Trainingsinformatie


Beste (ouders/verzorgers van) DVS-ers,

Zoals jullie weten heeft de overheid besloten dat de jeugd van de mini’s t/m spelers van de O19* vanaf 29 april weer onder begeleiding in de buitenlucht mogen gaan sporten.
Wij zijn heel blij dat we weer wat activiteiten op ons sportpark plaats mogen laten vinden. Vanaf a.s. woensdag 29 april willen we dan inderdaad ook alle jeugdspelers weer de mogelijkheid bieden om, met wat aanpassingen, te gaan trainen. Wedstrijden en toernooien zijn helaas dit seizoen niet meer toegestaan.
We hebben de belangrijkste aanpassingen en richtlijnen hieronder voor jullie op een rijtje gezet.

  • Spelers/trainers moeten thuis blijven als er sprake is van één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts; of als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
  • Voor spelers van de O13 t/m O19 geldt de voorwaarde dat ze 1,5 meter afstand moeten houden. Voor kinderen t/m de O12 geldt dat niet. Er is aangepaste oefenstof ontwikkeld om aan de 1,5 meter regel te kunnen voldoen.
  • Het sportpark is alleen geopend voor spelers die op dat moment een training hebben. Het is ouders niet toegestaan om op het sportpark te komen. De kleedkamers en kantine blijven dicht. Er is wel een toilet geopend. Spelers kunnen zich dus op het sportpark niet omkleden en kunnen niet douchen. Iedereen moet direct na de training het sportpark verlaten.
  • De trainingstijden zijn aangepast (zie bijgaand trainingsschema), zodat er zo min mogelijk contact kan plaats vinden tussen de verschillende groepen spelers. Spelers mogen niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de training aanwezig zijn, echt niet eerder. Je wordt op dat moment ook niet toegelaten op het sportpark. Het is uiteraard ook niet wenselijk dat spelers en/of ouders in groepjes staan te wachten bij de poort. Dus houd je alsjeblieft strikt aan de tijden. We realiseren ons dat dat lastig is, maar het is wel heel belangrijk.
    De spelers van de O8, O9 en O10 kunnen bij de poort aan de Sophiastraat worden afgezet (de overige poorten zijn gesloten). Zij worden daar opgevangen door hun trainer. Aan het eind van de training worden die spelers daar ook weer door hun trainer teruggebracht. De overige spelers kunnen wel direct doorlopen naar het veld waarop ze trainen.
    De poort naar het sportpark is tijdens de trainingen op slot. Op de andere momenten vindt er controle op de toegang plaats.
  • Trainingsmaterialen worden buiten klaargezet en zullen na afloop van iedere training worden gereinigd en ontsmet.
  • Spelers worden verzocht om zelf eventueel een bidon of flesje drinken mee te nemen. Dit mag niet met anderen gedeeld worden.

Voor algemene informatie van de overheid verwijzen we naar het protocol “verantwoord sporten”: https://nocnsf.nl/sportprotocol. Lees dit alsjeblieft zorgvuldig door. Mochten jullie nog vragen hebben die specifiek betrekking hebben op corona en alle maatregelen die daarmee samenhangen, dan kunnen die gesteld worden aan de coronacoördinatoren. Dat zijn Dion Hazelaar, tel.nr. 06-20914926 en Mark Heller tel.nr. 06-29331783.
Verder zullen er op iedere trainingsavond meerdere “coronaverantwoordelijken” aanwezig zijn, herkenbaar aan een blauw hesje. Spelers kunnen met vragen, opmerkingen en mogelijke tips en verbeterpunten ook altijd bij hen terecht. Het is voor ieders gezondheid belangrijk dat we met z’n allen deze richtlijnen volgen. De gemeente heeft aangekondigd om hier ook regelmatig op te zullen controleren en als het nodig mocht zijn op te handhaven. Laten we er samen voor zorgen dat alle jeugdspelers de komende periode veilig en prettig kunnen blijven sporten. Daarvoor hebben we echt de hulp van iedereen nodig. Wij rekenen op jullie medewerking en begrip.

Met vriendelijke groeten,
Jeugdcommissie DVS

* dit geldt voor de spelers t/m 18 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *