Corona update

Beste spelers/ouders,

De nieuwste coronamaatregelen van de overheid hebben helaas ook weer gevolgen voor het amateurvoetbal. En dus voor jullie/jullie kind(eren).
Dat betekent dat vanaf zondag 14 november t/m vrijdag 3 december opnieuw geen bezoekers zijn toegestaan op het sportpark. Dat geldt niet alleen voor de wedstrijden, maar ook voor de trainingen.

Training
Als je je kind naar de training brengt, mag dat alleen tot aan de poort. Het zou daarom fijn zijn als de jongere kinderen weer in trainingskleren naar het sportpark komen. De trainers hebben geen tijd om alle kinderen te helpen met omkleden.

Wedstrijd
Het is niet toegestaan om een wedstrijd van je kind te bezoeken. Alleen als het nodig is dat ouders meegaan naar een uitwedstrijd als rij-ouder, dan is het wel toegestaan om die wedstrijd te bezoeken. Het aantal rijouders moet wel tot een minimum beperkt blijven. Rij-ouders die (jonge) sporters vervoeren naar een wedstrijd zijn in dat geval functioneel aanwezig; zij hoeven geen coronatoegangsbewijs (CTB) te tonen om het sportpark op te mogen. Trainers/leiders/coaches hebben ook geen geldig CTB nodig.

Er zijn geen regels voor het dragen van mondkapjes in de auto als je met mensen uit meerdere gezinnen in één auto zit. Houdt hierbij gewoon rekening met elkaars wensen en respecteer die wensen.

Als je als speler klaar bent met je wedstrijd, ben je automatisch een bezoeker. Je mag dan wel naar de kantine, maar je mag geen wedstrijd van een ander team gaan kijken.

Kantine
Voor het bezoeken van de kantine gelden de volgende maatregelen.
Als er onderscheid is gemaakt in een zitgedeelte en een afhaalgedeelte (zoals bij DVS), hoef je in het afhaalgedeelte geen CTB te laten zien. Een mondkapje is dan wel verplicht.
In het zitgedeelte en op het terras is een CTB voor iedereen van 18 jaar en ouder wel verplicht. Ook wordt er weer gebruik gemaakt van vaste zitplaatsen. De kantine sluit uiterlijk om 20.00 uur. Als er in kantines bij andere verenigingen geen onderscheid is tussen het zit- en afhaalgedeelte is een CTB altijd verplicht voor iedereen van 18 jaar of ouder.

V O E T B A L V E R E N I G I N G
D.V.S. AALST

Algemene richtlijnen
Waarschijnlijk overbodig, maar misschien toch nog even belangrijk om te benadrukken dat er één maatregel heel belangrijk is om verspreiding van corona te beperken: Heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen.

Het is vervelend dat deze maatregelen weer nodig zijn, maar we hopen dat een goede naleving van de maatregelen ervoor zorgt dat over drie weken het gewone sportleven weer zoveel mogelijk kan terugkeren.

Mochten jullie nog corona-gerelateerde vragen hebben dan horen we het graag.

Wij rekenen weer op jullie medewerking en begrip.

Met vriendelijke groeten,


Coronacommissie DVS
Armand Didden, Arold Driessen, Dion Hazelaar, Lambèr Royakkers, Marion Didden, Mark Heller, Mark van Doormalen, Maryl Boerenkamp, Pieter van der Heijden