens maar zijn schot ging net naast.

De tweede helft startte levendig en Niels Peeters testte met een venijnig schot D.V.S.-doelman Job Linsen maar hij behoedde zijn team voor een grotere achterstand. Niet veel later was er een uitbraak van Remy Keijsers maar zijn schot werd onschadelijk gemaakt door de doelman.

In de 50ste minuut kregen De Raven aan de linkerkant een hoekschop te nemen die door de geheel vrijstaande Stephan Frenken op doel werd gekopt maar Roel de Greef wist op de doellijn redding te brengen. In de 58ste minuut kwam De Raven via Pim Adriaans aan de linkerkant goed door. De spits werd ingespeeld en Pim Adriaans liep goed door en kreeg de bal in de loop ingespeeld maar zijn schot was opnieuw een prooi voor de doelman.  D.V.S. had veel problemen bij het creëren van kansen omdat de achterhoede van de gasten erg sterk waren in de duels. Toch was de thuisclub in de 59ste minuut dicht bij de gelijkmaker. Remy Keijsers werd aan de rechterkant de diepte ingestuurd en zijn voorzet kwam bij de tweede paal voor de voeten van de geheel vrijstaande Dries Kreijns maar zijn inzet werd met een uiterste inspanning door de doelman tot hoekschop verwerkt.

Ondanks dat er door D.V.S.-trainer aanvallende gewisseld werd kon de thuisclub voorin maar weinig potten breken. In het laatste gedeelte van de wedstrijd waren de beste kansen nog voor de gasten uit Luijksgestel. In de 82ste minuut ontsnapte Huib Borrenbergs opnieuw aan zijn bewakers maar wederom kwam Job Linsen als winnaar uit het duel. De ruimte op het veld werden groter en D.V.S. nam wat meer risico’s in de achterhoede. De definitieve beslissing viel in blessuretijd. Op het middenveld werd slordig balverlies geleden en aan de linkerkant van het veld werd Pim Adriaans vrij gespeeld. Zijn niet onhoudbare inzet verdween in het doel en zorgde voor de 0-2 einduitslag op het scorebord. 

A.s. zondag speelt D.V.S. een uitwedstrijd bij DOSL uit Leende. Aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

Terug

Vessem – DVS (02-04-2023)

Uitslag 1 – 0: D.V.S. onderuit tegen koploper Vessem

Voor D.V.S. stond deze week een zware uitwedstrijd op het programma. Vessem stond voor deze wedstrijd 11 punten voor op nummer 2 in de competitie en wordt door iedereen gezien als de grote titelkandidaat in de 4e klasse F. 

D.V.S. startte brutaal en wilde laten zien dat ze niet naar Vessem was gekomen om zich van het veld te laten spelen. Het eerste kansje was dan ook voor de gasten uit Aalst.  De bal werd van de linkerkant verlegd naar de andere kant van het veld en daar kreeg Remy Keijsers de mogelijkheid om de bal op goal te schieten maar zijn schot werd op het laatste moment geblokt door een verdediger.

Niet veel later liet Vessem zien dat ze over veel voetballend vermogen beschikken. Via een steekbal werd Chris van Ham de diepte ingestuurd en kon alleen op keeper Job Linsen afgaan. Waar de keeper van D.V.S. de afgelopen weken bij veel één op één duels als winnaar uit de bus kwam, was hij ook de overwinnaar in dit duel. In de 17e minuut was er in het midden van de goal een goede schiet kans voor Thomas Maas van Vessem maar zijn schot ging net over de goal.

In de 23ste minuut liet D.V.S. met een snelle uitbraak zien ook gevaarlijk te kunnen worden. De aanval over verschillende schijven kwam uiteindelijk terecht bij Roel de Greef die keeper Joep Sterken tot een redding met zijn voeten dwong. Hierna werd de bal weer opgepikt en buiten de zestien kwam Remy Keijsers in balbezit maar zijn schot verdween naast het doel. Niet veel later was er aan de andere kant een schot van Ruben de Haas waar Job Linsen veel moeite mee had.

In de 38ste minuut was er de grootste kans van de eerste helft. Vessem spits Jaap van Diessen draaide goed weg bij zijn verdediger en kwam oog in oog te staan met de D.V.S.-keeper maar ook hij kon de doelman niet verschalken. De gestopte bal kwam uiteindelijk terecht voor de voeten van Chris van Ham maar zijn geplaatste bal verdween langs het doel. De rust werd bereikt meet een 0-0 stand.

D.V.S. begon sterk aan de tweede helft. Er was een goede combinatie tussen Remy Keijser en Roel de Greef en de eerste kreeg de bal in de loop mee en speelde een verdediger nog uit. Zijn schot werd gekeerd door de doelman. Enkele minuten later was er weer een goede kans voor de gasten. Aan de rechterkant kwam Roel de Greef in het bezit van de bal en zijn voorzet kwam terecht bij de tweede paal waar Xander Olislaegers de bal weer voor de goal wist te brengen voor de voeten van de vrijstaande Remy Keijsers maar zijn gehaaste schot verdween hoog over het doel. Niet veel later kwam D.V.S. op achterstand.

Jaap van Diessen liep slim weg bij Fin van den Hoogen en hij kreeg de bal op maat aangespeeld. Op zijn diagonaal schot was de D.V.S.-keeper kansloos: 1-0. De mannen van Mike de de Louw rechtte de rug weer en probeerde weer het initiatief te pakken en legde veel energie in de wedstrijd. In de 65ste minuut werd Remy Keijsers weer de diepte ingestuurd maar de bal werd op de keeper teruggespeeld maar door niet op te geven zette hij de doelman onder druk. Hierbij treuzelde de doelman te lang en kon hij de bal onderscheppen maar werd daarbij te ver naar buiten gedrongen waardoor de kans verloren ging. Vanaf de 70ste minuut werd duidelijk dat D.V.S. veel energie in de wedstrijd had gestoken waardoor bij verschillende spelers de pijp leeg begon te raken.  In de laatste 20 minuten waren dan ook de beste kansen voor de thuisclub. Job Linsen moest wederom redding brengen op een schot van Roel Sterken en opnieuw liep Jaap Van Diessen zien dat hij een aardige spits is. Met een goede loopactie verraste hij de verdediging van D.V.S. opnieuw maar zijn schot ging ditmaal over het doel. In de resterende tijd kon D.V.S. niet echt meer gevaarlijk worden waardoor de 3 punten in Vessem bleven. Ondanks de 1-0 nederlaag had D.V.S. aangetoond dat met veel inzet en met momenten aardig voetbal de beste ploeg in de competitie goed tegenstand kon worden geboden. Dit geeft vertrouwen voor de komende weken want D.V.S. zal in de komende wedstrijden vol aan de bak moeten om bij de onderste 6 plaatsen weg te blijven.

In het Paasweekeinde staat er voor D.V.S. geen wedstrijd op het programma. Op 16 april staat de thuiswedstrijd tegen De Raven uit Luijksgestel op het programma. Op Sportpark De Aalstervelden zal dan om 14.30 uur worden afgetrapt.

Terug

DVS – Riethoven (26-03-2023)

Uitslag 1 – 1: Remise tussen D.V.S. en Riethoven

Door de overvloedige regenval waren de overige wedstrijden in de 4e klasse F afgelast. D.V.S. beschikt als enige in deze klasse over een kunstgrasveld waardoor er in Aalst gewoon kon worden gevoetbald. De thuisclub had nog wat recht te zetten na de grote verliespartij in Riethoven waar eerder in deze competitie een 6-2 eindstand op het scorebord stond.

De gasten uit Riethoven begonnen goed aan de wedstrijd. In de 1ste minuut was er direct een goede kans voor Stan Kolen. Vanaf de achterlijn kreeg hij de bal bij de eerste paal maar zijn inzet van korte afstand werd door doelman Job Linsen met een goede reactie tot hoekschop verwerkt.

Waar iedereen dacht dat de thuisclub gewaarschuwd was, bleek dit niet het geval te zijn. Kort daarna kon Martijn van Bakel vanaf de linkerkant ongehinderd richting de goal gaan en had ook geen enkele moeite de bal in de lange hoek te schuiven. Het eerste kwartier was D.V.S. heel onrustig aan de bal en was de pass wel een keer goed dan was de aanname in veel gevallen onvoldoende. In de 16de minuut kwam D.V.S. uit het niets op gelijke hoogte. Aan de rechterkant bereikte Jasper Jakobs de achterlijn en wist met een sliding de bal voor de goal te krijgen. Met een uiterste inzet wist een verdediger de bal uit te verdedigen waarbij de bal ruim over de achterlijn leek te zijn gegaan maar via de kluts kwam de bal voor de voeten van Remy Keijsers die de bal via een verdediger in het doel schoot.

De grensrechter van Riethoven vlagde alsnog voor een achterbal maar ondanks de protesten keurde de scheidsrechter het doelpunt goed: 1-1. Hierna was de wedstrijd in evenwicht en waren de kansen schaars. In de 27steminuut dreigde Martijn van Bakel alleen op de doelman af te gaan maar Shane Lawlor was sterker in het duel en wist hiermee de kans onschadelijk te maken. De eerste volgende kans was voor de thuisclub. De bal werd vanaf de rechterkant goed verlegd naar de andere kant van het waar de vrijstaande Roel de Greef die via een geplaatst schot probeerde de keeper te verrassen. Zijn inzet belandde op het dak van het doel. D.V.S. kwam beter in de wedstrijd en Remy Keijsers ontving de bal na slordig balverlies van Riethoven op het middenveld. Hij wist op snelheid de laatste man uit te spelen maar zijn schot werd gepareerd door doelman Verhagen. Niet veel later was er een nieuwe kans voor de mannen uit Aalst. Remy Keijsers werd ingespeeld en wist Jasper Jakobs in het strafschopgebied aan te spelen en deze wist met een mooi hakballetje de doorgelopen Remy Keijsers te bereiken. Hij legde de bal voor de goal maar Dries Kreijns kon gehinderd door een verdediger de bal niet tussen de palen krijgen. 

D.V.S. begon sterk aan de tweede helft. Aan de rechterkant ontsnapte Dirk Schellekens en zijn voorzet kwam via de kluts bij de tweede paal voor de voeten van Roel de Greef. Zijn inzet verdween via een tegenstander langs het doel. In de 57ste minuut was er nog een goed schot van Remy Keijsers die net naast ging. Niet veel later kreeg Remy Keijsers de bal goed aangespeeld door Dirk Schellekens. Hij speelde zijn directe tegenstander goed uit maar zijn schot ging voor de goal langs. Hierna werd de wedstrijd er niet beter op. Van beide kanten was er veel strijd maar werd er ook veel balverlies geleden. Bij D.V.S. gingen spelers te vaak voor eigen succes terwijl medespelers vaak in een betere positie stonden. Wel waren er nog twee dubieuze acties in het zestien meter gebied van Riethoven. Eerst draaide Dries Kreijns goed weg bij zijn tegenstander en kwam bij deze actie ten val. De warrig fluitende scheidsrechter gaf met gebaren aan dat de bal gespeeld werd maar in werkelijkheid werd er van alles geraakt behalve de bal. Niet veel later was het Remy Keijsers die in het strafschopgebied ten val werd gebracht maar wederom weigerde de scheidsrechter de bal op de stip te legen. Beide teams wilden nog wel voor de winst gaan maar grote kansen waren er in het laatste kwartier niet meer te noteren waardoor de wedstrijd in een 1-1 eindstand eindigde.

A.s. zondag staat er voor D.V.S. een zware uitwedstrijd op het programma tegen gedoodverfde titelkandidaat Vessem. De wedstrijd op Sportpark de Lille begint om 14.30 uur.

Terug

Tuldania – DVS (19-03-2023)

Uitslag 2 – 0: Ongeslagen reeks D.V.S. ten einde

Ondanks dat D.V.S. vorige week in de thuiswedstrijd tegen Spoordonkse Boys niet verder kwam dan een gelukkig gelijkspel waren de mannen van Mike de Louw na de winterstop nog steeds ongeslagen. In de 18de speelronde stond er een uitwedstrijd tegen Tuldania op het programma dat gezien kan worden als een rechtstreekse concurrent voor een nacompetitie plaats voor degradatie.

D.V.S. startte de wedstrijd in Esbeek overtuigend. In de eerste minuut was het David da Silva die over de rechterkant goed doorkwam. Hij behield goed het overzicht en legde de bal op de zestien meter terug op de geheel vrijstaande Dries Kreijns. Zijn geplaatste schot belandde op de lat. Niet veel later was de kans aan de andere kant zeker zo groot. Bo van Heur liet zich iets te gemakkelijk uitspelen door Jop Hesselmans en zijn schot spatte uiteen op de lat. Hierna nam Tuldania duidelijk het initiatief in de wedstrijd. Niet altijd met fraai voetbal maar wel met heel veel strijd en passie. D.V.S. had het erg moeilijk met lange ballen die achter de verdediging werden neergelegd. Doelman Job Linsen moest dan ook rond de 20ste minuut in korte tijd tweemaal handelend optreden. Beide keren kon Rein Hesselmans alleen op de keeper afgaan maar de doelman kwam beide keren als winnaar uit het duel. Het duurde tot de 28ste minuut voordat de gasten uit Aalst zich weer een keer meldde voor het doel van Tuldania. Vanaf de linkerkant kwam Remy Keijsers goed naar binnen en met zijn schot dwong hij doelman Jelle Verboven tot een uiterste inspanning. Vijf minuten later kreeg D.V.S. een hoekschop te nemen die bij de tweede paal terechtkwam voor de voeten van de geheel vrijstaande Fin van den Hoogen. Zijn inzet was wederom een prooi voor de doelman. Voor rust was er nog een kans voor David da Silva die bij de tweede paal goed werd aangespeeld door Remy Keijsers maar zijn inzet verdween naast het doel. Hoewel de gasten al een paar keer gewaarschuwd waren voor de snelle Jop Hesselmans was het weer de snelle aanvaller die alleen richting de doelman kon gaan maar de uitkomende doelman was eerder bij de bal. Net voor rust kwam de thuisclub toch op voorsprong. Opnieuw omzeilde plaaggeest Jop Hesselmans de buitenspel val en opnieuw wist Job Linsen de bal naar buiten te tikken maar de aanvaller ging achter de bal aan en uit een bijna onmogelijke hoek wist hij de bal in het doel te schuiven: 1-0. D.V.S. mocht in zijn handen knijpen dat het maar met een kleine achterstand de rust bereikte want wederom was het Jop Hesselmans die de achterhoede van D.V.S. op een hoopje speelde maar de D.V.S.-doelman op zijn weg vond.

Ook in de tweede helft had D.V.S. het heel erg moeilijk met de grote inzet van de thuisploeg. Veel directe duels werden verloren en ook veel tweede ballen waren een prooi voor de thuisclub. Daarnaast was D.V.S. erg slordig in de passing en kwamen maar weinig ballen aan bij een ploeggenoot. In de 61ste minuut was het Jop Hesselmans die aan de rechterkant ontsnapte. Hij speelde bekwaam Job Linsen uit en legde de bal breed op de meegelopen Rein Hesselmans die geen enkele moeite had de bal in het lege doel te schuiven. De aanvallers van D.V.S. lagen geheel aan de ketting bij de verdedigers van Tuldania. Daarnaast probeerde D.V.S. te vaak de lange bal door het midden van de defensie te spelen maar het middelste blok van Tuldania stond als een huis en alle kopduels werden met gemak gewonnen. Er was nog een klein kansje voor D.V.S. nadat Remy Keijsers de achterlijn bereikte maar zijn voorzet was te scherp voor David da Silva. Ondanks de goede wil wist D.V.S. geen enkele kans meer te creëren en was het aan de uitblinkende doelman Job Linsen te danken dat de uitslag niet nog groter werd. Hij moest nog alles uit de kast halen bij inzetten van Rein Hesselmans en Jens Hesselmans.

A.s zondag komt Riethoven naar Sportpark De Aalstervelden. Aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

Terug

DVS – Spoordonkse Boys (12-03-2023)

Uitslag 1 – 1: D.V.S. behaalt onverdiend punt tegen Spoordonkse Boys

Na een mooie reeks van 6 overwinningen achter elkaar is D.V.S. aardig gestegen op de ranglijst. De bezoekers uit Spoordonk hadden uit 1 wedstrijd meer ook 1 punt meer behaald in de competitie. Daarnaast was het voor D.V.S. nog mogelijk een prijs te winnen in de vorm van de tweede periode hiervoor waren ze wel afhankelijk van de uitslag tussen RKDSV en Riethoven en moest er zelf gewonnen worden.

Iedereen met geel-blauwe sympathieën ging er maar eens goed voor zitten. De laatste weken had D.V.S. laten zien dat ze in deze klasse voor weinig opponenten onder hoeven te doen. Naast verzorgd voetbal lieten ze zien dat er ook gestreden kon worden op het moment dat het even iets minder ging. Hiervan was in de eerste 30 minuten van de wedstrijd absoluut niets te zien. Spoordonkse Boys nam vanaf het begin direct het initiatief en D.V.S. kon hier helemaal niets tegenoverstellen. Duels werden vaak verloren, er werd veel te ver van de tegenstander af verdedigd en in de opbouw werd er veel te vaak onnodig balverlies geleden. Het was dan ook niet raar dat Spoordonk het eerste half uur zich bewoog als in vis in het water. Na een minuut of tien was er een schot van Jasper van Agt van 25 meter dat maar net langs het doel verdween. In de 25ste minuut kwamen de gasten dan ook verdiend op voorsprong. Door het hard van de defensie werd Stan van Kroonenburg de diepte ingespeeld en kon alleen afgaan op invaller doelman Olaf Spijkerman. De aanvaller had geen moeite de bal onderin de hoek te schuiven: 0-1. Niet veel later kwam de thuisclub goed weg dat de achterstand niet verder werd vergroot. Joep Verhagen kreeg op 25 meter voor de goal de bal en zijn spijkerharde schot verdween tegen de onderkant van de lat. De terugspringende bal kon door de doelman tot hoekschop worden verwerkt. Heel Spoordonk protesteerden dat de bal over de lijn zou zijn geweest maar de scheidsrechter gaf duidelijk aan dat dit niet was gebeurd. Na een half uur liet D.V.S. zich eindelijk eens voor het doel van de gasten zien en was daarbij dicht bij de gelijkmaker. Bo van Heur wist aan de linkerkant de achterlijn te bereiken en zijn voorzet kwam bij Wester Wester die knap binnenkopte maar met een katachtige reactie hield doelman Menno Kuulkers zijn doel schoon. Daarna ontstond er nog een scrimmage voor de goal maar de inzet via de kluts werd wederom door de doelman voor de lijn gered. Nu was het D.V.S. dat protesteerde omdat de bal de doellijn zou hebben gepasseerd maar ook hier liet de scheidsrechter zich niet vermurwen. In de 37ste minuut was het opnieuw Spoordonkse Boys die dicht bij een doelpunt was. Hein Coppelmans ontsnapte aan de rechterkant van het veld en had zelf af kunnen drukken maar besloot de bal breed te legen op de meegelopen Roel van Nunen maar zijn inzet kon door Fin van den Hoogen worden geblokt. Met een 0-1 stand werd de rust bereikt.

Waar iedereen verwachtte dat D.V.S. na de rust met nieuw elan uit de kleedkamer zou komen om alsnog een goed resultaat op het bord te krijgen kwam het eerste kwartier na de rust bedrogen uit. De wedstrijd kabbelde zich maar een beetje voort en de gasten kwam in het eerste kwartier van de tweede helft dan ook geen enkel moment in de problemen. Het was tot de 64ste minuut wachten voordat er gevaar voor het doel van Spoordonk te zien was. Aan de linkerkant van het veld legde Remy Keijsers de bal terug op Roel de Greef. Zijn geplaatste schot kon met een uiterste inspanning door de doelman tot hoekschop worden verwerkt. Niet veel later opende Shane Lawlor van achteruit op Dries Kreijns. Deze maakte een mooie actie en legde de bal goed terug op de meegelopen Jasper Jakobs maar zijn inzet was te zwak om de doelman te verschalken. In de 69ste minuut kreeg D.V.S. buiten het strafschopgebied een vrije trap te nemen. In eerste instantie werd het schot door de doelman uit het doel gehouden maar de scheidsrechter besloot dat de vrije trap opnieuw genomen moest worden. Roel de Greef ging achter de bal staan en hij liftte de bal keurig over het muurtje in het lege doel: 1-1. Daarna was het gedaan met de dadendrang van D.V.S. en waren de beste kansen nog voor Spoordonk. Tweemaal moest doelman Olaf Spijkerman nog handelend optreden na schoten van Hein Copplelmans.  In de 78steminuut waren de gasten zeer dicht bij de overwinning. Vanuit een hoekschop werd de bal weggekopt maar deze kwam voor de voeten van Siebe van Nunen die direct afdrukte en daarbij vol de laat raakte. In de minuten die nog restte was er nog veel strijd maar waren er geen gevaarlijke mogelijkheden meer voor beide doelen. Hierdoor hield D.V.S. een gelukkig punt over aan de wedstrijd tegen Spoordonkse Boys.

A.s. zondag gaat D.V.S. op bezoek bij Tuldania in Esbeek. De wedstrijd heeft een afwijkende aanvangstijd en begint om 14.00 uur.

Terug

SDO ’39 – DVS (05-03-2023)

Uitslag 1 – 2: D.V.S. in slot minuten voorbij SDO ’39

Vorige week moest D.V.S. spelen tegen H.M.V.V. uit Hooge Mierde en deze week werd er afgereisd naar Lage Mierde om de degens te kruisen met de plaatselijke voetbalclub SDO’39. In een midweekse wedstrijd had SDO’39 een overwinning behaald op Spoordonkse Boys en zij waren met deze overwinning op de ranglijst de ploeg uit Aalst tot 2 punten genaderd.

D.V.S. startte sterk in Lage Mierde. Als in de eerste minuut werd er een diepe bal gegeven op Jasper Jakobs en deze troefde aanvoerder Geert Coolen op snelheid af maar zijn inzet verdween rakelings langs het doel. In de 8ste minuut was er een goede een-twee combinatie en kon Remy Keijsers aan de linkerkant opstomen. Hij speelde zijn tegenstander uit en gaf de bal voor bij de eerste paal. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van de geheel vrijstaande Dries Kreijns maar zijn inzet van dichtbij vloog over het doel. Daarna zakte de partij naar een matig niveau. Er waren veel duels maar beide partijen grossierden in foutieve passes en er werd veel balverlies op het middenveld geleden. SDO’39 kreeg een kansje via een kopbal van Mike Gevers maar de bal verdween ver over het doel. In de 33ste minuut liet D.V.S. zich nog een keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander zien. Aan de rechterkant was er een goede actie van Shane Lawlor en zijn strakke voorzet bij de eerste paal kwam terecht bij Dries Kreijns maar zijn inzet werd op het laatste moment geblokt. Het gevaarlijkste moment voor het doel van de gasten uit Aalst werd veroorzaakt door doelman Job Linsen. Na een terugspeelbal probeerde hij zijn tegenstander Niels Heesakkers uit te kappen maar deze liet zich niet foppen en kon de bal blokken. De bal verdween echter ver langs het doel.

In de rust werd er bij D.V.S. een wijziging door gevoerd, Jasper Gevers bleef in de kleedkamer achter en Sam Senders kwam in de ploeg waardoor Shane Lawlor in de laatste lijn kwam te staan en Sam Senders het middenveld ging versterken. De gasten uit Aalst startte met veel elan aan de tweede helft en zette tegenstander vast op eigen helft. Remy Keijsers zette goed door aan de linkerkant en zijn verrassende schot werd door de doelman uit het doel gehouden. De scrimmage die daaruit ontstond kon ook niet worden binnen gewerkt. Niet veel later kreeg D.V.S. aan de linkerkant een vrije trap te nemen. Vorige week was Roel de Greef met een schot van ongeveer dezelfde plaats succesvol maar deze keer kuste de bal de lat. D.V.S. voerde de druk verder op en SDO ’39 kon amper nog van eigen helft afkomen. De openingstreffer hing in de lucht en in 57ste minuut kwamen de gasten dan ook verdiend op voorsprong. Dries Kreijns werd op 20 meter voor het doel aangespeeld en hij kapte zich goed vrij. Zijn schot werd licht getoucheerd en de keeper kon zijn hand niet voldoende achter de bal krijgen waarna deze via de onderkant van de lat in het doel verdween. D.V.S. wilde meer en zette de tegenstander weer direct onder druk. Toch was het SDO ’39 dat in de 64ste minuut langszij kwam. Aan de linkerkant van het veld kregen zij een dubieuze vrije trap te nemen die erg scherp voor de goal werd gebracht. Doelman Job Linsen kon in eerste instantie de bal uit het doel houden maar via de kluts kwam de bal bij de tweede paal waar Mike Gevers de bal kon binnen werken. In de 72ste minuut kwam D.V.S. goed weg. Op het middenveld kreeg Jasper Jakobs de bal ingespeeld en hij wilde de deze rustig terug spelen op de doelman maar hij raakte de bal hopeloos verkeerd. De bal leek over de doelman in het doel te verdwijnen maar met een geweldige kopbal wist Job Linsen de bal tot hoekschop te verwerken. Een paar minuten later werd er een afgemeten voorzet gegeven op Wester Wester maar zijn kopbal werd met een uiterste inspanning door de doelman tot hoekschop verwerkt. SDO bleef loeren op de counter en in 79ste minuut ontsnapte Niels Heesakkers maar zijn inzet ging ver naast. D.V.S. bleef de bovenliggende partij en uiteindelijk werden de gasten uit Aalst beloond. Jasper Jakobs kreeg de bal buiten de zestien meter aangespeeld door Remy Keijsers. Hij drong het strafschopgebied binnen en speelde twee tegenstanders uit. Hij leek te veel naar de buitenkant uit te komen maar vanuit een onmogelijke hoek schoot hij de bal snoeihard in het dak van het doel: 1-2. In de laatste minuten van de wedstrijd gaf de achterhoede van D.V.S. geen kans meer weg en zo ging de verdiende overwinning mee naar Aalst.

Terug

DVS – HMVV (26-02-2023)

Uitslag 3 – 1: D.V.S. blijft maar winnen.

Na een week niet gevoetbald te hebben in verband met Carnaval stond er voor D.V.S. een thuiswedstrijd tegen H.M.V.V. op het programma. De gasten uit Hooge Mierde bezetten de een na laatste plaats in de competitie maar hadden de laatste 2 wedstrijden gewonnen dus D.V.S. was gewaarschuwd.

H.M.V.V. pakte in het begin van de wedstrijd brutaal het initiatief en D.V.S. nam een afwachtende houding aan. In de 4e minuut kwamen de gasten op voorsprong. Vanuit een hoekschop wist Rick van den Borne de bal van dichtbij binnen te kopen.  Ook hierna had D.V.S. veel moeite met de tegenstander en ondanks dat de thuisclub probeerde veel druk te zetten, wisten de gasten zich vaak knap onder druk uit te spelen. Vooral op het middenveld liet D.V.S. vaak veel te veel ruimte aan de tegenstander. In de 15e minuut werd de achterstand bijna verdubbeld. Roy van Strijdhoven werd de diepte ingestuurd en verdediger Fin van den Hoogen moest in de achtervolging. In de kluts kreeg de aanvaller de bal langs de keeper maar op de doellijn kon Jasper Gevers alsnog redding brengen. Na 17 minuten meldde D.V.S. voor de eerste keer gevaarlijk voor de goal. Aan de linkerkant van het veld werd de bal vrij gespeeld en uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van de geheel vrijstaande Dirk Schellekens. Zijn schot ging echter net over het doel. D.V.S. nam wat meer het initiatief in de wedstrijd over zonder echt goed te spelen. In de 26ste minuut waren ze dan ook dicht bij de gelijkmaker. Aan de linkerkant speelde David da Silva zijn tegenstander goed uit en kon richting de goal gaan maar zijn inzet belandde tegen de paal. Hierna was er een status quo op het veld en waren de kansen schaars. Het was dan ook wachten tot aan de 37ste minuut voordat er weer iets voor het doel gebeurde. Rick van den Borne van H.M.V.V. speelde zijn tegenstander aan de rechterkant van het veld goed uit en legde de bal goed terug op de geheel vrijstaande Mark Verstijnen. Deze raakte de bal geheel verkeerd waarna deze langs het doel verdween. Niet veel later viel aan de andere kant de gelijkmaker. Sam Senders gaf een slimme steekbal op Jasper Jakobs die achterlijn wist te bereiken. Hij behield goed het overzicht en gaf de bal strak voor het doel waar Dries Kreijns, zwaar gehinderd door een tegenstander de bal van dichtbij wist binnen te frommelen. Net voor rust had D.V.S. ook nog op voorsprong kunnen komen. Vanaf de rechterkant speelde Jasper Jakobs op de achterlijn zijn tegenstander uit en zijn voorzet kwam terecht bij Dries Kreijns maar zijn inzet kon met de voeten worden gekeerd door doelman Bas van Limpt. Met een 1-1 stand werd de rust bereikt.

In de tweede helft startte D.V.S. sterk en in de 47ste minuut resulteerde dit in de voorsprong.  Over de rechterkant was er een fraaie aanval over verschillende schijven en uiteindelijk kwam de bal terecht bij Remy Keijsers die zich goed vrijspeelde en zijn diagonaal schot van buiten het zestien meter verdween in de verre hoek. Niet veel later had de 3-1 op het bord kunnen komen. Een snellopende aanval over de rechterkant kwam terecht bij Jasper Jakobs die de bal met een hakje goed neer legde bij de meegelopen Remy Keijsers. Hij speelde een verdediger en de keeper uit maar zijn inzet werd op de doellijn met de hand tegengehouden door een verdediger. Scheidsrechter Fons Schellens weigerde, ondanks hevige protesten, om voor een strafschop te fluiten.  In de 61steminuut kreeg D.V.S. op de rand van het strafschopgebied een vrije trap te nemen. Roel de Greef trapte de bal met veel gevoeld naar de lange hoek en deze verdween onder de lat in het doel: 3-1.  H.M.V.V. zette nog een keer aan om de wedstrijd te kantelen maar wisten daarbij maar weinig gevaar te stichten voor het doel van de thuisclub.  In de 75ste minuut had de definitieve beslissing moet vallen. Jasper Jakobs kreeg een slimme steekbal van de ingevallen Shane Lawlor en kon alleen op de keeper afgaan. Zijn inzet werd echter door de doelman met de voeten gekeerd waarna de terugspringende bal voor de voeten van Roel de Greef kwam maar zijn schot verdween naast het doel.  H.M.V.V. wilde nog graag verandering in de stand brengen maar de D.V.S.-verdedigers waren in veel gevallen de baas over de aanvallers van de gasten.  Hierdoor kwam de overwinning van D.V.S. niet meer in gevaar en kon de vijfde overwinning op rij worden bijgeschreven.

Aanstaande zondag gaat D.V.S. op bezoek bij SDO ’39 in Lage Mierde. Aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

Terug

ZSC – DVS (12-02-2023)

Uitslag 0 – 3: D.V.S. bindt ook Z.S.C. aan de zegekar.

De laatste 3 wedstrijden hadden voor D.V.S. een negental punten opgeleverd. Hierdoor kan er weer naar boven worden gekeken en is er aansluiting met de onderkant van de middenmoot. De wedstrijd tegen Zwaluw Sparta Combinatie uit Westerhoven zou een serieuze wedstrijd kunnen worden omdat Z.S.C. al zeven wedstrijden ongeslagen was. 

De eerste kans van de wedstrijd was voor de gasten uit Aalst. Aan de linkerkant ontsnapte Remy Keijsers aan zijn tegenstander en kon het strafschopgebied binnen gaan. Hij had echter te veel tijd nodig om goed af te kunnen drukken en de overmacht van 3 verdedigers was te groot. De bal werd niet goed uitverdedigd en opgevangen op het middenveld door Pim Senders die direct opende op de andere kant van het veld op David da Silva die met een ouderwetse schaar zijn tegenstander uitspeelde en met zijn schot doelman Thijs Houbraken tot een redding dwong. In de openingsfase was er veel strijd op het veld en waren de kansen voor beide doelen schaars. Na 20 minuten liet D.V.S. zich weer een keer voor het doel van de tegenstander zien. Jasper Jakobs maakte een goede loopactie maar zijn schot kon worden geblokt waarna de bal voor de voeten van Remy Keijsers kwam die zijn schot via de doelman op de paal zag belanden. Daarna was het Z.S.C. die het heft wat meer in handen nam en D.V.S. kwam goed weg na een hoekschop waarbij Roel de Greef op de doellijn de bal weg moest koppen.  De gasten moesten meer achteruit maar er lagen diverse kansen om via een counter uit te breken. De eindpass bereikte echter te vaak geen ploeggenoot of de actie die werd ingezet was niet overtuigend genoegd. Voor rust kwam D.V.S. nog 2 keer goed weg. In de 38ste minuut kreeg Lars Heesakkers op het middenveld de bal en hij besloot te schieten. Zijn schot leek enkele meters langs te gaan maar bij de tweede paal dook Luuk van Beek op die met een uiterste inspanning de bal nog kon raken maar deze ging langs het doel. Enkele minuten voor rust kwam ZSC aan de linkerkan van het veld goed door. De voorzet kwam bij de tweede paal terecht bij de vrijstaande Juul Huijbers. Zijn inzet werd echter met een katachtige reactie door doelman Job Linsen uit het doel gehouden.

Na rust startte D.V.S. sterk. Aan de rechterkant was Remy Keijsers zijn directe tegenstander te snel af en met wat geluk kreeg hij de bal mee. Hij zag de opgekomen Jasper Jakobs bij de eerste paal opduiken en deze wist met zijn mindere linkerbeen de bal achter de doelman te prikken: 0-1. Z.S.C. verhoogde de druk en niet veel later was er een hard schot van Luuk van Beek dat maar net naast de goal verdween. Daarna waren er 3 goede kansen voor D.V.S. om de voorsprong uit te breiden. Aan de linkerkant van het veld kregen de gasten uit Aalst een vrije trap te nemen. Roel de Greef besloot de bal direct op goal te trappen en waar veel supporters dachten dat het leer in de kruising zou verdwijnen wist doelman Thijs Houbraken met een fantastische redding de bal tot hoekschop te verwerken. Niet veel later kreeg Remy Keijsers centraal op het middenveld de bal en deze speelde hij direct door op Jasper Jakobs die met een keihard schot de doelman wederom op de proef stelde. Hierbij raakte de doelman geblesseerd en werd de wedstrijd even stil gelegd. Aan de rechterkant werd de bal door de scheidsrechter teruggegeven aan Jasper Jakobs en deze speelde op de achterlijn zijn tegenstander uit. Hij legde de bal terug op de vrijstaande Dries Kreijns maar zijn inzet kon door de doelman met de voeten worden gekeerd. De wedstrijd werd een echte strijd en waar eerder deze competitie D.V.S. dan vaak het onderspit delfde, lieten ze zien ook hier stappen te hebben gemaakt. Toch kwam D.V.S. in de 67ste minuut goed weg. De bal werd vanaf de zijkant bij de tweede paal ingebracht maar in de scrimmage verdween de bal over het doel. Bij een goed uitgevoerde counter ontsnapte Dries Kreijns aan zijn verdedigers maar hij kwam niet goed uit en zijn inzet verdween over het doel. Het spel golfde op en neer en Z.S.C. was dicht bij de gelijkmaker na een hard schot van Bas Veraa dat rakelings naast ging. In de 78ste minuut was Remy Keijsers zijn tegenstander wederom te snel af en hij kon alleen richting de goal. Waar hij verder naar buiten uit kwam wist hij de bal, uit een bijna onmogelijke hoek, snoeihard binnen te schieten waarbij de doelman compleet kansloos was. Hierna moest D.V.S. achteruit en waren er nog enkele hachelijke momenten omdat Z.S.C. lange ballen voor de goal gingen gooien. Met wat geluk en goed ingrijpen van de verdedigers werd een tegen goal voorkomen. In blessuretijd maakte Remy Keijsers goed gebruik van zijn snelheid en liet de laatste man van Z.S.C. zijn hakken zien. In een één op één duel bleef hij uiterst koel en schoot de bal beheerst binnen: 0-3. De scheidsrechter liet daarna nog vele minuten door spelen maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Volgende week staat er voor D.V.S. geen wedstrijd op het programma in verband met Carnaval. De week daarna staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen H.M.V.V. uit Hooge Mierde. Aanvang van de wedstrijd op Sportpark De Aalstervelden is dan 14.30 uur.

Terug

DVS – RKDSV (05-02-2023)

Uitslag 5 – 2: D.V.S. bekroont sterke wedstrijd met grote overwinning.

De laatste 2 wedstrijden hadden voor D.V.S. 6 punten opgeleverd. Deze overwinningen waren tegen twee mede degradatiekandidaten. Met R.K.D.S.V. kwam er een ploeg naar Aalst die op de tweede plaats in de competitie staat. Om onderin definitief weg te komen zou een overwinning goed van pas komen.

De allereerste kans van de wedstrijd was voor de gasten uit Diessen. D.V.S. leed balverlies op het middenveld en Sven Bastings kwam in vrije schiet positie schuin voor de goal. Zijn schot ging echter net naast. Niet veel later kwam D.V.S. op voorsprong. Dries Kreijns kreeg in het strafschopgebied de bal maar zijn inzet werd gered door doelman Rik van Uffelen. De afgeslagen bal werd door Remy Keijsers opgepikt en hij kapte zijn tegenstander goed uit maar zijn geplaatste schot kwam tegen de rug verdediger. Uiteindelijk viel de bal weer voor de voeten van Dries Kreijns die geen enkele moeite had om de bal van dichtbij binnen te schuiven. In de 11eminuut werd Sam Linnenmans aan de linkerkant van het veld goed vrijgespeeld maar hij treuzelde te lang en Fin van den Hoogen kon met een mooie blok erger voor D.V.S. voorkomen. Hierna was de wedstrijd aardig in evenwicht en was het even wachten voordat er zich weer kansen voor deden. In de 21ste minuut onderschepte back Bo van Heur uitstekend de bal en hij stuurde Dries Kreijns de diepte in. Hij kwam schuin voor de goal uit maar zijn schot verdween langs het doel. Niet veel later was het weer Bo van Heur die centraal op het middenveld opstoomde. De verdediger speelde als een volleerd aanvaller een verdediger uit. De bal kwam voor de voeten van Remy Keijsers maar zijn inzet kon nog gestopt worden maar Bo van Heur was attent en kon de bal gemakkelijk van korte afstand binnenschieten.  Kort daarna bleef R.K.D.S.V. een grotere achterstand bespaard. Aan de linkerkant speelde Remy Keijser goed zijn tegenstander uit maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. De aansluitende hoekschop werd door Roel de Greef rechtstreeks, gedragen door de wind, op de kruising getrapt. In de 33ste minuut was het Roel de Greef die vanaf de zijkant de bal over de verdedigers legde op de vrijstaande Dries Kreijns. Hij pakte de bal met een technisch hoogstandje met de binnenkant van de voet direct uit de lucht maar zijn inzet ging net over het doel. Net voor rust leek de thuisploeg met ongekende weelde richting de kleedkamers te gaan. Dirk Schellekens kwam aan de rechterkant op en legde de bal breed op Jasper Jakobs die direct doorspeelde op Dries Kreijns die de vrijstaande Roel de Greef wist te bereiken maar zijn geplaatste schot ging via de lat over. 

In het begin van de tweede helft liet R.K.D.S.V. zien dat ze niet naar Aalst waren gekomen voor een nederlaag. Ze startte veel feller dan in de eerste helft maar konden in de eerste minuten na de rust niet tot gevaarlijke kansen komen. In de 52ste minuut Liet D.V.S. zien dat ze snel kunnen omschakelen. Vanaf de rechterkant werd de bal geopend op de vrijstaande Dries Kreijns die aan de andere kant van het veld stond. Waar iedereen dacht dat de bal achter zou gaan, hield hij de bal binnen en wist hem terug te leggen op de vrijstaande Remy Keijsers. Die dreigde te schieten maar deze gaf de bal perfect in de loop van de meegekomen Jasper Jakobs. Deze haalde direct uit en de bal verdween onberispelijk in de uiterste hoek: 3-0. Niet veel later was er een snelle combinatie tussen Jasper Jakobs en Dries Kreijns maar de aanvoerder van D.V.S. kon de doelman van dichtbij niet verrassen.  In de 10 minuten daarna kwamen de gasten uit Diessen erg sterk opzetten en kwam D.V.S. verschillende keren goede weg. Eerst werd via een lange bal Sam Linnemans weggestuurd. Hij zag doelman Job Linsen ver voor zijn doel staan en probeerde via een lob de doelman te verschalken maar met een uiterste inspanning wist de doelman zijn doel schoon te houden. In de 63ste minuut was er een goede actie van de snelle Sven Basting die hard uithaalde maar zijn schot ging via Job Linsen op de lat. Niet veel later kwam de thuisploeg wederom goed weg toen de vrijgespeelde Raoul Iselin keihard op de lat schoot. Uit dezelfde aanval brachten de gasten de achterstand terug. Sven Bastings pikte de bal op en schoot opnieuw op goal. Waar hij enkele minuten eerder de lat raakte ging zijn schot deze keer via een verdediger in het doel. Niet veel later was de aansluitingstreffer bijna een feit. Recht voor de goal kwam de bal vanuit de kluts voor de voeten van aanvoerder Rens Timmermans maar zijn inzet kon van dichtbij door Job Linsen worden gepakt. Vanaf de 75steminuut kwam D.V.S. toch weer beter in zijn spel en zorgen met enkele razendsnelle counters voor veel gevaar. Met één van deze snelle uitbraken kwam de 4-1 op het bord. Vanaf de rechterkant werd de bal voor de goal gebracht maar de aanname van Dries Kreijns was niet nauwkeurig genoeg. De bal viel voor voeten van de net ingevallen Xander Olischlagers die geen moment twijfelde en uithaalde. Zijn schot verdween onder in de hoek en liet de keeper volstrekt kansloos. Drie minuten later kwamen de gasten toch weer terug. Aan de rechterkant ontsnapte Sven Basting en hij legde de bal bij de tweede paal neer voor de voeten van Sander van der Aa die van dichtbij kon binnenschieten.  Twee minuten later had D.V.S. het antwoord alweer klaar.  Bo van Heur stuurde aan de linkerkant Remy Keijsers de diepte in. Deze legde de bal perfect breed op de meegekomen Dries Kreijns die zijn inzet in de verre hoek binnen zag vallen: 5-2. De uitslag had nog groter uit kunnen vallen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was Jasper Jakobs te snel voor de verdediging en ging alleen op de keeper af. Hij leek de keeper te omspelen maar stapte daarbij ongelukkig op de bal waarna de doelman de bal makkelijk op kon rapen. Niet veel later floot scheidsrechter Louis van den Dries voor het einde van de wedstrijd en was een mooie en verdiende overwinning voor D.V.S. een feit.

Aanstaande zondag speelt D.V.S. een uitwedstrijd op Sportpark de Koolakkers tegen Z.S.C. uit Westerhoven. Aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

Terug

Steensel – DVS (29-01-2023)

Uitslag 1 – 3: D.V.S. behaalt een verdiende overwinning in Steensel.

Vorige week werden alle wedstrijden in de 4e klasse F nog afgelast als gevolg van de overvloedige sneeuwval eerder in de week. Deze week stond er voor D.V.S. direct een 6 punten wedstrijd op het programma tegen Steensel. Voor de wedstrijd stond D.V.S. nog op een directe degradatie plaats met boven zich de tegenstander van vandaag die in de voorgaande wedstrijden 3 punten meer bij elkaar hadden gespeeld. Om aansluiting met de onderkant van de middenmoot zou een overwinning zeer welkom zijn.

Ondanks het belang van de wedstrijd kwam D.V.S. al in de 4e minuut op achterstand. Aan de linkerkant van het veld zette Stefan Coset een aanval op. Met een slimme steekbal wist hij Teun Neutkens weg te sturen die wel heel gemakkelijk alleen richting het doel kon gaan. Hij had geen moeite om de bal onderin de hoek te prikken: 1-0.  D.V.S. moest in het begin van de wedstrijd erg wennen aan het ongelijke veld wat goed voetbal erg moeilijk maakte. In de 7de minuut kwamen de gasten uit Aalst voor de eerste keer gevaarlijk voor de goal. Remy Keijsers kwam in het midden voor de goal aan de bal maar zijn schot verdween ruimschoots over het doel. Daarna was het tot de 16de minuut wachten voordat D.V.S. weer voor gevaar kon zorgen. Aan de linkerkant kwam Bo van Heur goed opzetten en hij speelde zijn tegenstander mooi uit. Schuin voor de goal besloot hij te schieten en de bal hobbelde voor de goal langs waar het afleggen naar twee vrijstaande medespelers een betere optie zou zijn geweest. Waar D.V.S. probeerde te voetballen. Maakte Steensel vaak gebruik van de lange bal om zo de snelle Marco Subnel in stelling te brengen. Hij had echter qua snelheid een geduchte tegenstander in Bo van Heur.  Na 20 minuten namen de gasten het initiatief geheel over en werd er druk naar voren gezet om de opbouw van de thuisclub te verstoren. Bijna kon Remy Keijsers hiervan profiteren maar hij twijfelde in het strafschopgebied te lang met schieten. Niet veel later nam Jasper Jakobs van afstand de goal van Steensel onder vuur maar doelman Jordy van Dooren had weinig moeite om zijn schot te stoppen. In de 33ste minuut was er dan toch de terechte gelijkmaker. David da Silva maakte aan de rechterkant een mooie actie en wist de achterlijn te bereiken. Hij legde de bal op de 11 meter terug waar de geheel vrijstaande Remy Keijsers de bal inschoot. Een verdediger probeerde op de lijn nog redding te brengen maar de bal ging via deze verdediger in het dak van het doel. Net voor rust kwam D.V.S. ook nog op voorsprong. Vanaf de linkerkant werd Jasper Jakobs ingespeeld die de combinatie zocht met David da Silva. Deze gaf de bal perfect in de loop mee van Jasper Jakobs en zijn harde schot verdween onder in de hoek en daarmee liet hij de doelman geheel kansloos: 1-2.

De eerste grote kans van de tweede helft was voor de gasten. Een hoekschop vanaf de linkerkant werd afgeslagen en de bal kwam bij Roel de Greef terecht die de bal direct bij de eerste paal legde. Zijn scherpe voorzet zorgde voor veel paniek maar verdween niet in het doel. In de 50ste minuut was er nog een keer een grote kans voor Steensel. Aan de linkerkant van het veld ontsnapte Stefan Coset en hij kon richting de goal gaan. Op de zestien meter besloot hij te schieten en Job Linsen kon met een uiterste redding zijn doel schoonhouden. Niet veel later was er een lange aanval van D.V.S. wat uiteindelijk de 1-3 opleverde. Aan de rechterkant ontsnapte Jasper Jakobs en hij gaf vanaf de achterlijn de bal voor de goal die met veel moeite kon worden weggewerkt. De bal kwam echter bij David da Silva terecht die Stan van der Heijden aanspeelde die geen moment twijfelde en de bal hard in de lange hoek schoot. Steensel probeerde nog wel de wedstrijd te kantelen maar D.V.S. counterde naar hartelust. In de 58ste minuut viel dan ook bijna de definitieve beslissing. Aan de linkerkant ging Remy Keijsers op avontuur en deze wist centraal op het middenveld Roel de Greef te bereiken die de bal direct doorlegde op Jasper Jakobs. Zijn schot verdween echter net naast de goal. In de 68ste minuut was Steensel nog dicht bij de aansluitingstreffer. Teun Neutkens schoot vanaf 20 meter op goal en de bal leek in de kruising te verdwijnen maar Job Linsen wist met een geweldige redding de bal tot hoekschop te verwerken. Daarna was het gedaan met de dadendrang van de thuisclub en gaf D.V.S. niets meer weg. Er waren nog verschillende snelle counters via Remy Keijsers en Jasper Jakobs maar hun inzetten waren niet doeltreffend. In de 81ste minuut was de ingevallen Sam Senders nog het dichtst bij een doelpunt. In het strafschopgebied draaide hij zich goed vrij en zijn geplaatste schot werd met een uiterste inspanning door de doelman tot hoekschop verwerkt. Na 90 minuten stond er een geheel terechte uitslag op het bord en hiermee komen de mannen van Mike de Louw in punten gelijk met de tegenstander uit Steensel en is er weer aansluiting met de onderkant van de middenmoot.

Aanstaande zondag speelt D.V.S. weer een thuiswedstrijd. RKDSV uit Diessen is dan om 14.30 uur de tegenstander op Sportpark De Aalstervelden.

Terug

DVS – Waalre (11-12-2022)

Uitslag 3 – 1: D.V.S. wint de dorpsderby van Waalre.

Er werd al een tijdje uitgekeken naar het moment dat D.V.S. en Waalre de krachten weer een keer konden meten in de competitie. De afgelopen jaren stonden beide teams niet in dezelfde klasse maar bij de indeling van de nieuwe competitie werd D.V.S. weer in de Kempische 4de klasse ingedeeld. Zo vroeg in het seizoen stond deze wedstrijd ook in het teken van degradatie. Beide teams staan in de onderste regionen en dreigen de aansluiting met de onderkant van de middenmoot te verliezen. Voor beide clubs was er maar één uitslag mogelijk: winnen!

Ondanks het koude weer was er een mooi opkomst van supporters van beide verenigingen. Het eerste kwartier was erg behoudend van de teams. D.V.S. zakte in en liet de bal aan de tegenstander. De eerste grote kans was voor de gasten uit Waalre. Aan de rechterkant van het veld werd een hoekschop genomen die bij de tweede paal op goal werd gekopt door de vrijstaande Simon Zijlstra. Op de doellijn kon Roel de Greef de bal weg werken. Direct daarna leek de wedstrijd te ontwaken en liet de thuisclub zich voor de eerste keer gelden. Aan de linkerkant van het veld was er een goede combinatie tussen Brent Hoekman en Roel de Greef die de bal mee gaf aan de doorgelopen Shane Lawlor. In het strafschopgebied liet hij een hard schot los dat buiten bereik van de keeper op de lat kwam. Niet veel later was er in de as van het veld een goede actie van Jasper Jakobs die wegdraaide van zijn tegenstander maar zijn gehaaste schot ging langs het doel. Waalre liet zich niet onbetuigd en via een goede combinatie tussen Simon Zijlstra en Matthijs Stokmans kon de laatste alleen op de doelman af. Helaas voor de gasten speelde hij de bal iets te ver voor zich uit en de goed uitgekomen Job Linsen wist de bal voor de voeten van de aanvaller weg te plukken. De minuten daarna stonden in het teken van veel strijd maar geen kansen voor beide goals. In de 31ste minuut D.V.S. kreeg aan de linkerkant van het veld een hoekschop te nemen en Roel de Greef trapte de bal strak naar de 2e paal. Doelman Koen de Waal ging onder de bal door en daarachter kwam Shane Lawlor inlopen die hard binnenkopte: 1-0. In de 35ste minuut was er een zeer ongelukkig moment voor Waalre aanvaller Simon Zijlstra. Hij brak door de verdediging van D.V.S. maar opnieuw was daar Job Linsen om het gevaar te reduceren. Hij kwam echter zeer ongelukkig in contact met de aanvaller die daarbij ernstig geblesseerd raakte. De scheidsrechter moest de wedstrijd tijdelijk staken omdat er een ambulance aan te pas moest komen om de ongelukkige speler naar het ziekenhuis te vervoeren.  Na een half uur werd de wedstrijd weer hervat en net voor rust kwam Waalre op gelijke hoogte. In de as van veld werd er op 25 meter voor de goal een onnodige overtreding gemaakt door Dirk Schellekens. Tim van Schijndel ging achter de bal staan en hij draaide de bal om het muurtje en liet Job Linsen volledig kansloos.

Omdat het spel tijdens de blessure van Simon Zijlstra lang had stilgelegen werd er na een korte pauze direct verder gegaan. Net na rust was er een grote kans voor Waalre. Matthijs Stokmans en Finn van den Hoogen raakte in een sprintduel. Fin van den Hoogen probeerde met een sliding de bal voor de voeten van Matthijs Stokmans weg te tikken maar de aanvaller kreeg de bal mee en kon alleen op de keeper afgaan. Hij tikte de bal beheerst langs de doelman maar zijn inzet had niet genoeg snelheid en kon nog worden weggewerkt door Jasper Gevers. Hierna werd het duel feller. In deze periode was het veldspel van Waalre wat verzorgder zonder dat ze tot echte kansen konden komen terwijl D.V.S. te makkelijk balverlies leed. In de 61ste minuut had D.V.S. weer op voorsprong moeten komen. Jasper Jakobs stuurde Brent Hoekman de diepte in die vanaf de zijkant de geheel vrijstaande Roel de Greef bereikte. Ondanks dat hij geheel vrij stond wist hij op een paar meter voor een open goal de bal over het doel te krijgen. Direct aan de andere kant was het een schot van de ingevallen Thomas Noteboom die via een verdediger bijna in het doel verdween. In deze periode gebeurde er genoeg voor beide doelen en Roel de Greef dwong met een goed genomen vrije trap doelman Koen de Waal tot een redding. Ook Waalre liet zich niet onbetuigd en Matthijs Stokmans ontsnapte weer aan zijn verdedigers maar zijn inzet was niet krachtig genoeg om de doelman te verontrusten. In de 71ste minuut kwam D.V.S. op voorsprong. Na een goede loopactie kreeg Jasper Jakobs aan de rechterkant van het veld de bal. Hij speelde zijn tegenstander uit en kon naar binnen komen. Zijn scherpe voorzet kon door de doelman nog van richting worden veranderd maar de bal kwam voor de voeten van de vrijstaande Dirk Schellekens die geen enkele moeite had om de bal in het lege doel te schieten: 2-1. Waalre zette nog een keer extra aan maar kon niet echt gevaarlijk worden en gaf achterin wat meer ruimte weg. Een paar minuten voor het einde viel dan de definitieve beslissing. Jasper Jakobs werd meet een lange bal weggestuurd. Vanaf de achterlijn kwam hij naar binnen en behield goed het overzicht. De meegekomen Bart van Linder kreeg de bal in de loop aangespeeld en schoot de bal achter doelman Koen de Waal. Na de wedstrijd wist D.V.S.-trainer Mike de Louw te melden dat hij erg blij was met de overwinning en de strijd die zijn ploeg had gebracht in de derby. Volgens hem was de overwinning cruciaal om na de winterstop niet op een te grote achterstand te staan van de middenmoot.  Tranier van Waalre, Fred van Westreenen, gaf aan dat zijn ploeg erg teleurgesteld was en zijn spelers er behoorlijk doorheen zaten. Volgens zijn mening was het echter niet goed genoeg geweest om de overwinning mee naar Waalre te nemen.

In verband met de winterstop staan er de komende weken geen wedstrijden voor de competitie op het programma. De competitie zal op 22 januari 2023 worden hervat. Voor Waalre staat er dan een thuiswedstrijd tegen Spoordonkse Boys op het programma en D.V.S. speelt dan uit tegen Steensel. Namens D.V.S wensen wij iedereen prettige kerstdagen en een voorspoedig 2023. Daarnaast willen we de ongelukkige Simon Zijlstra veel beterschap wensen en hopen dat hij weer snel op het veld kan terug keren.

Terug

EDN’56 – DVS (4-12-2022)

Uitslag 4 – 3: D.V.S. krijgt te weinig in Haghorst.

Voor D.V.S. stond er in de 10e speel ronde een uitwedstrijd tegen EDN ’56 uit het Haghorst op het programma. Door het koude weer hadden maar weinig supporters de moeite genomen om deze wedstrijd te komen aanschouwen. Voor de mannen van Mike de Louw was het noodzaak om punten te scoren gezien de 12e plaats op de ranglijst wat aan het eind van de competitie rechtstreekse degradatie op zou leveren.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd waren niet erg hartverwarmend. EDN ’56 was meer in balbezit maar konden niet gevaarlijk worden. D.V.S. speelde na de zeperd van vorige week tegen DOSL wat meer vanuit de verdediging om wat minder ruimte weg te geven aan de tegenstander. De eerste grote kans was in de 21ste minuut toch voor de gasten uit Aalst. Van achteruit werd een lange bal gespeeld die totaal verkeerd beoordeeld werd door de achterhoede van de thuisclub. Jasper Jakobs kon alleen op de keeper afgaan maar doelman Floris de Bas wist met een goede ingreep de openingstreffer te voorkomen.

Niet veel later was het wederom Jasper Jakobs die met een goede actie de verdediging van EDN ’56 uitspeelde maar in het strafschopgebied kon hij door een gezamenlijke actie van 2 verdedigers van de openingstreffer worden afgehouden.  Direct daarna was het aan de overkant wel prijs. Bram Donkers kreeg de bal in de as van het veld aangespeeld en met een simpele beweging kwam hij vrij en zonder problemen kon hij alleen op de doelman afgaan. Voordat Job Linsen in kon grijpen werd de bal al goed ingeschoten: 1-0. De inkt op het papier was nog niet droog of aan de andere kant lag de gelijkmaker in het net. Bij een goede aanval over de linkerkant, die over verschillende schijven plaats vond, kwam de bal op de rand van het zestien meter gebied voor de voeten van Jasper Jakobs. Hij twijfelde niet en pakte de bal direct volley uit de lucht en de bal ging via de binnenkant van de paal in het doel. Het kwartier daarna was er heel veel strijd op het veld maar waren er geen grote kansen te noteren. In de 39ste minuut kwam EDN ’56 weer op voorsprong. Vanaf de linkerkant kon de bal ongehinderd in het strafschopgebied worden gebracht en de geheel vrijstaande Luuk van Doormaal kon de bal hard binnenkoppen. D.V.S. was even van slag en daar profiteerde de thuisclub optimaal van. Vanuit een hoekschop werd de bal weg gebokst door Job Linsen. De bal kwam terecht bij Coen van Oirschot en van grote afstand schoot hij de bal in de uiterste hoek. De meegereisde supporters uit Aalst vreesde dat de wedstrijd al gespeeld zou zijn maar D.V.S. rechtte de rug. Net voor rust werd via een steekbal Cas Vermeer de diepte ingestuurd.

Een verdediger kon met een uiterste inspanning de aanval onderbreken maar de bal kwam daarbij in de voeten van de volledig vrijstaande David da Silva. Hij schoof de bal goed langs de uitgekomen doelman in het doel. Hiermee was de koek nog niet op en D.V.S. wist in blessuretijd zelfs de gelijkmaker op het bord te krijgen. Aan de linkerkant werd Brent Hoekman goed aangespeeld en met een goede actie speelde hij zijn tegenstander uit en wist hij het zestien meter gebied binnen te dringen. Met een hard schot in de lange hoek liet hij de keeper kansloos: 3-3. Ondanks de kou hadden de bezoekers van beide clubs waar voor hun geld gekregen.

De tweede helft startte waar de eerste helft was opgehouden. Direct vanaf de aftrap was er een goede actie van Brent Hoekman die de vrijstaande Cas Vermeer bereikte. Zijn schot op goal ging echter hoog over. In de daaropvolgende aanval aan de andere kant liet de thuisploeg een enorme kans liggen. Vanaf de zijkant werd de bal strak voor de goal gelegd en de geheel vrijstaande Luuk van Doormaal wist van 2 meter afstand de bal hoog over het doel te schieten. In de 55ste minuut kreeg David da Silva de bal recht voor de goal aangespeeld maar zijn schot werd gekeerd door de doelman.  Aan de overkant was Luuk van Doormaal met een goede actie dicht bij een nieuwe voorsprong voor EDN ’56. Zijn harde schot ging net voor het doel langs. In de 65ste minuut was het D.V.S. dat via een prachtige aanval David da Silva bereikte die Brent Hoekman in stelling bracht. Hij knalde met een acrobatische halve omhaal de bal op de lat. Daarna was de wedstrijd in evenwicht en werd overal op het veld felle duels uitgevochten.

In de 88ste minuut kreeg D.V.S. verschillende mogelijkheden om te schieten van korte afstand na een goede aanval waarbij Dirk Schellekens een goede voorzet gaf op David da Silva maar tot 2 keer toe werden schoten met een uiterste inspanningen geblokt. In blessuretijd kreeg D.V.S. alsnog de deksel op de neus. Aan de linkerkant van het veld kreeg Coen van Oirschot de bal aangespeeld. Met een goede actie kwam hij naar binnen en draaide de bal naar de verste paal. De bal belandde op de paal en verdween via doelman Job Linsen in de goal: 4-3. Daarna was er weinig speeltijd meer over om de gelijkmaker te maken en was de 6de nederlaag van het seizoen een feit.

Volgende week staat in Aalst de dorpsderby tegen Waalre op het programma. Inmiddels is de achterstand met de onderkant van de middenmoot opgelopen naar 6 punten. Om de aansluiting weer enigszins te maken is er voor beide teams maar één ding mogelijk: WINNEN!

Terug

DVS – DOSL (28-11-2022)

Uitslag 0 – 5: D.V.S. overklast door DOSL.

Na twee gelijke spelen de afgelopen weken stond de thuiswedstrijd tegen DOSL uit Leende op het programma. Voor D.V.S. was het noodzakelijk om weer een keer een overwinning te behalen om de afstand met de onderkant van de middenmoot niet te groot te laten worden. De voortekenen waren niet erg gunstig omdat bij de thuisclub 5 basisspelers ontbraken. Hierdoor maakte de pas 17-jarige Loran Saelman zijn basis debuut in het eerste van de thuisclub.

In het begin van de wedstrijd kon D.V.S. de gasten uit Leende nog aardig bijbenen. Toch was de eerste kans voor DOSL.

Foto Vincent van den Hoogen

Vanaf de zijkant werd de bal voorgezet en Roel van Geldorp miste de bal op een haar. Bij de tweede paal kwam de bal tegen verdediger Dirk Schellekens en deze ging maar net naast het doel. Niet veel later was er aan de andere kant een kort genomen hoekschop die bij de tweede paal werd neergelegd maar David da Silva kopte naast de goal. Daarna werd de wedstrijd volledig overgenomen door de gasten. D.V.S. leed vaak veel te makkelijk balverlies op het middenveld en te vaak werd de lange bal gehanteerd die dan bijna altijd voor DOSL was. Daarnaast werden er geen duels gewonnen en was het wachten op de voorsprong voor de gasten. In de 14e minuut kon Job Linsen nog redding brengen op een goede actie, gevolgd door een schot van Rene Bolsters.

Foto Vincent van den Hoogen

Niet veel later kwam D.V.S. op achterstand. De manier waarop was typerend voor het spel van de thuisclub. De bal kwam tussen twee verdedigers terecht en er was onduidelijkheid wie er nu in zou grijpen. Martijn Bax wist ertussen te komen en via de kluts kreeg hij de bal mee en kon deze eenvoudig binnen tikken.  De volgende kans voor DOSL ontstond door weer onnodig balverlies. Over de linkerkant werd de achterlijn bereikt en de bal werd goed neergelegd maar Roel van Geldorp maaide over de bal. Het was tot de 32ste minuut wachten voordat D.V.S. zich weer een keer meldde bij de goal van de tegenstander. Aan de linkerkant onderschepte Sjors Neggers goed de bal. Hij kon naar binnen trekken zonder dat hem iets in de weg werd gelegd en passte de bal op de vrijstaande Cas Vermeer.

Foto Vincent van den Hoogen

Zijn schot was echter krachtloos en doelman Joep Smulders hoefde weinig moeite te doen om de bal tegen te houden.  Daarna was het weer aan de andere kant gevaarlijk. Menno Bekkers kon bijna het hele veld oversteken maar zijn schot kon worden gekeerd door Job Linsen. Aan de andere kreeg D.V.S. de grootste kans van de eerste helft. Een kort genomen hoekschop kwam bij Jasper Jakobs die op de achterlijn zijn tegenstander door de benen speelde en de bal terug legde op Dirk Schellekens die zijn harde schot maar net langs zag gaan.

Foto Vincent van den Hoogen

Net voor rust ontsnapte Rene Bolster aan de linkerkant van het veld. Hij legde bal op het juiste moment breed op de vrijstaande Ralph Geelen die zijn schot maar net langs de goal zag gaan. De rust werd bereikt met een 0-1 achterstand.

Wie verwachtte dat de thuisploeg na de rust anders uit de kleedkamer zou komen, kwam bedrogen uit.  Meteen na de rust werd er op het middenveld weer te makkelijk balverlies geleden en de bal kwam terecht bij geheel vrijstaande Rene Bolsters. Waar hij alle tijd had, schoot hij zeer gehaast en de bal verdween dan ook ruim over de goal. Direct daarna toonde diezelfde Rene Bolsters aan toch of een fijne trap te beschikken. DOSL kreeg op 20 meter voor de goal een vrije trap te nemen en zijn geplaatste schot plofte via de binnenkant van de paal in de goal: 0-2. De gasten waren heer en meester op het veld en wonnen bijna alle duels. Toch had D.V.S. nog bijna de aansluitingstreffer te pakken. Aan de linkerkant van het veld speelde David da Silva zijn tegenstander uit en de meegekomen Shane Lawlor dwong met een kopbal doelman Joep Smulders tot een uiterste redding om zijn goal schoon te houden. Daarna was het gedaan met de aanvalsdrift van D.V.S. en was DOSL met razendsnelle counters keer op keer gevaarlijk. In de 79steminuut viel dan ook definitieve beslissing uit een snelle omschakeling. Rick van Hooff werd de diepte ingestuurd en kon zonder dat hem maar een strobreed in de weg werd gelegd op de D.V.S.-doelman afgaan. Hij liftte de bal uiterst beheerst over de doelman: 0-3. Hiermee was het nog niet klaar want 5 minuten later was daar een goede actie van Mathijs Oomen over de linkerkant en zijn voorzet kwam terecht bij de geheel vrijstaande Rick van Hoof die moeiteloos de bal binnen tikte. De gifbeker was nog steeds niet leeg. Enkele minuten voor het einde ontsnapte Martijn Bax op het randje van buitenspel aan zijn verdedigers en kon op de doelman afgaan. Waar het in eerste instantie Job Linsen was die de bal tegen kon houden kwam de bal in tweede instantie weer voor de voeten van Martijn Bax die de bal makkelijk binnen kon schuiven: 0-5. Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter Frank van Nieuwenhof voor het einde van de wedstrijd. D.V.S. zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen om aansluiting met de onderkant van de middenmoot te gaan realiseren in de komende 2 wedstrijden voor de winterstop.

Volgende week staat er voor D.V.S. een uitwedstrijd op het programma bij EDN ’56 uit Haghorst. Gezien het korter worden van de dagen zal er een half uur eerder afgetrapt worden als normaal. Aanvang van de wedstrijd 14.00 uur.

Terug

De Raven – DVS (21-11-2022)

Uitslag 0 – 0: D.V.S. en De Raven delen de punten.

Vorige week leverde de thuiswedstrijd nog een teleurstelling op omdat in de laatste minuut tegen koploper Vessem de gelijkmaker werd geïncasseerd. Deze week stond er een uitwedstrijd op het programma bij de Raven in Luijksgestel.

Hoewel we al lang verwend zijn door het mooie weer, was het deze week duidelijk te merken dat we inmiddels alweer ver in november zitten en dat de kou langzaam om de hoek komt kijken. Daarbij regende het bijna de gehele wedstrijd. De wedstrijd kwam dan ook moeilijk op gang. De Raven had vanaf het begin wat meer de bal en D.V.S. zakte in tot aan de middenlijn. Het eerste kansje was in de 7e minuten voor de thuisploeg. Vanaf de rechterkant werd Niels van de Heuvel de diepte ingestuurd. Vergezel door een verdediger ging hij richting Job Linsen maar deze was eerder bij de bal dan de aanvaller. Het was lang wachten voordat de gasten uit Aalst voor de eerste keer gevaarlijk konden worden. Een verkeerd geraakte bal werd door keeper Melvin Rombouts gevangen maar de scheidsrechter beoordeelde deze bal als een terugspeelbal en daarvoor werd een indirecte vrije trap gegeven. De vrije trap lag te veel naar de zijkant en Jasper Jakobs trapte de bal strak voor de goal. De bal kwam voor de voeten van David da Silva maar deze raakte de bal verkeerd waardoor de bal langs de goal verdween.

Niet veel later was er aan de andere kant weer een gevaarlijke situatie. Wederom was het Niels van de Gevel die nu in de as van het veld alleen richting de goal kon gaan. In zijn kielzog gevolgd door 3 verdedigers. De aanvaller wist de keeper uit te spelen maar toen hij de bal in het doel wilde schuiven werd zijn doelpoging geblokt door Bo van Heur.

De wedstrijd leek los te komen en aan de overkant was het D.V.S. dat via een verzorgde aanval over de rechterkant in het strafschopgebied Jasper Jakobs wist aan te spelen. Hij behield het overzicht en legde de bal goed terug op de opgekomen Pim Senders maar zijn schot ging langs het doel.  De Raven werd wat sterker en in korte tijd was er een goed schot van Niels Peeters dat net over ging en Niels van de Gevel ging voor zijn derde kans van de middag. Vanaf de rechterkant ging hij op de doelman af maar zijn gestifte bal verdween langs het doel. Het duurde tot de 35ste minuut voordat D.V.S. weer eens gevaarlijk voor de goal kwam. Aan de linkerkant van het veld zette David da Silva met een fraaie schaar zijn verdediger in de wind en maar zijn schot belandde op de paal.

Hierna gebeurde er voor rust niet veel meer en zochten de spelers met een 0-0 ruststand de kleedkamers op.

Na rust werd de wedstrijd er niet beter op. Door beide ploegen werd te vaak onnodig balverlies geleden en de voorwaartse werden dan ook maar sporadisch bereikt. De eerste gevaarlijke aanval in de tweede helft was voor de gasten uit Aalst. Vanaf de rechterkant kreeg D.V.S. een vrije trap te nemen. Shane Lawlor bracht de bal strak voor de goal waar de bal door Dries Kreijns op een haar na gemist werd waarna doelman Melvin Rombouts redding kon brengen.

Hierna werd De Raven weer wat sterker en kwam D.V.S. goed weg toen Huib Borrenbergs de bal inkopte maar de bal via een verdediger langs het doel verdween. Niet veel later kreeg de thuisploeg een hoekschop te nemen en de bal werd op de rand van het zestienmeter gebied teruggelegd op de geheel vrijstaande Niels Peeters maar zijn geplaatste schot schampte de bovenkant van de lat. In de 70ste minuut was het Tim Borrenbergs die alleen op doelman Job Linsen af kon gaan maar dit seizoen moet je van goede huizen komen als je deze doelman in een één op één duel wil kloppen. Ook dit keer kwam de doelman als winnaar uit het duel. In de 78ste minuut meldde D.V.S. zich weer eens gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Shane Lawlor ontsnapte aan de linkerkant van het veld aan zijn belagers. Zijn voorzet werd nog door een verdediger van richting veranderd en belandde bij de tweede paal voor de voeten van David da Silva. De doelman van de thuisploeg kon met een uiterste inspanning zij n doel schoonhouden. Vijf minuten later moest D.V.S. met een man minder verder. Voorin werd balverlies geleden en Pim Senders probeerde met een uiterste inspanning, via een sliding, de bal te onderscheppen maar raakte daarbij vol zijn tegenstander. De scheidsrechter twijfelde geen moment een toonde hem de rode kaart. Waar iedereen eigenlijk verwachtte dat de Raven er nog een keer vol voor zou gaan, kon D.V.S. redelijk makkelijk overeind blijven. In de 90steminuut was het D.V.S. dat nog bijna met de overwinning aan de haal ging.

Na een goede aanval over de rechterkant van het veld werd Brent Hoekman op de rand van het strafschopgebied bereikt maar zijn schot ging via een verdediger rakelings langs het doel. Hiermee was het nog niet klaar. Wederom was het dezelfde Brent Hoekman die in blessuretijd nog een grote kans kreeg. Vanuit een hoekschop belandde de bal bij de tweede paal voor zijn voeten maar de goed ingeschoten bal werd van de doellijn gehaald. Hiermee was de laatste kans verkeken en eindigde de wedstrijd in 0-0.

Komende zondag speelt D.V.S. een thuiswedstrijd op Sportpark De Aalstervelden tegen DOSL uit Leende.

Terug

DVS – Vessem (14-11-2022)

Uitslag 2 – 2: D.V.S. herstelt zich en speelt gelijk tegen koploper.

Vorige week was D.V.S. tegen een zware nederlaag aangelopen uit bij Riethoven. Dat de week ene week de ander niet is lieten de mannen van Mike de Louw zien tegen koploper Vessem.

De eerste minuten werden gekenmerkt door veel balbezit voor Vessem zonder dat hier grote kansen uit voort kwamen. In de 10eminuut kregen zij een hoekschop te nemen vanaf de linkerkant en de bal werd bij de eerste paal neergelegd. De volledig vrijstaande Pieter van Rooij kon de bal eenvoudig binnen koppen.

Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Aan de rechterkant kreeg D.V.S. een hoekschop te nemen en de verdediging van Vessem leek nog niet goed georganiseerd te zijn. Roel de Greef kon Dries Kreijns in het strafschopgebied aanspelen die de bal doorlegde naar de vrijstaande Wester Wester. Hij had geen enkele moeite om de gelijkmaker binnen te schieten.

In de 18e minuut was er een grote kans voor de gasten. Vanaf de rechterkant werd de bal bij de tweede paal neergelegd op Jaap van Diessen. Hij probeerde de bal te controleren maar was hierbij niet zorgvuldig genoeg en doelman Job Linsen kon de bal voor zijn voeten wegplukken. De wedstrijd golfde op en neer en niet veel later was er een grote kans voor Wester Wester. Hij werd vanuit het middenveld goed ingespeeld en met een fraaie beweging stuurde hij de verdediger het bos in. Zijn schot ging echter rakelings langs het doel. In de 24ste minuut ontsnapte Roel de Greef aan de rechterkant. Hij kwam goed naar binnen en probeerde Wester Wester te bereiken. Roel Sterken kon voor de lijn nog net de bal over het doel werken. Daarna waren er twee gevaarlijke kansen voor Vessem. Op een schot van Thomas Maas moest Job Linsen met zijn voeten opnieuw redding brengen en niet veel later ging een schot van Rens van de Heuvel net naast het doel.

Toch was het de thuisploeg die aan de andere kant toesloeg. Wester Wester werd weer vanaf het middenveld goed ingespeeld en deed hetzelfde trucje als een kwartier eerder. Weer trapte de verdediger erin maar zijn schot liet doelman Marijn van Rooij geheel kansloos: 2-1. 

Aan de andere kant kon de uitblinkende Job Linsen zich weer een keer onderscheiden. Halverwege de helft van D.V.S. kreeg Vessem een vrije trap te nemen en de bal kwam scherp voor de goal voor de geheel vrijstaande Jaap van Diessen. De D.V.S.-doelman wierp zich in de baan van het schot en kon zo zijn doel schoonhouden. In het verdere verloop van de eerste helft was er wel veel strijd maar geen grote kansen meer te noteren.

Vanaf het begin van de tweede helft liet Vessem zien niet naar Aalst te zijn gekomen voor een nederlaag. D.V.S. stelde daar veel inzet tegenover en de kansen in de tweede helft zouden dan ook een stuk schaarser zijn. De gasten waren in de 49ste minuut dicht bij de gelijkmaker maar de inzet van Toon van Sambeek kon van de doellijn worden gehaald. In de tegen aanval was het Wester Wester die goed doorging op een diepe bal en zijn lichaam goed gebruikte tegen de verdediger maar zijn inzet verdween naast het doel.  Daarna was het tot de 64ste minuut wachten.  Roel Sterken kon in de as van het veld opkomen en 4 spelers van D.V.S. uitspelen maar zijn harde schot was wederom een prooi voor de D.V.S.-doelman.

Vessem was duidelijk de partij die meer aan de bal was maar kon weinig uitgespeelde mogelijkheden creëren. Dit was ook een verdienste van de thuisploeg die met volle overtuiging de duels aanging. In de 84ste minuut was er toch nog een kansje voor de gasten. Jaap van Diesen kon achter de defensie opduiken maar zijn schot was een makkelijke prooi voor de doelman.  D.V.S. ging geloven in een mooi resultaat maar kreeg uiteindelijk toch nog de deksel op de neus. Aan de rechterkant van het veld kregen de gasten een vrije trap te nemen. Zelfs doelman Marijn van Rooij kwam mee naar voren en wat je niet vaak ziet in het voetbal dat de keeper scoort, kopte Marijn van Rooij als een volleerd spits de bal binnen.  Toch was D.V.S. nog dicht bij de overwinning. In blessuretijd ontsnapte de ingevallen Brent Hoekman aan de linkerkant van het veld. Zijn schot hobbelde helaas net naast het doel. D.V.S. tegen Vessem was een heel vermakelijke wedstrijd met strijd, leuk voetbal en veel spanning. 

Komende zondag gaat D.V.S. op bezoek bij de Raven in Luijkgsgestel. De wedstrijd op Sportpark De Raven begint om 14.30 uur.

Terug

Riethoven – DVS (07-11-2022)

Uitslag 6 – 2: D.V.S. slikt zware nederlaag in Riethoven.

Na een goede wedstrijd vorige week tegen Tuldania had D.V.S. laten zien dat er veerkracht in de ploeg zat door een 1-3 achterstand goed te maken. Deze competitieronde stond er uitwedstrijd tegen Riethoven op het programma.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de gasten uit Aalst. Vanaf de rechterkant gaf Dirk Schellekens een goede voorzet. Deze kwam terecht bij Jasper Jakobs in het strafschopgebied die de bal door kopte op Dries Kreijns. Uit de draai schoot hij de bal op doel en deze belandde via de tussenkomst van de keeper op de paal. In de 11e minuut was er balverlies op het middenveld door Jasper Jakobs en de bal werd direct diep gespeeld op Martijn van Bakel.

De achterhoede was uit positie en de aanvaller kon ongehinderd naar de goal gaan en liftte de bal over de uitgekomen Job Linsen.: 1-0. D.V.S. was met goed positiespel aardig aan de wedstrijd begonnen maar hiervan was na de achterstand niets meer terug te zien. Veel duels op het middenveld werden verloren, de tweede bal werd bijna nooit gewonnen en de achterhoede had veel problemen met de bewegelijke spitsen van de thuisploeg. Een grotere achterstand lag dan ook erg voor de hand en zo geschiede dan ook.  Stan Kolen kwam op de rand van het strafschopgebied in balbezit en met een simpele schijnbeweging speelde hij Bart van Linder uit en waarschijnlijk tot zijn eigen verbazing stond hij alleen voor de keeper waarna hij bekwaam afrondde.  Daarna waren de kansen voor beide doelen zeer schaars. Het duurde dan ook tot de 37ste minuut voordat er weer iets spannends gebeurde. Wederom was het Riethoven die over de linkerkant uitbrak en de bal werd teruggelegd op de 11 meter. De vrijstaande Koen Donkers raakte de bal echter verkeerd en deze ging dan ook ver over. D.V.S. kon daar erg weinig tegenoverstellen. Net voor rust beoordeelde Bart van Linder een hoge bal helemaal verkeerd en Stan Koolen kon alleen op de keeper afgaan.  Job Linsen kwam nog uit maar was te laat bij de bal en vloerde daarbij de aanvaller. De scheidsrechter gaf hiervoor geheel terecht een penalty en de doelman werd hiervoor bestraft met een gele kaart. De strafschop werd door Van de Graaf onberispelijk binnengeschoten.

D. V.S. startte in de tweede helft met meer inzet en Trainer Mike de Louw had ingegrepen door in de rust twee wissels door te voeren. Toch was de eerste kans van de tweede helft voor de Riethoven. Een hoekschop aan de linkerkant werd teruggelegd op Martijn van Bakel en zijn geplaatste schot vroeg een uiterste inspanning van Job Linsen.

Niet veel later kwam er dan toch weer een beetje hoop voor iedereen met een geel blauw hart. Vanuit een hoekschop werd de bal voor de goal gebracht. De bal kwam in het midden van de goal voor de voeten van Wester Wester. Deze stond echter met zijn rug naar de goal en met een halve omhaal schoot hij de bal binnen. Waar verwacht werd dat D.V.S. op zoek zou gaan naar de aansluitingstreffer waren er in korte tijd enkele grote kansen voor de thuisploeg. In enkele minuten tijd konden Koen Donkers en Martijn van Bakel, door weifelend optreden door de achterhoede van D.V.S., alleen op de doelman afgaan maar waren niet koelbloedig genoeg om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De definitieve beslissing leek dan toch in de 63ste minuut te vallen. Aan de linkerkant kwam de snelle Martijn van Bakel in balbezit en speelde zeer eenvoudig Stan van der Heijden uit. Zijn harde schot verdween in het doel 4-1.

e gasten konden daar bijna niets tegenover zetten terwijl Riethoven gedragen door de mooie voorsprong zeer verzorgd voetbal lieten zien. Een uitbreiding van hun voorsprong was dan ook een kwestie van tijd. In de 71ste minuut ontsnapte een aanvaller van Riethoven weer aan de verdedigers. Hij behield goed het overzicht en legde de bal op het juiste moment breed op de ingevallen Michiel Mennen die geen enkele moeite had om de bal in het lege doel te schuiven. Enkele minuten later ontsnapte dezelfde Michiel Mennen weer aan zijn verdedigers en liftte de bal bekwaam over de uitgelopen keeper: 6-1. Net voor tijd kon D.V.S. de stand nog een klein beetje dragelijker maken. Jasper Jakobs kwam recht voor de goal in balbezit en zijn schot werd gered door doelman Verhagen. De hoekschop die daaruit voortkwam kwam weer bij Jasper Jakobs terecht en zijn van richting veranderde schot verdween in het doel. In het amateurvoetbal zijn we vaak heel kritisch op de scheidsrechters.

De wedstrijd tussen Riethoven en D.V.S. werd geleid door de pas 19-jarige scheidsrechter Ortiz den Hollander die liet zien op zijn leeftijd een geweldig talent te zijn. Hopelijk wordt dit ook gezien door de KNVB. Ere wie ere toekomt!

Komende zondag staat er voor de mannen van Mike de Louw een pittige wedstrijd op het programma. Op Sportpark De Aalstervelden komt koploper Vessem op bezoek. Hopelijk kan D.V.S. zich herpakken voor de grote nederlaag in Riethoven. De aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

Terug

DVS – Tuldania (30-10-2022)

Uitslag 3 – 3: D.V.S. speelt sterke wedstrijd tegen Tuldania.

Na een kleine pauze van een week ging de competitie weer verder tegen de gedeelde koploper in de 4e klasse F Tuldania uit Esbeek. Na de nederlaag tegen Spoordonkse Boys was D.V.S. gezakt naar de 2e plaats van onder en om daar weg te geraken was een overwinning wenselijk.

D.V.S. startte de wedstrijd ijzersterk. Al in de 2e minuut was er een aanval over de rechterkant en kwam Dries Kreijns in een goede positie. Zijn schot werd echter gered door de doelman van Tuldania. Niet veel later was er  de volgende goede aanval. Ditmaal over de linkerkant en de voorzet van Bo van Heur kwam bij de tweede paal bij Dirk Schellekens terecht. Hij wist de bal bij Dries Kreijns te krijgen die met een gestrekt been de bal naar de verre hoek stuurde en hij liet daarbij de keeper kansloos: 1-0.

In de 15e minuut was er weer de volgende kans voor Dries Kreijns. Hij werd goed de diepte ingestuurd en lobde de bal over de uitgekomen keeper. Zijn lob ging net langs het doel. Niet veel later was het Dirk Schellekens die met een goede actie in een vrije schiet kans kwam. Zijn schot ging net over de goal. Hierna raakte de wedstrijd wat meer in evenwicht en nadat de eerste helft voor de helft gespeeld was, was daar de eerste goede kans voor de gasten. Ruud van de Wouw stak op snelheid het middenveld over en gaf de bal op de vrijstaande Pieter Abrahams. Zijn schot werd door doelman Job Linsen via een goede redding tot hoekschop verwerkt. De hoekschop werd voor de goal gebracht waar Dirk Schellekens koppend de bal verkeer raakte en bijna zijn eigen doelman verraste. Wederom kon de doelman met een fraaie redding zijn doel schoonhouden.

Niet veel later kon Tuldania over de rechterkant uitbreken en Rein Hesselmans kon schuin richting de goal gaan. Zijn inzet hield het midden tussen een schot en een voorzet en de bal ging voorlangs. Het spel golfde open en neer en D.V.S. maakte met snelle aanvallen het de verdediging van de gasten erg moeilijk. Tweemaal wist Jasper Jakobs achter de verdediging van Tuldania op te duiken maar beide inzetten werden gered door de doelman. Waar je vaak ziet dat als de kansen aan de ene kant niet worden gemaakt ze vaak aan de andere kant vallen. In de 32ste minuut kwam Tuldania op gelijke hoogte. Aan de rechterkant kregen de gasten een uitgooi te nemen die verkeerd werd beoordeeld door Bart van Linder, Rein Hesselmans kwam in kansrijke positie en schoot de bal bij de eerste paal binnen.

Niet veel later dook Jasper Jakobs weer achter de defensie van Tuldania op en lobde de bal over de uitgekomen doelman. Waar iedereen dacht dat de bal in het doel zou gaan, verdween de bal net langs het doel. Net voor rust kwam D.V.S. op achterstand. De bal werd van de linkerkant bij de tweede paal neergelegd bij Thijs Hesselmans.  Zijn inzet belandde op de paal maar de terugspringende bal kwam voor de voeten van Jens Hesselmans, zijn inzet kon nog bijna gered worden door Job Linsen maar verdween toch in het doel: 1-2. D.V.S. was duidelijk even van slag en voor rust had de achterstand nog groter kunnen worden. Aan de rechter kant ontsnapte de snelle Rein Hesselmans maar zijn inzet kon worden gekeerd. Ondanks een goede eerste helft ging D.V.S. onverdiend met een 1-2 achterstand de rust in.

In de tweede helft pakte D.V.S. direct de draad weer op met het spelen van verzorg voetbal. De gasten waren echter op een andere tactiek overgeschakeld en gaven duidelijk minder ruimte weg dan in de eerste helft.  In het begin van de tweede helft waren de kansen dan ook schaars. Onnodig kwam D.V.S. in de 55ste minuut op een grotere achterstand. Achterin speelde Shane Lawlor de bal te zacht in op Bart van Linder en Rein Hesselmans kwam ertussen en kon alleen op de doelman afgaan. Zijn inzet verdween onder in de hoek. De mannen uit Aalst weigerde zich neer te leggen bij de een nederlaag en in de 60ste minuut kregen ze een vrije trap te nemen op 25 meter van de goal. Jasper Jakobs ging achter de bal staan en schoot de bal over het muurtje richting de kruising. Doelman Jelle Verboven kon zijn hand er nog bij krijgen maar kon niet voorkomen dat de bal in de goal verdween.

D.V.S. zette nog een keer aan en was in de 67ste minuut dicht bij de gelijkmaker. Pim Senders werd centraal door het midden de diepte ingestuurd maar zijn schot verdween net over de goal. 

Niet veel later was er ook een goed schot van de ingevallen Brent Hoekman die door de doelman werd gelost maar helaas was er geen aanvaller die hierop reageerde.

Doordat de thuisploeg vol op de aanval speelde werd er achterin vaak veel ruimte weggegeven en Rein Hesselmans profiteerde hiervan bijna in de 73ste minuut. Wederom was doelman Job Linsen op zijn stek om D.V.S. in de race te houden. Een kwartier voor het einde kreeg de Aalster ploeg dan toch loon naar werken. Dries Kreijns speelde zich recht voor de goal goed vrij en zijn harde schot verdween in het doel: 3-3.

In de 82ste minuut kwam D.V.S. bijna weer op achterstand. Via een snelle uitbraak kwam Pieter Abrahams alleen voor de keeper maar zijn inzet werd gered met de voeten. De laatste kans was voor de thuisploeg. Een listig genomen vrije trap door Shane Lawlor kwam voor de voeten van de vrijstaande Jasper Jakobs maar hij was te verbaasd en liep de bal over de achterlijn.

Hierdoor eindigde een onderhoudende wedstrijd met veel kansen voor beide doelen en veel inzet in een 3-3 eindstand. 

Volgende week speelt D.V.S. weer een uitwedstrijd in de competitie. Ze gaan dan op bezoek in Riethoven bij de plaatselijke voetbalclub op Sportpark Den Droevendaal. Aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

Terug

Spoordonkse Boys – DVS (16-10-2022)

Uitslag 2 – 1: D.V.S. verliest nipt in Spoordonk.

In de 4de wedstrijd van de competitie stond er voor D.V.S. een uitwedstrijd tegen Spoordonkse Boys op het programma. Door trainer Mike de Louw was deze ploeg als één van de kampioenskandidaten aangedragen. De wedstrijd in Spoordonk had alles wat een voetbal wedstrijd voor het publiek aantrekkelijk maakt.

Vanaf het begin gingen beide teams direct los. In de 2e minuut was er al de eerste grote kans voor de thuisploeg. Vanaf de linkerkant werd de bal voorgezet maar de inzet van Luc Roefs verdween nest naast het doel.

Niet veel later dook ook D.V.S. voor de eerste keer gevaarlijk op voor de goal van Spoordonk. David da Silva maakte aan de zijkant van het veld een goede actie naar binnen en kon de vrijstaande Wester Wester  bereiken maar ook hij had het vizier nog niet scherp staan.  In de daarop volgende aanval kropen de gasten uit Aalst door het oog van de naald. Een schot van Thieu de Kroon belandde op de paal.  Direct daarna was er aan de andere kant weer een grote kans te zien. Jasper Jakobs speelde vanaf het middenveld Dries Kreijns aan die de bal direct door speelde op de goed door gelopen Wester Wester. Hij probeerde de bal over doelman Menno Kulkers heen te lobben maar deze kon nog net zijn hand achter de bal krijgen. Na tien minuten was het een klein wonder dat de 0-0 nog op het scorebord stond. In de 12deminuut kwam daar dan toch verandering in. Stan van der Heijden stuurde Jasper Jakobs de diepte die alleen op de doelman af kon gaan maar de doelman wist zijn doel leeg te houden.

De bal ging daarbij over de zijlijn en de uitgooi kwam terecht bij Stan van der Heijden die een afgemeten voorzet gaf op Wester Wester die de bal fraai diagonaal inkopte: 0-1.

Na de voorsprong probeerde D.V.S. het tempo wat uit de wedstrijd te halen waardoor de kansen wat schaarser werden. Het duurde dan ook tot de 25ste minuut voordat D.V.S. weer gevaarlijk bij de goal van Spoordonk verscheen.  Er was een snelle counter over de as van het veld en Jasper Jakobs rukte op naar het vijandige doel. Op 20 meter van het doel besloot hij te schieten en de doelman kon met hulp van de paal zijn doel schoon houden. Waar het leek dat D.V.S. de wedstrijd onder controle had moest er een tegen treffer worden geïncasseerd. Over de linkerkant was er een fraaie aanval en de voorzet belandde op het hoofd van Luc Roefs die vrijstaand de bal keihard binnen kopte: 1-1. D.V.S. bleef echter niet bij de pakken neer zitten en niet veel later was er een goede actie van David da Silva die Wester Wester goed aan het werk zette maar wederom was doelman Menno Kuulkers de grote sta in de weg.

Enkele minuten voor rust was er nog een goede kans voor D.V.S. om op voorsprong te komen. Wederom stond David da Silva aan de basis van de aanval. Zijn voorzet vanaf de achterlijn kwam terecht bij de vrijstaande Dries Kreijns die zijn inzet via de doelman op de lat zag gaan. De eerste helft was uiterst vermakelijk voor het publiek en gezien het aantal kansen had er ook een hele ander stand op het scorebord kunnen staan.

In het begin van de tweede helft werd het duidelijk dat Spoordonk minder ruimte op het middenveld wilde weggeven en bij balbezit van D.V.S. zakte ze in tot aan de middenlijn. D.V.S. had daardoor in de tweede helft veel moeite om van achteruit vrijstaande middenvelders te vinden. Balverlies op het middenveld was dan ook de aanleiding voor de 2-1 achterstand.  Stan van de Kroonenburg ontsnapte aan de achterhoede en leek alleen op doelman Job Linsen af te gaan maar hij hield goed overzicht en legde de bal op het juiste moment breed op de meegelopen Rick van de Pasch die geen moeite had de bal in het lege doel te schuiven.  Hierna was D.V.S. toch een beetje van slag en niet veel later kon Roel van Nunen vanuit kansrijke positie uithalen maar zijn schot ging ver over. In de 60ste minuut was er een scrimmage voor de goal van Spoordonk waarbij de bal uiteindelijk voor de voeten van David da Silva kwam maar zijn volley verdween net naast het doel.

Door beide ploegen werd er met veel inzet gespeeld en waren er overal op het veld felle duels te zien. D.V.S. bleef veel moeite houden met de opbouw van achteruit waardoor weinig goede aanvallen te zien waren en er steeds meer gebruik werd gemaakt van de lange bal.  In de 75ste minuut was er nog een kansje voor de gasten. Bij een slim genomen vrije trap werd de bal langs de muur meegegeven aan Jasper Jakobs maar zijn schot werd gekeerd door de doelman.  De krachten bij de spelers vloeide langzaam weg en Spoordonk legde zich toe op de counter.  In de 83ste minuut had de definitieve beslissing kunnen vallen. De ingevallen Hein Coppelmans kon alleen op Job Linsen afgaan maar de doelman kwam hierbij als winnaar uit de bus. D.V.S. probeerde nog van alles om een gelijkspel op het bord te krijgen maar de achterhoede van Spoordonk gaf in de resterende tijd geen krimp meer waardoor de derde nederlaag van het seizoen een feit was.

A.s. zondag staat er geen competitie duel voor D.V.S. gepland. Op zondag 30 oktober speelt de Aalster club weer een thuiswedstrijd. Op Sportpark De Aalstervelden komt dan medekoploper Tuldania uit Esbeek op bezoek.

Terug

DVS – SDO ’39 (09-10-2022)

Uitslag 3 – 0: D.V.S. weet weer wat winnen is.

Na twee nederlagen in de competitie stond er voor D.V.S. de thuiswedstrijd tegen SDO ’39 uit Lage Mierde op het programma. Om de laatste plaats te verlaten moest er een goed resultaat worden neergezet ondanks dat er verschillende spelers niet beschikbaar waren in verband met opgelopen blessures.

D.V.S. was in de eerste minuten van de wedstrijd de spel bepalende ploeg en dit resulteerde in de 7 minuut in de eerste grote kans. Roel de Greef kreeg aan de linkerkant van het veld de bal en zijn afgemeten voorzet bereikte de geheel vrijstaande Wester Wester maar zijn kopbal ging net naast het doel. In de 10e minuut kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Na goed veldspel op het middenveld kwam de bal terecht bij Jasper Jakobs die met buitenkant voet David da Silva vrij voor de keeper zette. De uitkomende doelman kon niet voorkomen dat de aanvaller de bal over hem heen liftte en in het doel verdween.

Hierna kwam SDO ’39 voor het eerst bij het doel van de thuisploeg. Een schot van Simon Kruijssen werd recht op Job Linsen geschoten en een afstandsschot van Mike Gevers verdween over het doel. Daarna nam D.V.S. het heft weer geheel in handen en werden in korte tijd verschillende grote kansen gecreëerd. Eerst was er een sterke actie van David Da Silva op de achterlijn waar hij enkele spelers uitspeelde maar zijn voorzet kon net geen medespeler bereiken. Niet veel later kreeg de thuisploeg 3 hoekschoppen kort achter elkaar en uit de 3dehoekschop kwam de bal voor de voeten van Brent Hoekman maar zijn inzet werd geblokt. De bal kwam daarna bij Jasper Jakobs maar zijn geplaatste bal verdween op de paal.

In de 22ste  minuut kon Wester Wester alleen op de keeper afgaan maar in het onderling duel kwam de doelman als winnaar te voorschijn. Net voor het half uur was er een snelle counter over de linkerkant van het veld. Jasper Jakobs wist Shane Lawlor te bereiken die met een hard schot de doelman van de gasten op de proef stelde. Hij kon met een uiterste inspanning de bal via de paal uit het doel houden. De wedstrijd raakte wat meer in evenwicht zonder dat de gasten echt gevaarlijk konden worden. Net voor rust was er nog een grote kans voor de thuisploeg. Voor de goal kreeg Wester Wester de bal in vrijstaande positie aangespeeld maar hij twijfelde te lang en uiteindelijk kon de doelman de bal gemakkelijk oprapen.

Gezien het aantal goede kansen die D.V.S. in de eerste helft had gehad was het een klein wonder dat het maar 1-0 stond bij de rust.

D.V.S. ging in de tweede helft verder met het goede spel uit de eerste helft en niet veel later kwamen ze dan ook verdiend op 2-0. Aan de linkerkant maakte David da Siva een goede actie en kwam naar binnen, hij speelde in het strafschopgebied Stan van der Heijden aan die na wat draaien en keren de bal tergend langzaam in de hoek schoot.

SDO’39 weigerde zich neer te leggen bij een nederlaag en kwam wat sterk opzetten waardoor D.V.S. wat meer achteruit moest. In de 53ste minuut waren ze dicht bij de aansluitingstreffer nadat na een vrije trap voor de goal werd gebracht en via een scrimmage van dichtbij werd ingeschoten. Doelman Job Linsen was echter op zijn stek en kon de bal uit de goal houden.  Niet veel later was er een schot van een meter of 35 van Martijn Dijkstra dat maar net langs het Aalster doel verdween. In de 70ste minuut moest Job Linsen weer een uiterste inspanning verrichten om zijn doel schoon te houden na een vrije trap van Niels Heesakkers. Daarna had D.V.S. de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien. Aan de rechterkant van het veld ontsnapte Jasper Jakobs en zijn voorzet belandde bij de tweede paal voor de voeten van Xander Olislaegers maar zijn gehaast ingeschoten bal verdween naast het lege doel. De krachten bij beide ploegen begonnen een beetje weg te vloeien. SDO ’39 probeerde met lange ballen de voorwaartse aan het werk te zetten terwijl D.V.S. op de counter loerde. De verdediging van D.V.S. stond echter als een huis en veel duels werden er gewonnen. In de 86ste minuut viel dan uiteindelijk de definitieve beslissing. Op het middenveld ging de bal goed rond en Pim Senders zocht de laatste man van SDO op. Hij poortte de verdediger en kwam alleen voor de doelman te staan. Hij was niet zelfzuchtig en behield goed het overzicht. Op het juiste moment legde hij de bal op de meegelopen Xander Olislaegers die geen moeite had om de bal in het lege doel te schuiven.

In blessuretijd had de voorsprong nog verder op kunnen lopen maar het schot van Shane Lawlor kon door de doelman met de voeten worden gered. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en stapte D.V.S. met een verdiende overwinning van het veld.

A.s zondag staat er voor D.V.S. weer een uitwedstrijd op het programma. Ze gaan dan op bezoek bij Spoordonkse Boys. De wedstrijd op sportpark ’t Horstje begint om 14.30 uur.

Terug

DVS – ZSC (02-10-2022)

Uitslag 2 – 4: D.V.S. heeft het lek nog niet boven.

In de tweede wedstrijd voor de competitie stond er voor D.V.S. een thuiswedstrijd tegen Z.S.C. uit Westerhoven op het programma . Na de zeperd van vorige week wilde de thuisploeg graag wat recht zetten.

In het begin van de wedstrijd werd door de gasten het initiatief aan D.V.S. gelaten. Vaak was er langdurig balbezit maar dit leverde geen kansen voor het doel op. In de 12e minuut meldde D.V.S. zich voor de eerste keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Roel de Greef legde de bal goed achter de verdediging maar Dries Kreijns kwam een stap te kort om echt gevaarlijk te kunnen worden. Vijf minuten later kwam Z.S.C. uit het niets op voorsprong. In de achterhoede schoven Fin van den Hoogen en Jasper Gevers elkaar de bal toe maar Bas Veraa kon daartussen komen en ongehinderd richting de doelman afgaan. Hij liet Job Linsen geen kans.

Waar D.V.S. met veel zelfvertrouwen was begonnen, leek dat na de goal volledig uit de ploeg verdwenen. De gasten uit Westerhoven namen daarna het heft in handen en in korte tijd kregen zij enkele kansjes maar zowel een schiet kans vanaf 16 meter als een vrije trap gingen net over het doel. Waar de goal van Z.S.C. uit het niets kwam, was de gelijkmaker net voor het half uur ook uit deze categorie. Aan de rechterkant werd Stan van der Heijden door Roel de Greef goed de diepte ingestuurd en zijn voorzet kwam bij de eerste paal terecht. Zonder dat er vijandelijke druk was, schoot Gijs van Beek de bal achter zijn eigen doelman: 1-1.

Niet alleen de stand was weer in evenwicht maar ook het spel op het veld. De eerste doelpoging na de gelijkmaker was voor Joppe Smolders. Zijn schot was echter een prooi voor Job Linsen. In de 35ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Fin van den Hoogen legde de bal achter de verdediging en Jasper Jakobs ging achter de bal aan. Keeper Thijs Houbraken kwam ook naar de bal maar met een simpel tikje verraste de aanvaller de doelman en verdween de bal in het doel. Vlak voor rust had dezelfde Jasper Jakobs de 3-1 op zijn schoen. Hij ging goed achter een diepe bal aan maar zijn harde schot verdween net langs het doel.

De eerste kans in de tweede helft was ook voor de thuisploeg. Op de rand van het strafschopsgebied kwam Roel de Greef aan de bal maar zijn geplaatste schot ging net naast het doel. Niet veel later viel de gelijkmaker. Uit een vrije trap op de achterlijn werd de bal teruggelegd op de geheel vrijstaande Luuk van Beek. Zijn schot vanaf 25 meter verdween in de kruising. Het spel golfde op en neer maar de gasten kwamen in de 61ste minuut op voorsprong. Bas Veraa ging achter een diepe bal aan en kon alleen op doelman Job Linsen afgaan. In een één op één duel liet hij de doelman kansloos. D.V.S. trok ten aanval en kreeg vanaf de 70ste minuut twee grote kansen om de stand gelijk te trekken. Eerst was er een schot van Roel de Greef die naar de kruising leek te gaan maar met het hoofd werd geblokt. In de 74ste minuut was er een niet te missen kans. De goed ingevallen Shane Lawlor schoot van 20 meter op goal. De doelman kon de bal niet vasthouden en de rebound kwam voor de voeten van Roel de Greef maar zijn inzet belandde in het zijnet. Niet veel later moest de D.V.S. doelman handelend optreden. Een vrije trap van Olav Kuijlaars vanaf 35 meter leek richting de kruising te gaan maar de doelman kon de bal tot hoekschop verwerken.

In de 79ste minuut had D.V.S. op gelijk hoogte moeten komen. Aan de linkerkant was er een goede aanval en Jasper Jakobs zorgde met een slimme pass dat de opgekomen Bo van Heur alleen richting de doelman  kon gaan. Waar hij de hoek voor het uitzoeken had schoot hij de bal onbeheerst over. D.V.S. probeerde het nog wel maar Z.S.C. hield de ruimtes klein en in korte tijd vielen Jasper Gevers en Sam Senders met naar het laat aanzien ernstige blessures uit. In blessure tijd werd door de gasten het slotakkoord gezet. Een lange bal werd door gekopt en de ingevallen Daan van de Haterd was de achterhoede te snel af en liet de uitgekomen doelman kansloos: 2-4.

A.s. zondag staat er voor D.V.S. weer een thuiswedstrijd op het programma. SDO ’39 uit Lage Mierde is dan te gast op sportpark De Aalstervelden en de wedstrijd begint om 14.30 uur.

Terug

RKDSV – DVS (25-09-2022)

Uitslag 2 – 0: Teleurstellende start competitie D.V.S.

De resultaten in de bekercompetitie hadden verwachtingen gewekt voor de eerste wedstrijd voor de competitie. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen RKDSV uit Diessen. In deze wedstrijd werd duidelijk dat er ook veel inzet nodig is om wedstrijden te kunnen winnen.

In de eerste helft waren de kansen zeer schaars. In de 10e minuut was de eerste mogelijkheid voor de thuisclub. Vanaf de linkerkant werd de bal voor de goal gebracht. De bal kwam bij de vrijstaande Sander van der Aa. Zijn schot in de korte hoek kon door Job Linsen tot hoekschop worden verwerkt. De wedstrijd ging gelijk op en werd gekenmerkt door veel strijd op het middenveld. Enkele minuten later was de er de eerste kans voor de gasten. Job Linsen zette met een lange uitrap de voorhoede aan het werk. Dries Kreijns kon de bal door koppen op de doorgelopen Jasper Jakobs die met een lob de keeper van de tegenpartij probeerde te verrassen. Zijn inzet ging langs het doel.

Daarna was er heel erg weinig te beleven voor beide doelen. Op het middenveld was het veldspel vaak nog wel redelijk maar de voorwaartse konden vaak niet in stelling worden gebracht. Het was dan ook erg lang wachten voordat er weer iets gevaarlijk gebeurde voor één van de doelen. In de 37ste minuut was er nog een kansje voor de gasten. Vanaf de linkerkant werd de bal voor de goal gebracht waar Dries Kreijns helemaal vrij stond maar zijn kopbal miste kracht en de juiste richting om de doelman te kunnen verrassen. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt.

Na de pauze kwam er een ander RKDSV uit de kleedkamer. In veel van de duels lieten ze zien dat ze deze wedstrijd absoluut wilden winnen waar de gasten uit Aalst vaak slordig waren en in veel duels het onderspit delfden. Direct na de rust was er de eerste waarschuwing voor D.V.S.. Van dichtbij kreeg Tim Prijt de kans om te bal binnen te schieten maar zijn inzet werd door de doelman van D.V.S. met de voeten gekeerd. Na rust was het duidelijk de thuisclub die de dienst op het veld uitmaakte. In de 55ste minuut was er de volgende kans voor RKDSV. Vanaf het middenveld werd er een goede combinatie opgezet via de zijkant van het veld en kwam Bram van Gestel in een vrije schietkans op de rand van het zestien meter gebied. Zijn inzet verdween naast het doel. De gasten hadden het moeilijk en veel ballen werden op het middenveld verspeeld. De goal kon dan ook niet uitblijven en nadat er verschillende duels werden verloren kwam er een diepe bal op Bram van Gestel die alleen op de goal af kon gaan. Uiteindelijk werd hij nog achterhaald maar hierbij werd hij ten val gebracht. De overtreding leek te zijn gemaakt buiten het beruchte gebied maar de scheidsrechter floot desondanks voor een strafschop. Tijn Janssen ging achter de bal staan en hoewel Job Linsen de bal nog pareerde ging de bal in het doel.

In de minuten daarna leek D.V.S. volledig de weg kwijt en had de achterstand snel groter kunnen worden. In een paar minuten tijd waren er een paar grote kansen voor de thuisclub. Tweemaal stond Sven Bastings aan de basis van de kans. Twee keer legde hij de bal vanaf de rechterkant bij de tweede paal neer op de vrijstaande Melvin Timmermans maar de eerste keer werd de bal uitstekend gestopt door de keeper en de tweede keer werd er uit vrijstaande positie de bal hoog over geschoten. Niet veel later kreeg D.V.S. toch een hele grote kans om op gelijke hoogte te komen. In het centrum werd Dries Kreijns aangespeeld en hij speelde zijn tegenstander goed uit en trok het stafschop gebied in. Daar werd hij van achter gehaakt en de scheidsrechter floot resoluut voor een strafschop. Jasper Jakobs ging achter de bal staan maar zijn inzet kon makkelijk worden gekeerd door doelman Siem van Doormaal.

Niet veel later leek de wedstrijd beslist te worden. Tim Prijt kon aan de rechterkant van het veld aan de verdedigers ontsnappen en hij kwam schuin voor het doel uit. Zijn schot ging  in de lange hoek binnen: 2-0. Het geloof bij de spelers van D.V.S. vloeide langzaam weg en in de 82ste minuut viel dan ook de definitieve beslissing. Aan de rechterkant ontsnapte Sven Bastings en in een sprintduel liet hij Stan van der Heijden achter zich. Zijn doelpunt was  een kopie van de tweede goal en viel ook bij de tweede paal binnen. In de 88ste minuut had Dries Kreijns de stand nog een dragelijker aanzien kunnen geven maar zijn kopbal kon door de doelman worden gepakt. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en stapten de spelers van RKDSV met een dik verdiende overwinning van het veld.

Komende zondag heeft D.V.S. de kans om zich te revancheren. Dan komt ZSC uit Westerhoven op bezoek op Sportpark De Aalstervelden. De aanvang van de wedstrijd zal 14.30 uur zijn.

Terug

DVS – Braakhuizen (18-09-2022)

Uitslag 1 – 1: D.V.S. en Braakhuizen in evenwicht

De laatste wedstrijd in de bekerpoule was tegen 3de klasser Braakhuizen uit Geldrop. Bij een overwinning bestond de kans dat D.V.S. de volgende bekerronde zou kunnen bereiken. Hiervoor zouden ze wel afhankelijk zijn van de uitslag in de andere wedstrijd tussen Beerse Boys en SBC.

In de eerste minuten van de wedstrijd was Braakhuizen meer in balbezit en zij probeerden het spel te maken. D.V.S. stond goed georganiseerd en zakte in op eigen helft om daar de tegenstander op te vangen. De eerste echte kans was voor de thuisploeg. Aan de linkerkant van het veld kwam Roel de Greef aan de bal en hij gaf een strakke voorzet. De doelman schatte de voorzet verkeerd in en ging onder de bal door maar bij de tweede paal kon Wester Wester de bal niet in het lege doel krijgen.

Daarna waren de kansen schaars. In de 28ste minuut was er dan de eerste kans voor Braakhuizen. In het midden voor de goal kapte Ceyhun Cetindas zich goed vrij en zijn geplaatste schot ging goed naar de hoek maar Job Linsen redde bekwaam. Daarna kwam er weer een antwoord van de thuisploeg. Aan zijkant zette Roel de Greef samen met David da Silva een goede combinatie op.  David da Silva wist gevaarlijk de zestien meter binnen te dringen en legde de bal terug op Jasper Jakobs.

De voortzetting was te onnauwkeurig en hij kon de bal nog maar net raken. De bal kwam voor de voeten van Mees Timmermans maar zijn schot was te zwak. Hierna leek de wedstrijd echt los te komen. D.V.S. onderschepte de bal op het middenveld. Roel de Greef kreeg de bal en zag dat doelman te ver voor zijn doel stond. Net over de middenlijn probeerde hij met een lange bal te keeper te verrassen maar de bal ging net naast het doel. Kort daarna was het wederom Roel de greef die aan de basis van een gevaarlijk aanval stond. Aan de rechterkant stuurde hij Jasper Jakobs de diepte in die het strafschop gebied in kon gaan.

Voor de goal waren er weinig mogelijkheden om de bal af te spelen daarom probeerde hij het zelf. Zijn schot ging voor de goal langs. Net voor rust waren de gasten ook dicht bij een doelpunt. Op het middenveld kwam Bob van de Ven aan de bal en hij speelde twee verdedigers uit en zijn inzet werd door Job Linsen onder uit de hoek gehaald en tot hoekschop verwerkt. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt.

In de tweede helft was het spelbeeld vergelijkbaar met de eerste helft, Braakhuizen was meer aan de bal en probeerde het tempo op te schroeven. D.V.S. had veel moeite om de bal in de ploeg te houden waardoor er veel druk op de achterhoede kwam te staan. In de 60ste minuut had de thuisploeg heel veel geluk dat ze niet op achterstand kwamen.

Bob van de Ven kwam alleen te staan tegenover de doelman maar met een fantastische redding hiel hij het harde schot van dichtbij tegen. De afgeketste bal kwam voor de voeten van een speler van Braakhuizen maar zijn inzet kon met een uiterste inspanning worden geblokt. De derde poging van Teun Vertogen eindigde op de paal. Dit was een duidelijke waarschuwing voor D.V.S. maar er werd weinig meegedaan. Niet veel later werd op het middenveld de bal weer te gemakkelijk verspeeld en breed gelegd op de gevaarlijke Bob van de Ven. Ondanks dat hij al enkele kansen had gehad, wist hij met deze mogelijkheid wel raad en schoot de bal binnen in de lange hoek: 0-1. In de 67ste minuut had Ibrahim Sanatci de beslissing op zijn voet. Hij kon alleen richting het doel van D.V.S. maar zijn inzet ging langs het doel.

De thuisploeg had het moeilijk maar kreeg toch een grote mogelijkheid op de gelijkmaker. Jasper Jakobs kwam na een snel genomen vrije trap aan de linkerkant aan de bal. Hij ging goed naar binnen en in het strafschop gebied werd een tackel op hem gemaakt waarbij hij ten val kwam. De scheidsrechter floot voor een strafschop en Jasper Jakobs ging achter de bal staan. De strafschop werd veel te slap ingeschoten en kon door de doelman met weinig moeite uit de goal worden gehouden. D.V.S. probeerde weer wat meer vooruit te voetballen en 5 minuten later diende de volgende kans zich aan. Vanuit een hoekschop kwam de bal bij de tweede paal voor de voeten van Wester Wester maar zijn schot werd geblokt. Uit de rebound kwam de bal bij Roel de Greef maar zijn schot ging ruim naast.

De thuisploeg zette nog een keer aan om de stand een beter aanzien te geven maar achterin kwam de deur daardoor open te staan. Bob van de Ven kon daarvan bijna twee keer profiteren waarbij één van zijn schoten op de paal belandde. Uiteindelijk kwam D.V.S. fortuinlijk op gelijk hoogte. Roel de Greef bracht de bal met een scherpe voorzet voor de goal. Verdediger Oisin van Lier kopte de bal in eigen doel: 1-1. In de laatste 5 minuten kon D.V.S. geen vuist meer maken en zo eindigde de wedstrijd in een gelukkig gelijk spel.

Door het gelijkspel is het beker avontuur voor dit seizoen voorbij. A.s. zondag begint de reguliere competitie en hopelijk hebben de mannen van Mike de Louw door de goede resultaten in de beker vertrouwen getankt voor de start van de competitie. De eerste wedstrijd van de competitie zal zijn bij RKDSV in Diessen. De wedstrijd  op sportpark de Alsie begint om 14.30 uur.

Terug

DVS – Beerse Boys (11-09-2022)

Uitslag 5 – 1: D.V.S. haalt uit tegen Beerse Boys

In een zware beker poule was het D.V.S. vorige week goed gelukt om tegen een tegenstander die een klasse hoger speelt goed mee te voetballen. In de wedstrijd tegen Beerse Boys uit Middelbeers liet D.V.S. zien dat met een echte teamprestatie nog veel meer mogelijk is.

In het begin liet D.V.S. het initiatief aan de gasten. Dit leverde na 4 minuten de eerste kans op voor Beerse Boys. Vanuit een corner wist aanvoerder Jannes Mulders richting de goal te koppen maar zijn inzet ging naast.  Niet veel later kreeg D.V.S. een vrije trap op ongeveer 25 meter van de goal. Jasper Jakobs ging achter de bal staan en dwong de doelman tot een uiterste redding. In de 13deminuut was er een nieuwe kans voor de thuisploeg. In het strafschop gebied werd Wester Wester goed aangespeeld en hij stond tot zijn eigen verbazing vrij voor de keeper. Het leek echter dat hij schrok van de bal en kon de doelman niet verrassen. Niet veel later kwam D.V.S. dan toch op 1-0. Aan de linkerkant van het veld zette Jasper Jakobs een goede combinatie op en hij wist de zestien meter binnen te dringen. Hij behield goed het overzicht en speelde Dries Kreijns aan die de bal uiterst simpel in het lege doel kon schieten. De wedstrijd was goed op gang gekomen en de gasten lieten zich niet onbetuigd. Een lange bal werd door de jonge achterhoede niet goed weggewerkt en Guus Hems kwam in balbezit. Hij speelde direct twee verdedigers uit en zijn diagonale schot liet doelman Job Linsen kansloos. In de 20ste minuut was het weer Jasper Jakobs die nu aan de rechterkant van het veld ontsnapte. Zijn voorzet werd maar net gemist door Dries Kreijns en bij de tweede paal door Wester Wester. D.V.S. was de bovenliggende partij en Stan van der Heijden stoomde aan de linkerkant van het veld goed op. Zijn voorzet werd foutief beoordeeld door doelman Giovanni de Vrij maar Wester Wester kon bij de tweede paal de bal niet op goal krijgen. Kort daarna was het opnieuw Wester Wester die een grote kans kreeg om D.V.S. op voorsprong te zetten. Dit keer kwam Roel de Greef aan de rechterkant in bal bezit. Zijn voorzet bij de tweede paal werd gemist door een verdediger maar de vrije kop kans van Wester Wester ging naast het doel. Waar iedereen dacht dat met een gelijke stand de rust bereikt zou worden kwam bedrogen uit. David da Silva kwam op de rand van het strafschop gebied aan de bal en trok goed naar binnen. Zijn geplaatste bal verdween buiten bereik van de doelman in de lange hoek: 2-1.

In de tweede helft kon D.V.S. al na 5 minuten de marge verhogen naar 2 doelpunten. David da Silva werd aan de rechterkant weggestuurd en zijn strakke voorzet werd knullig door een verdediger over de doellijn gelopen.  Beerse Boys nam het heft in handen en in de 60ste minuut ontving Jannes Mulders recht voor de goal de bal maar zijn schot kon met de voeten worden gekeerd door Job Linsen. D.V.S. loerde op de counter en in de 70ste minuut leidde dit bijna tot een grotere voorsprong. Aan de linkerkant zette Dries Kreijns goed door en zijn voorzet kwam bij David da Silva terecht die over de bal heen stapte zodat de bal terecht kwam bij de vrijstaande Wester Wester. Zijn inzet werd echter goed gekeerd door de doelman. Niet veel was het dan toch raak. De ingevallen Pim Senders maakte op het middenveld een goede actie en kon alleen worden gestopt met een overtreding. Broer Sam ging achter de bal staan en bracht de bal scherp voor de goal. Veel spelers gingen richting de bal maar zonder dat iemand hem wist te raken verdween de bal in het doel: 4-1. Beerse Boys wilde het nog niet opgeven en in de 79ste minuut ging een hard schot van Dima van Ham maar net langs de goal. Ondanks dat Beerse Boys aandrong  gaf de verdediging van D.V.S. geen kansen meer weg. Aan de ander kant was het nog twee keer  gevaarlijk. Eerst was er een uitbraak over de linkerkant van Broer Terburg en Bo van Heur. De bal werd voor gezet richting David da Silva maar de verdediging kon de bal niet goed weg krijgen. De bal kwam voor de voeten van Broer Terburg die zijn inzet maar net langs zag gaan. Het slot akkoord was dan toch nog voor de thuisploeg. Een hoekschop kwam bij de tweede paal terecht en werd terug gelegd op Pim Senders. Hij opende op de rechterkant waar Jasper Jakobs nog stond na het nemen van de hoekschop. Hij kwam goed naar binnen en legde de bal terug op de geheel vrijstaande David da Silva die zijn tweede  van de middag binnen schoot: 5-1.

D.V.S. speelt zijn laatste wedstrijd in de beker poule tegen Braakhuizen uit Geldrop. Ondanks dat ze het zelf niet in eigen hand hebben zijn er nog mogelijkheden om zicht te plaatsen voor de volgende bekerronde wat een geweldig prestatie zou zijn in deze zware poule. De wedstrijd op Sportpark De Aalstervelden is zaterdag 17 september aanvang 18.30 uur.

Terug

SBC – DVS (04-09-2022)

Uitslag 4 – 3: D.V.S. lijdt nipte nederlaag in Son

In de eerste wedstrijd voor de beker stond er een wedstrijd tegen 3de klasser S.B.C. op het programma. D.V.S. was in het begin niet goed bij de les en al in de eerste minuut kwamen ze op achterstand. Aan de linkerkant van het veld werd de bal diep gegeven en Tijs Veraart kon ongehinderd op Job Linsen afgaan. Hij liet de doelman van D.V.S. kansloos: 1-0.

Het duurde tot de 10de minuut voordat de ploeg uit Aalst zich voor de eerste keer gevaarlijk meldde voor het doel van SBC. Aan de rechterkant was er een goede combinatie tussen Dries Kreijns en Broer Terburg en zijn schot ging net naast. De thuisploeg was in het begin de meest gevaarlijke ploeg en Job Linsen hield met een knappe redding Stein Snijders van score. Niet veel later werd er weer een diepe bal gegeven en de doelman kon nog redding brengen maar de oplettende Tijs Veraart kon koppend de tweede van de middag maken.

Niet veel later ontsnapte Jasper Jakobs aan de linkerkant maar de verdediger maakte een overtreding. Uit de vrije trap kwam de bal bij Wester Wester en zijn kopbal ging net naast.  D.V.S. begon wat meer aan te dringen en Broer Terburg speelde zich goed vrij op de rand van de zestien maar zijn schot kon worden gestopt door de doelman.  Niet veel later kapte Jasper Jakobs zich vrij op de rand van het zestienmeter gebied maar zijn geplaatste schot werd stijlvol gepakt door Sem van de Vijver. Net voor de rust was Jasper Jakobs aan de linkerkant op de achterlijn Koen van de Pasch te snel af en wist het strafschopgebied binnen te dringen. Met een sliding trachtte de verdediger de gevaarlijke situatie te voorkomen maar raakte hierbij de aanvaller. De scheidsrechter wees naar de stip en de toegekende penalty werd door Jasper Jakobs onberispelijk binnengeschoten: 2-1. Niet veel later brak de rust aan.

In de eerste 10 minuten van de tweede helft gebeurde er weinig maar vanaf dat moment was er op het veld veel te beleven. De ruimtes wedren groter en in korte tijd kregen beide ploegen enkele grote kansen. In de 55de minuut was D.V.S. onnauwkeurig in de opbouw van achteruit en kon de bal simpel onderschept worden. De bal werd breed gelegd op Joost van Heck die de bal makkelijk kon binnenlopen. Kort daarna was het D.V.S. die in één aanval twee goede kansen kreeg om de achterstand weer te verkleinen. Eerst ontsnapte Jasper Jakobs aan de linkerkant van het veld aan zijn tegenstander. Hij kwam naar binnen maar zijn schot werd goed gered door de doelman. De afgeslagen bal werd opnieuw voor gezet waarna Broer Terburg de bal goed op goal kopte maar helaas recht op de keeper. Nog geen minuut later werd door D.V.S. de aansluitingstreffer gemaakt.

Aan de linkerkant kwam back Stan van der Heiden goed op en zijn voorzet werd door de verdediging van SBC foutief beoordeeld. Wester Wester kopte de bal diagonaal in het doel: 3-2.

D.V.S. bleef aandringen en een goed schot van Rob Verbruggen verdween net naast de goal. Ook S.B.C. liet zich niet onbetuigd voor de goal. D.V.S. kwam goed weg toen Sander Egmond de bal klaar legde voor Stein Snijder maar zijn schot belandde op de lat. Niet veel later stuurt Dirk Schellekens, Rob Verbruggen de diepte in. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal terecht bij Wester Wester maar zijn kopbal ging via de grond net over. In de 70ste minuut leek de wedstrijd te worden beslist. Wederom werd er door S.B.C. de diepe bal gespeeld op de vrijstaande Joost van Heck. Keeper Job Linsen probeerde nog redding te brengen maar de bal werd beheerst langs de doelman getikt. In korte tijd kreeg S.B.C. nog 2 grote kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar beide pogingen eindigden naast de goal. In de 86ste minuut kon D.V.S. alsnog de aansluitingstreffer maken.

Vanaf het middenveld werd er een diepe bal gegeven op Roel de Greef die direct zijn tegenspeler probeerde uit te spelen. Hierbij belandde, in het strafschopgebied, de bal op de arm van de verdediger. De scheidsrechter wees opnieuw naar de stip en net als bij de eerste penalty liet Jasper Jakobs de keeper geen kans:4-3. Niet veel later werd Jasper Jakobs aan de linkerkant door een pass van Roel de Greef alleen voor de keeper gezet. Hij wist echter de doelman niet te passeren. In blessuretijd probeerde de gasten uit Aalst nog met man en macht om de gelijkmaker te maken maar helaas waren er geen noemenswaardige kansen meer op de gelijkmaker. 

A.s. zondag staat de tweede wedstrijd voor de beker op het programma. D.V.S. ontvangt dan op Sportpark De Aalstervelden om 14.30 uur Beerse Boys.

Terug