De Vlits 05-2021

Wist u dat:

Wij zijn trots op de veerkracht die iedereen binnen DVS het afgelopen jaar getoond heeft. Daarom willen wij al onze spelers, vrijwilligers, supporters en sponsoren in de schijnwerpers te zetten. Om te laten zien dat ons verenigingshart klopt als nooit tevoren, doen wij mee aan de verkiezing “Club van het Jaar”.

De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport. Zij hebben samen met o.a. NOC*NSF en het AD.nl het initiatief genomen om het fenomeen “verenigen” te vieren en te belonen. Alle clubs worden opgeroepen om hun veerkracht zichtbaar te maken, om anderen daarmee te inspireren en om de waardering en erkenning te krijgen die we verdienen.

Tot 24 mei mag er gestemd worden via https://www.clubvanhetjaar.nl/

Er mag per e-mailadres maximaal 1 stem uitgebracht worden, maar je mag wel meerdere e-mailadressen gebruiken. We willen jullie allemaal vragen om je stem uit te brengen. Je kunt de link ook doorsturen naar familie en vrienden met het verzoek om op DVS te stemmen. We willen in ieder geval graag Club van het Jaar in de gemeente Waalre worden.

Op 26 mei worden de gemeente- en provinciewinnaars bekend gemaakt.

De gemeentewinnaars worden op basis van de meeste stemmen vastgesteld. Een jury kiest vervolgens per provincie uit de top 5 van gemeentewinnaars (op basis van het aantal stemmen) de provinciewinnaar.

De volgende activiteiten kunnen alvast in de agenda genoteerd worden:

Zaterdag 5 juni: weer een online DVS pubquiz

De organisatie is al weer volop bezig met de voorbereiding. Binnenkort ontvang je hierover meer informatie.

Zaterdag 12 juni: Nationale Voetbaldag

DVS organiseert die dag weer een voetbaldag, met uitdagende oefeningen en spectaculaire voetbalspelletjes, zoals bijv. voetbaldarts. Deze dag is bedoeld voor alle basisschoolkinderen in de gemeente Waalre, zowel voor leden als niet-leden. Iedereen mag dus vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen om mee te doen. Aanmelden kan via  Uitgebreide informatie volgt snel.

Woensdag 16 juni: Reallife Fortnite

Die middag organiseert Dynamo jeugdwerk op verzoek van de gemeente Waalre reallife Fortnite op het DVS sportpark. Deze middag is bedoeld voor alle leerlingen van groep 7 en 8. Meer informatie hierover volgt via de basisscholen.

Zaterdag 26 juni: “afscheid van het seizoen”-toernooi

De laatste zaterdag van het seizoen is voor alle jeugdspelers, van de mini’s tot en met de O19-spelers (graag inschrijven via )

Vooralsnog zal de RegioCup helaas nog niet van start zal gaan. Ook niet voor de jeugd.

We mogen dus nog altijd alleen maar onderlinge wedstrijden en toernooien spelen. Gelukkig biedt dat voor ons nog altijd voldoende mogelijkheden om toch wat leuke wedstrijden te kunnen spelen. Daarom zal er de komende weken weer voor iedereen wat georganiseerd worden. Informatie hierover ontvang je via je trainer.

Ook voor de senioren zijn er maar weinig veranderingen. Spelers vanaf 27 jaar mogen nu in groepen van maximaal 30 personen trainen, maar wel nog op 1,5 m. Wedstrijden zijn voor hen nog altijd niet toegestaan.

De enige grote positieve wijziging is dat de buitenterrassen van sportkantines weer open mogen. Dit geldt alleen voor spelers die op zaterdag of zondag een wedstrijd spelen/gespeeld hebben. Toeschouwers zijn helaas nog altijd niet welkom op het sportpark.

Om vanaf zaterdag 29 mei gebruik te mogen maken van het terras, gelden de volgende algemene voorwaarden:

 • Er geldt een verplichte reservering van zitplaatsen vooraf. Dit kan aan de deur.
 • Het terras mag tot uiterlijk 20:00 uur open zijn
 • Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar.
 • Per buitenterras geldt een maximum van 50 personen.
 • Een gezondheidscheck en een verzoek om te registreren zijn verplicht.
 • De terrasbezoekers blijven zoveel mogelijk zitten. Verplaatsen gebeurt niet onnodig.
 • Er is geen zelfbediening.
 • Alleen voor toiletbezoek of om te betalen mogen bezoekers naar binnen. Hierbij moet een mondkapje worden gedragen.
 • Er wordt zoveel mogelijk contactloos betaald.

Dit zijn de landelijke regels. Het kan zijn dat het maximum aantal bezoekers voor DVS nog aangepast wordt, omdat dit organisatorisch niet haalbaar blijkt. Datzelfde geldt voor de sluitingstijd.

Wist u dat:

 • het belangrijk blijft om de goaltjes na gebruik naast het veld te zetten,
 • ook op het hoofdveld
 • het gras weer gemaaid wordt,
 • er vanaf maandag 31 mei niet meer op veld 4 getraind mag worden vanwege jaarlijks groot onderhoud,
 • er vanaf maandag 28 juni niet meer op de velden 2 en 3 getraind en/of gespeeld mag worden vanwege jaarlijks groot onderhoud.
 • Het sportpark gesloten is vanaf maandag 28 juni
 • We iedereen een fijne vakantie wensen.
 • Vanaf maandag 23 augustus kunnen de standaardteams weer gaan trainen.
 • Vanaf maandag 30 augustus kunnen alle andere teams weer gaan trainen.
 • Vrijdag 3 september de laatste vakantie dag voor regio Zuid is,
 • Op maandag 6 september de basisscholen weer beginnen.